- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.761
Et suyu için kollajen olduğundan 1 yaş öncesi gerekli bulmuyorum istiyorsan koy dedi.Ben yaklaşık 3 haftadır veriyorum, oğlum 6 ay 20 günlük. Bi sıkıntı yaşamadık şükür. Süt yada mamayla hafif açsanız sarısını kıvamı yumuşak olsa, birde öyle deneyin. Belki o gaz yapmamıştır
Bize doktor et, et suyu hiç demedi bu ay. Siz et suyu da kullanıyo musunuz ? Ne sıklıkta versiyosunuz ?
Bize de haftaya 7. Ayda yapacak ilk doz, bexero.
Canım geçmiş olsun bizde geçirdik 2 hafta oldu.Kizlar bu ek gida isinde asiri bocaliyorum ya. Kizima yogurt veriyordum artik vermiyorum cunku sanirim o kabiz yapiyor. Yogurt vermedigimden beri daha iyi cok sukur. Biz bu hafta covid pozitiftik bol bol emzirdim ek gidayla cok bogmadim ama simdi de cok az yiyor hemen kapatiyor agzini. Ben de zorlamiyorum ama boyle olunca bisey de yemiyor. Nasil alisacak boyle ya?
Ayrica Bizim covidde 7.gunumuz bugun, kizim 1gece ateslendi sonra rahatti ama bugun asiri agliyor cok mizmiz napacagimi sasirdim. Covidden midir acaba agrisi mi var ya, boyle bisey yasadiniz mi hic?
Bizimki de baya kesti emmeyiKızlar, oğlum doğduğundan beri mama + meme gittik, biberon kullanıyoduk hiç meme reddi yaşamadık emmeyi seviyodu . Ek gıdaya geçeli 1 ay oldu bugüne kadar da sorun yoktu ara ara gün içinde hep emiyodu. Bugün öğleden beri meme almıyo ağzını kapatıyo, yüzünü çeviriyo ağlıyoSizde durumlar nasıl ek gıdayla emmede azalmanız oldu mu ? Acaba geçici bişey mi emmeyi tümden bırakmasını istemiyorum hiç
Benim de karantinam bugun bitiyor, ayni durum o zaman. Belki de covid nedeniyle agri yasiyor ya ben dis mi acaba dedim tetagil verdim bana misin demedi, demekki dis degil baska bisey diye dusundum. Valla ben de israr etmiyorum cok, agzini acarsa veriyorum kasigi. Sonucta 6 9 ay arasinda tadimlik hersey, hala anne sutu ana besin kaynagi diye israrci olup yemekten sogutmak istemiyorumBiz de beceremedik galiba bu ek gıda işini, ben uğraşmıyorum artık, yediği şeyi yemek istediği kadar veriyorum bırakıyorum aman nasıl olsa zamanla yiyecek, ne versem ögh ögh usandım artıkben de geçen hafta covid pozitiftim bugun karantinam bitiyor benim kızım da bugun cok huysuz anlayamıyorum ne istiyor, aç diyorum değil, altimi pis diyorum değiştiriyorum yine aynı, uykusu da yok ama mizmiz, bazen oluyor işte aman hasta olmasınlar da, ağzını sürekli sakız çiğner gibi yapıyor diyorum diş mi çıkartıyor, keşke kullanma kılavuzları olsa bazen çok zorluyor.
Cok tesekkur ederim canim bizimki de 1gece ateslendi cok sukur atlatti diye dusunuyodum o zaman bugun butun gun vucut agrisi cekti de ben kayitsiz mi kaldim yaCanım geçmiş olsun bizde geçirdik 2 hafta oldu.
2 gün ateş olmuştu.
Sonra mızmızdı baya huzursuz doktoruna sordum
Senin nasıl eklemlerin ağrıyorsa onunda ağrıyabilir yada boğaz ağrısı oyüzden calpol ver dedi öyle yaptım.
