2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün oglen cok huysuzdu sebzeyi yemeyip sadece yogurt yemek istedi yemekten sonrada hemen uyudu birde arada sacini tutup çekiyor dis mi kizlar yorulmustuda ondan mi bilemedim .
Dişten dolayı saçını çekiyor, benim oğlanda öyle önce yoktu alt diler gelirken yapmadı ama üst dişler geldi bu süreçte çekmeye başladı yolar gibi emerken uyurken

O kadar kalpten anlıyorum ki.. ben de çok doluyum, gözler de dolu şu an: ) ben 20 yaşımdan beri ilk defa bu ay maaş almıycam. Annem hastalandığı için bakamayacak, tüm rapor izin ne varsa aldığım için mecburen ücretsiz izin aldım. Az bir şey birikimimi tüp bebek sürecinde ve hamileyken ve doğumdan sonra oğlumla ihtiyaçlarımız için harcadım. Kocamın kredi kartını kullanmak tuhaf geliyor. Almanca çalışıyorum akşamları, çünkü gitmek istiyorum buradan, en azından birincil ihtiyaçlarımızı dert etmeyeceğimiz bir yere.. daha yazarım da oy oy uyudu şimdi içeri gidip bir kaç iş halledicem: )
Geçecek diyelim: ) onlar için her şeye dayanıyoruz, dayanırız.
Bu arada, doğurduğum hafta eskilerden bir kadın hocam aradı, "bebeğin tüm bakım işini babasına ver" dedi. O günler de en zor günler, emiyor, gece uyanıyorum, alt değiştiriyorum, acılar içindeyim zaten. "Nasıl olacak, adam yapamaz ki" filan dedim. "Sen işin hepsini at, zaten yarısı sana kalacak yine" dedi. O zaman tam yapamadım tabi ama bi aydınlanma geldi: ) şu anda herhalde yüzde 60'ı bendedir bebek ve ev işlerinin. Yüzde 40ı babada. Oran daha dengesizleşirse bi atar, bi ayar, bazen ağlamalı bir isyan, alıyor mesajı bizimki.

Ben ikinci dönem başlıyordum bakıcı vs ayarlamaya çalışırken bizimkine güvenip bu dönemde başlamadım birde sınavlarım vs vardı. Hepsi yalan oldu tüm sorumlulukları üstüme yıktı sanki bana bu dönem evde dur çalış oğlanı biraz daha büyüt dememiş gibi maalesef yine ben sorumlu oldum herşeyden. Çocuğa birşey aldırana kadar canım çıkıyor kırk kere neden ihtiyacı olduğunu anlatıyorum sonuç yine aynı, bazen unutmuş ayağına yatıyor. Yurtdisi ogretmenlik programi icin cabalarken hersey arapsaçına döndü zamanım yok,hep başım bir kalabalık yetişmeye çalışırken kendimi planlarımı çok ihmal ettim çok , erkeğe güvenip yola çıkılmaz ben eşimde bunu yaşadım Eşim çok tutarsız kendi söylediğini bile inkar eder Çelik gibi iradem var derken eridiğimi hissediyorum artık, çok doluyuz çok sadece ben değil çoğumuz böyle. Günde 10 dakika hop bidi hop hop sonra al annesi böyle babalık olmaz ayol, kizdigimi gordugunde hemen bizimkide ayar değiştiriyor ama sonra yine hop tekrar basa dönüyoruz Bende hatlar cok karıştı, oğluma yarim gün bile bakacak guvenebilecegim birini ayarlayabilsem toparlanacağım onun geleceği icin aslında tüm stresim, ben evde durdukça düzelmeyecek hiçbirşey birde ülkede şartlar iyice kötüye gitmesi tuzu biberi oldu

O yarım gün yardımcı çok iyi gelir, inanıyorum en kısa zamanda çıkacak düzgün bir yardımcı: ) Ben de aynı şekilde, olan biten, çocuk bakmak zaten yıpratıcı, bir de ülkenin gidişatıyla ilgili gelecek kaygısı eklenince kaygılar şelale..
Geçecek, kesin bilgi: )

