2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Patates yapış yapış olduğu için biraz zorluyor canım ya, ben de zeytinyağı koydum birazda mamayla sulandırıp verdim patatesi yoksa ağzına yapıştı yutamadi hiç, kabak, bal kabağı, elma falan kolay oluyor onlarla başla istersen.

Kizlar merhaba...ben dun yine yazmistim bebegim bugun de kendini ara ara kasti,ikinma ve zorlama hareketi yapiyor.videosunu cekip cocuk doktorumuza attim hasta cocuk aglar diyor sadece ikinmazmis,yedigim bisey dokunmus diyo israrla...2-3gundurboyle yavrum ne yemis olabilirim kafayi yicem...uyku duzenimiz de yok oldu...esim de doktor oyle deyince zaten hastane konusunda temkinli bebegi bosuna goturup surundurmeyelim derdinde...benim pinpirik oldugum kessin ama kime sorsam kimsenin bebegi oyle yapmiyor burdan sadece bir arkadasin yapiyormus...dis doneminde ondan mi diye dusunuyorum veya atak haftasindayiz ondan mi...ne yapacagimi bilemiyorum resmen dusunmekten ve uzulmekten uykularim haram 2gundur...

Bitene kadar devil de son kullanma tarihine kadar atmayi planlamiyorum gerci suana kadar 2kere verdim o da asilar sebebiyle
Pardon Sorum yanlış olmuş canim bitene kadar derken son kullanma tarihini diyecektim. Hastanede ki çocuk Doktoru sok kullanma tarihinr kadar kullanabilirsin dedi. Sağlık ocağında ki 1 ay sonra kullanma dedi. Internette de açıldıktan 10 gün sonra etkisi azalıyor ama skt kadar kullanılabilir yaziyor. Önemli olan buzdolabına konulmamasi ve karanlık ortamda saklanilmasiymis.

Haydi ya ondan demekki hep böle mi gidicek diye korktumn zeytinyağı şimd ilk denemede ekleyebiliyormyz ki üç gün kuralı patates bittikten sonra eklemem gerekiyor diye biliyorum oyuzden sımdılık suyla kıvamını açıyım dedm olur mu acaba? Yada dediğinz gibi değiştireym baska besine geçeyim

Patates verirken zeytinyağı da ekleyin mutlaka kıvamını açmak lazım yoksa bebişler yutamıyor maalesef ya da tadım yaptırdığınız başka bir sebzeyle karıştrp o sekilde verebilirsiniz
Baska tadım yaptırmadm ilk suanda patayes . Zeytinyağını eklemem için patatesin üç gün alerji testi kuralını bitmesini beklemem gerekiyor diye düşündüm. Suyla açayım yada baska besine geçeceğim gene zorlanırsa

günaydın bu mesajı zor buldum Ben de bugün yopurt yapıp hemen yedirmek istiyorum ama şnternette hep bir gece dinlendirmeli tarifler var. Rica etsem tam olarak nasıl yaptığınızı yazar mısınız
Yeni gördüm bende mesajınızı. Dinlendirme olayı sanırım daha iyi kıvam almasını için. Normalde kendimize yaptığımda bende dinlendiriyorum , kıvamı güzel tutsun diye bozmuyorum ama başka nedeni var mı bilmiyorum Oğlum için sabah 8-8:30 gibi ,ona kahvaltı öğünü veriyorum artık, hazırlık yaparken cezvede 1 sb sütü cok kaynatmadan alıyorum küçük kavanoza ya da 1 su bardağına koyuyorum mayalama sıcaklığına gelince 1 çay kaşığı- tatlı kaşığı maya ile mayalayıp fırına koyuyorum ben, fırını da 4-5 saat acmıyorum kapağını. Aklınızda olsun süre sonunda,fırını actığınızda hala tam tutmadıysa yoğurt, bardağın ya da kavanozun sığacağı bi kaseye sıcak su koyun bardağı içine oturtun tekrar kapatın fırının kapağını bi süre daha kalsın mayalanıyor. Zaten yoğurdunu da ben 5-6 arası bi öğün daha yapıyorum ek gıda, o arada veriyorum bence dinlenmiş oluyor Eğer sakıncalı bi durumu varsa okuduğunuz buraya da yazarsanız sevinirim

Benimkinin de huyu değişti demek hastalıktan. Şu an durduramıyorum bugün annemde de belirtiler çıktı o yüzden geri aldım tek bakıyorum ama su bile aldırtmıyor içeyim. Normalde de hareketliydi ama deli gibi şimdi. uyutamıyorum dönmesinden bi o yana bi bu yana döne döne sıkıştırıyor kendini sonra bağırıyor. Çift kişilik yatağa yatırdım kendim başka yerde yatıyorum sırf uyusun diye yine başarmış sıkıştırmayı inşallah düzeliriz bi an önce hepimiz

Zeytinyağını ekleyebilirsin sıkıntı olmaz üç gün kuralında ama az ekle çok olunca acı bir tat veriyor, ben mesela 1 yemek kaşığı pure hazirliyorsam 4-5 damla zeytinyağı ekliyorum, hem yutmasi kolay olur hem kabız olmaz. Yutmakta Zorlandığı yiyeceklere biraz anne sütü ya da mama da eklenebilir bir de ben bir besini verirken ilk çok çok minik, kavun çekirdeği boyunda falan veriyorum yutabilecek mi diye deniyorum.

