- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.801
Canım benim doktor saatli liste verdi ben ona uyuyorum bizde kahvaltı yok ama henüz 7. Ayda ekleyeceğim dedi.Kızlar bebişler ile bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Ben kahvaltıya basladim artık yumurta, peynir, karışımlar vs.
Öglen çorba, yoğurt, sebze yemegi dönüsümlü veriyorum.
Akşama doğru da meyve püresi irmikli muhallebi gibi veriyorum.
Bunun dışında sabah ve ögleden sonra emzirme+ mama, akşam yatmadan bir kere mama, gece emzirme olarak devam ediyorum. Yalnız yemek yiyince tokluk süreleri artıyor tabi sanki daha az emiyor/ mama istiyor artık. Siz nasıl gidiyorsunuz ben fazla mı veriyorum çözemedim.mama veren anneler ek gıda ile birlikte günde kaç kez kaç cc veriyorsunuz mesela? Bir de son olarak bebiş kıymalarını nasıl pişirecegğz ay başında ona da baslamak istiyorum.
Benim saat düzenin şöyle kaba taslakBen de bununla ilgili soru yazmak icin girdim simdi. Ben de saat duzeni kurmaya calisiyorum su an ortalik cok karisik bizdenormalde 4saatte bir emerdi, ek gidaya baslayinca ve ozellikle covid atlatinca tum duzen kaydi 2saatte bir emziriyorum resmen. Covidde sık emzirin diyorlar, o yuzden memeye duskun bu aralar.
Aksam kizim uyudugundan beri saat kacta versem ögünlerini diye program yapmaya calisiyorum ama isin icinden cikamadim. Emzirdikten 1saat sonra veriyorum ögünü genelde ama cok az yiyor acaba o yuzden mi az yiyor. Nasil olsa meme gelecek diye mi az yiyor bilmiyorum. Arastiriyorum bakiyorum insanlar nasil meme+ek gida duzeni kuruyor diye ama bulamadim bisey. Emzirme saatleri hala düzenli olan anneler sizin programiniz nasil, ogunleri nasil veriyorsunuz?
6 aylığız sadece tek öğün tadımlardayız. Uyanıyor ilk uykusundan sonra emzirip ek gıda veriyorum. 2 hafta önce başladık. 2 hafta sonra çift öğüne geçeceğiz. Yumurta peynir gibi tadınlardan sonra tabi. Geri kalan zamanlar full emiyor. 7.ayda kıyma eklenecek.Kızlar bebişler ile bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Bunun dışında sabah ve ögleden sonra emzirme+ mama, akşam yatmadan bir kere mama, gece emzirme olarak devam ediyorum. Yalnız yemek yiyince tokluk süreleri artıyor tabi sanki daha az emiyor/ mama istiyor artık. Siz nasıl gidiyorsunuz ben fazla mı veriyorum çözemedim.mama veren anneler ek gıda ile birlikte günde kaç kez kaç cc veriyorsunuz mesela? Bir de son olarak bebiş kıymalarını nasıl pişirecegğz ay başında ona da baslamak istiyorum.
Maşallah bunların hepsini yiyip bitiriyor muBenim saat düzenin şöyle kaba taslak
8:00 meme+ mama 120cc
10:00 meyve püresi
12:00 çorba
14:00 meme+mama 120 cc
16:00 tahıllı muhallebi + yogurt
18:00 meme+mama 120 cc
20:00 gece muhallebisi + meme
Muhallebilerde 60cc mama ile yapıyorum
Gece beslemesi yok
Evet tatlım daha az emme ve mama istemeye başladı, daha uzun yok kalabiliyor artık. Bizim rutinimiz de bu. Sabah emme yada doymadiysa 60 cc mama her zaman değil, öğlen ana öğün kahvaltı, sonra ara öğün emme ve doymadıysa 90 cc mama, ikindinden sonra ana öğün küçük kase çorba, ara öğün emme yada 60 cc mama, akşam yoğurt meyveli yapıyorum bazen, son uykuya geçmeden de emme ve pirinc unlu mama muhallebi gibi 80 90 cc gibi. Doktor mamayi birak dedi, 4 ana öğün verdi ancak 2 ana öğün ve ara öğünlerle devam ediyorum, bende kasik mamasina geçeceğim, sadece seyahat yada yolda vs lazım olur diye evde yedek mama bulunduracağım. Ben fazla veriyorum diye düşündüm hep ancak burada yazılan ek gida öğünlerini görünce benim çocuk niye zayıf anlaşıldıKızlar bebişler ile bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Aynen canım ben baya aç birakiyormuş gibi hissettimEvet tatlım daha az emme ve mama istemeye başladı, daha uzun yok kalabiliyor artık. Bizim rutinimiz de bu. Sabah emme yada doymadiysa 60 cc mama her zaman değil, öğlen ana öğün kahvaltı, sonra ara öğün emme ve doymadıysa 90 cc mama, ikindinden sonra ana öğün küçük kase çorba, ara öğün emme yada 60 cc mama, akşam yoğurt meyveli yapıyorum bazen, son uykuya geçmeden de emme ve pirinc unlu mama muhallebi gibi 80 90 cc gibi. Doktor mamayi birak dedi, 4 ana öğün verdi ancak 2 ana öğün ve ara öğünlerle devam ediyorum, bende kasik mamasina geçeceğim, sadece seyahat yada yolda vs lazım olur diye evde yedek mama bulunduracağım. Ben fazla veriyorum diye düşündüm hep ancak burada yazılan ek gida öğünlerini görünce benim çocuk niye zayıf anlaşıldı
bu şekerleme olayını tam bilmiyorum bizimki önceden 3 uyku + şekerleme yapardı şuan şekerlemeyi bıraktık. Şekerleme uyku olarak sayılmıyor sanırım gece uykusuna hazırlık olarak sayılıyor.Bizim gunduz 2uyku bi de aksam yatisi olmadan 6-7gibi de yarim saatlik sekkerleme yapiyor bazen...gece uykumuz 10-11civari....yani toplam 3gunduz uykusu mu oluyor bizim
Normalde avokado yu anne sütü ile açıp veriyordum bir sorun olmamıştı. Ama yumurta ekleyince oldu canım. Tabi o gün banyoda yaptırdım. Bizim bebiş banyo yapınca çok gazlanıyor. Haftaya tekrar deneyeceğim.Ben yaklaşık 3 haftadır veriyorum, oğlum 6 ay 20 günlük. Bi sıkıntı yaşamadık şükür. Süt yada mamayla hafif açsanız sarısını kıvamı yumuşak olsa, birde öyle deneyin. Belki o gaz yapmamıştır
Bize doktor et, et suyu hiç demedi bu ay. Siz et suyu da kullanıyo musunuz ? Ne sıklıkta versiyosunuz ?
Bize de haftaya 7. Ayda yapacak ilk doz, bexero.
Çocuk felci aşısı yapmıştır canım. Bizimde hafif bir kusma oldu dediğin gibi mukusluydu. Birde fena ishal yaptı. İştahı kesildi çocuğun. Biz rotavirüs ü sonra yaptırıcaz ama bu ay olmadık.Selamlar 6.ay aşısı biraz daha ağırdır demişti hemşire dün sizler ne gibi olumsuzluk yaşadınız aşı sonrası dün hafif ateşi vardı sanırım ağrısı da vardı ilaç verdik bugün daha iyi gibiydi tadımda lor peyniri verdim ve yumurta yedi bir tatlı kaşığı kadar(4.gün) sonra biraz emzirip öğlen uykusuna yatırdım 1.5 saat uyudu en az uyandığında emziğiyle oynuyordu yanına bir gittim ki kusmuş hep üstü başı yatak batmış. Kaldırdım temizledim 15dk sonra bir daha kustu ve baya mukus çıkardı kusmuğuyla çok korktum sizce alerji midir yoksa aşılar mı 6.ay aşıları ve 3.doz rotavirüs yapıldı doktor takip et aşı da olabilir alerji de dedi ağladım tutamadım kendimi ne olduğunu bilmemek çok zorluyor beni
Sabah meyve püresi veriyorum çok az yiyor iştahı çok olmuyor. Emmek istiyor genel olarak sabah emiyor çok az da meyve püresi. Öğlen bazen sebze çorbası bazen evde kendi yaptığım bebe bisküvisini çok az anne sütü ve biraz pekmezle açıp veriyorum. Sonrasında yine emzirme. Akşam sadece emzirme. Gece yatmadan yoğurt ya da muhallebi yiyor. Ama yine çok az yiyor ısrar etmek istemiyorum öğürüyor. Sonrasında sabaha kadar sürekli emmek istiyor. Ek gıda ile az rahatlarım dedim . Ek gıda ile yeni doğan gibi sürekli emmek istiyor.Kızlar bebişler ile bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Canım şekerleme 2+1 uykunun +1 ine deniyor yani 3 uyku yapan bir bebişin son uykusu şekerlemedir.bu şekerleme olayını tam bilmiyorum bizimki önceden 3 uyku + şekerleme yapardı şuan şekerlemeyi bıraktık. Şekerleme uyku olarak sayılmıyor sanırım gece uykusuna hazırlık olarak sayılıyor.
