- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.801
Evet canım anne sütü biz en son 1.5 ay önce gittik kontrole belki ölçüleri değişmiştir o zaman 75 cm 11 kiloydu elime alıp tartayım ben de9.5 falan olması lazım canım, boyu uzun sayilie bi de 78 cmdi en son. Canım olur mu ya seni tontiş anne sütüyle aldı ki kiloları diye hatırliyorum, ek gıda süreciniz nasıl geçti bilmiyorum ama, seninki kaç kilo tospik
Benim oğlum da böyle ama ilginç bi şekilde kilo alımına etki etmedi sanırım yapı meselesi bu. Tek durduğu an uyuduğu an ve memede olduğu an oturup oynamıyor bile ayakta tutunarak yürürken tek eliyle oynuyor oyuncaklarla. Oynarken bile oturmuyorAynı bizi anlatmışsın canım yaa valla yemek yeriz mama içeriz boyumuz da iyi sayılır ama hiç durmadan emekleme sürekli güreş, atlama zıplama hallerinde. Hiç durmuyor sadece axıktığında o kadarböyle bebeler alamaz kilo tabii
Ben bardakla içiriyorum çorbasınıKizlar blw.de corbayi nasil veriyorsunuz? Bizim kronik kabizlik oldugu icin sulu yemekler veriyordum hep. simdi kendi yemek istedigi icin hep kati besleniyor hatta hep ekmek yiyorcorbada ne yapicaz, nasil yedircez?
Zayıf değil diyor doktorumuz ortalama dedi iste, gerçi biz de babasıyla yiyip yiyip kilo almayanlardaniz, yapımız da ince dedigin gibi sanırım yapısalBenim oğlum da böyle ama ilginç bi şekilde kilo alımına etki etmedi sanırım yapı meselesi bu. Tek durduğu an uyuduğu an ve memede olduğu an oturup oynamıyor bile ayakta tutunarak yürürken tek eliyle oynuyor oyuncaklarla. Oynarken bile oturmuyorbenim kilo aldırmam şöyle de olabilir memeyi ben hep veriyorum yani yemek yer üstüne tatlı niyetine beni emer hiç saat tutmadım veya kahvaltı yaptı vermeyim demedim zaten üstüme çıkıp belli ediyor. Biz de eşimle zayıf değiliz zaten ikimizin de maşşallahı var çocuk da öyle oldu işte hepsi yapısal
Evet canım bulgaristan araştırdım baya bi rota virusu diye çıkıyor .Yanı bilmişlik yapmak istemem ama Almanya gibi bir yerde çocuk doktorları çocuk gastroenteroloğu bölümde yokmu? Eğer iltihap varsa mutlaka antibiyotik yada başka tedavi uygulanır. Bir bildikleri vardır diyeceğim ama siddetleniyorsa neden ısrarla vermiyorlar anlamadım. Ben turkiyede çocuk doktorlarına ve diğer dal bölümlerine çok güveniyorum.Mesela bir çocuk cerrahı ülkeden gidiyorum dediğinde korkuyorum birşey olursa çocuklara kim bakar diye. Bulgaristandi sanırım memleket, umarım orada daha detaylı ve tedaviye yönelik birşeyler yaparlar. Tekrar çok geçmiş olsun prensese
İnşallah canim bulgaristana gidiyoruz insanin memelketinin saglikcilari gibi yok gercekten en azindan 100% bildigin bir dil ve tedavi ediyorlar burda cocugun bağişikligina brakiyorlar vicudu savaşsin diye tamam dogrusuda bu aslinda ama çok ufak daha internette baya araştirdim rota virusu diye çıkıyor ama yinede 7 gün diyor biz bugun ile beraber 16 gün oldu bu durumdayiz ve önune geçilmezse allah korusun sonucu dusunmek bile istemiyorumEn doğrusunu yapıyorsun getir türkiyeye iyice araştırılsın ne demek ilaç yok mutlaka bi tedavi planı uygulanır inşallah şifa bulacak miniğin korkma annesi
Çok iyi bana gore kizim 8 kusurdu ama hastalaninca tabi şuan kilosu 7950 idi en son ama hala kilo veriyor 7.700 duşmuştur malesef kilo çok onemli değil sağlikli olsun yeter ona çok takılmayın buyuke aşamasındalar boylari da uzuyor ve cok hareketliler kilo yavaşliyor bu donemde9.5 falan sanırım en son 9.200dü diyeyim, tabi benimki 3.800 doğdu onu da hesap etmek lazım..
