2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
West sendromunu hatırlıyorum bak youtube den istersen
Baktim canim Rabbim sifa versin tum hasta yavrulara.. bizimkisi daliyor...uykuda sicramalari yok ama 4-5gundur de su sinirli hareketi yapiyor ay ben hipokondriyakim zaten...esim de aslaa goturmez doktora bu huyumu bildiginden. İcim icimi kemirir durur artik...iyi olsun da gerci

Ay iyi ki yazdınız v11 yada v15 alayım dedim ama mağazada un süpürdüm halıdan ne bileyim tek seferde hepsini alır diye bekliyordum denediğim model v11’in bir değişiği yani haznesi falan daha büyüktü ve çoooook ağırdı sizce normal süpürgenin yerini tutar mı

Ben artık kabullendim. 2 buçuk 3 yaşına kadar bu uyku işi böyle. Geçmiş olsun dedim eşime. 2 gün güzel uyudu mu geçicek diye umutlanıp düzenimiz olacak sanıp heyecanlanıyordum. Sonra hayal kırıklığı bi ferahlık geliyo deneyin arkadaşlar.
Şaka bi yana, azıcık düzelmişti de uykularımız, hatta gece emzirmesini bırakanlardan gaza gelip azaltayım emzirmeyi diye ikiye falan düşürmüştüm. Hatta önceki hafta ptesi günü bebeğimi yatağa uyanık koyup bıraktığımda arkasını dönüp uyumuştu 2 3 kere.
Sonra noldu tam bilmiyorum ben de çok kötü hasta oldum, susuzluktan süt de olmadı bende 2 gün, biberondan da emmedi. Ordan sonra yokuş aşağı. Şu an sadece kucakta uyuyor, gece sürekli sarmaş dolaş yatıyoruz. Bana çok rahatsız tabi. Halbuki ilk uykuya geçişi de kolay oluyor. Ama gece boyu korkunç, 20 kere uyanıyordur heralde. İyi döneminde 4 5 di uyanma sayımız, o benim için kabul edilebilir durumdaydı. Akşam 9 gibi uyuyor sabah da 6 buçuk gibi uyanıyor, iyi durumda 7 buçuk. Bizim gece uykusu yatış kalkış arası 10 saat yaklaşık. Öyle 11 saat falan uyku 15 20 günde bir denk geliyor. Sabah mesaisini eşim alıyor, gece boyu da bende. Sabah bakabilmek için eşim salonda uyuyor rezillik.
Dün avmye gittim, herkes bebesiyle dolaşıyor ben de dolanayım hava güzel dedim ama bebek arabasında da durmuyor. Sadece kanguruda duruyor. Bu da bel ama
7 buçuk kiloyu öyle 2 3 saat sürekli taşımak biraz zor oluyor ama arabadan atacak kendini diye mecbur.
Neyse dönemsel heralde ama kabullendim dönemi bitmeyecek bir kaç sene daha. Ben sabah 7 de çalışmayı kabul edebilecek bi bakıcı arayışına girdim. Belki öyle daha yaşanılabilir bir hayatım olur.

kızlar bebeğinizle hangi oyuncakalrı oynatıyorsunuz ? hangi etkinliklerin faydasını gördünüz?
-Dokun hisset kartları iyi, gerçi benimki yiyerek hissetmek istiyor ama sizinki normal normal dokunabilir bilemedim. En azIndan üstündekilere bakıp konuşacak konu çıkartıyoruz. Köpek diyoruz havlıyoruz vs.
-Babycim masalcı piyano ahtapot var onu aldım, 1 aydır onu baya seviyor. Tuşlarına kendi basıyor ve ses çıkıyor ya ışıklı gürültülü bir şey, kendini oyalıyor onunla.
-Pet şişe her evin yıldızı.
-Sophie diş kaşıyıcıyı baya çok seviyor.
-Birbirine eklenen halkalar,daha çok ısırmak için alıyor ama olsun.
-Aynanın önüne geçmek
-lamba düğmelerine basmak
-pencere kulplarını açıp kapatmak
-kapıları açıp kapatmak
-ce e ( ya buna kafayı yiyor, bütün gün ce e oynar gibi )
-Melissa & doug ahşap boncuklu labirent. Yemeğini hazırlarken mama sandalyesinin önüne bunu koyuyorum, yemek öncesi oynuyor. Daha anlamaz bunu diyordum ama anlıyor yavaş yavaş, ayakları vakumlı olduğu için iş görüyor. Vakumlu olan herhangi bir marka olur bence.
-Bazı masalları kitapları seviyor, bazılarını hiç dinlemiyor. Benim anlatış biçimimle ilgili bence daha çok ama bazılarında çocuğu eğlendirmeyi dikkatini çekmeyi başaramadım.
-duvara şeffaf yapışkanlı kağıt astım, üzerine oyuncak yapıştıracaktık vs, direkt söküp atıyor. Saçına falan yaptıştırıyor ve ağlıyor. Ben oynuyorum anca.

Bir de bir ara ilgisini çok çeken ama artık hiç yüzüne bakmadıkları var;
-fisher price eğitici köpekçik. Buna bir ara aşıktı şimdi yüzüne bakmıyor.
-budi uyku ayıcığı
-oyun halısı. Altına koyduğum gibi yuvarlanarak kaçıyor.
-hışırtılı kitaplar. Meh
-ele ayağı bağlanan hışırtılı çıngırak kuklalar.