Bitirdiği de oluyor bitirmediği de canımMaşallah bunların hepsini yiyip bitiriyor muBen az veriyorum sanırsam ama işte çok gelir diye korkuyorum kusar falan doldurmayim diye ;(
Şu insanlar hep mi bulur annenin moralini bozacak bir şeyKızlar kimlerin bebeleri döne döne gidebiliyor ?
Benim ki 1 kere dönüp bırakıyor.. oda sırt üstünden yüzüstüne geçiyor. Geri sırtüstü pozisyona gelemiyor msela hemen ağLıyor.
Geçen bir akrabamz geldi braz bişeyler söyledi kafamı taktım galiba.. Çok sessiz, hareketsiz gibi sanki dönüyor mu falan dedi.. 1 kere dönüp bırakıyor ama döne döne gitme yok falan dedim.
Onu tkip et normalde 6-7 aylıkken döne döne gitmeleri gerekiyor falan dedi..
ne yapayım ben
Canım ben Dubai’de yaşıyorum ve buranın aşı takvimine göre gidiyoruz ama yorumlarınızı okuyunca aşıdandır dedim ben de baksanıza rotavirüs kusma yapabiliyordu zaten çocuk felci de yapıyormuş yavrum ben ne çekti iki gündürRotavirusle 6. Ay asilarini neden ayni anda yaptilar ki? Bizim ebe araya 1 ay koydu ondan sonra olduk. Bir arastirin bence bu konuyu
Yok canım 2-3 hafta önce benden hastalık geçmişti burnunu yıkarken çıkan şeffaf mukusun aynısı çıktı ama nasıl çıktı yani sanki hastalığından kalmış da kusarken atmış gibiydi ilkinde değil 2.kusmasında midesi boşa yakınken çıkardı onuBen 1 yumurta sarısı veriyorum her kahvaltı da artık.
Aşıda kusma hiç olmadı ama acaba rota ile beraber olunca ağır mı geldi ? Siz yumurtayı bikaç gün vermeyin. Belki yediğinden kaynaklı kusmuğunun şekli size mukuslu gibi gelmiştir korkmayın hemen. Oğlum da kahvaltı sonrası kusarsa yumurtalı fln tıpkı mukuslu gibi görünüyor.
Canım ben ondan memnun kalmadım internet yoksa kullanılmıyor hep bi telefondan açmak zorundayız. Gece boyu açık kalmıyor illa kopma oluyor.Bu arada bebek kamerası kullanıyor musunuz?(evetse tavsiye alayım) Biz bu yaz Türkiye’ye döneceğiz nasipse bebeğin odasını yanımdaki oda yapacağım 1 yaşında olmuş olacak. Xiaominin kamerası var şu an onu kullanıyorum ama telefondan ben uygulamasını açtıkça görebiliyorum kızımı ya da hareket edince bildirim geliyor bakıyorum ona göre. Sizce almalı mıyım bebek kamerası? Ağlayınca uygulamadan duyamıyorum haliyle 1 yaşa kamera gerekir mi acaba?
İkisindende yapıyorum canımKızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.
Ben WeeWell kullanıyorum canım, wmv815 modelini çok memnunum.Bu arada bebek kamerası kullanıyor musunuz?(evetse tavsiye alayım) Biz bu yaz Türkiye’ye döneceğiz nasipse bebeğin odasını yanımdaki oda yapacağım 1 yaşında olmuş olacak. Xiaominin kamerası var şu an onu kullanıyorum ama telefondan ben uygulamasını açtıkça görebiliyorum kızımı ya da hareket edince bildirim geliyor bakıyorum ona göre. Sizce almalı mıyım bebek kamerası? Ağlayınca uygulamadan duyamıyorum haliyle 1 yaşa kamera gerekir mi acaba?
Ben genelde bebek irmiği kullanıyorumKızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.
Dün şöyle bir tarf yaptım meselaKızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?