Yaklaşık 2-3 gündür ben de aynı sorunu yaşıyorum
Sürekli kıvranma ıkınma hali mevcut. Hele emerken resmen savaş veriyor su gibi oluyor
Mastit olduğum için sağ göğsümü reddetti o dönemde mama vermek durumundayım o yüzden mi yapıyor bilmiyorum
Ben de çok takıyorum bu konuyu. Yediğim bişey mi dokundu yoksa mama mı emin olamıyorum

Degil mi insanin sinirini bozuyor..bebegim oyun oynarken bile aniden tuvaleti gelmis gibi ikiniyor...halbuki kakasi da yapiyor..bugun de gozlemleyecegim yaparsa Rabbimin izniyle yarin doktora goturecem kendi doktorumu da degistirecegim bu kadar rahat olmamasi lazim bir doktorun kontrol etmeden sundandir bundandir demekle olmaz

Kendim icin olsa tamam ama bebegi soz konusu olunca insan gercekten daha bir ozen istiyormus cunku normalde de evhamliyim ve bu durum beni daha da evhamlandiriyor

Ben hic kullanmadim ama nirmalde de kullanimi cok inerilmiyor diye duymustum yani enfeksiyona cok acikmis tampon kullanimibi de cok merak ediyorum orayi genisletmiyormu gerci nasil kullanildigini dahi bilmiyorum
Hehe serçe parmak kadar bişey hadi büyüğünü kullansan işaret parmağı kadar, nasıl genişletsin aplikatörlülerden alırsan rahat takarsın, hep tavsiye ettiğim bir şey
Ben hiç yakalanmadim kullanirken cok şükür, 4-5 saatte bir değiştirirsen bişey olmaz, düzgün takarsan yok gibi rahat ediyorsun. Genişletmiyor canım fitil atar gibi sokuyosun işte
Ben de tampon kullanıyordum. İlk adetim olunca kullanmayacağım, ne olur ne olmaz. Ama devamında kullanmayı düşünüyorum. Sonuçta 6 ay geçti, hamile kalsak bile rahim toparlandı diyorlar.

Calpol açıldıktan 1 ay sonra atiyormusunuz kizlar bitene kadar kullaniyormusunuz
Bize doktorumuz kapak açıldıktan sonra ilacın etkisi 1,5 ay sonrasında azalır demişti.
Yani son kullanma tarihine kadar elbet kullanabilirsin fakat kapak açılıp üzerinden 45 gün kadar zaman geçtikten sonra etkisi yavaş yavaş azalacaktır. Tüm ilaçlar, şuruplar bu şekildedir demişti.
Ben kapağı ilk 3 . ayda açmıştım kızım kovid olduğunda atmadım tabiki ama kullanır mıyım onu da bilemedim

Son düzenleme:
Kızlar bizde yaklaşık 3-4 gündür yeni bi güncelleme geldi
Durup dururken kafasını hızlı hızlı sağa sola sallıyor
Hatta bugün öpecektim o kadar hızlı salladı ki burnuma vurdu
Bu neden olur acaba ya bi anlamı var mı acaba?

Kizlar dun 6.ay kontrolumuzu olduk, asilar yapildi calpol verdim neyseki ates olmadi ama epey huysuzdu gece boyunca cok fazla uyandi. Dr demir damlasi olarak sidefer yazdi, kullanan var mi kabizlik yapiyor mu?

Kizlar kafam karisti benim yine, tadimlari yapiyorum ben gunde 1defa teklif ediyordum yemegi ama doktor 3defa verebilirsin öğün gibi dusun dedi kafami karistirdi. Siz nasil yapiyorsunuz, gunde 1defa tanitiliyor diye biliyorum hatta onu da yatma saatinden 3 4 saat once bitirmis olun diyorlar, gunde 3ogun nasil vercem anlamadim birde bu tadim olayini ne zamandan sonra bitircez ben bu hafta da devam edip haftaya baya corbalara falan gecmeyi dusunuyorum.
Ek olarak yumurta sarisini verdiniz mi bebislere, iyice pisirip vericez ama sonucta cok kuru bisey oluyor pisince acaba tek basina degilde baska birseyle mi karistirmak lazim, avokado gibi?

Kızınız covid olduğunda belirtisi var mıydı? Ben dün pozitif çıktım bebeğim iyi yanında da hep maskeyle duruyorum. Maskeyle emzirebilirsin dediler ama yine de endişeleniyorum onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…