Ama bakalim çok şukur bu sabah istifra etmedi kaka yapmadi dün tum gundur pirinç lapasi ve pirinç suyu da veriyorum içmesi için inşallah toparlar sabaha kadar sıkıntıdan uyamadımÇok üzüldüm çabuk toparlar bebişler geçer annesi inşallah dua edicem neden oluyormuş bu durum peki bi şey söylediler mi
Haklısın canım sana da çok geçmis olsun bir an önce toparlar umarımÇok iyi bana gore kizim 8 kusurdu ama hastalaninca tabi şuan kilosu 7950 idi en son ama hala kilo veriyor 7.700 duşmuştur malesef kilo çok onemli değil sağlikli olsun yeter ona çok takılmayın buyuke aşamasındalar boylari da uzuyor ve cok hareketliler kilo yavaşliyor bu donemde
Cok gecmis olsun canim allah sifa versin en yakin zamanda. Surecinizi tam bilmiyorum ama ishalle birlikte kusma da olursa tehlikeli oluyor, vucut susuz kaliyor. Biz de ishal atlattik rotavirus asisi olmasi sayesinde 2 gun surdu ama o surede bile kilo verdi. İshalle birlikte istahsizlik ve kusma varsa vucut susuz kaliyor ve o zaman tehlikeli oluyor, okudugum kadariyla masallah beslenmesini yapiyor korkmayin o yuzden insallah toparlar hizlica. İshali maalesef durduramiyorlar vucudun bir tepkisi ama bagisikligini guclendirecek takviyelerle atlatmasini sagliyorlar, bulgaristanda cozulur insallahİnşallah canim bulgaristana gidiyoruz insanin memelketinin saglikcilari gibi yok gercekten en azindan 100% bildigin bir dil ve tedavi ediyorlar burda cocugun bağişikligina brakiyorlar vicudu savaşsin diye tamam dogrusuda bu aslinda ama çok ufak daha internette baya araştirdim rota virusu diye çıkıyor ama yinede 7 gün diyor biz bugun ile beraber 16 gün oldu bu durumdayiz ve önune geçilmezse allah korusun sonucu dusunmek bile istemiyorum
Rotavirüs aşısı yaptırmış mıydın canım tekrar geçmiş olsunİnşallah canim bulgaristana gidiyoruz insanin memelketinin saglikcilari gibi yok gercekten en azindan 100% bildigin bir dil ve tedavi ediyorlar burda cocugun bağişikligina brakiyorlar vicudu savaşsin diye tamam dogrusuda bu aslinda ama çok ufak daha internette baya araştirdim rota virusu diye çıkıyor ama yinede 7 gün diyor biz bugun ile beraber 16 gün oldu bu durumdayiz ve önune geçilmezse allah korusun sonucu dusunmek bile istemiyorum
Canım köfte yaparken tava da çok hafif muhurleyıp üzerine su ekleyip pişiriyorum içi yumuşak oluyor diğer türlü kuru olunca bizimki köfteyi yemiyorkendi eliyle yiyebileceği yumuşacık köfte tarifi bilen var mı acaba? kaşıkla beslemek iyice zorlaştı yemek seçiyor taneli şeyleri püskürtüyor bu yüzden yemekte kıyma olursa atıyor. koyu çorba veya kendi yiyeceği katı gıdalara odaklandı. aşırı hareketli yemeğe odaklanmıyor mama sandalyesinde oyun oynatırken arada ne yedirebilirsem.
kendi eliyle yiyebileceği yumuşacık köfte tarifi bilen var mı acaba? kaşıkla beslemek iyice zorlaştı yemek seçiyor taneli şeyleri püskürtüyor bu yüzden yemekte kıyma olursa atıyor. koyu çorba veya kendi yiyeceği katı gıdalara odaklandı. aşırı hareketli yemeğe odaklanmıyor mama sandalyesinde oyun oynatırken arada ne yedirebilirsem.
Bide canım kroketleri de aynı şekilde seviyorCanım köfte yaparken tava da çok hafif muhurleyıp üzerine su ekleyip pişiriyorum içi yumuşak oluyor diğer türlü kuru olunca bizimki köfteyi yemiyor
Kullandığım tarif
- kıyma
- kuru soğan
- sarımsak
- Ekmek içi/galeta unu
- yumurta sarısı
- maydanoz
- zeytinyağı
- kimyon
Kıyma dana kullanıyorum ama kuzu kıyma daha yumuşak oluyor.
Yaptıklarını zanetmiyorum şimdiye dek 3 defa gittik biri agzidan damla bi defa bir buduna 3 de gitigimizde 2 buduna 1 igne vurdular ama ne icin oldugunu da soylemedilerRotavirüs aşısı yaptırmış mıydın canım tekrar geçmiş olsun
Rota da ağızdan damla şeklinde muhtemelen rotadır.Yaptıklarını zanetmiyorum şimdiye dek 3 defa gittik biri agzidan damla bi defa bir buduna 3 de gitigimizde 2 buduna 1 igne vurdular ama ne icin oldugunu da soylemediler
Geçmiş olsun uzun sürdü gerçekten. Türkiye'ye gelene kadar geçer umarım. Elbette tıbbi tedavi vereceklerdir ama o zamana kadar sarımsaklı yoğurt verseniz iyi olabilir. Önce azıcık verirsiniz, baktınız iyi geliyor arttırırsınız sarımsağı. Bir de bebek suyu varsa öyle özel içerikli temiz bir su içmesi iyi olabilir. İyi olsun kuzucuk..Sagol cnm virus enfeksiyon dediler 2 gun sonra gittim kan diskiliyor diye .
kalin barsak enfeksiyon olmus dediler 3 gun tutular gecmiyor malesef belet kestim cuma gunu memlekete gidiyorum birsey yapmiyorlar ne antibiyotik ne bir ilaç hiç birsey vermiyorlar evde denemedigim sey kalmadi olmuyor ye yedirdiysem gecmiyor daha da şidetleniyor malesef memelekete gidip orda hastaneye goturecegim
Size de masallah. Bizimkinin boyu genetikle alakali sanirim. Babasi uzun boylu cunku. Bizimki de yemiyor bu aralar. Cok stres oluyorum.Ay maşşallah gayet güzelBenim oğlum da 11 kilo 75 cm kilosu fazla mama almıyor annesütü ve ek gıda. Kilosu fazla diye korkuyorum ben de. Nasıl güzel uzamış bizimki kısave tombul atar mı kilosunu bilmiyorum yürüyünce şu anda da çok hareketli sanırım yapısal bunlar
Evet sanirim bunun için buyuk bir ihtimal 3 aylıktık biz yapildigindaRota da ağızdan damla şeklinde muhtemelen rotadır.
2 doz yaptırdık biz
3 ve 6. Aydı sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?