- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.561
Aralıklı oruç denedin mi acaba? Destekleyen pek çok diyetisyen var. Gebelik öncesi ben o şeklide kilo vermiştim. Bir de bebeğin akşam sana zaman bırakıyorsa walk by leslie ile 20-30 dk ev içi yürüyüş yapabilirsin enerjin varsa.Kızlar kilo konusunda hedefine ulaşan var mı ? Yaz geliyo , hiç bu kiloda olmamıştım hala 10 kg fazlayım ve aşırı strese sokuyo bu beniOğlumla yalnız kaldık spora gitmeye de vaktim yok. Diyetisyene gidiyorum ama listeye uyanıyorum her gün 3 öğün yemek hazırlamak çok zaman alıcı bana Pratik çözümü olan, denenmiş fikirleri olan var mı çook ihtiyacım var
Uyku eğitimi öncesi ilk 4 ay pilates topunda zıplayarak bebeğimi uyutuyordum ve tam 12 kilo verdimKızlar kilo konusunda hedefine ulaşan var mı ? Yaz geliyo , hiç bu kiloda olmamıştım hala 10 kg fazlayım ve aşırı strese sokuyo bu beniOğlumla yalnız kaldık spora gitmeye de vaktim yok. Diyetisyene gidiyorum ama listeye uyanıyorum her gün 3 öğün yemek hazırlamak çok zaman alıcı bana Pratik çözümü olan, denenmiş fikirleri olan var mı çook ihtiyacım var
Hahhaha kendimizi yaktık geçmiş olsunAyni seyi benim de dilemis olmama ne dersin
En sevdiğim diyet şekli tam benlik, hamilelik öncesi reformer ve aralıklı oruçla tam istediğim formu yakalamıştım ama diyetisyen emzirirken aralıklı oruç azaltır sütü dediAralıklı oruç denedin mi acaba? Destekleyen pek çok diyetisyen var. Gebelik öncesi ben o şeklide kilo vermiştim. Bir de bebeğin akşam sana zaman bırakıyorsa walk by leslie ile 20-30 dk ev içi yürüyüş yapabilirsin enerjin varsa.
Kilo verdiriyosa alırım bi top ondan kolay ne varUyku eğitimi öncesi ilk 4 ay pilates topunda zıplayarak bebeğimi uyutuyordum ve tam 12 kilo verdimuyku eğitimi sonrası durdu gram veremedim kendi başıma mi zıplasam bilemedim
Spor, diyet yapmak gerek valla
51 kiloya indim ama vücudum inanılmaz şekilsiz eski benle eser yok hamilelik öncesi 48 kiloydum çok fark yok sayısal olarak ama görüntü olarak sanki +10 kiloda gibiyim
Canım ben 5.ayından sonra aybar fırtınası dışında hava soguk olsada sürekli çıkardım. Hem bebeğime hem bana çok iyi geldi size de öyle gelecektir eminim. Ben katı gida saatine denk getirmeden çıktım o yüzden yanıma sadece bardak termos, mama ve biberon aldım. Onun dışında da standart çantada olması gerekenler. Bez ıslak mendil diş kasiyici ağız mendili emzik vs.Günaydın kızlar7 aydır havaların kötü olması ve bebegmnde huysuzlugy yüzünden dışarı pek cıkamadık yani enfazla 15 dk yürüyüş ama havalar guzellesınce artık basbasa çıkmak istiyorum gidiyim bir cafeye oturiym filan evde cok bunaldım bebekle nası oluyor diyelim 2 3 saatlıgıne gitsek yanıma almam gerekenler nedir? Oyuncak vs. Birde toz mamasıdır veya katı mamasınıdır nası hazırlayacagm ve nası saklayacağım ürün öneriniz varmı?
En güzelini yapmışsınızCanım ben 5.ayından sonra aybar fırtınası dışında hava soguk olsada sürekli çıkardım. Hem bebeğime hem bana çok iyi geldi size de öyle gelecektir eminim. Ben katı gida saatine denk getirmeden çıktım o yüzden yanıma sadece bardak termos, mama ve biberon aldım. Onun dışında da standart çantada olması gerekenler. Bez ıslak mendil diş kasiyici ağız mendili emzik vs.
