2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu arada dun baktirdik usg den radyolog bisey yok dedi...dedim yurtdisina tasinacaz rontgen felan mr felan cektirmek lazim mi?yok dedi usg temiz ne gerek var baska bisey yapmayin dedi
Oh sevindimAynı şekilde ben de sormuştum bu yeterli demişti.Hatta birçok kişide oluyor ama farketmeyen çok demişti.

Oh sevindimAynı şekilde ben de sormuştum bu yeterli demişti.Hatta birçok kişide oluyor ama farketmeyen çok demişti.
Yani inanin tum gece yatamadim mide agrisiyla uyandim streslenince benim direk mideme vuruyor ..gece bakiyirum doktorlar sitesinde prof beyin cerahhalri felan iste mutlaka mr cekilmeli demis bi kac kisiye......iste biri yazmis usg onemsiz kesin tani mr diye....yani minicikler daha ne mr diyorsun...bir de usgde suoheli bir durum da yoksa niye mr isteniyor onu anlamadim...ben radyologa sordum gerek yok dedi. Daha da desmeyecegim Rabbimin izniyle bisey olmaz...cunkucidden cok yorucubir donemden geciyorum ...psikolojim bir de bi mr kaldiramayacak ...iyiyse iyidir...ayaklarini oynatiyo tuttugumda ayaklari uzerinde durabiliyo sukurler olsun Rabbim tum bebislere saglik sihhat versin insallah

Selam kızlar foruma bakmayali bayagi oldu.Biraz gezineyim dedim sizin bu konuşmalarınızı görünce biraz kendimi buldum.Uykuyu sevmeyen bir bebeğim var basindan beri. 3-4 aylikken işe başladim ağlaya ağlaya.İşe başlarken yardimci olacaktı göya eşim aksamlari uyutmak için vs.de ama nerdee...Bebeğim zaten uyku sorunu var sürekli uyaniyordu geceleri sabah ben gidecekken daha yeni uykuya daldığı bile oluyordu.Yada gece sürekli uyanıp emerek geri uyuduğu veyahut ayagimda sallayarak.
Zaten bebeksiz hayatımda en çok özledigim uyku ..doyasiya uyuduğum günler.
Şuan bebegim yaklaşık 10 aylik.İşten cikiyorum eve geliyorum o saate kadar kayinvalidem bakıyor.14:30mesaim bitiyor o saatten sonra ben devir alıyorum çocuğu hic dinlenmeden bebeğin yemeği,ev temizligi arada bizim evinde yemeği....Akşam bebeği uyutmasi sabah kalkip tekrar işe gitmek..Eşim işten geldiginde tv karşisina geciyor elinde telefon dizi izliyor istiyorum ki birazda o ilgilensin sevmelik değil üstünden yükü alsin biraz..Desin ki bana sen cok yoruldun biraz dinlen yada biraz uyu..o kadar zoruma gidiyor ki ama yok.Bazen ben diyorum laf sokuyorum.. inanin bizimde aramiz bozuldu bir dönem bunlardan gerek başka sebeplerden soğukluk kopukluk oldu hatta boşanma derecesine bizde geldik aileme bile söyledim sonra toparladik.Ama hala aynı ve şimdi kayinvalidem artik bakamayacagini söyledi ben 1yil ücretsiz izne ayrılacağım en azindan bebegim kreşe gidene kadar.Zaten çalisirken pek ilgilenmiyordu şimdi hiç hiç ilgilenmez nasil olsa ben artik evdeyim o çalisiyor yaa.....
Sadece şu konuda hakkini yemiyorum duyarli bir baba.Ev işlerinede yardim ediyor zaten cok temiz titiz neyseki .Ama bir bebege bakmak onunla ilgilenmek annenin görevi olmamali sadece eşlerde yardim etmeli hatta yardim değil onlarinda görevi!

Kızlar sol göğsüm dünden beri cok acıyor el dokunmuyor mastit mi olcam acaba bilginiz varmı? Göğüs ucu Yara filan yok dişleri cıkmadı zaten emziriyorum eskisi gibi emmiyor ama dün gece uyurken bosalsın diye baya emzirdim hani öle kitle yumru da yok sertleşme filan? Yasayan varmı neden olur?

