2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Cok ilginc biz gecen hafta rota virus asimizin 3.dozunu olduk ve haftaya da 6.ay asilarimiz var ne saglik ocagindaki hemsire ne de doktorumuz bisey demedi yarin hem doktorumuza yazayim hem de tanidigimiz cocuk enfeksiyon uzmanina sorayim
Bana sağlık ocağında ki hemşire de doktorumuz da üzerinden 4 hafta yani 1 ay geçsin dedi
Tedbir içinde demiş olablr belki sorun yaratmaz elbet ama bilemedim 5. Ayda rotanın 2. Dozu yapıldı 6. Ayda da normal aşıları

Belki ağır geleceği için olablr cnkü cocuk felci de ağızdan veriliyor rota da o yüzden demiş olablrler

Masallah baya baya besleniyor sizinki ya yiyor mu bunlarin hepsini bizim kiz tek ogunde bile tabagin yarisini yiyemiyor bizim doktor gunde 2ogun dedi ben de gerci vermek istemiyorum daha fazla kabiz oluyor yoksa anne sutu ilk 1yil ana ogun olacak dedi, simdilik oyle ilerliyoruz ama besinlere nasil alisacak bilmiyorum

bu şekerleme olayını tam bilmiyorum bizimki önceden 3 uyku + şekerleme yapardı şuan şekerlemeyi bıraktık. Şekerleme uyku olarak sayılmıyor sanırım gece uykusuna hazırlık olarak sayılıyor.
Sekerleme de uykudan sayiliyor canim, bizim kiz 2+1sekerleme yapardi simdi sekerlemeyi cikardik 2uyku yapiyor. 3uyku duzeninde de 1i sekerleme oluyor genelde.

Meyve püresi ve muhallebileri bitiyor baya severek yiyor
Çorba 10-12 kaşık yiyor çok açsa bitebiliyor
Benim problemde pütürlü de bende henüz onu başaramadım zamanla inşallah

Ben bebevo kullaniyorum, arkadasimin önerisiyle almistim cok memnunum. Xiaomi alacaktim aslinda ama telefondan bakmak zorunda oldugun icin zorlanirsin her dk telefondan uygulama acik olmasi gerekiyor onda telefonunu kullanim disi birakiyor demislerdi. Tecrubeli annelerden tavsiye almayi bu yuzden seviyorum, hic o acidan dusunmemistim ben cunku iyi ki almisim, bence siz de markasi ne olursa olsun telefondan degil kendi ekranindan takip edilen modelleri tercih edin

Sekerleme de uykudan sayiliyor canim, bizim kiz 2+1sekerleme yapardi simdi sekerlemeyi cikardik 2uyku yapiyor. 3uyku duzeninde de 1i sekerleme oluyor genelde.
Bende başladım 2 uyku denemelerine bazı günler 2 bazı günler 3 oluyor ama 1 aya heralde tamamen 2 ye düşeriz uyanıklık süreleri artmaya başladı
2+2 saat uyursa 2 uyku yapıyorum yetiyor çünkü
1+1 ya da 1,5 gibi uyursa ve son kalkış geceye kadar yetmeyecek saatse mecbur 3 yapıyorum yine

Kesinlikle öyle bizde kediler vardı tatile gidince kedileri kontrol etmek için almıştık xiaomi yi
Bebeğe de kullanmak nasip oldu
Telefondan bakma işi zahmetli sırf onun için 3. Telefon vardı evde bide müzik açıyorum uyku boyunca 1 telefonda öyle el kadar bebenin 2 telefonu vardı
Bebevo çok daha kullanışlı monitörü var içinde müzikte var kurtulduk diğer telefonlardan
Ama anneme bırakıp çıkınca uyuyor mu uyandı mı merakından bakmak için evden uzakken onu da kuruyoruz odasına

Ki
Dun bunu gorunce bu sabah hemsiremize ve cocuk doktorumuza yazdim...bana hurafe dediler...doktorum dalga gecti hatta bu bilgileri nerden aliyorsun dedi...iki canli arasi evet 30gun ara konulur ama 6.ay asilari xaten canli asilar degil dedi...ki bu da 30sene once uygulanirdi...30yildir da kimse bakmiyo buna dedi

Bilemiyorum her doktor farklı işte
Yani koca karı tavsiyesi değil sonuçta İstanubulda hatrı sayılır bir hastanenin prof doktoru bunu da bana söyleyen :)

Biz rotayı 2 doz yaptık, bir 2 dozu var bir de 3 doz var. Ben 2 doz olanı almıştım. biri 3.5 ayda dieri 5. ayda yapıldı işte, 6.ayda da normal aşılarını oldu

Ben de bilemedim...asm deki hemsire biz yapiyiruz sikinti olmadi dedi hic...bakacagim arrik....biz 3doz olani aldik...2-4 ve 6ayda yapildi...aman saglikli olsunlar da bebisler hic bisey o emli degl

Ben de bilemedim...asm deki hemsire biz yapiyiruz sikinti olmadi dedi hic...bakacagim arrik....biz 3doz olani aldik...2-4 ve 6ayda yapildi...aman saglikli olsunlar da bebisler hic bisey o emli degl
Kesinlikle en önemlisi o, siz doktorunuza güveniyorsanız sorun yok. Her doktor farklı cnki .. kimi 3 gün kuralı der kimi 2 gün yeterli der kimi hiç gerek duymaz. Ben doktorumuza sorunsuz güveniyorum hem tecrübesi hem ilgisinden dolayı.

MadammS canım tam tahıllı muhallebiyi nasıl yapıyorsun ?
İçine muz, elma ya da kayısı ekliyorum bazen
O gün meyve az yediyse falan

Ha ben irmikle, buğday unu ile flan yapıyorsun sandım tamam kuşum.

Mama ile nasıl hazırlıyosun ? su olmadan cok katı olmuyor mu anlamadım

Ha ben irmikle, buğday unu ile flan yapıyorsun sandım tamam kuşum.

Mama ile nasıl hazırlıyosun ? su olmadan cok katı olmuyor mu anlamadım
Yani formül mama da hazırlarken su kullanıyoruz, anlamadım devrelerim error

MadammS galiba anladm
mesela 2 yemek kaşığı tahıl bazlı mama koyuyorsan 60 cc likte normal mama hazırlıosun, hazırladgn mamayı tahılın içine ekliyorsun böyle mi

Meyveli püreler yapabilirsiniz, peyniraltı suyuyla öeyve, sebzeli pancakeler olabilir.
Sabah 6 gibi uyanınca yanıma alıp emziriyorum uyuyo, 7:30 gibi kalkıyoruz kahvaltı yapıyor. 2-2,5 saat sonra uykuya geçerken mama/meme öğleden sonra 1 meyve veriyorum cam rende ya da ezip. Öğlen uykusuna geçerken yine mama/meme akşam 6 dan öncede sebze yemeği yada çorbası.
Kızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.
Ben bebek irmiği ile yapıyorum. Bi sayfada okumuştum, pirinç unları arsenikten tam arındırılamıyor bebek için irmik daha faydalı diye.

Rota ile 6.ay aşılarını aynı gün oldu.Sadece aşı sonrası azıcık ateş,huysuzluk yaptı.1 hafta sonra da menenjit oldu.Her doktor farklı sanırım bana da kimse 6.ayla rota aynı gün olmaz demedi.

Merhaba ,labne hangi markanınkini veriyordunuz. Kendim yapmaya çalıştım ama tam bir rezillik oldu sonuç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…