Genelde günün 3.uykusuna denk getiriyorum onuda arabasinda kendi uyuyor zaten. Sşöyle söyleyeyim çıkaramadığım günler daha huysuz oluyor o da çok alıştı ve kendi de seviyor cikmayi. Hazırlanınca hemen anliyorlar zaten çok mutlu ve çok tatli oluyorlar.
Eve gelince de katı gıdasını öyle veriyorum. Ama sen dışarda vermek istiyorsan mama termoslari var onlardan temin edebilirsin
Walla canım aklımda yoktu ama ben bu yaz Türkiye’ye dönüyorum burada 8000₺ Türkiye’de 13-14bin₺ falan o yüzden getireyim dedim evim 4+1 eğer yeterli dersen zaten robot süpürge de aldım her yer süpürge olsun istemiyorumValla bence tutar evin cok büyük değil ise daha da iyi olur şarj acısından. Şarjı cabuk bitiyordu benim kullandığım modelin tek şikayetim oydu. Ama ne oldu bilmiyorum şimdi bütün evi süpürüyorum hala şarjı bitmiyor:) kullandıkça şarj olayı daha uzun gidiyor diye bir yorum okumuştum sanırım ondan:) hele bebekli evde büyük kolaylık ya.. bence v11 v15 okadar para vermeye gerek yok v8 işini çok çok iyi görür. Gecen hafta aldık komşuma indirimde 6 bin küsürdü şimdi ne oldu bilmiyorum tabi
Bizdede öyle. Ek gıda ve 5.aydan sonra basladıgm mamadan sonra son zamanlarda baya azaldı yalnızca gece uyurken içiyo gunduz ıkı dk filan maksimum bi iki kereKizlar ek gida sonrasi emzirme sikliginiz azaldi mi? Benim kizim son 2gundur dogru duzgun emmiyor sadece gece emiyor ve bu da cok moralimi bozuyor. Sanirim anne sutu disinda verdiklerimle baya doyuyor kilo alimi iyiydi en son gittigimizde ama simdi son 2gundur gunduzleri emmiyor itiyor beni cok moralim bozuldu. Normal mi ya da dis vs doneminde olan bisey mi bu? Dis cikariyor mu ondan da emin degilim dogrusu.
Ben de aşırı yüklenmedim ilk ay tadımlarla geçti bu ayki kontrolde doktor biraz daha kalorili besle unlu gıdaları daha çok dahil et dediği için biraz arttırdım ama ben zaten yemeyi seven bebeğim yok üzerine ek gıda yiyince mamaya yer kalmıyor. Kesin yedirdiklerimi yazayım belki fikir olur. Kahvaltı yumurta sarısı lor kendi yaptığım bebe bisküvisi ve 20 ml mamayla veriyorum.Instagramda "asssla karıştırmayın" yorumları var da benim bebeğim "ooo anne ne incesin demek yumurta haşladın çatal verir misin hemen yiyeyim" demiyor yani.Bu biraz cıvık olduğu için oyunlarla yiyor.Öğle uykusundan sonra yoğurt veriyorum meyveyle seviyor.Bazen akşamında çorba yapıyorum.Okuyorum 7.ayda baya yemek gibi yapanlar var geçen köfte yapıp önüne koydum doktor minik minik yap kendi yesin demişti.Ben tadı tuzu nasıl derken oğlumdan fazla yedimEk Gıda ne yediriyorsunuz ben pek bişey veremiyorum tek tek gidiyoruz ama bütün gün yediği şey çok az. Süt ana öğünü tadımlık olacak alerji alışma mide sindirsin falan ama bi bakıyorum baya öğünlü yemek yiyen bebekler var benimki öğlen bir kere bazen akşam da yiyor ikisi toplam bi fincan yoktur, arada bazen meyve veriyorum az bir şey. Yoğurt alerji yaptı, peynir pekmez alerji yaptı. Ne yiyecek bu bebek aç mj kalıyor diyorum. Hangi kitabı aldınız ben de alayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum ki
Kendim yaptım.Yaklaşık 10 saat kısık ateşte pişirdim.İlikler iyice çıktı hatta kemikler artık yumuşamaya başlar gibi oldu yeterli dedim.20 saat mum ışığında kaynatan var benim sabrım yoktu onaKızlar ilik suyu kullananlar kendiniz mi yaptınız hazır mı alıyorsunuz. Bende yapıcam minik kalıplarla dondurucam. Kaç saat kaynatmam gerekiyor acaba 3 saat yeterli olur mu? Ve suyu çektikce su ekliyoruz değil mi?
