- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.781
Bizde menenjit hariç diğer aşılarda bugüne kadar yan etki olmadı. Ateş dışında aşılarda hiç kusma duymamıştım belki damla olduğu için olabilir ama alerjide olabilir tabi biraz zamanla anlayabilirsinSelamlar 6.ay aşısı biraz daha ağırdır demişti hemşire dün sizler ne gibi olumsuzluk yaşadınız aşı sonrası dün hafif ateşi vardı sanırım ağrısı da vardı ilaç verdik bugün daha iyi gibiydi tadımda lor peyniri verdim ve yumurta yedi bir tatlı kaşığı kadar(4.gün) sonra biraz emzirip öğlen uykusuna yatırdım 1.5 saat uyudu en az uyandığında emziğiyle oynuyordu yanına bir gittim ki kusmuş hep üstü başı yatak batmış. Kaldırdım temizledim 15dk sonra bir daha kustu ve baya mukus çıkardı kusmuğuyla çok korktum sizce alerji midir yoksa aşılar mı 6.ay aşıları ve 3.doz rotavirüs yapıldı doktor takip et aşı da olabilir alerji de dedi ağladım tutamadım kendimi ne olduğunu bilmemek çok zorluyor beni
Hiç ilgilisi yok canım her bebeğin yoğunlaştığı alan farklı birbirinden.Kızlar kimlerin bebeleri döne döne gidebiliyor ?
Benim ki 1 kere dönüp bırakıyor.. oda sırt üstünden yüzüstüne geçiyor. Geri sırtüstü pozisyona gelemiyor msela hemen ağLıyor.
Geçen bir akrabamz geldi braz bişeyler söyledi kafamı taktım galiba.. Çok sessiz, hareketsiz gibi sanki dönüyor mu falan dedi.. 1 kere dönüp bırakıyor ama döne döne gitme yok falan dedim.
Onu tkip et normalde 6-7 aylıkken döne döne gitmeleri gerekiyor falan dedi..
ne yapayım ben
Evet bizimki de desteksiz dimdik oturuyor ama dönme yok 1 kere dönüyor hop bırakıyor sonra baslıyor ağlamaya beni alın diyeHiç ilgilisi yok canım her bebeğin yoğunlaştığı alan farklı birbirinden.
Bizimki döne döne kanepelerin altına falan gidiyor evet ama zaten 4 aylıkken dönmeye başladı şuan ustalaşması normal.
İlk zamanlar tek yöndü aynı şekilde zamanla gelişti
Ben oynarken çok döndürüyordum diğer tarafı da öğrensin diye hala öyle hadi bu tarafa hadi o tarafa diye oynayıp duruyorum
Şuan 6 aylık olup desteksiz oturan bebişlerde var bizimki devriliyor 10 sn bile sürmüyor
Arkadaşın bebeği desteksiz oturuyor ama oda dönemiyor mesela kıyaslanacak konular değil yani dinleme sen çok bilmişleri
Konuşmada da oluyor bu 1 yaşında şakır şakır konuşan var 3 yaşında anne zor diyen var
Her bebeğin zamanı başka yani
Ozman bizimki de oturmuyor bak şartlar eşitEvet bizimki de desteksiz dimdik oturuyor ama dönme yok 1 kere dönüyor hop bırakıyor sonra baslıyor ağlamaya beni alın diyedöndüğü pozsiyona geri gelemiyor mesela ya da öyle döne döne gitmiyor vs .. Bilmiyorum kafama takıldı ya
Her bebek farklı ilerleyebilir bir kaidesi yok, doktor normal diyorsa akraba akreplik yapmasın.Kızlar kimlerin bebeleri döne döne gidebiliyor ?
Benim ki 1 kere dönüp bırakıyor.. oda sırt üstünden yüzüstüne geçiyor. Geri sırtüstü pozisyona gelemiyor msela hemen ağLıyor.
