- 18 Aralık 2020
- 742
- 962
- 53
- 30
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.541
Aynen sorma dediğim dedik inat . Sinirleniyor hemen istediği olmayıncaYani bu yasta ne siniriyse
Bir de öyle deneyeyim umarım yer artıkLoru kecibotlynuzu pekmezine karistirip veriyom yiyo oyle
Bugün yine bi çarşı market işlerini halledeyim diye çıktım. Arabasında kafayı yedi çıldırdı. Toplam 15 dk durdu, kaka yapmış meğer yavrumBen yazsam bu kadar olurBenim oğlum da öyle sürekli kucak yaptığımız en iyi aktivite evde kucakta dolaşmak. İki saniye yere bırakamıyorum. Sürekli bel ve sırt ağrım var . Artık bende tüm süreçleri kabullendim .Siz şuan çalışıyomusunuz yoksa evde yanınıza yardımcımı düşünüyorsunuz. Ben de şöyle kafama uyan biri olsa düşünmüyor değilim. Çünkü ben gün içerisinde yemek yeme,tuvalete gitme , el yıkama gibi şeyleri bile zor yapıyorum
İnşallah faydası olur ikimize dePardon canim kullanıyorum diye okumuşum. Aynen bende sipariş vermeyi düşünüyorum. Yoksa 6 6 buçukta gözleri dikiyor
Inşallah ise yarar
Çok uzun sürmüyor canım merak etme fiziksel gelişimi oturunca geçiyor kısa süren bi dönem yaniYaa çok teşekkür ederim bilgilendirmen için bunu bilmem çok iyi oldu ne kadar sürer acaba bu durum bilgin var mı uyku uyumak istemiyor resmen müdahale edince de hemen ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım bende
Sanirim benimkinde de sinirlilik olacakAynen sorma dediğim dedik inat . Sinirleniyor hemen istediği olmayınca
Bir de öyle deneyeyim umarım yer artık
Benimki de sürünmüyorKızlar bizimki surunmuyor yere koyuyorum sürünsun diye yatıyor oyunuyor ne yapmam lazım
Kulagini kasiyo olabilir mi? Benim oglumda iki üç gündür kulagini kasiyip duruyo. Dis cikarma kulak kasimaya sebep olurmus.Kızlar sizde de oluyor mu benim bebeğim sürekli kafasını kaşıyor
Kaşıdığı yere bakıyorum hcbsey yok kızarıklık tahriş vs herşey normal görünüyor baya baya kaşıyor yanii.. saçını çekiyor birşeyler yapıyor neden acaba ya
Valla bence tutar evin cok büyük değil ise daha da iyi olur şarj acısından. Şarjı cabuk bitiyordu benim kullandığım modelin tek şikayetim oydu. Ama ne oldu bilmiyorum şimdi bütün evi süpürüyorum hala şarjı bitmiyor:) kullandıkça şarj olayı daha uzun gidiyor diye bir yorum okumuştum sanırım ondan:) hele bebekli evde büyük kolaylık ya.. bence v11 v15 okadar para vermeye gerek yok v8 işini çok çok iyi görür. Gecen hafta aldık komşuma indirimde 6 bin küsürdü şimdi ne oldu bilmiyorum tabiAy iyi ki yazdınız v11 yada v15 alayım dedim ama mağazada un süpürdüm halıdan ne bileyim tek seferde hepsini alır diye bekliyordum denediğim model v11’in bir değişiği yani haznesi falan daha büyüktü ve çoooook ağırdı sizce normal süpürgenin yerini tutar mı
Valla maşallah ne güzel düzen tutturmuşsun ne çok şey öğrenmişsin seni çok takdir ediyorum canım:) ben uyku düzenimi anlatsam hepiniz gülersiniz belki linçlersiniz o yüzden hiç anlatmyıp size imrenmeye devam edeyimRica ederimmmm
Evet kesinlikle öyle ya bilmek kesinlikle daha zor annem öyle diyor biz nasıl büyütmüşüz şimdi benden konuya cok hakim tabi ataktır uykudur gerilemedir malum annem bakıyor bebişe sağolsun düzeni koruyor ezberlettim kadıncağıza bütün bildiklerimi ödü kapıyor aman bozarım falan diye
8. Ay uyku gerilemesi kısa sürüyor en azından 4. Ay gibi hiç hiç değil çok şükür bunu da atlatacağız artık
gece kaçak 1 saati buldum şimdi sanırım
Gece 12 saat uyku fazla aslında 3 saatte gündüz ekleniyor 15 saat totalin oluyor.
Gece 10-11 saat max 11 yani
Gündüz 3-4 saat gibi bölmelisin uykuları
Ama baktın güne uyku yetmedi 2 uyku bitti ama akşam yatışa cok zaman kaldı 3. Uyku puset uykusu olabilir bu dediğim gibi sıkışık günlerde çok fayda sağlar ve tabiki 30-45 dk kadar olmalı fazlası geceye zarar bide misafirlik olur, dışarı gezmesi olur, akşam uykusu sarkacaksa eğer kullanabileceğimiz mini uyku hakkımız hala var ama yatakta değil puset, oto koltuğu vs olmalı
Özetle kalkışı biraz erkene çekersen ciddi etkisi olacaktır
Gündüz uykuları uzar 2 saate gelebilir ama geceyi bölmez merak etme
Yarın mesela 7:30 kalkış ile güne başlamayı dene canım
Uyku sürelerin saatlerin vs her şey çok güzel aslında ufak bir iki dokunuş gerekli sadece
Desteklerinde bu arada zorlayıcı değil 40 dk bir bile uyanıyor olabilirdi bebişin uyku döngülerini atlatmayı biliyor ki bu bağımsız uykudan daha zordur ve kıymetlidir. Saat düzeni ile desteklerin zararsız kalabilir o zaman azaltmaya bile gerek kalmaz. Her bebek bağımsız uyumak zorunda değil düzenli uykuları olması önemli olan.
