2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Arkadaşlar sürekli uyku sıkıntımızı yazıyorum fakat şöyle bir şey fark ettim. Bebeğim başkasının uyuttuğu geceleri çok güzel geçiriyor. Yani gece uykusuna anneanne babaanne baba vs yatırırsa çok az uyanıyor, 2 kere emiyor uyansa bile ağlama krizi vs olmuyor gibi. Ama ben uyutunca, ki hep ben uyutuyorum normalde, 20 kere falan uyanıyor, her uyanmasına da çok ağlıyor. Şu an memede de uyutmuyorum, yerine yatırıp yüzünü okşayarak uyutuyorum. Diğerleri kucakta uyutuyor uyuttuklarında. Heralde gece uykusunda beni arıyor ama sonra ben gelsem aynı şeyi yapsam da telafi etmiyor.
Bir de ağlamalar da bi yerden sonra birbirine karışıyor. Gece 3 5 arası çok uyanıp ağlıyor bir süredir, öyle 15dk da bir. Başkasının uyuttuğu gecelerde bunlarda ağlamıyor ama çok gazı oluyor, ıkınıp ıkınıp sonunda pırt yapıp uyuyor. Bunun için yapabileceğim bir şey var mıdır sizce? Gaz damlaları falan kullanıloyordu bir ara, onlar işe yarar mı rahatlatır mı bebeğimi sizce?

Bebekler kiminle nasıl uyuduklarının ayrımını bilirler o nedenle arada fark vardır canım
Mesela anne sallarken sorun çıkarır cocuk hayır emicem diye ama baba sallasa mışıl mışıl uyur biliyor meme yok onda gibi.
Bu farklılık normal yani birde siz uyuturken desteği son ana kadar kesmiyorsunuz sanırım uyanınca sizin desteğinizi arıyordur. Biraz göz kapanmasına yakın kesmeye çalışın teması çok yavaş yavaş farkettirmeden zamanla komple bile kesebilirsiniz.
Yanında yatıyorsanız oturmaya, oturuyorsanız ayağa kalkmaya, ayaktaysanız bir iki adım geri gitme gibi
Temas için de geçerli 100 kere yanaklarını okşuyorsanız 90-80 azaltın kendi kendine uyumasına fırsat vermiş olursunuz kendi uyursa zaten gece sizi uyku için aramayacaktır
Gaz konusunda bizde de bir dönem oldu sanırım ek gıda kaynaklı bağırsak etkileniyor 7. ay gibiydi.
Ben tekrar gaz damlasına döndüm uyumadan veriyordum ve her yemekten sonra mama veya ek gıda gazını mutlaka çıkardım baya yeni doğan dönemi modunda yani sonra alıştı sanırım şuan yok gaz sorunu. Emeklediği için karnı yere çok temas ettiğinden soğuk alıyor özellikle fayans kısımları seviyor kaygan diye bu seferde gazman gibi geziyor kendi bol bol çıkarıyor damlaya ihtiyaç olmadı bu sefer.

Bizimki yeni doğduğunda kayınvalidem gelene kdr öyle güzel bakmıştıki uyutmalar altını değiştirmelere… kayınvalidem geldi sen uyutma , sen altını değiştirme dedi ve adam birden hiç bir şeyine karışmaz oldu. Zamanın da kayınbabam ne yapmışsa oğlunada onu öğütlüyor. Güzel güzel yanımda uyuyan eşimi çağırıyor sana yatak yaptım çocuk uyanır seni uyutmaz diye alıp götürüyor. Kayın babam eşim büyüyene kadar 2 sene fln başka odada yatmış. Yani anlıycağınız kendisi ne yaşamışsa onu bana yaşatmaya çalışıyor. Başlarda gayet güzel ilgilenen eşimi soğuttu resmen.

Al bendende o kadar canım hepimizin ortak sorunu olmuş neymiş arkadaşları eve gelir uyurmuş ama kendisi eve gelince bebeğe bakıyormuş uyutuyormuş bir emzirmedigi kalmış. Yardım etmeyeceksen istemeseydin bebek yardım bile denmez babalık görevi ama yardım olarak algılıyor. Ayrıca babasi eve gelince oğlumuz beni istemiyor hep babasina gidiyor karnı acıkınca meme meme diye bana geliyor yoksa hep babayla birlikte olmak istiyor baba diye ağlıyor düşün o kadar eşim tamam bakıyor ama bakarken annemiz emzigimiz yere düştü annemiz battaniyesini getir annemiz annemiz hiç bitmiyor isteği. uyutuyor çocuğu çok büyük başarı gibi uyuttuğuna övünüyor. Ben anneysem sende babasın.

