- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
- 113
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.121
Ondan olduğunu sanmıyorum canım, bazı bebekler parmak uçlarına basıyor ben çok gördüm, özellikle erken doğan bebeklerde daha çok oluyormuş, bizimki de kollarından tutup yürüttüğumüzde bazen parmak uçlarına basıyor yani.Kızlar 6. Ay aşımızda sağlık ocaginda ki ebe bebeğimden için bacaklarında çarpıklık var dedi. Doktor kontrolünde doktoruma sorarım dedim. Ama bugün yürüteç bindirdim 2 dakika da olsun kullansın diye ama sanki henüz öyle ayakların üzerine basamıyor parmak uçlarını kullanıyor. Benimle doğum yapan birisi var takip ediyorum o video atıyor onun bebiş maşallah baya fildir fildir dolanıyor. Kafama takıldı çarpıklıkla mi alakalı acaba. Benim bildiğim anne karnındaki pozisyondan dolayı her bebekte olan bir sey zamanla düzeliyor ama bugün baya kafama takıldı. Çarpıklık varsa da her ay doktor kontrolünde doktor niye farketmedi
Sağol canım cevabın için yavaştan kollarından tutup ayakların üzerine basmasını sağlaan yürütmeye çalışsam belki düzelir diyorum ama bu seferde bacaklarda gerçekten çarpıklık varsa ilerlermi. Erkek çocukları kızlara göre geç yürür geç konuşurmuş ama dediğim bayanın bebeği de erkekOndan olduğunu sanmıyorum canım, bazı bebekler parmak uçlarına basıyor ben çok gördüm, özellikle erken doğan bebeklerde daha çok oluyormuş, bizimki de kollarından tutup yürüttüğumüzde bazen parmak uçlarına basıyor yani.
Merhaba. Ben uzun süre araştırdım ve aldım. Bagiden çok memnunum. Asansör küçük olduğu için hiç bulamam sanıyordum ama azıcık katlayınca ikimiz birden giriyoruz içine. Açıp kapatma telaşım yok. Çok hafif diyemem ama ağır da sayılmazMerhaba güzel anneler , sizlere bir sorum olacaktı eminim konuşulmuştur amamalum topik bayağı yoğun...
Sorum şu olacak: normalde bebeğime travel sistem araba aldık ve kullanıyoruz gayet memnunuz.ama ben tek basıma dısarı cıkmak istediğimde veya uçak seyahatinde vs zorlayacak belli.kabin boy bir araba arayışındayım kullanışlı ve hafif olanından.kullananlar hangi araba olduğunu yazarsa güzel fikirlerinize ve önerilerinize açığım çook teşekürler
bizimkinin de çarpık: )Kızlar 6. Ay aşımızda sağlık ocaginda ki ebe bebeğimden için bacaklarında çarpıklık var dedi. Doktor kontrolünde doktoruma sorarım dedim. Ama bugün yürüteç bindirdim 2 dakika da olsun kullansın diye ama sanki henüz öyle ayakların üzerine basamıyor parmak uçlarını kullanıyor. Benimle doğum yapan birisi var takip ediyorum o video atıyor onun bebiş maşallah baya fildir fildir dolanıyor. Kafama takıldı çarpıklıkla mi alakalı acaba. Benim bildiğim anne karnındaki pozisyondan dolayı her bebekte olan bir sey zamanla düzeliyor ama bugün baya kafama takıldı. Çarpıklık varsa da her ay doktor kontrolünde doktor niye farketmedi
Ay o ebeler bazen çok saçmalıyorlar, yeğenim için de bir bacağı daha kısa gibi demiş, doktor a sordular doktor da dalga geçmiş mezureyle ölçerek mi anlamış kısalığı diyeSağol canım cevabın için yavaştan kollarından tutup ayakların üzerine basmasını sağlaan yürütmeye çalışsam belki düzelir diyorum ama bu seferde bacaklarda gerçekten çarpıklık varsa ilerlermi. Erkek çocukları kızlara göre geç yürür geç konuşurmuş ama dediğim bayanın bebeği de erkek
Benimde 5.ayda sadece lekelenme olmuştı kırmızıya bile dönmedi bu ay ilk defa adet oldum 7 ay sonra. Baya rahatladımKızlar geçen gün lekelendiğimi söylemiştim. 2 gün boyunca lekelenmem devam etti ama kırmızıya dönmüştü. Ve tamamen bitti. Acaba doğumdan sonra düzensizlik olabiliyormuş ya öyle bişey mi . Yoksa hamilemiyim ya test yapmaya korkuyorum belirti falanda yok.
