- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.581
yok: ) tire süt kooperatifinin yoğurdu da aynı şekilde katkısız mıdır acaba?aa istanbul'da var mı hemen bakıcam. çok teşekkür ederim: )
Ben de çocuğa hep aynı şeyleri yediriyorum gibi geliyor ama aslında epey bişey yiyormuş bi düşününce. Benimkinde yeme sıkıntısı yok nazar değmesin. Kendim yemek yerken çok ilgi gösteriyor. Hatta ben ne yersem onu yemek istiyor daha çok. O yüzden kendi yemeklerimi yaparken onu da düşünüyorum. Fırında sebze, çorba vs yapacaksam ona da biraz yapıyoruz baharatsız tuzsuz. Kahvaltı ederken ona salatalık veriyorum kemiriyor. Arada havuç kırmızı kapya biber veriyorum çiğden onları da kemiriyor ki henüz hiç diş yok. Benim doktorum kuzu eti ver dedi ben sırf et suyu değil et de yediriyorum. Öğlenleri sebzeleri buharda haşlıyorum ne olursa artık sonra da dondurduğum etli et sularından biraz ekleyip hafif ezip veriyorum.Ek Gıda ne yediriyorsunuz ben pek bişey veremiyorum tek tek gidiyoruz ama bütün gün yediği şey çok az. Süt ana öğünü tadımlık olacak alerji alışma mide sindirsin falan ama bi bakıyorum baya öğünlü yemek yiyen bebekler var benimki öğlen bir kere bazen akşam da yiyor ikisi toplam bi fincan yoktur, arada bazen meyve veriyorum az bir şey. Yoğurt alerji yaptı, peynir pekmez alerji yaptı. Ne yiyecek bu bebek aç mj kalıyor diyorum. Hangi kitabı aldınız ben de alayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum ki
Ben de cok az veriyordum bir turlu ogunleri artiramiyordum kizim istahsiz diye dusunup israr etmiyordum. 7.ayda hic kilo almamis dr ogunleri artir, kahvalti ekle, yumurtaya basla, kiymaya basla dedi ve basladik. O panikle iyi ki de baslamisim su an masallahi varEk Gıda ne yediriyorsunuz ben pek bişey veremiyorum tek tek gidiyoruz ama bütün gün yediği şey çok az. Süt ana öğünü tadımlık olacak alerji alışma mide sindirsin falan ama bi bakıyorum baya öğünlü yemek yiyen bebekler var benimki öğlen bir kere bazen akşam da yiyor ikisi toplam bi fincan yoktur, arada bazen meyve veriyorum az bir şey. Yoğurt alerji yaptı, peynir pekmez alerji yaptı. Ne yiyecek bu bebek aç mj kalıyor diyorum. Hangi kitabı aldınız ben de alayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum ki
Maya olarak babymix kullanmayı denesene, sütaşın. Sulu oluyor ama tatlı oluyor.en çok tarhana: ) tarhana kokuyor: )
o üçlü kitabı aldım, bırak kendi yesin'in de içinde olduğu. sebzelerle başlamıştım, hala sebze ağırlıklı gidiyorum, her gün bir de yumurta yiyor genelde.
kilo alımı az olunca ben de az mı yediriyorum dedim. okudukça çok da yanlış yapmadığımı gördüm. kitaplarda iyi bilgiler ve ufuk açıcı tarifler var. pek mutfak insanı olmadığım için zorlanıyorum çeşitlendirmekte de..
pekmez daha hiç vermedim. iki doktorumuz da daha 6. ay pekmez önerdi ama ben vermiycem şimdilik..
irmik haşlayıp meyvelerle karıştırıyordum düne kadar, pirinç unu pek vermiyordum, yine bu kitapların birinde tam pirinç ununun DSÖ tarafından önerildiğini okudum, ona da başlarım. bir kaç gündür yulafı haşlayıp meyvelerle karıştırıyorum. sevdi. irmikten çok pirinç unu ve yulaf kullanırım artık.
yoğurt de vermeye çalışıyorum. tatlı yoğurt yapamıyorum. bir yapıyorum, bir yapamıyorum. keşke biri dese ki, şu hazır yoğurttan ver, bişey olmaz..
ben dağınık yazıyorum ama kitaplar derli toplu anlatıyor: )
bu arada, benimki de gündüz çok az emiyor. rüya öğününü de bire düşürdüm, ondan mı kilo verdi acaba..
Ben kendim yaptim, suyu cektikce su eklemiyorsun, uzun uzun pisiyor ben 4 5 saat pisiriyorum. Su eklersen yogun olmuyor,o yogun kivam icin ekstra su eklememen gerekiyor.Kızlar ilik suyu kullananlar kendiniz mi yaptınız hazır mı alıyorsunuz. Bende yapıcam minik kalıplarla dondurucam. Kaç saat kaynatmam gerekiyor acaba 3 saat yeterli olur mu? Ve suyu çektikce su ekliyoruz değil mi?