Bende doluyum buraya yazayım. Eşim çok uyku düşkünü akşam 7 de geliyor eve 8 gibi yemek Faslı bitiyor. Bulaşıktı çaydı 9 oluyor o sıra oğlumlA ilgileniyor ve bu çocuk zapt olmuyo bende dinlenmek istiyorum diye söylenmeye başlıyor sAat 10 oluncada uyur zaten. 2 saat kollarımda karanlık evde gezdirdiğimi bilirim. Beyefendi lavaboya kalkıp beni karanlıkta görüp korkmuşta uyuyamamış. Bazen diyorum boşa gitsin. Bide gelmiş bana diyor bebek bizde sevgi kopukluğu yaptı diye. Sen bu kdr bencil olursan olacağı o. Bende çok yoruldum çok zayıfladım. Göz altlarım mor mor halkalaştı. Yüzüm çöktü. Hiç bir şeyden zevk Alamıyorum. Oğlum doğduğundan beri uykuya direniyor. Sadece yanımda uyuyor oda yarım saatte bir meme için ağlayarak. Sinir hastası oldum. O kdr sakin bir insandım ki olgun sakin şuan ne olgunluk kaldı ne sakinlik . Bazen oluyor kan beynime sıçrıyor. Oğlum herşeyden memnuniyetsiz. Mama sandalyesinde durmuyor yürüteçte durmuyor az emekliyor ondanda sıkılıp üstüme çıkıyor. Bi dk oturmaz sessiz sakin. Delirmeme ramak kaldı. Üstüne eşimle sürekli tartışıyoruz beyefendi beni hiçbir şeyden memnun olmamakla suçluyor birde. Psikolojik destek alıcam. Akşama kdr huysuz bebeyle nasıl ev işi temizlik yaptığımı bilmiyorum 578554 kez deliriyorum. Akşam beyefendi gelsin 2 saat baksın dinlenmek benimde hakkım deyip yatıp uyusun. Az kaldı adliyeye gidicem bu kdr bencil bi insanla ömür mü gecer ya o eşlik, babalık yapmayı öğrenecek ya da ben onun hayatından çıkıcam o zaman bol bol uyuyup dinlensin.

Ya yazdiklarinizi okudum da bizde de benzer durumlar var ..hatta avukat oldugum icin bosanma dilekcesink bile hazirladim...bu sefer duzelecegim diyor ama ayni tas ayni hamam...esim ben gebeyken hakkini yiyemem her ev isini o yapti...bulasiklari dizdi utu yaptievi supurdu ama bebek dogduktan sonra buna bi haller oldu...ben de bakimsizliktan kiriliyorum..gece 7-8kez bebegim uyanir hop yanima alir emzirir uyuyunca hop yerine kaldirmaktan belimde 3fitigim olmus...kuyruk sokumum agriyor ve agri diz kapaklarima vuruyor...tum gun bebekle ilgilenmekten ben havada uyuyorum..beyn durmus gibi...kaslarim biyiklarim hic alinmamis gibi uzadilar...dusu bile bebegimle birlikte aliyirum...yardim edenim yok aileler uzakta...psikolojikmen coktum ...isten gelir iki saat bakar o iki saatte de yemek yapar cay demler bulasik dizerim sonra bebegi bana verir hopp uyur ...migren ataklarim olur iki saat bebrgi tut derim 45dakika zor dayanir getirir hatun bunun uykusu var meme istiyor der....yani yalniz degilsinizinanin ben de diyorum bosayim haftada bir gun bebegi babaya veririm sut sagarim o versin baksin en azindanhaftada bir gun benim gunum olur yani boyle planlar kuruyirum artik

Yazılanları okudum da keşke aynı şehirde olup toplanıp haftada bir grup terapisi yapsak
çalışmaya erken başladığım için kendimi arada bir suçlu hissediyordum ama yazdıklarınızı okuyunca muhtemel başıma gelecekleri okumuş gibi oldum .
Benim çocuğuma kaynanam bakıyo ama sadece gün içerisinde toplam 6 saat çocuğa bakıyor ben eve geldikten sonra sevmek için bile yanına yaklaşmaz onun dışında kullandığı çatalı bile masadan kaldırıp tezgaha / b makinesine koymaz. Tatilde gibi takılıyor kadın. Onu öyle görünce insan nasıl bu kadar merhametsiz olabilir şaşıp kalıyorum Ama sabrediyorum oğlum için . Ülke bu haldeyken malesef çalışmam gerekiyor hamileyken ücretsiz izin planlıyordum ama herşey 5 katı artınca hayal oldu.
Tabi işe git gel çocuk yemek bulaşık ev işi gece 6266225 kere kalk/ emzir bide üstüne bencil kaynana biraz sinirler bozuk. Zayıflamamdan ötürü benimde hiç bir kıyafetim olmuyo yeni almak için sıfır heves resmen yanaklarım çöktü. . İş yerindekiler her geçen gün daha da zayıfladığımı söylüyolar . Tüm olumsuzluklara rağmen eşim evde olduğu vakitlerde süreki yardımcı oluyo çocuğa da ev işlerine de .
Ben yürekten inanıyorum bu günler geçicek çook daha kolay günler bizleri bekliyor ama tabiii bu süreçte insanlar yanımızda olanlr ve olmayanlar olarak 2 ye ayrıldı