Cidden ağrıyordu bence çünkü fıldır fıldır dönüp evi gezen yavrum hiç kıpırdamıyordu
Çok şükür atlattık
Süper bi örnek oldu benim için thxEt suyu için kollajen olduğundan 1 yaş öncesi gerekli bulmuyorum istiyorsan koy dedi.
Etin kendisi kıymetli oyuzden et ekle dedi yani kıyma olarak ama yemedi bende suyunu koydum
Minik bir kısmına kıyma ekleyip her gün deneyeceğim kabul edene kadar
Çorba her gün içiyor tarif hep aynı
Patates, havuç, kabak ana sebzeler
+ 2 sebze (ıspanak, tatlı patates, bal kabağı,enginar, brokoli,kereviz vs)
Bulgur,mercimek ve pirinçten de herhangi 2si
Birde kıyma işte
Ya aynı durum işte, şok oldum bugün şekilden şekile girdi, ağladıBizimki de baya kesti emmeyi
Bi sabah emiyor diyebilirim diğer öğünler zorla
Bi iki dk kandırabilirsem ancak oda.
Ek gıda daha tok tutuyor onun etkiside var elbette.
Tabi mama daha rahat geliyor onunda etkisi var büyüdüler farkındalık arttı.
Meme emmemek için her türlü pozisyona giriyor en son ağlıyor kurtulmak için ama biberonu görünce sarılıyor
Ben artık pes ettim sütüm de azaldı bayadır zaten uğraşmak istemiyor heralde emicem diye.
Çok yordu bu durum beni saldım artık 6 ay emdi buna da şükür diyorum
Bebekten bebeğe fark eder mutlaka bünyeleri neyi hazmedebiliyorsa o sekilde ilerlemek en doğrusu gercekten iyi gözlemlemek lazım ve yine bebeği anne büyütüyor herseyiyle biz görüyoruz yaşıyoruz teorikte olmaz dedikleri uygulamada oluyor görüyoruz yani,dediğim gibi birer hafta arayla denedim çocuğum kollarımda beyaz kağıt gibi sündü. 1-1,5 yaşından önce vermem artık tatlımAy kuzum çok kötü olmuş. Bencede en doğrusu gözlemleyerek gitmek yaramıyorsa sindiremiyorsa vermemek en doğrusu. Senin bebiş baya alerjik reaksiyon göstermiş bencede bekle canım . Bizde sadece gaz yaptı o yüzden deli cesareti ile tekrar deniycem 7. Ayda bakalım
Merhaba. 2 hafta önce covid olduk bebeğimde oldu. Yine de aynı odada uyumayalım diye bebeğimi odasına aldık o günden beri de odasında yatıyor. Geceleri uyandığında zaten ağlıyor ben duymasamda eşim duyup beni uyandırıyor o şekilde yapıyoruz. Yatağı da montessori mi diyorlar o şekilde bir yatak boşluğu var oraya yastık koyuyorum çok şükür bir sıkıntı yaşamadık :) yatağın resmini de eklerimKızlarrrr Kızlarrrr Selamsssss
Sizlere bir sorum olacak, bebeğinin odasını ayıran var mı ? Ne zaman ayırdınız ? Nasıl ayırdınız ?
Gece beslenmelerini nasıl yaptınız ? Zor oluyor mu? Sıkıntısı, tehlikesi, artısı, eksisi nedir ?