en çok tarhana: ) tarhana kokuyor: )Ek Gıda ne yediriyorsunuz ben pek bişey veremiyorum tek tek gidiyoruz ama bütün gün yediği şey çok az. Süt ana öğünü tadımlık olacak alerji alışma mide sindirsin falan ama bi bakıyorum baya öğünlü yemek yiyen bebekler var benimki öğlen bir kere bazen akşam da yiyor ikisi toplam bi fincan yoktur, arada bazen meyve veriyorum az bir şey. Yoğurt alerji yaptı, peynir pekmez alerji yaptı. Ne yiyecek bu bebek aç mj kalıyor diyorum. Hangi kitabı aldınız ben de alayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum ki
Bizim doktor foca yogurt verebilirsin demisti hazir yogurt yani...bilginizeen çok tarhana: ) tarhana kokuyor: )
o üçlü kitabı aldım, bırak kendi yesin'in de içinde olduğu. sebzelerle başlamıştım, hala sebze ağırlıklı gidiyorum, her gün bir de yumurta yiyor genelde.
kilo alımı az olunca ben de az mı yediriyorum dedim. okudukça çok da yanlış yapmadığımı gördüm. kitaplarda iyi bilgiler ve ufuk açıcı tarifler var. pek mutfak insanı olmadığım için zorlanıyorum çeşitlendirmekte de..
pekmez daha hiç vermedim. iki doktorumuz da daha 6. ay pekmez önerdi ama ben vermiycem şimdilik..
irmik haşlayıp meyvelerle karıştırıyordum düne kadar, pirinç unu pek vermiyordum, yine bu kitapların birinde tam pirinç ununun DSÖ tarafından önerildiğini okudum, ona da başlarım. bir kaç gündür yulafı haşlayıp meyvelerle karıştırıyorum. sevdi. irmikten çok pirinç unu ve yulaf kullanırım artık.
yoğurt de vermeye çalışıyorum. tatlı yoğurt yapamıyorum. bir yapıyorum, bir yapamıyorum. keşke biri dese ki, şu hazır yoğurttan ver, bişey olmaz..
ben dağınık yazıyorum ama kitaplar derli toplu anlatıyor: )
bu arada, benimki de gündüz çok az emiyor. rüya öğününü de bire düşürdüm, ondan mı kilo verdi acaba..
aa istanbul'da var mı hemen bakıcam. çok teşekkür ederim: )Bi
Bizim doktor foca yogurt verebilirsin demisti hazir yogurt yani...bilginize
Ben mama vermiyorum sadece anne sutu ama nedense onda da gunduz pek icmiyor artik bu aksam gece muhallebisini vermedim emsin de goguslerim bosalsin diye. Sütümü sagayim desem bu defa cope gidicek süt cunku biberon kabul etmiyor. Galiba ek gidasini cok veriyorum benBizdede öyle. Ek gıda ve 5.aydan sonra basladıgm mamadan sonra son zamanlarda baya azaldı yalnızca gece uyurken içiyo gunduz ıkı dk filan maksimum bi iki kerehayır iki dk da doyuyo alacağını alıyor diyorlar ama benfe öyle değil arkasından mızmızlanınca biberonla mama verince lokur lokur içiyo aslında mememde sütte var kontrol ediyorum ama anlamadm gtti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?