- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.821
Bana sağlık ocağında ki hemşire de doktorumuz da üzerinden 4 hafta yani 1 ay geçsin dediCok ilginc biz gecen hafta rota virus asimizin 3.dozunu olduk ve haftaya da 6.ay asilarimiz var ne saglik ocagindaki hemsire ne de doktorumuz bisey demediyarin hem doktorumuza yazayim hem de tanidigimiz cocuk enfeksiyon uzmanina sorayim
Masallah baya baya besleniyor sizinki ya yiyor mu bunlarin hepsiniBenim saat düzenin şöyle kaba taslak
8:00 meme+ mama 120cc
10:00 meyve püresi
12:00 çorba
14:00 meme+mama 120 cc
16:00 tahıllı muhallebi + yogurt
18:00 meme+mama 120 cc
20:00 gece muhallebisi + meme
Muhallebilerde 60cc mama ile yapıyorum
Gece beslemesi yok
Sekerleme de uykudan sayiliyor canim, bizim kiz 2+1sekerleme yapardi simdi sekerlemeyi cikardik 2uyku yapiyor. 3uyku duzeninde de 1i sekerleme oluyor genelde.bu şekerleme olayını tam bilmiyorum bizimki önceden 3 uyku + şekerleme yapardı şuan şekerlemeyi bıraktık. Şekerleme uyku olarak sayılmıyor sanırım gece uykusuna hazırlık olarak sayılıyor.
Meyve püresi ve muhallebileri bitiyor baya severek yiyorMasallah baya baya besleniyor sizinki ya yiyor mu bunlarin hepsinibizim kiz tek ogunde bile tabagin yarisini yiyemiyor bizim doktor gunde 2ogun dedi ben de gerci vermek istemiyorum daha fazla kabiz oluyor yoksa anne sutu ilk 1yil ana ogun olacak dedi, simdilik oyle ilerliyoruz ama besinlere nasil alisacak bilmiyorum
Ben bebevo kullaniyorum, arkadasimin önerisiyle almistim cok memnunum. Xiaomi alacaktim aslinda ama telefondan bakmak zorunda oldugun icin zorlanirsin her dk telefondan uygulama acik olmasi gerekiyor onda telefonunu kullanim disi birakiyor demislerdi. Tecrubeli annelerden tavsiye almayi bu yuzden seviyorum, hic o acidan dusunmemistim ben cunkuBu arada bebek kamerası kullanıyor musunuz?(evetse tavsiye alayım) Biz bu yaz Türkiye’ye döneceğiz nasipse bebeğin odasını yanımdaki oda yapacağım 1 yaşında olmuş olacak. Xiaominin kamerası var şu an onu kullanıyorum ama telefondan ben uygulamasını açtıkça görebiliyorum kızımı ya da hareket edince bildirim geliyor bakıyorum ona göre. Sizce almalı mıyım bebek kamerası? Ağlayınca uygulamadan duyamıyorum haliyle 1 yaşa kamera gerekir mi acaba?
Bende başladım 2 uyku denemelerine bazı günler 2 bazı günler 3 oluyor ama 1 aya heralde tamamen 2 ye düşeriz uyanıklık süreleri artmaya başladıSekerleme de uykudan sayiliyor canim, bizim kiz 2+1sekerleme yapardi simdi sekerlemeyi cikardik 2uyku yapiyor. 3uyku duzeninde de 1i sekerleme oluyor genelde.
Kesinlikle öyle bizde kediler vardı tatile gidince kedileri kontrol etmek için almıştık xiaomi yiBen bebevo kullaniyorum, arkadasimin önerisiyle almistim cok memnunum. Xiaomi alacaktim aslinda ama telefondan bakmak zorunda oldugun icin zorlanirsin her dk telefondan uygulama acik olmasi gerekiyor onda telefonunu kullanim disi birakiyor demislerdi. Tecrubeli annelerden tavsiye almayi bu yuzden seviyorum, hic o acidan dusunmemistim ben cunkuiyi ki almisim, bence siz de markasi ne olursa olsun telefondan degil kendi ekranindan takip edilen modelleri tercih edin
Dun bunu gorunce bu sabah hemsiremize ve cocuk doktorumuza yazdim...bana hurafe dediler...Bana sağlık ocağında ki hemşire de doktorumuz da üzerinden 4 hafta yani 1 ay geçsin dedi
Tedbir içinde demiş olablr belki sorun yaratmaz elbet ama bilemedim5. Ayda rotanın 2. Dozu yapıldı 6. Ayda da normal aşıları
Belki ağır geleceği için olablr cnkü cocuk felci de ağızdan veriliyor rota da o yüzden demiş olablrler
Bilemiyorum her doktor farklı işteKi
Dun bunu gorunce bu sabah hemsiremize ve cocuk doktorumuza yazdim...bana hurafe dediler...doktorum dalga gecti hatta bu bilgileri nerden aliyorsun dedi...iki canli arasi evet 30gun ara konulur ama 6.ay asilari xaten canli asilar degil dedi...ki bu da 30sene once uygulanirdi...30yildir da kimse bakmiyo buna dedi
Ben de bilemedim...asm deki hemsire biz yapiyiruz sikinti olmadi dedi hic...bakacagim arrik....biz 3doz olani aldik...2-4 ve 6ayda yapildi...aman saglikli olsunlar da bebislerBilemiyorum her doktor farklı işte
Yani koca karı tavsiyesi değil sonuçtaİstanubulda hatrı sayılır bir hastanenin prof doktoru bunu da bana söyleyen :)
Biz rotayı 2 doz yaptık, bir 2 dozu var bir de 3 doz var. Ben 2 doz olanı almıştım. biri 3.5 ayda dieri 5. ayda yapıldı işte, 6.ayda da normal aşılarını oldu
Kesinlikle en önemlisi o, siz doktorunuza güveniyorsanız sorun yok. Her doktor farklı cnki .. kimi 3 gün kuralı der kimi 2 gün yeterli der kimi hiç gerek duymaz. Ben doktorumuza sorunsuz güveniyorum hem tecrübesi hem ilgisinden dolayı.Ben de bilemedim...asm deki hemsire biz yapiyiruz sikinti olmadi dedi hic...bakacagim arrik....biz 3doz olani aldik...2-4 ve 6ayda yapildi...aman saglikli olsunlar da bebislerhic bisey o emli degl
Canım doktorumMadammS canım tam tahıllı muhallebiyi nasıl yapıyorsun ?