Bir de Çekirdeksiz Domates, kardeşim, Allah ne muradın varsa versin

Valla ne iyi söylediniz buna kesin bakmalıyım. Mama sandalyesinde oturmuyor cunku umarım işime yarar

Kızlar Benim kız beşikte sürekli tutunup ayağa kalkıyor oturtunca da ağlıyor uyutmak ızdırap oldu buna Bi çözümü olan var mı

Maalesef biz de o saatler de uyanıyoruz yaa karartma perde kullanıyor musunuz? Ben kullanmıyorum acaba ısıktan mı rahatsız olup uyanıyor diye dusundum
Kullanıyorum ben ezanı mı duyuyor diyorum ben eskiden 715 te uyanırdı kışın birden güneş saatleri değişti bebekte değişti

Kızlar Benim kız beşikte sürekli tutunup ayağa kalkıyor oturtunca da ağlıyor uyutmak ızdırap oldu buna Bi çözümü olan var mı
Tutunup ayağa kalkıyorsa 8. Ay uyku gerilemesine hoş geldiniz bu yeteceğin zamanına denk gelir ortalama olarak
Benim araştırmalarıma göre; Asla müdahele yok ayakta kalmak istediği kadar kalacak 10 dk bir 15 dk bir yatmayı teklif edeceksiniz yani inatlaşma yok
Oyun zamanı bol bol ayağa kalk otur yapın ki hem ustalaşsın kalkınca kendi oturabilsin hem de doysun ki merakı geçsin uyku zamanı ihtiyaç duymasın. En yorucu süreçlerden birisidir uyku için ayağa kalkma ve yürüme evreleri kolay gelsin valla

Pardon canim kullanıyorum diye okumuşum. Aynen bende sipariş vermeyi düşünüyorum. Yoksa 6 6 buçukta gözleri dikiyor
Inşallah ise yarar
Karartma perde ben doğduğundan beri kullanıyorum tüm uykuları baya karanlıkta yapıyor gündüz uykuları dahil. Sabah hiç erken kalkma problemimiz olmadı aksine perdeyi açmazsam uyanmıyor uyanmasını istediğim saatte perdeyi açıyorum hemen açıyor gözlerini. Başka eve gideceksem yanımda perde taşıyamacağım için perdeleri olur olmaz malum yanımda Battal boy kalın çöp poşeti ve bant götürüyorum pratik çözüm aklınızda olsun
Birde karanlığa alışacak korkunuz olmasın bebek arabası veya pusette çok rahat uyuyor güneşli hava da falan.
Karanlık uykuya geçişi kolaylaştırıyor ve uyku süresini uzatıyor benim deneyimime göre

Ben de diştendir diye düşünüyorum ,yoksa bu kadar huzursuz olmazlar sanırım Yani bizimki gece sürekli uyanıyor ama bir de son zamanlarda sürekli huzursuz mızmız . Bu arada 4 dişi çıktı Damağında daha şiş olan çıkmaya az kalmış yerlerde var . Bizim bir anda peş peşe çıktı

Ben yazsam bu kadar olur Benim oğlum da öyle sürekli kucak yaptığımız en iyi aktivite evde kucakta dolaşmak. İki saniye yere bırakamıyorum. Sürekli bel ve sırt ağrım var . Artık bende tüm süreçleri kabullendim .Siz şuan çalışıyomusunuz yoksa evde yanınıza yardımcımı düşünüyorsunuz. Ben de şöyle kafama uyan biri olsa düşünmüyor değilim. Çünkü ben gün içerisinde yemek yeme,tuvalete gitme , el yıkama gibi şeyleri bile zor yapıyorum

Canım benim bebegim de öyleydi, öğlene kadar uyuyorduk, o saatte uyanınca da çok yorgun hissediyordum kendimi gün içinde, ben de her gün 15-20 dk erken uyandırarak saat 8-8.30 a çektim, akşam da 8-9 gibi yatıyor. Gelişimleri için de erken yatmaları lazım, sen de deneyebilirsin.

Kizlar merhaba bu aylarda bebisler sinirli olma hareketi yaparlarmi?benimki biseye kizinca iki avucunu sikip bi anda iiiihhhh diye kizgin hareketi yapiyor
Evet Bizimkinde var o, avuçlarını sıkıp bağırıyor ama zaten sinirli bir bebek, gelecekten endişeliyim.

Yaa çok teşekkür ederim bilgilendirmen için bunu bilmem çok iyi oldu ne kadar sürer acaba bu durum bilgin var mı uyku uyumak istemiyor resmen müdahale edince de hemen ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım bende

Ya bir tek benim oğlum mu 5.30 ta uyaniyo Aksam 8 de yatiyo halbuki.
Benim oglus da oyle. Hatta 5 te kalkiyor. Ama ben tekrar uyutmak icin cozum buldum. Psikolojikmen gune baslamisiz gibi yapiyorum. 5 te aliyorum mutfaga goturuyorum. Bisiler yediriyorum. Biraz oyuncakla oynuyor. Tekrar acikmasina firsat vermeden emzirip tekrar uyutuyorum. 7. 7.30 a kadar en azindan uyumus oluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…