Merhaba bu sorunu nası çözdünüz acaba
Eğer tıkanmaysa, benim çok tıkanıyordu, her yolu deniyordum ilk aylarda. Sıcak uygulamanın her çeşidi süt kanallarını açmak için iyi. Cildi yakmayacak kadar sıcak su içinde epsom tuzu eritip mememi içine sokuyordum süt kanalı tıkanıklıklarında ve beyaz süt kabarcıklarında.
En etkili uygulamam şu olmuştu: manuel vakumlu silikon pompa içine sıcak su+epsom tuzu karışımını koyup mememe takıyordum pompayı. Nasıl açılıyordu kanallar.. varsa lansinohun pompası mochi'den iyiydi
Tabi her zaman önce sıcak duşta sıcak su tutmak memeye.. ha bir de sıcak su torbasıyla yatıyordum sarılıp: )
Bir de lesitin içtim tıkanmalarda. İşe yarıyordu o da.
Lesitin de epsom tuzu da dünya emzirme organizasyonu gibi bir oluşum var ya, la leche birşey.. onların kılavuzlarında yazıyordu.

Kızlar benim kız 1-2 aydır geçmeyen bir öksürüğü var
son 1 aydır doktordan geri gelemiyoruz.. Bugün tekrar getirdik doktor en son akciğer filmi istedi dua edin temiz çıksın çok endişeleniyorum ((

Hemen deneniyorr tesekkur ederimmm

Herkesin yorumlarını okudum.Benim eşim bebekle ilgili kendine düşen görevleri yapıyor açıkçası.Eve gelince alır önce sen ye ben çok aç değilim der falan bekler yani yememi sonrasında da oğluşu alır oynar,bakar vs.Geçtiğimiz 3 ay her haftasonu sabahtan akşama kadar eğitimim vardı hep o baktı.Ama geceleri bende.2-3 sefer kalkıyor maması vs hep ben yapıyorum doğduğundan beri de bu böyle.Hafta içi çalışıyor diye kıyamıyorum ama hafta sonu da bu iş bana kitlendi Bu kısım güzel ama ev işleri fecaat durumda Mutfak,yemek kalan ev işleri vs hep bende.Eski beni çok özlüyorum.Sürekli kalıcı ojesini bakımını vs asla aksatmayan ben şu an bu satırları yazarken denediğim ve silemediğim kırmızı ojenin tırnağımdaki kalıntısına bakıyorum Evden makyajımı yapmadan asla asla çıkmazdım şimdi öyle bir çıkıyorum ki yolda tanıdık birini görmeyeyim diye dualar zinciri oluşturuyorumZaten oğluşun yemek yeme derdi beni bunaltmış bir de kendimş koyvermiş olmam üzerinde sürekli yemek yemem bir de üzerine ev işleri bir de iş için çalışmalar yapmam vs derken yalın ayak çıkıp gidesim geliyor.Ankara’da destek grubu vs kurarsanız buluşursanız arayın beni lütfen next level maidan armada vs her yere yakınım 5 dkya gelirim.Tabii o 5 dakikanın annelikte 55 dakika olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi?

Bebeği yaparken birlikte yapıyoruz da bakarken neden sadece annenin görevi haline geliyor nasıl evriliyo bu konu böyle anlamıyorum
Benim eşim sağolsun baba olarak zaten yapması gereken şeyleri yapıyor ama annesi sürekli oğlunun bana ne güzel yardım ettiğini söylüyor ?!?! Aaa ! Bende sabahtan akşama kadar çalışıyorum ama kocama yardım olsun diye çalışıyorum demiyorum mesela alnıma yazıcam BANA YARDIM ETMİYOR OĞLUNA BABALIK YAPIYOR diye :))) kendi kocası hiç yardım etmemiş diye oğlunun yardım ettiğini sürekli söylüyor o yardım kelimesini kullandıkça bende şarteller atıyor ama naapıyorruuzz sabrediyoruz