Canım doktorum
Hipp 5 tahıllı ve aptamil 8 tahıllıyı önerdi
Önce 5 le başla dedi alerjik durum için sonra diğerine geçersin dedi
Üzerinde hazırlama talimatı su ile ama mama ile hazırlamamı istedi bende öyle yapıyorum.
İçine muz, elma ya da kayısı ekliyorum bazenMadammS canım tam tahıllı muhallebiyi nasıl yapıyorsun ?
Ha ben irmikle, buğday unu ile flan yapıyorsun sandım tamam kuşum.Canım doktorum
Üzerinde hazırlama talimatı su ile ama mama ile hazırlamamı istedi bende öyle yapıyorum.
Ha ben irmikle, buğday unu ile flan yapıyorsun sandım tamam kuşum.
Mama ile nasıl hazırlıyosun ? su olmadan cok katı olmuyor mu anlamadım
Yani formül mama da hazırlarken su kullanıyoruz, anlamadım devrelerim errorCanım doktorum
Meyveli püreler yapabilirsiniz, peyniraltı suyuyla öeyve, sebzeli pancakeler olabilir.Kizlar benim bebis fazla gazli oldugu icin yogurt vermiyorum artik, kabizligi da daha iyi durumda bu sayede. Bu nedenle yumurta da vermek istemiyorum simdi, ilerleyen haftalarda vericem, cunku en ufak seye cok tepkili vucudu. Kahvaltida ögün olarak ne veriyorsunuz, onceden labne veriyordum ama süt ürünlerini hayatimizdan cikarinca ne verecegimi sasirdim. Peynir yogurt ve yumurta olmadan neler verebilirim fikir verirseniz cok sevinirim
Sabah 6 gibi uyanınca yanıma alıp emziriyorum uyuyo, 7:30 gibi kalkıyoruz kahvaltı yapıyor. 2-2,5 saat sonra uykuya geçerken mama/meme öğleden sonra 1 meyve veriyorum cam rende ya da ezip. Öğlen uykusuna geçerken yine mama/meme akşam 6 dan öncede sebze yemeği yada çorbası.Kızlar bebişler ile bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Ben kahvaltıya basladim artık yumurta, peynir, karışımlar vs.
Öglen çorba, yoğurt, sebze yemegi dönüsümlü veriyorum.
Akşama doğru da meyve püresi irmikli muhallebi gibi veriyorum.
Bunun dışında sabah ve ögleden sonra emzirme+ mama, akşam yatmadan bir kere mama, gece emzirme olarak devam ediyorum. Yalnız yemek yiyince tokluk süreleri artıyor tabi sanki daha az emiyor/ mama istiyor artık. Siz nasıl gidiyorsunuz ben fazla mı veriyorum çözemedim.mama veren anneler ek gıda ile birlikte günde kaç kez kaç cc veriyorsunuz mesela? Bir de son olarak bebiş kıymalarını nasıl pişirecegğz ay başında ona da baslamak istiyorum.
Ben bebek irmiği ile yapıyorum. Bi sayfada okumuştum, pirinç unları arsenikten tam arındırılamıyor bebek için irmik daha faydalı diye.Kızlar muhallebiyi pirinç unundan mi irmikten mi yapiyorsunuz. Ölçü ne kadar kullaniyorsunuz.
Rota ile 6.ay aşılarını aynı gün oldu.Sadece aşı sonrası azıcık ateş,huysuzluk yaptı.1 hafta sonra da menenjit oldu.Her doktor farklı sanırım bana da kimse 6.ayla rota aynı gün olmaz demedi.Ben de bilemedim...asm deki hemsire biz yapiyiruz sikinti olmadi dedi hic...bakacagim arrik....biz 3doz olani aldik...2-4 ve 6ayda yapildi...aman saglikli olsunlar da bebislerhic bisey o emli degl
Merhaba ,labne hangi markanınkini veriyordunuz. Kendim yapmaya çalıştım ama tam bir rezillik oldu sonuçKizlar benim bebis fazla gazli oldugu icin yogurt vermiyorum artik, kabizligi da daha iyi durumda bu sayede. Bu nedenle yumurta da vermek istemiyorum simdi, ilerleyen haftalarda vericem, cunku en ufak seye cok tepkili vucudu. Kahvaltida ögün olarak ne veriyorsunuz, onceden labne veriyordum ama süt ürünlerini hayatimizdan cikarinca ne verecegimi sasirdim. Peynir yogurt ve yumurta olmadan neler verebilirim fikir verirseniz cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?