Canım biz her hafta avm ya da kafeye muhakkak gidiyoruz. Ek gıdaya geçtiğimizden beri çullu gibi çıkıyorum yolaGünaydın kızlar7 aydır havaların kötü olması ve bebegmnde huysuzlugy yüzünden dışarı pek cıkamadık yani enfazla 15 dk yürüyüş ama havalar guzellesınce artık basbasa çıkmak istiyorum gidiyim bir cafeye oturiym filan evde cok bunaldım bebekle nası oluyor diyelim 2 3 saatlıgıne gitsek yanıma almam gerekenler nedir? Oyuncak vs. Birde toz mamasıdır veya katı mamasınıdır nası hazırlayacagm ve nası saklayacağım ürün öneriniz varmı?
Canım bana doktorum her öğün 1 çay bardağını geçmesin. 2 saat aralıklarla su teklif et. Sadece 2 öğün ver dedi. Bizde günde 5-6 kez emiyoruz bu şekilde.Kizlar ek gida sonrasi emzirme sikliginiz azaldi mi? Benim kizim son 2gundur dogru duzgun emmiyor sadece gece emiyor ve bu da cok moralimi bozuyor. Sanirim anne sutu disinda verdiklerimle baya doyuyor kilo alimi iyiydi en son gittigimizde ama simdi son 2gundur gunduzleri emmiyor itiyor beni cok moralim bozuldu. Normal mi ya da dis vs doneminde olan bisey mi bu? Dis cikariyor mu ondan da emin degilim dogrusu.
Biz sarımsak tadımı yaptık ben bir diş koyuyorum yemeklerine soğan da koyuyorum. Kapya biber tadımı yaptığımız için bebek salçası da koyuyorum. Aramolı ve lezzetli oluyor. Buharda haşlıyorum hepsini eziyorum. Geçenlerde sarımsağı çiğ olaram yoğurda koydum biraz acıymış yedi ama gözlerinden yaş geldi.Bebeğin yemeklerine sarımsak koyan var mı ya? Bazen tariflerde görüyorum, koyasım geliyor, kesin yer ama bir zararı olur mu? Bir de baharatlar yani atıyorum kekik kimyon vs ne zaman başlanıyor bu tarz şeylere?
denedim, evet o yoğurt güzel olmuştu. ) babymix marketlerde hiç bulunmuyor, sütaş'ın sitesinden almıştım bir kere siz de ordan mı alıyosunuz?Maya olarak babymix kullanmayı denesene, sütaşın. Sulu oluyor ama tatlı oluyor.
doktor soğan-sarımsak ekleyebilirsiniz dedi, ben sadece sarımsak denedim. hep soymaya üşendiğim minnak sarımsaklardan çiğ koyuyorum yoğurtlu sebzesine, baya meze gibi oluyor ve seviyor. buharda haşladığım sebzelerinde arasına da arada bir tane sarımsak atıyorum, hepsini çatalla ezince kayboluyor gidiyor.Bebeğin yemeklerine sarımsak koyan var mı ya? Bazen tariflerde görüyorum, koyasım geliyor, kesin yer ama bir zararı olur mu? Bir de baharatlar yani atıyorum kekik kimyon vs ne zaman başlanıyor bu tarz şeylere?
Ya ben koymak istiyorum ama korkuyorum benim bebegim hep cok gazliydi o travma oldu heralde sogan sarimsaga baslayamadim. Dr basla dedi ama gazini soyleyince olmazsa olmaz degil 10.ayi bekle o zaman dedi. Baharata baslayabilirsin demisti bana ben nane kimyon vs atiyorum yemeklerineBebeğin yemeklerine sarımsak koyan var mı ya? Bazen tariflerde görüyorum, koyasım geliyor, kesin yer ama bir zararı olur mu? Bir de baharatlar yani atıyorum kekik kimyon vs ne zaman başlanıyor bu tarz şeylere?
Dis doneminde mi bilmiyorum bazen cok huysuz oluyor kesin dis diyorum ama sonra geciyor. Disleri de patlamadi hala. Benim dr.da 100cc versen yeter dedi, o da 1cay bardagina denk geliyor. O kadar yemiyor bile bazen 70 80cc yedigi de oluyor ama doyuyor demekki gunduz pek hevesli degil, gece uyandiginda emzircem artikCanım bana doktorum her öğün 1 çay bardağını geçmesin. 2 saat aralıklarla su teklif et. Sadece 2 öğün ver dedi. Bizde günde 5-6 kez emiyoruz bu şekilde.
Diş döneminde ise azalması az emmesi normal. Alt dişlerimiz çıkarken 6. Ayda benim kızda çok az emiyordu.