Ü
annesi kelimesi beni mi rahatsız ediyor diyordum ben de. Annesi. Hayır benim ismim var, ya da öncesinde kullandığımız aitlik belirten canım cicim kelimeleri var. Ama daha bunu irdeleme aşamasına geçmedim şimdilik biraz ilgilensin yeter diyorum. Aynı şekilde çocuk baba baba atlıyor, onu istiyor, özlüyor. İki dakka kucakta tutup al annesi, getir annesi, hazırla annesi, o nerde annesi. Evde faydası yok(tu) Dışarı çıkarken anahtarı alıp çıkıyor; evi toparla, çocuğun yemeğini yedeğini hazırla, oyuncağını al bilmem neyin fişini unutma derken evden çıktığım Halime bakıyorum elektrik çarpmış gibiyim. Sonra vay efendim bilmem neyi neden unuttun. Dırdırdır. E sen alsaydın? Çoğu zaman uğraşmamak için he deyip geçmeye başlamıştım ki bu umursamazlık benim için çok kötüdür, kafada dilekçeler milekçeler yazılmaya başlamıştı. İletişim kopunca her şey kopar bende. en sonunda eeeeeh başlarım senin çenene kaldır totonu kendin al her şeyi düşünemiyorum bittim ben yalnızlıktan ölcem diye bi başladım, bu defa da yardımcı tutalıma getiriyor, ya ben onu istemiyorum ki iki hal hatır sor, bi bak halime ilgilen. Tutacak olsam kendim tutarım yardımcıyı. Onu anlıyorum başımızda bir sürü iş var fakat istediğim şey pirinç tanesi kadar da olsa anlaşılmak. 9 ayın sonunda ne demek istediğimi anlatabildim bakalım kaç gün sürecek.Yalnızlıktan öleceğim Allah’ın kırsalında, neyse ki yaz geldi parkta bahçede arkadaşlarla plan yapmaya başlayacağım.
her şeyin üstesinden gelince kendi haline bırakılıyor insan.
Karşıki dağlar yıkıldı mı ne

O annesi sıfatını bana doktorumuz yapıştırdı,nasıl sinir oldum anlatamam."Aaa annesi ama çok zayıf" "Annesi şöyle yedir böyle yedir şunu şunu atlama vs" odada "babası" da vardı ama doktor teyzesi nedense onu görmedi.Zaten ona da ayrı bir kuruldum bak şimdi hatırlayınca cinler çıktı yine tepeme.

Ay en sevmediğim kelime benimde yardım.
Yardım nedir ya sanki komşuya yardımdan bahsediyorz gibi bide nedense sadece annelik görev ama babalık yardım hiç kocalara eşin sana yardım ediyor mu diye sorulduğunu görmedim
Bana da kim gelse babası çocuğun bakımına yardım ediyor mu, yok ev işlerine yardım ediyor mu diyor. yoooo yardım etmiyor diyorum görevini yapıyor hep bozarım hiçte çekinmem
Cinsiyete indirgenen işlerden hiç hoşlanmam çok şükür eşimde de erkeklik egosu yok olsa evli kalamazdık muhtemelen

Ben şöyle yapmıştım benim eşimde inanılmaz egosuz bir adamdır normalde hani yemek yoksa yoktur ütü yapılmamışsa yapılmamıştır kalkar her işini halleder benden su bile istemez vs.
Çocuk olunca ilk başta benden daha ilgiliydi Gık dese koşuyor altını bile değiştirmeme fırsat yok bi emziriyorum o dereceyiz. Sonra 4. Ay gibi şu meşhur uyku gerilemesinde uykusuz geceler başladı bunu bi odadan gönderdim hani bari bi kişi sağlam kalsın
Anaaa gidiş o gidiş bebek bildiğin bana kaldı baba yok sporda stepte yemekte toplantıda sülalesi rahat modda
Hemen bebişin odasını ayırdım zaten uyku eğitimi de vermeye başlamıştım ayıracaktım. odaya bunu geri aldım 3 gece uyumakta zorlandı ayrı odalarda iyiydi ya modunda o derece yanı. uyanıyorum hop çalışma odasına geri gitmiş yine falan çocuğun uyku eğitimi kocamınkinden kısa sürdü
Neyse dedim kocam lohusa sendromunda azcık bekliyim
Sonra cocukla ilgilendiği saatleri not aldım.
7 dk vardı max süre
2 hoppidi 3 gıdı gıdı sonra al annesi
1 haftalık süreleri önüne koydum toplamda 3 saate falan denk geliyordu koca 7X24 saatte çocuğuna 3 saat ayırmış. Bana ayırdığı süre zaten yoktur onu tutmaya bile değer görmedim bide 2 senedir Home ofis çalışan adam şirketten çalışmaya başladı aklınca kolaya kaçıyor
Neyse 3 saat hesabını çarptım yüzüne yolladım evden de her hafta 3 saatin var istediğin zaman gelip kullanabilirsin dedim. Eşekten düşmüşe döndü. Dönüş o dönüş korkusuna bir daha çocuksuz bir baba olamadı yaşasın bir anlık cinnet
Kıssadan hisse rahat bırakınca iyice rahata bağlıyorlar sorumluluk vermek şart yani
Şuan %40-%60 sorumluluktayız eşit olması temennim olsada buna da şükür.