Valla ben hem ev işlerine hem çocuğa bakan birini ayarladım, hayat kalitem arttı. Verdiğim tüm para helal olsun, üstüne bebeğim de çok seviyor kendisini. Herkese tavsiye ederim.
2 sene full gelse önceden biriktirdiklerimden yesem hiç çalışmadan yine de razıyım, gerçekten çok zor bir iş çünkü.
Sabah 7 de geliyor, 6.15-6.30 bizimki uyanıyor. Gelir gelmez ona bırakıp uyuyorum, 9-10 a yani ilk uykuya kadar. Kahvaltısını yaptırır, altını alır oynatır full onda yani. Bebiş 1-1.5 saat uyur o sırada ben çalışırım biraz. Sonra uyanınca bebiş bende, yemeğini ablamız yapar ve yedirir ben de kahvaltı ederim onunla. Sonra oyunlar vs. Ablamız evle ilgilenir yemek çamaşır temizlik artık ne iş varsa. uykusunu uyuturum ve 1.5 saat uyurken tekrar çalışırım. 15.30 a kadar kalıyor ablamız. Sonrası bende, akşam uyurken 1e kadar falan çalışıyorum ya da gezmelerde oluyoruz. Şimdilik düzeni böyle yapabildim. Sonra değişir belki. Yani bebekten kalan tüm vakitlerde çalışıyorum aslında ama en azından biraz uyuyorum ve ev işleri çok azaldı bende. Tabii ablamızı hiç kastırmıyorum temizlikti oydu buydu yetişsin diye, ne kadar yapabilirsen diyorum.

Kızlar bizim kız ek gıda da çığır açtı
Emekleme dönemindeyiz artık her yerde geziyor ben mutfakta oluyorum mesela şıp şıp emekleme sesini duyuyorum zaten ona göre müdahale ediyorum ya da yanıma geliyorsa müsaade ediyorum vs. Ama bu sefer ben farketmedim kedilerin odasına erişmiş sesi de cıkmıyor ben mutfaktayım ve onu da salonda sanıyorum müzikli oyuncağından ses geliyor oyun oynuyor diye. Koridordan geçince kaçırma ihtimalim yok kendimce o yüzden de güvenli ortamda diye rahatım hani.
Tabi gittim salonda yok ortada da yok yüreğim ağzımda neyse buldum veeeee
bi baktım kedilerin mamasını dökmüş oynamış baya da yemişte eminim yani ağzında parçaları vardı
Doktoru aradım ama bir sey olmaz modundaydı. Kedi mamasından bir sey olmaz heralde dimi başına gelen var mı
İçeriğinde pek abes bir şeye rastlamadım ama bide sevmiş elinden aldım sinirleri bozuldu köfte olsa yemez baya ördekli somonlu iğrenç kokan bi kedi maması yedi evladım ya kakada yapmadı yarın kakadan ne kadar yediğini anlarım sanırım
Akşam yatmadan önce yoğurt yedirdim ne olur olmaz

Kaynana +1

Canım biz 10 gün önce covid olduk bebek ve ablası dahil herkes. Hemen azcık azcık sarımsak verdim yoğurduna meyve püresine ekleyerek ablası ve ben de sarımsak bal limon kürü yapıp yedik sütümden de geçsin diye ilk gün ateşi vardı neredeyse tüm gün emzirdim ek gıdayı azalttı zaten ama çok şükür 2 gün sürdü ikisinin de sen de dene bence sarımsağı
Canım ek gıda miktarını mı azaltsan? Anne sütüne ya da mama alıyorsa onun miktarını arttırmayı denedin mi?

: ) Bişey olmaz tazeyse: )

Oğlumda vardı 2. ayında röntgen çektirmişti dr. Altında bi kitle yok sorun yok demişti
Ben yeni kesfettim ....doktorumuza sordum hic bir sikinti yok patalojik bir durum bile degil dedi gectiben evhamliyim esim de biliyo e doktor da oyle deyince esim de cocukta hastalik arama deyip gecti ..yani anlamiyorum her doktor kafasina gore mi patalojik veya degil diyor

El muayenesi ile de anlıyorlar sanırım onlar. Doktor bize de bişey yok gibi ama içimiz rahat etsin demişti. Doktorunuz incelenmesi gereken bi durum olsa öyle demezdi, içiniz rahat etsin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…