2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben de çocuğa hep aynı şeyleri yediriyorum gibi geliyor ama aslında epey bişey yiyormuş bi düşününce. Benimkinde yeme sıkıntısı yok nazar değmesin. Kendim yemek yerken çok ilgi gösteriyor. Hatta ben ne yersem onu yemek istiyor daha çok. O yüzden kendi yemeklerimi yaparken onu da düşünüyorum. Fırında sebze, çorba vs yapacaksam ona da biraz yapıyoruz baharatsız tuzsuz. Kahvaltı ederken ona salatalık veriyorum kemiriyor. Arada havuç kırmızı kapya biber veriyorum çiğden onları da kemiriyor ki henüz hiç diş yok. Benim doktorum kuzu eti ver dedi ben sırf et suyu değil et de yediriyorum. Öğlenleri sebzeleri buharda haşlıyorum ne olursa artık sonra da dondurduğum etli et sularından biraz ekleyip hafif ezip veriyorum.
Dün tatlı patatesli mercimek çorbası yaptım, soğan patates kırmızı mercimek baya bişey yemiş oldu.
Meyveleri de çok seviyorlar genelde, şu meyve filelerinden alırsanız işiniz kolaylaşır, kendi tutmayı öğrenir yer öyle. Elma armut muz, kivi ve ananas da verdim seviyor onları da hatta ufak portakal da verdim ama pişik yapar diye önerilmiyor pek. Bir de yeşilliklerin saplarına da bayılıyor, ekşi kulak diye bir şey var ben çok yerim onun saplarını kemiriyor, saplarını ona ayırıyorum. Kuzu ıspanak sapı da verdim aynı şekilde. Farklı lezzetleri denetmek işe yarar belki.
Pirinç irmik vs grubuna başlamadık biz henüz. Siz yemeklerinizi onlarla destekleyebilirsiniz uyuyorsa, izin varsa. Hani çorba yapıp içine azıcık bulgur koysanız lezzetli olur belki ilgisi artar.
Bir de şu an hala süt ana öğün ama 9. Ayda artık süt ve ek gıdadan alınan kalorinin eşitlenmesi bekleniyor yani yavaş yavaş artacak. Yine de 10 aya kadar sadece süt emen tanıdığım var hiç bişey olmuyor sonunda alışıyorlar yemeğe bir şeklde :)
Kitap olarak da bu çocuk aç ve onun iki kitabı daha var onları aldım da çok da şart değil hepsi internette var. Yine de bi tanesi el altında bulununca daha kolay oluyor.

Ben de cok az veriyordum bir turlu ogunleri artiramiyordum kizim istahsiz diye dusunup israr etmiyordum. 7.ayda hic kilo almamis dr ogunleri artir, kahvalti ekle, yumurtaya basla, kiymaya basla dedi ve basladik. O panikle iyi ki de baslamisim su an masallahi var sabah kahvaltida pırasalı ya da lorlu omlet yapiyorum, yaninda da tahinpekmez ya da hurmaözu veriyorum 1cay kasigi kadar. Ogle yemeginde kiymali sehriyeli tarhana corbasi ya da sulukofte gibi yemekler veriyorum. Tarhanaya bayiliyor ben de bu aralar full tarhana veriyorum o yzden gece yatmadan 1 2 saat once de gece mamasi veriyorum muhallebi olarak, bu aralar gece yemek yemek istemiyor cunku aksam yemegi sirasinda bizim yemeklerimize salca oluyor. Artik yemeklere karsi asiri hevesli, ben istahsiz diyordum meger bebegim daha yeni kesfetmis yemekleri bugun esimle yemek soyledik disardan, kizim masada mama sandalyesindeydi, paketleri masaya koyduk ve koyar koymaz emzigini agzindan atti yemek istedi buyuk hevesle eline havuc verip oyaladik, yoksa ev yemegi falan olursa pilavdan yemegin sulu kismindan falan veriyorum valla ben. Tuzlu salcali falan ama cok hevesli oluyor dayanamiyorum. Heleki bu haftasonu kekin bile tadina bakti sıpa bu aralar bu istahi beni heveslendiriyor ve yapmam dedigim herseyi yapiyorum, sonumuz hayrolsun

Maya olarak babymix kullanmayı denesene, sütaşın. Sulu oluyor ama tatlı oluyor.

