2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım benim doktor saatli liste verdi ben ona uyuyorum bizde kahvaltı yok ama henüz 7. Ayda ekleyeceğim dedi.
Günde 3 kez 120 cc mama
Emzirebildiğim kadar meme ama neredeyse hiç emmiyor
*Meyve püresi
mevsim meyvelerini kendim rendeliyorum. Mevsim olmayanlar hipp kavanoz püre alıyorum
*Çorba
Sebzeler + prinç bulgur mercimek
güvenilir bir kasaptan bebek için yağsız dana eti 3 kez falan çektirip aldım. Ağızda erir kıvamda pişirdim blanderdan da geçirdim ama öğürdü ve 2-3 gündür deniyorum bu sefer çorbayı kıymasızda reddetmeye başladı oyuzden kıymadan vazgeçtim bir süre unutana kadar
*Kayısılı Tahıllı muhallebi
aptamil ya da hipp 5 tahıllı muhallebi önerdi içine kayısı ekle dedi.
Bir de suyla değil mama ile yapmamı istedi öyle yapıyorum.
*yogurt
*Gece muhallebisi prinç ve ya irmik yine mamayla yapıyorum.
Gece beslenmesi yok
Özetle her öğün ek gıda var bizde

Benim saat düzenin şöyle kaba taslak
8:00 meme+ mama 120cc
10:00 meyve püresi
12:00 çorba
14:00 meme+mama 120 cc
16:00 tahıllı muhallebi + yogurt
18:00 meme+mama 120 cc
20:00 gece muhallebisi + meme
Muhallebilerde 60cc mama ile yapıyorum
Gece beslemesi yok

6 aylığız sadece tek öğün tadımlardayız. Uyanıyor ilk uykusundan sonra emzirip ek gıda veriyorum. 2 hafta önce başladık. 2 hafta sonra çift öğüne geçeceğiz. Yumurta peynir gibi tadınlardan sonra tabi. Geri kalan zamanlar full emiyor. 7.ayda kıyma eklenecek.

Maşallah bunların hepsini yiyip bitiriyor mu Ben az veriyorum sanırsam ama işte çok gelir diye korkuyorum kusar falan doldurmayim diye ;(

Evet tatlım daha az emme ve mama istemeye başladı, daha uzun yok kalabiliyor artık. Bizim rutinimiz de bu. Sabah emme yada doymadiysa 60 cc mama her zaman değil, öğlen ana öğün kahvaltı, sonra ara öğün emme ve doymadıysa 90 cc mama, ikindinden sonra ana öğün küçük kase çorba, ara öğün emme yada 60 cc mama, akşam yoğurt meyveli yapıyorum bazen, son uykuya geçmeden de emme ve pirinc unlu mama muhallebi gibi 80 90 cc gibi. Doktor mamayi birak dedi, 4 ana öğün verdi ancak 2 ana öğün ve ara öğünlerle devam ediyorum, bende kasik mamasina geçeceğim, sadece seyahat yada yolda vs lazım olur diye evde yedek mama bulunduracağım. Ben fazla veriyorum diye düşündüm hep ancak burada yazılan ek gida öğünlerini görünce benim çocuk niye zayıf anlaşıldı

Aynen canım ben baya aç birakiyormuş gibi hissettim yesin iştahlı bebişler maşallah mamayı bırak diyorlar ama mama da arıyorlar yahu biberon keyfi bir başka ben de 3 ana ögün devam edeyim ya valla aralarda da meme / mama giderim çok zorlamaya gerek yok sanki

Bizim gunduz 2uyku bi de aksam yatisi olmadan 6-7gibi de yarim saatlik sekkerleme yapiyor bazen...gece uykumuz 10-11civari....yani toplam 3gunduz uykusu mu oluyor bizim
bu şekerleme olayını tam bilmiyorum bizimki önceden 3 uyku + şekerleme yapardı şuan şekerlemeyi bıraktık. Şekerleme uyku olarak sayılmıyor sanırım gece uykusuna hazırlık olarak sayılıyor.

Normalde avokado yu anne sütü ile açıp veriyordum bir sorun olmamıştı. Ama yumurta ekleyince oldu canım. Tabi o gün banyoda yaptırdım. Bizim bebiş banyo yapınca çok gazlanıyor. Haftaya tekrar deneyeceğim.

Çocuk felci aşısı yapmıştır canım. Bizimde hafif bir kusma oldu dediğin gibi mukusluydu. Birde fena ishal yaptı. İştahı kesildi çocuğun. Biz rotavirüs ü sonra yaptırıcaz ama bu ay olmadık.