Yulaflı irmikli öğünleri çok yiyorsa belki onlar tok tutuyor olabilir canım. Muhtemelen diştendir zaten atam atak geliyor bir gelip bir gidiyor.Dis doneminde mi bilmiyorum bazen cok huysuz oluyor kesin dis diyorum ama sonra geciyor. Disleri de patlamadi hala. Benim dr.da 100cc versen yeter dedi, o da 1cay bardagina denk geliyor. O kadar yemiyor bile bazen 70 80cc yedigi de oluyor ama doyuyor demekki gunduz pek hevesli degil, gece uyandiginda emzircem artik
Bebeğe mi veriyosunuz çayı? İşe yararsa haber verin bize de lütfenKizlar ben surekli yaziyordum uyku problemimizi. Gece surekli uyaniyor, uyku aralarinda agliyor vs diye. Gecen ay kilo almayinca dr acliktan olabilir dedi ben ek gidasini artirdim, kontrol randevusunda kilo aldigini da gorunce demekki acliktan degil, uykuya gecerken zorlaniyor dedi. Humana iyi geceler cayi onerdi. 30cc olarak verip dene bi, rahatlatir uykusunu dedi. Bu gece denedim bakalim ne olacak. Bu cayi daha once kullanan var mi?
Bir ara 1.5 2 ay kadar önce asla bulunmuyordu, şimdi görüyorum her yerde. Sanırım o ara tedarik problemi vardı, belki ona denk gelmişsinizdir bizim gibidenedim, evet o yoğurt güzel olmuştu. ) babymix marketlerde hiç bulunmuyor, sütaş'ın sitesinden almıştım bir kere siz de ordan mı alıyosunuz?
Tadımlarını bittiyse, sebzeleri karıştırıp deneyebilirsiniz. Ben artık kafamdan uyduruyorum. Temelinde sebze + protein + tahıl grubu koymaya calısıyorum. Mesela bal kabağı çorbası : bal kabağı + kıyma/et suyu/peynir altı suyu +bulgur/pirinç/irmik gibi şekillendiriyorum. bugün kıymalı kereviz yaptım. Dün tarhana çorbasını yaptım, et suyu ve ıspanak ekledim. Kıymalı bezelye yapıyorum. Kitap almadım instagram da hepsi var. Kahvaltıda da 1 yumurta sarısı fix, ev yapımı labne, avokado, ıhlamur demliyorum, tahin- pekmez. Öğleden sonra da meyve ya da meyveli muhallebi yapıyorum. Yemekleri blendırla püre yapmıyorum, hep tek tek tattırıyorum. Kahvaltısını da hep ayrı ayrı yediyorum.Ek Gıda ne yediriyorsunuz ben pek bişey veremiyorum tek tek gidiyoruz ama bütün gün yediği şey çok az. Süt ana öğünü tadımlık olacak alerji alışma mide sindirsin falan ama bi bakıyorum baya öğünlü yemek yiyen bebekler var benimki öğlen bir kere bazen akşam da yiyor ikisi toplam bi fincan yoktur, arada bazen meyve veriyorum az bir şey. Yoğurt alerji yaptı, peynir pekmez alerji yaptı. Ne yiyecek bu bebek aç mj kalıyor diyorum. Hangi kitabı aldınız ben de alayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum ki
Ben yemeklerine azcık eziyorum. Ara arada yoğurduna azcık çiğ koyuyorum, bağışıklığı güçlensin diyeBebeğin yemeklerine sarımsak koyan var mı ya? Bazen tariflerde görüyorum, koyasım geliyor, kesin yer ama bir zararı olur mu? Bir de baharatlar yani atıyorum kekik kimyon vs ne zaman başlanıyor bu tarz şeylere?
Ay ne guzel ya bnde alısırım inşallah korkuyorum birazda cesaretm yokCanım biz her hafta avm ya da kafeye muhakkak gidiyoruz. Ek gıdaya geçtiğimizden beri çullu gibi çıkıyorum yolabir poşet içinde ek gıda malzemeleri acıkırsa diye. Önlüğü , 2 tane kaşık kaşıklık içinde, 2 termos birinde muhakkak yoğurt diğerinde ne yiyecekse onu koyuyorum ekstradan bi tane meyve alıyorum. Çıkmadan koyuyorum ki sıcak kalsın yemek yoğurtta soğuk. Suluk alıyorum. Eğer ki mama sandalyesine oturtacaksam herkesin kullandığı olmasın diye bende portatif sandalye var ya onu ya da zuppers var geçirilebilen örtü onu koyuyorum. 2 tane oyuncak bir tane battaniye. Bir sırt çantası içinde kıyafeti bezi. Çantada asılı şekilde emzik çantası var. İçinde tetagil ve damak kaşıyıcı
Arkadaşlar merhaba size bişey soracam benim bu ayın 12 de adet olmam lazım olmadım bu ayın 21 de test yaptım 0.00 çıktı doktorum gebe değilsin dedi ama rahimin kalınlaşmış dedi adet söktürücü yazdı ama içim el vermedi kullanmaya başka doktora gittim oda dedi rahim kalınlaşma olmuş ne gebe değilsin diye bilirim nede gebesin derim dedi 1 hafta sonra test yap dedi bide folik asit yazdı kulanndedi bide eşim asker yurt dışında en son ayın 10 ilişkiye girdim sapsarı parça parça akıntım var bide çok sağ kasığım ağrıyor tuvalette çok gidiyorum gebe olma ihtimalim var mı sizceMerhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 30-08-2021
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından (tıklayın) da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
Anne adaylarımıza şimdiden bebeklerini sağlıkla kucaklarına almalarını dilerim.
Saygılarımla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?