Bizde de aynı durum var.Dişe yoruyorum ama emin de değilim.Bir anda bağırıyor uyanıyor huzursuz baya.Gaz ya da kaka problemi de yok geriye sadece diş kalıyor.Çıkamadı gittiKizlar bebegim dun gece surekli aglayarak uyandi neredeyse her uyku dongusunde. Hatta su an gece uykusunda ve yine ayni sekilde. Surekli aglayarak uyaniyor. Dun kabizliga yormustum ama bugun kakasini yapti. Artik bu gece rahat uyur derken yine aglayarak uyaniyor ve sancisi var gibi kendini sıkarak agliyor bazen. Acaba verdigim kayisi suyu falan mi rahatsiz etti ya da dis falan mi anlamadim. Gunduz uykularinda boyle bisey olmuyor ya da gun icinde hic aglamiyor boyle nedensiz ama gece cok agliyor uykusunda. Nedenini bilen var mi kendimi cok kotu hissediyorum, caresizce pispislayip emziriyorum sadeceyavrumun ne derdi var anlayamiyorum
Yok kız dur olmasınBenimde 5.ayda sadece lekelenme olmuştı kırmızıya bile dönmedi bu ay ilk defa adet oldum 7 ay sonra. Baya rahatladımbence sizinki de düzensizliktir o ama korunmuyorsanız herşey olabilir tabi :)
Kizlar bebegim dun gece surekli aglayarak uyandi neredeyse her uyku dongusunde. Hatta su an gece uykusunda ve yine ayni sekilde. Surekli aglayarak uyaniyor. Dun kabizliga yormustum ama bugun kakasini yapti. Artik bu gece rahat uyur derken yine aglayarak uyaniyor ve sancisi var gibi kendini sıkarak agliyor bazen. Acaba verdigim kayisi suyu falan mi rahatsiz etti ya da dis falan mi anlamadim. Gunduz uykularinda boyle bisey olmuyor ya da gun icinde hic aglamiyor boyle nedensiz ama gece cok agliyor uykusunda. Nedenini bilen var mi kendimi cok kotu hissediyorum, caresizce pispislayip emziriyorum sadeceyavrumun ne derdi var anlayamiyorum
Bu güne kadar diş dediğim hiç bir an diş çıkmadı3 gecedir aynı problemi yaşıyorum
Gece 3-4 kere sebepsiz yere uyanıyor. Bazen bağırıyor ağlıyor bazen sürekli hareket halinde oluyor. Ama uykuya dönüşü o kadar uzun sürüyor ki. Desteksiz uyuduğu için müdahale de etmemeye çalışıyorum. Ama odası yatak odasının dibinde olduğu için ses çok fazla geliyor. Dolayısıyla kızım uyanıkken ben de uyuyamıyorum zombi gibi oldum uykusuzluktan. Bir de uyumaya alışınca şuan zor geliyor uykusuz kalmak.