Kızlar ilik suyu kullananlar kendiniz mi yaptınız hazır mı alıyorsunuz. Bende yapıcam minik kalıplarla dondurucam. Kaç saat kaynatmam gerekiyor acaba 3 saat yeterli olur mu? Ve suyu çektikce su ekliyoruz değil mi?
Ben kendim yaptim, suyu cektikce su eklemiyorsun, uzun uzun pisiyor ben 4 5 saat pisiriyorum. Su eklersen yogun olmuyor,o yogun kivam icin ekstra su eklememen gerekiyor.

Bebeğin yemeklerine sarımsak koyan var mı ya? Bazen tariflerde görüyorum, koyasım geliyor, kesin yer ama bir zararı olur mu? Bir de baharatlar yani atıyorum kekik kimyon vs ne zaman başlanıyor bu tarz şeylere?

Canım biz her hafta avm ya da kafeye muhakkak gidiyoruz. Ek gıdaya geçtiğimizden beri çullu gibi çıkıyorum yola bir poşet içinde ek gıda malzemeleri acıkırsa diye. Önlüğü , 2 tane kaşık kaşıklık içinde, 2 termos birinde muhakkak yoğurt diğerinde ne yiyecekse onu koyuyorum ekstradan bi tane meyve alıyorum. Çıkmadan koyuyorum ki sıcak kalsın yemek yoğurtta soğuk. Suluk alıyorum. Eğer ki mama sandalyesine oturtacaksam herkesin kullandığı olmasın diye bende portatif sandalye var ya onu ya da zuppers var geçirilebilen örtü onu koyuyorum. 2 tane oyuncak bir tane battaniye. Bir sırt çantası içinde kıyafeti bezi. Çantada asılı şekilde emzik çantası var. İçinde tetagil ve damak kaşıyıcı

Canım bana doktorum her öğün 1 çay bardağını geçmesin. 2 saat aralıklarla su teklif et. Sadece 2 öğün ver dedi. Bizde günde 5-6 kez emiyoruz bu şekilde.
Diş döneminde ise azalması az emmesi normal. Alt dişlerimiz çıkarken 6. Ayda benim kızda çok az emiyordu.

Bebeğin yemeklerine sarımsak koyan var mı ya? Bazen tariflerde görüyorum, koyasım geliyor, kesin yer ama bir zararı olur mu? Bir de baharatlar yani atıyorum kekik kimyon vs ne zaman başlanıyor bu tarz şeylere?
Biz sarımsak tadımı yaptık ben bir diş koyuyorum yemeklerine soğan da koyuyorum. Kapya biber tadımı yaptığımız için bebek salçası da koyuyorum. Aramolı ve lezzetli oluyor. Buharda haşlıyorum hepsini eziyorum. Geçenlerde sarımsağı çiğ olaram yoğurda koydum biraz acıymış yedi ama gözlerinden yaş geldi. Sonra tabi tüm gün sarımsak koktu

doktor soğan-sarımsak ekleyebilirsiniz dedi, ben sadece sarımsak denedim. hep soymaya üşendiğim minnak sarımsaklardan çiğ koyuyorum yoğurtlu sebzesine, baya meze gibi oluyor ve seviyor. buharda haşladığım sebzelerinde arasına da arada bir tane sarımsak atıyorum, hepsini çatalla ezince kayboluyor gidiyor.