beni aydınlatır mısınız
Tatlım kullandığın kamerayı söyler misin.. benim bir tane var fakat memnun değilim telefona uygulama yükleyip telefonumdan izlemeli olandan var bende ama hiç kullanışlı değil uygulamayı açarsam bebeği görebiliyorum sadece.Oda ayırma tamamen tercih meselesi
Döne döne uyuyor boğulma vs tehlikesi yok diye düşünüyorum artık. Kamera hep açık en ufak seste uyarı da veriyor zaten tehlikeli bir durum olursa
Bizden etkilemese bende yanımda da yatırırdım ama dediğim gibi uyku kalitesini etkiledi bide sabah kalkıp işe gideceğim artık cok rahatsız ederdik
Aynı şekilde ebeveyn banyosunu falan asla kullanamıyorduk
Küçükken alışınca zor da olmadı aklı erince hele iyice zor olacaktı
Yürümeye başlayınca kalkıp gelme durumu olmasın diye baştan unutturdum yani bizim odamızı
Hastalık diş vs gerekli bir durum olursa ben onun montessori de yatacağım yani hep kendi odasında olacak planlarım böyle
Kendi gibi odasıda tatlışş kuzununBizim ki de buhatta bizim odamız bu
Çok hoşBizim ki de buhatta bizim odamız bu
Canım ek gıda miktarına dikkat edin fazla verirseniz sizi emmeyi erken bırakır bebişSüper bi örnek oldu benim için thx
Ya aynı durum işte, şok oldum bugün şekilden şekile girdi, ağladıBende uykuda 2 kez emzirdim şuan, zaten zorlayarak sütüm geldi eds fln zor alıştırdım,sanırım emzirme benim travmam oldu vazgeçmek istemiyorum gittiği yere kadar zorlayalım bakalım
Ay çok tatlı odası bayıldımMerhaba. 2 hafta önce covid olduk bebeğimde oldu. Yine de aynı odada uyumayalım diye bebeğimi odasına aldık o günden beri de odasında yatıyor. Geceleri uyandığında zaten ağlıyor ben duymasamda eşim duyup beni uyandırıyor o şekilde yapıyoruz. Yatağı da montessori mi diyorlar o şekilde bir yatak boşluğu var oraya yastık koyuyorum çok şükür bir sıkıntı yaşamadık :) yatağın resmini de eklerim
Ay bende UniBaby'den BabyTurco ya geçmiştim bu ay
Nasıl farkettiniz ? benimki de kızarıklık var bölgesinde ama normal bez kızarıklığı gibi ekstrem bir şey farketmedim.. Korktum suan.
Aynı şekilde canım xioami vardı sırt izlemek için evde ayrı bi telefon kullanıyorduk bide donma da yapıyor kesinti oluyordu.Tatlım kullandığın kamerayı söyler misin.. benim bir tane var fakat memnun değilim telefona uygulama yükleyip telefonumdan izlemeli olandan var bende ama hiç kullanışlı değil uygulamayı açarsam bebeği görebiliyorum sadece.
Çok güzel güle güle büyüsün odasındaKendi gibi odasıda tatlışş kuzununbak bende bizim odamızı atayım ozaman :)
Teşekkür ederizzÇok hoşnereden aldığınızı sorabilir miyim
Canım ek gıda miktarına dikkat edin fazla verirseniz sizi emmeyi erken bırakır bebiş
Ay çok tatlı odası bayıldımnereden aldınız
Bu kamerayi ben de kullaniyorum cok memnunumAynı şekilde canım xioami vardı sırt izlemek için evde ayrı bi telefon kullanıyorduk bide donma da yapıyor kesinti oluyordu.
Şimdi bebevo aldık hem kendi ekranı var
Hemde wifi gerekli değil her yere taşı rahat rahat
Teşekkür ederimÇok hoşnereden aldığınızı sorabilir miyim
Canım ek gıda miktarına dikkat edin fazla verirseniz sizi emmeyi erken bırakır bebiş
Ay çok tatlı odası bayıldımnereden aldınız
Heh aynen bizde de xıoami var adını hatırlayamadım. Ama kullanmıyorum bile öyle duruyor. Bende alayım hemen bundan ozaman ya cokn teşekkür ederimAynı şekilde canım xioami vardı sırt izlemek için evde ayrı bi telefon kullanıyorduk bide donma da yapıyor kesinti oluyordu.
Şimdi bebevo aldık hem kendi ekranı var
Hemde wifi gerekli değil her yere taşı rahat rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?