Merhaba bu sorunu nası çözdünüz acaba
Arada bir ağrır daha doğrusu dokununca acır eğer emmeyi aksattıysak bol bol emziriyorum duşta masaj yapıyorum o bölgeye çok şükür büyüdüğü İçin artık kızım açıyor tıkanıklığı yeter ki emsin daha küçükken sık emzirme uyuyunca makine ile sağım duşta masaj sıcak soğuk uygulama… aklıma gelen ne varsa yapmıştım. Bir de farklı pozisyonlarda emzirme de baya etkili

evet bizim de emme sıklığı azaldığı için böyle oldu..cok az emiyordu bende üstüne düşmeyip mama veriyordum ama gögus böyle olunca işin açığı korktum hemen iki gündür mamayı azalttım sık sık emzirmeye çalışıyorum düne göre daha iyi şuan bir arkadaş daha yazmış önerilerinizi uyguluyorum teşekkürler

ben şu ara %8’e bile çok mutluyum %40 olsa aklım çıkar sevinçten

Ankara’da değilim şu an yaza dönüyoruz nasipse ama ben de çok isterim böyle bir toplanma ayarlanırsa +1 ben de varım bebişlerimiz biraz daha oyun yaşına gelince de çok tatlı olur bir sürü yaşıt arkadaş edinirler
Bazen gece uyku sersemi tek meme emziriyorum o zaman aynısı oluyor duşta masaj yapıyorum ters ve sık emzirmeyle geçiyor canım
Bazı şeyleri içinize atmayın karşınızdaki anlamıyorsa anlatacaksınız kızlar birkaç sene geçince kendimi neden üzmüşüm diye pişman olursunuz ben ilk kızımda kv’ler bakmaya geldiğinde kimseyi kırmayayım diye banyoda sessiz sessiz ağlardım ilk sene yüzümden sivilce eksik olmadı ergen gibi neyse aradan zaman geçti bir sürü şeyler oldu bitti derken bir gün oğlun olursa ismi hazır diye bir tartışma fitillendi eşim tabi annesini savundu iki hafta sonra başka ildeki kursuma kızımı da aldım gittim annenle otur sen dedim üstüne rapor patlatıp annemlere gittim ben gelmiyorum dedim eşimi de aramadım hiç en sonunda gönlümü aldı nolur gelip alayım seni erken gele falan bağladık o gün bugündür daha mutluyuz

Bende valla eşimin hatrına susuyorum sağolsun her işi birlikte hallediyoruz . Ama fena kurulu durumdayım kaynanama

Kizlar merhaba, uzun zamandir giremiyordum. Bebegimin kabizligindan bahsetmistim, bazi arkadaslarin tavsiyeleri de oldu okudum ama yazamadim, simdi de tek tek alintilayamadim ama burdan yazayim.
Ek gidaya basladigimizdan beri kabizlik basimiza bela oldu. Artik cocuk doktorumuz da cocuk gastroentroloji uzmani gorsun dedi ve dun bir profesor bulup hemen muayene olduk. Dr.un soyledigine gore cok sukur patalojik bisey yok, poposunu ve karnini elle muayene etti. Beslenme kaynakli bagirsaklarin alisma sureci oldugunu soyledi, cok sukur icim rahatladi ama yine de tahlil istedi. Kan verdik, 14 adet tahlil yapildi, enabizdan baktigim kadariyla hepsi normal sadece çölyak testi cikmadi simdi onu bekliyorum.
Duphalac surup kullanicaz gunde 2defa, ben daha oncesinde gunde 1kullaniyordum. Surubun yan etkisi ya da bagirsak tembelligi, aliskanlik vs yapmadigini da soyledi. O konuda da icim rahatladi neyseki.
Ek gıdayi fazla mi veriyorum acaba diye dusunuyordum ama kilo alimi asiri degil ve 3ogunun normal oldugunu da soyledi.
Benzer sorun yasayan varsa paylasmak istedim sizinle de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…