Kızlar bebeğiniz gece uyurken üzerini çok açıyor mu. Bizimki çok açıyor babasıyla ben kapatıyoruz arkamızı dönmeye yine açıyor çözüm olarak ne yapmaliyiz

Kızlar bebeğiniz gece uyurken üzerini çok açıyor mu. Bizimki çok açıyor babasıyla ben kapatıyoruz arkamızı dönmeye yine açıyor çözüm olarak ne yapmaliyiz
Walla bizimki de öyle ve asla üstünün örtülmesini istemiyor. Bilerek açıyor, yatagının kenarlarına sıkıştırıyorum ordanda bir şekilde çıkarıyor. Çözüm bulamadım kendi haline bıraktım artık

Yarim kundak yapmayi düşündüm ama ilk doğduğunda bile kundak yapmamıştım sanmiyorum kundakla uyuyacagini

Merhaba bu sorunu nası çözdünüz acaba

Uyku tulumu :)
Bizimki mümkün değil üstü örtülü kalsın okadar pozisyona giriyor ki uyurken amuda kalkmadığı kaldı bi
Ben kundak işi bittikten sonra 4 ay gibi uyku tulumuna geçtim hiç üzerini örtmedik yani canım
Kışın kalın 2 tog kullandım
Şuan havalar sıcak 0.3 tog kısa kollu uyku tulumu kullanıyorum
Kıyafetin üstüne giydiriyorum. Görselleri ekliyim bakmak istersen
Kışlık olanlar lcw ve ebebek
Yazlık olan owli uyku gurusu bu 3 yaşa kadar alttan bacağı uzuyor falan değişik ama kolsuz

Eklentiler

• 96643B1D-51EB-4662-8D0F-94EA0127B74F.webp
    16 KB · Görüntüleme: 40
  • 35A14D95-63EA-41D0-A34F-72E7CF9CF64C.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 43
  • 747AB8EE-12C8-4089-8E9D-5CADA060AFD7.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 42
Ben de doğumdan beri tek başıma gece gündüz her şeye yetişmeye çalışıyorum, ailem uzak. Eş ailesinden fayda yok, neredeyse hiç de olmadı.bebek hiç kesintisiz gece uykusuna sahip olmadı çok sık uyanıyor. Eş işin ucundan hamileyken eh işte tuttu doğum sonrası hiçe yakın. Uykusuz, çökmüş, banyosuz, aç berbat günler geçirdim. Onun hayatında hemen hemen hiçbir şey değişmedi aynen devam. Konuştum kaç kere derdimi anlattım olmadı, soğudum uzaklaştım, kaç kere istediğim şeyi söyledim. En son yine çıldırdım ne dese beğenirsiniz niye daha önce söylememişim. Şu şu zaman anlattım sana derdimi diyorum çetelesini mi tuttun diyor falan daha neler yani demem o ki yalnız değilmişiz. En azından burada derdini anlatan arkadaşlar benim yalnız olmadığımı hissettirdiler. Keşke Ankara’da buluşma ayarlasak working mum dizisindeki gibi destek grupları olmalı keşke olsa. Burası da bize destek işte.
Hiç öküz değildi bu adam üstelik, düşünceli kibar falan filandı.
Son tartışma sonrası biraz fabrika ayarına döndü ama bakalım kaç gün sürer.

Kolsuz da üşür diye korkuyorum ben ya

Merhaba bu sorunu nası çözdünüz acaba
Merhaba benzer durumu bi kac kez ben de yasadim...benim memenin ucunda dikkatlice bakildiginda beyaz bir kabarcik vardi...ben steril oldguna emin oldugum bir igne ucuyla o beyaz minicik kabarca hafif dokundurarak patlatmistim...normalde onerilen bisey degil bu yontem ama bende baska bi cozum bulamadim...sonra da o kabarciktan hrmen sut akar ve meme pompasiyla bosaltirim rahatlar

Sabaha kadar yatakta tavaf ediyor ayakları çıplak suratımda bırak üstünü açmayı aşırı deli yatmaya başladı saldım artık bende, havalar çok ısındı istemiyor üstüne birşey örtülmesini

Baktımda bende yok kabarcık. Tıkanma daha orta kısımlardamı oldu acaba gerçi tıkammamı blmiyorum süt az da olsa geliyor ama kızardı birde dokununca acıyor bi kaç gine geçmesse doktora gideceğim bugün sıcak havlu koydum biraz iyi geldi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…