Geçen bir akrabamz geldi braz bişeyler söyledi kafamı taktım galiba.. Çok sessiz, hareketsiz gibi sanki dönüyor mu falan dedi.. 1 kere dönüp bırakıyor ama döne döne gitme yok falan dedim.
ne yapayım ben
Bu aşı bizi de sarstı olabilir , yumurta dokunmuş da olabilir. Bence bir hafta kadar yumurtayı erteleyin.Selamlar 6.ay aşısı biraz daha ağırdır demişti hemşire dün sizler ne gibi olumsuzluk yaşadınız aşı sonrası dün hafif ateşi vardı sanırım ağrısı da vardı ilaç verdik bugün daha iyi gibiydi tadımda lor peyniri verdim ve yumurta yedi bir tatlı kaşığı kadar(4.gün) sonra biraz emzirip öğlen uykusuna yatırdım 1.5 saat uyudu en az uyandığında emziğiyle oynuyordu yanına bir gittim ki kusmuş hep üstü başı yatak batmış. Kaldırdım temizledim 15dk sonra bir daha kustu ve baya mukus çıkardı kusmuğuyla çok korktum sizce alerji midir yoksa aşılar mı 6.ay aşıları ve 3.doz rotavirüs yapıldı doktor takip et aşı da olabilir alerji de dedi ağladım tutamadım kendimi ne olduğunu bilmemek çok zorluyor beni
6 aylıkken dönmesi yeterli.Benimki de aynı.Burada döne döne ilerleyen bebekler de var.Benim bebeğimi gözlemliyorum hep biraz geriden geliyor demek ki bu şekilde büyüyor diyorum.Yüz üstü döndüğü an duruyor öyle hatta bağırıp ağlıyor düzeltelim diye.Kızlar kimlerin bebeleri döne döne gidebiliyor ?
ne yapayım ben
Kafanıza takmayın her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır. Tombul Bi bebekse o yuzden de dönemiyor olabilir. Tabiki Dr görüşü almayı ihmal etmeyin ama içinizi ferah tutun.Evet bizimki de desteksiz dimdik oturuyor ama dönme yok 1 kere dönüyor hop bırakıyor sonra baslıyor ağlamaya beni alın diyedöndüğü pozsiyona geri gelemiyor mesela ya da öyle döne döne gitmiyor vs .. Bilmiyorum kafama takıldı ya
Rotavirusle 6. Ay asilarini neden ayni anda yaptilar ki? Bizim ebe araya 1 ay koydu ondan sonra olduk. Bir arastirin bence bu konuyuSelamlar 6.ay aşısı biraz daha ağırdır demişti hemşire dün sizler ne gibi olumsuzluk yaşadınız aşı sonrası dün hafif ateşi vardı sanırım ağrısı da vardı ilaç verdik bugün daha iyi gibiydi tadımda lor peyniri verdim ve yumurta yedi bir tatlı kaşığı kadar(4.gün) sonra biraz emzirip öğlen uykusuna yatırdım 1.5 saat uyudu en az uyandığında emziğiyle oynuyordu yanına bir gittim ki kusmuş hep üstü başı yatak batmış. Kaldırdım temizledim 15dk sonra bir daha kustu ve baya mukus çıkardı kusmuğuyla çok korktum sizce alerji midir yoksa aşılar mı 6.ay aşıları ve 3.doz rotavirüs yapıldı doktor takip et aşı da olabilir alerji de dedi ağladım tutamadım kendimi ne olduğunu bilmemek çok zorluyor beni
Ben 1 yumurta sarısı veriyorum her kahvaltı da artık.Kızlar yumurta tadımını bitirdik artık kahvaltısı olsun istiyorum günlük en fazla ne kadar yumurta yiyebilirler