Ya ben koymak istiyorum ama korkuyorum benim bebegim hep cok gazliydi o travma oldu heralde sogan sarimsaga baslayamadim. Dr basla dedi ama gazini soyleyince olmazsa olmaz degil 10.ayi bekle o zaman dedi. Baharata baslayabilirsin demisti bana ben nane kimyon vs atiyorum yemeklerine

Dis doneminde mi bilmiyorum bazen cok huysuz oluyor kesin dis diyorum ama sonra geciyor. Disleri de patlamadi hala. Benim dr.da 100cc versen yeter dedi, o da 1cay bardagina denk geliyor. O kadar yemiyor bile bazen 70 80cc yedigi de oluyor ama doyuyor demekki gunduz pek hevesli degil, gece uyandiginda emzircem artik

Kizlar ben surekli yaziyordum uyku problemimizi. Gece surekli uyaniyor, uyku aralarinda agliyor vs diye. Gecen ay kilo almayinca dr acliktan olabilir dedi ben ek gidasini artirdim, kontrol randevusunda kilo aldigini da gorunce demekki acliktan degil, uykuya gecerken zorlaniyor dedi. Humana iyi geceler cayi onerdi. 30cc olarak verip dene bi, rahatlatir uykusunu dedi. Bu gece denedim bakalim ne olacak. Bu cayi daha once kullanan var mi?

Yulaflı irmikli öğünleri çok yiyorsa belki onlar tok tutuyor olabilir canım. Muhtemelen diştendir zaten atam atak geliyor bir gelip bir gidiyor.

Bebeğe mi veriyosunuz çayı? İşe yararsa haber verin bize de lütfen

denedim, evet o yoğurt güzel olmuştu. ) babymix marketlerde hiç bulunmuyor, sütaş'ın sitesinden almıştım bir kere siz de ordan mı alıyosunuz?
Bir ara 1.5 2 ay kadar önce asla bulunmuyordu, şimdi görüyorum her yerde. Sanırım o ara tedarik problemi vardı, belki ona denk gelmişsinizdir bizim gibi
Babymixten yaptıktan sonra bir süre kendi yoğurdunuzdan devam edebilirsiniz. Benimki 3 kereye kadar iyi devam ediyor ama sonra bozuyor. Ben bir seferde 4 günlük yapıyorum. Dr öyle önermişti, onun da etkisi olabilir.

Tadımlarını bittiyse, sebzeleri karıştırıp deneyebilirsiniz. Ben artık kafamdan uyduruyorum. Temelinde sebze + protein + tahıl grubu koymaya calısıyorum. Mesela bal kabağı çorbası : bal kabağı + kıyma/et suyu/peynir altı suyu +bulgur/pirinç/irmik gibi şekillendiriyorum. bugün kıymalı kereviz yaptım. Dün tarhana çorbasını yaptım, et suyu ve ıspanak ekledim. Kıymalı bezelye yapıyorum. Kitap almadım instagram da hepsi var. Kahvaltıda da 1 yumurta sarısı fix, ev yapımı labne, avokado, ıhlamur demliyorum, tahin- pekmez. Öğleden sonra da meyve ya da meyveli muhallebi yapıyorum. Yemekleri blendırla püre yapmıyorum, hep tek tek tattırıyorum. Kahvaltısını da hep ayrı ayrı yediyorum.
Ben yemeklerine azcık eziyorum. Ara arada yoğurduna azcık çiğ koyuyorum, bağışıklığı güçlensin diye

Ay ne guzel ya bnde alısırım inşallah korkuyorum birazda cesaretm yok kullandıgınız termos,kasıklıklı kasık ve önlük linki istesem yani markalarını memnunsanız yazabilirmsnz bide anne bebek çantası nası? Birde mesels yulaflı irmikli meyve püresi yaptım diyelim sıcak sekıldemi koymam lazm termosa? Ben normalde onu soguk yediriyorm ama nası yapmam lazım

Arkadaşlar merhaba size bişey soracam benim bu ayın 12 de adet olmam lazım olmadım bu ayın 21 de test yaptım 0.00 çıktı doktorum gebe değilsin dedi ama rahimin kalınlaşmış dedi adet söktürücü yazdı ama içim el vermedi kullanmaya başka doktora gittim oda dedi rahim kalınlaşma olmuş ne gebe değilsin diye bilirim nede gebesin derim dedi 1 hafta sonra test yap dedi bide folik asit yazdı kulanndedi bide eşim asker yurt dışında en son ayın 10 ilişkiye girdim sapsarı parça parça akıntım var bide çok sağ kasığım ağrıyor tuvalette çok gidiyorum gebe olma ihtimalim var mı sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…