Desteksiz uyku başka bir sey uyku döngüsünü bebeğin kendisi yapması bambaşka bir sey yani
Aklına takılan bir sey olursa her zaman sorabilirsin seve seve yardımcı olurum.
Bizde tamamen 2 uykuya düştük
Sabah 7 de kaldırıp akşam 6:45 yatırdım bir süre mecbur çünkü 2 az 3 cok geliyordu.
Sonra araları açtım açtım derken uyku süreleri uzadı ona bağlı olarak uyanıklık süreleri uzadı
7:00 kalkış 8:00 yatışa fixledim
7:00 düzenli ben kaldırıyorum işe gitmeden vakit geçirebilmek için giderken beni görsün istiyorum.
10:00-11:30 ilk uyku
14:30-16:30 2. Uyku
20:00 yatış
Bazen dediğin gibi ilk uykuya asla dayanamıyor bıraksam 1.30 dk sonra bile uyuyabilir
2 saate bayılacak yani mızmız oluyor
Camdan baktırıyorum yarım saat hem sakin aktivite hem oyalıyor hareketli bi alana bakan cam varsa baya etkili bizim site TEM otoyol üstünde bi cam baya otobana bakıyor ve çok yüksekteyiz çizgi film gibi izliyor
en sevdiği oyuncağı da sona saklıyorum (Puzzle gibi bir sey var hepsini sökene kadar yarım saat geçiyor :)
yine oyalamak için iyi oluyor yani.
laya falan koymuyorum çok yorduğu için daha çabuk uykusu geliyor
uyanıklık sürelerimiz baya baya uzadı tavsiye ederim yani
Cok uzun yazdım bir soru sor bin ah işit gibi oldu valla idare et
Ayy aynı benim hikayem :) bazen 12 de bile kalktığı oluyor. Ne yalan söyleyeyim bende uykuyu cok sevıyorum benim de işime geliyor ama sağlıklı mı değil mi bilmiyorumKızlar yazilari elimden geldiğince okuyorum maşallah bebisler 7-8de uyanip aksamda erken uyuyorlar. Bizimki öğlen 11.30 da uyanir tabi bende o saate kadar uyuyorumbirlikte 11.30 da uyaniriz yatakta 1 saat keyif yapariz 12.30 gibi kahvaltı masamiza geçer analı oğullu kahvaltı yaparız oyun oynarız tek bırakıp ben işimi yaparim 13.30-14.00 gibi uyur 16.00-17.00 arasinda uyanır aksam 8-9 civarı yarim saatlik şekerleme yapar gece de 12 de uyur. Şekerlemeyi yapmazsa 12 değilde 11 de uyur. Ama her türlü geç uyuyor geç uyaniyor. Benle yatıyor benle kalkıyor. Anne baba saatimiz de olmuyor eşimle film izlemeyi birlikte birşeyler yapmayı özledim ama nerdeeee oğluş başımızda bekçilik yapıyor
Canım bizim alışkanlıklarımızda biraz etkiliyor düzeni. Ben çalışıyorum ve sabah 7 de uyanıyorum 8 de evden çıkıyorum bu nedenle kızımı da 7 de kaldırıyorum ki beraber vakit geçirebilelim hem hazırlanıyorum ben onunla ilgileniyorumValla maşallah ne güzel düzen tutturmuşsun ne çok şey öğrenmişsin seni çok takdir ediyorum canım:) ben uyku düzenimi anlatsam hepiniz gülersiniz belki linçlersiniz o yüzden hiç anlatmyıp size imrenmeye devam edeyim
Aynen bende uyuyorum babamiz işe gidince yanima alıyorum birlikte öğlene kadar uyuyoruz hatta kendi uyanıyor bakıyor ben yaninda uyuyorum oda tekrar uyuyorAyy aynı benim hikayem :) bazen 12 de bile kalktığı oluyor. Ne yalan söyleyeyim bende uykuyu cok sevıyorum benim de işime geliyor ama sağlıklı mı değil mi bilmiyorumTek farkı bizim gündüz uykularımız cok kısa yarım saat sonra uyanıyor sanırım geç kalktığından kaynaklı
Bizimki hiç surunuyum diye çaba göstermiyor yüz üstü uyudugundan yere yuz üstü koyunca uyuyacagini saniyor galiba yatiyorBenimki de sürünmüyor
Karaya vurmuş fok balığı gibi çırpınıyor
Ay sorma ya ama hata bende hamileyken hep dedim ki mıy mıy kızlardan olmasın eli maşalı tuttuğunu koparan kızlardan olsunSanirim benimkinde de sinirlilik olacakhic de hazetmem cadi kizlari milleti kinayinca basa gelirmis hesabi
Ay sorma ya ama hata bende hamileyken hep dedim ki mıy mıy kızlardan olmasın eli maşalı tuttuğunu koparan kızlardan olsunDua anına denk geldi herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?