Bizimkinin burnu tıkalı ve hırıtılsı var biraz ona yordum ben de. Bilmiyorum diş olsa gindüz de yapardı herhalde. Gündüz böyle değil. Büyüyorlar onun ağrısını mı çekiyorlar anlamadım valla
Peki doktor ne dedi tedavi mi gerektiriyor yoksa kendiliğinden düzelir mi dedibizimkinin de çarpık: )
Bu güne kadar diş dediğim hiç bir an diş çıkmadıhala dişimiz yok
Benzer durum bizde de var ama ağlama yok
Uyanıyor aaaauuu bauuu diye bağırarak ama müdahele etmiyorum bende daha çok söylenme gibi sinirli oluyor.
yine de diş diye düşünüyorum çünkü uyku arkadaşında diş kaşıyıcı var onu resmen yiyor ağzında da uyuya kalıyor sonra
Ama büyüme kaynaklı da olabilir tabi en ufak yeni beceri çok ciddi heyecan yaratıyor bebeklerde bu da özellikle geceleri uykuyu bölüyor.
Dişte aynı şekilde gece hissedermiş rahatsızlığını
Beklememeye devam 3-7 gün diş gelmezse bu da gol değil bizde
Bizde de aynı durum var.Dişe yoruyorum ama emin de değilim.Bir anda bağırıyor uyanıyor huzursuz baya.Gaz ya da kaka problemi de yok geriye sadece diş kalıyor.Çıkamadı gitti
Bizimki gaz sancisi yuksek ihtimal gece 2de bayagi bir gaz cikardi sonra rahatladi. Kabiz diye kayisi suyu vermistim, kayisi puresi de cok az vermistim demekki ondan oldu. Bebisi kabiz olanlar cok guvenmesin kayisiya, aman dikkat biz yandik siz yanmayin3 gecedir aynı problemi yaşıyorum
Gece 3-4 kere sebepsiz yere uyanıyor. Bazen bağırıyor ağlıyor bazen sürekli hareket halinde oluyor. Ama uykuya dönüşü o kadar uzun sürüyor ki. Desteksiz uyuduğu için müdahale de etmemeye çalışıyorum. Ama odası yatak odasının dibinde olduğu için ses çok fazla geliyor. Dolayısıyla kızım uyanıkken ben de uyuyamıyorum zombi gibi oldum uykusuzluktan. Bir de uyumaya alışınca şuan zor geliyor uykusuz kalmak.
Bizimkinin burnu tıkalı ve hırıtılsı var biraz ona yordum ben de. Bilmiyorum diş olsa gindüz de yapardı herhalde. Gündüz böyle değil. Büyüyorlar onun ağrısını mı çekiyorlar anlamadım valla
Valla benim doktor bebek irmiğidir bebek şehriyesi ya da organik vs tavsiye etmiyorKizlar bugun kizima et suyuna sehriye corbasi yaptim, cok sukur ilk defa istahla bisey yediama aklima bisey takildi. Bebek eristesi alacaktim baktim icerigine sutsuz yumurtasiz diyor. Evdeki tel sehriyeye baktim onda da icerik kisminda sadece irmik ve su yaziyor. Sut yumurta yok. Anlamadim ne farki var, bilen var mi? Ben risk alip normal tel sehriyeden verdim. Bebek sehriyesyle bizim yedigimiz arasindaki fark ne?
Ajsjkdk yok canim simdi organiklerin de digerleri ile ayni oldugunu dusunmuyorum ama cogu seyin bebek etiketi altinda kandirmaca oldugunu dusunuyorumValla benim doktor bebek irmiğidir bebek şehriyesi ya da organik vs tavsiye etmiyor
Hepsi aynı diyor
Evde ne kullanıyorsanız onu kullan dedi
Aynı masa da sizin yemeklerden yiyecek
Her seferinde ayrı pişirmeyi gereksiz buluyorum dedi ne yiyorsanız o yani modunda
Biraz değişik fikirleri ama bakalım
Bizim doktor da aynı, organik ya da bebek malzemelerine girersen işin içinden çıkamazsın, hiç bulaşma dediValla benim doktor bebek irmiğidir bebek şehriyesi ya da organik vs tavsiye etmiyor
Hepsi aynı diyor
Evde ne kullanıyorsanız onu kullan dedi
Aynı masa da sizin yemeklerden yiyecek
Her seferinde ayrı pişirmeyi gereksiz buluyorum dedi ne yiyorsanız o yani modunda
Biraz değişik fikirleri ama bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?