Sabah meyve püresi veriyorum çok az yiyor iştahı çok olmuyor. Emmek istiyor genel olarak sabah emiyor çok az da meyve püresi. Öğlen bazen sebze çorbası bazen evde kendi yaptığım bebe bisküvisini çok az anne sütü ve biraz pekmezle açıp veriyorum. Sonrasında yine emzirme. Akşam sadece emzirme. Gece yatmadan yoğurt ya da muhallebi yiyor. Ama yine çok az yiyor ısrar etmek istemiyorum öğürüyor. Sonrasında sabaha kadar sürekli emmek istiyor. Ek gıda ile az rahatlarım dedim . Ek gıda ile yeni doğan gibi sürekli emmek istiyor.

bu şekerleme olayını tam bilmiyorum bizimki önceden 3 uyku + şekerleme yapardı şuan şekerlemeyi bıraktık. Şekerleme uyku olarak sayılmıyor sanırım gece uykusuna hazırlık olarak sayılıyor.
Canım şekerleme 2+1 uykunun +1 ine deniyor yani 3 uyku yapan bir bebişin son uykusu şekerlemedir.
2 uykuya geçince de şekerleme düşer ilerde düşeceği için kısa tutulur. 2. Gündüz uykusundan gece uykusuna şimdilik dayanabilsin diye var yani. Uyanıklık süreleri artınca da ihtiyaç kalmayacak
İlk iki uyku 1-2 saat
Son uyku 30-45 dk
Burada amaç bebeğin uyku yoğunluğunu hep ilk 2uykuya verdirmek ki yani.
Ama bebek zaten her uykuyu kısa uyuyorsa 4 uyku da yapabilir 5 uyku da ozaman şekerleme hesabı yapılmıyor.

Maşallah bunların hepsini yiyip bitiriyor mu Ben az veriyorum sanırsam ama işte çok gelir diye korkuyorum kusar falan doldurmayim diye ;(
Bitirdiği de oluyor bitirmediği de canım
Ama biz en başından beri tadım usulü gitmedik
Doktor yediği kadar ver dedi
Tabikl başta 2 kaşık yiyordu ama sınırlamadım
Reddedene kadar devam ettim
Bi sorun olmadı çok şükür şimdilik kusma ishal ua da kabızlık vs

Şu insanlar hep mi bulur annenin moralini bozacak bir şey Benim kızım 4 aylıkken yüzünün üstüne dönmeye başladı ama tekrar eski haline dönebilmesine rağmen dönmüyor ağlıyor kendi başına dik oturabiliyor tabi dakikalarca değil takma kafana bakma söylenenlere
Rotavirusle 6. Ay asilarini neden ayni anda yaptilar ki? Bizim ebe araya 1 ay koydu ondan sonra olduk. Bir arastirin bence bu konuyu
Canım ben Dubai’de yaşıyorum ve buranın aşı takvimine göre gidiyoruz ama yorumlarınızı okuyunca aşıdandır dedim ben de baksanıza rotavirüs kusma yapabiliyordu zaten çocuk felci de yapıyormuş yavrum ben ne çekti iki gündür
Yok canım 2-3 hafta önce benden hastalık geçmişti burnunu yıkarken çıkan şeffaf mukusun aynısı çıktı ama nasıl çıktı yani sanki hastalığından kalmış da kusarken atmış gibiydi ilkinde değil 2.kusmasında midesi boşa yakınken çıkardı onu

Bu arada bebek kamerası kullanıyor musunuz?(evetse tavsiye alayım) Biz bu yaz Türkiye’ye döneceğiz nasipse bebeğin odasını yanımdaki oda yapacağım 1 yaşında olmuş olacak. Xiaominin kamerası var şu an onu kullanıyorum ama telefondan ben uygulamasını açtıkça görebiliyorum kızımı ya da hareket edince bildirim geliyor bakıyorum ona göre. Sizce almalı mıyım bebek kamerası? Ağlayınca uygulamadan duyamıyorum haliyle 1 yaşa kamera gerekir mi acaba?

Kızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.

Canım ben ondan memnun kalmadım internet yoksa kullanılmıyor hep bi telefondan açmak zorundayız. Gece boyu açık kalmıyor illa kopma oluyor.
Biyere götürsen tekrar kurmak gerek ve internet şart vs zor geldi
Bebevo aldım muadillerine göre ucuzda
İntermete gerek yok her odadan da çekiyor yani
Kamerada ninnilerde var bide hareket sensörü de hassas.

Eklentiler

• 9E10FE20-02AA-4676-B291-3FA3938D5CEA.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 20
Ben WeeWell kullanıyorum canım, wmv815 modelini çok memnunum.
1 yaşa da gerekir bence neden gerekmesin ki?1-2 yaşına geldiklerinde odada kendi kendine oynadıkları zaman sen mutfakta vs işini yapıyorken aynı zamanda izleyeblrsnde, yani bence

Kızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.
Dün şöyle bir tarf yaptım mesela
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı yulaf unu
yarım muz

bayıla bayıla yedi :)

Bazende anne sütü ile yapıyorum çünkü artık muhallebi yapacak kadar çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…