Aşıda kusma hiç olmadı ama acaba rota ile beraber olunca ağır mı geldi ? Siz yumurtayı bikaç gün vermeyin. Belki yediğinden kaynaklı kusmuğunun şekli size mukuslu gibi gelmiştir korkmayın hemen. Oğlum da kahvaltı sonrası kusarsa yumurtalı fln tıpkı mukuslu gibi görünüyor.Selamlar 6.ay aşısı biraz daha ağırdır demişti hemşire dün sizler ne gibi olumsuzluk yaşadınız aşı sonrası dün hafif ateşi vardı sanırım ağrısı da vardı ilaç verdik bugün daha iyi gibiydi tadımda lor peyniri verdim ve yumurta yedi bir tatlı kaşığı kadar(4.gün) sonra biraz emzirip öğlen uykusuna yatırdım 1.5 saat uyudu en az uyandığında emziğiyle oynuyordu yanına bir gittim ki kusmuş hep üstü başı yatak batmış. Kaldırdım temizledim 15dk sonra bir daha kustu ve baya mukus çıkardı kusmuğuyla çok korktum sizce alerji midir yoksa aşılar mı 6.ay aşıları ve 3.doz rotavirüs yapıldı doktor takip et aşı da olabilir alerji de dedi ağladım tutamadım kendimi ne olduğunu bilmemek çok zorluyor beni
Canim hic takilma akrabalara ya bos konusmuslar, insanlara sinir oluyorum annelik zaten hassas bisey, insan cocuguyla ilgili zaten hassas oluyor neden boyle densiz konusuyorlar anlamiyorum!Kızlar kimlerin bebeleri döne döne gidebiliyor ?
ne yapayım ben
Bende böyle biliyorum hatta bizim doktorumuz 6. Ay aşısı için rota üzerinden tam 30 gün geçmesi gerek buna dikkat edelim demiştiRotavirusle 6. Ay asilarini neden ayni anda yaptilar ki? Bizim ebe araya 1 ay koydu ondan sonra olduk. Bir arastirin bence bu konuyu
Biz doktorumuz haftada toplam 4tane yumurta sarisi bitirebilir demisti ek gidayi anlatirkenKızlar yumurta tadımını bitirdik artık kahvaltısı olsun istiyorum günlük en fazla ne kadar yumurta yiyebilirler
Biz daha baslamadik ama doktorumuzun dedigine gore Patates verebilirsiniz yanina az keciboynuzu pekmezi ,tuzsuz zeytin ....bizde de sut alerjisi var daKizlar benim bebis fazla gazli oldugu icin yogurt vermiyorum artik, kabizligi da daha iyi durumda bu sayede. Bu nedenle yumurta da vermek istemiyorum simdi, ilerleyen haftalarda vericem, cunku en ufak seye cok tepkili vucudu. Kahvaltida ögün olarak ne veriyorsunuz, onceden labne veriyordum ama süt ürünlerini hayatimizdan cikarinca ne verecegimi sasirdim. Peynir yogurt ve yumurta olmadan neler verebilirim fikir verirseniz cok sevinirim
Cok ilginc biz gecen hafta rota virus asimizin 3.dozunu olduk ve haftaya da 6.ay asilarimiz var ne saglik ocagindaki hemsire ne de doktorumuz bisey demediBende böyle biliyorum hatta bizim doktorumuz 6. Ay aşısı için rota üzerinden tam 30 gün geçmesi gerek buna dikkat edelim demişti
Ben de bununla ilgili soru yazmak icin girdim simdi. Ben de saat duzeni kurmaya calisiyorum su an ortalik cok karisik bizdeKızlar bebişler ile bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Ben kahvaltıya basladim artık yumurta, peynir, karışımlar vs.
Öglen çorba, yoğurt, sebze yemegi dönüsümlü veriyorum.
Akşama doğru da meyve püresi irmikli muhallebi gibi veriyorum.
Bunun dışında sabah ve ögleden sonra emzirme+ mama, akşam yatmadan bir kere mama, gece emzirme olarak devam ediyorum. Yalnız yemek yiyince tokluk süreleri artıyor tabi sanki daha az emiyor/ mama istiyor artık. Siz nasıl gidiyorsunuz ben fazla mı veriyorum çözemedim.mama veren anneler ek gıda ile birlikte günde kaç kez kaç cc veriyorsunuz mesela? Bir de son olarak bebiş kıymalarını nasıl pişirecegğz ay başında ona da baslamak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?