2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet canım anne sütü biz en son 1.5 ay önce gittik kontrole belki ölçüleri değişmiştir o zaman 75 cm 11 kiloydu elime alıp tartayım ben de zayıf sayılmıyorsa persentil içindeyse hiç takılma derim ek gıda sürecimiz bir ay kötü gitti şimdilik iyi gidiyor ama ek gıdadan sonra kilo almadı pek 1 kilo diyebilirim 6. Aydan sonra. Yani aylık yaklaşık 300-400gr.

Benim oğlum da böyle ama ilginç bi şekilde kilo alımına etki etmedi sanırım yapı meselesi bu. Tek durduğu an uyuduğu an ve memede olduğu an oturup oynamıyor bile ayakta tutunarak yürürken tek eliyle oynuyor oyuncaklarla. Oynarken bile oturmuyor benim kilo aldırmam şöyle de olabilir memeyi ben hep veriyorum yani yemek yer üstüne tatlı niyetine beni emer hiç saat tutmadım veya kahvaltı yaptı vermeyim demedim zaten üstüme çıkıp belli ediyor. Biz de eşimle zayıf değiliz zaten ikimizin de maşşallahı var çocuk da öyle oldu işte hepsi yapısal

Zayıf değil diyor doktorumuz ortalama dedi iste, gerçi biz de babasıyla yiyip yiyip kilo almayanlardaniz, yapımız da ince dedigin gibi sanırım yapısal

Evet canım bulgaristan araştırdım baya bi rota virusu diye çıkıyor .
Almanyada doktorlara çok güven olmuyor kizkardeşim 6 yaşında 2 yil once cocuk hastalandı kaç ay deyince oğsuruk falan birsey yok diyorlar hep 2/3 ay cocuk hep oğsuruk hep asta annemde dayanamadi sonunda rötgen yaptirdi megerse cocuk bronşit yapmiş ve şimdi astım öncesi
Kuzenimin oglu daha 2/3 aylıkken zature oldu burda nekadar doktora da goturseler teşis koyulamadı cocugun durumu git gide kotuye gitti ve son çare bulgaristana gittiler 5 gün içinde çocuk kendine geldi. Bu sadece etrafimda olan olaylar arkadaşlarimin tanidiklarimin olaylarini anlatmaya kalksam say say bitmez o yüzden burda kimse saglik konusunda guvenmiyor pek saglikcilara

En doğrusunu yapıyorsun getir türkiyeye iyice araştırılsın ne demek ilaç yok mutlaka bi tedavi planı uygulanır inşallah şifa bulacak miniğin korkma annesi
İnşallah canim bulgaristana gidiyoruz insanin memelketinin saglikcilari gibi yok gercekten en azindan 100% bildigin bir dil ve tedavi ediyorlar burda cocugun bağişikligina brakiyorlar vicudu savaşsin diye tamam dogrusuda bu aslinda ama çok ufak daha internette baya araştirdim rota virusu diye çıkıyor ama yinede 7 gün diyor biz bugun ile beraber 16 gün oldu bu durumdayiz ve önune geçilmezse allah korusun sonucu dusunmek bile istemiyorum

9.5 falan sanırım en son 9.200dü diyeyim, tabi benimki 3.800 doğdu onu da hesap etmek lazım..
Çok iyi bana gore kizim 8 kusurdu ama hastalaninca tabi şuan kilosu 7950 idi en son ama hala kilo veriyor 7.700 duşmuştur malesef kilo çok onemli değil sağlikli olsun yeter ona çok takılmayın buyuke aşamasındalar boylari da uzuyor ve cok hareketliler kilo yavaşliyor bu donemde

Çok üzüldüm çabuk toparlar bebişler geçer annesi inşallah dua edicem neden oluyormuş bu durum peki bi şey söylediler mi
Ama bakalim çok şukur bu sabah istifra etmedi kaka yapmadi dün tum gundur pirinç lapasi ve pirinç suyu da veriyorum içmesi için inşallah toparlar sabaha kadar sıkıntıdan uyamadım

Haklısın canım sana da çok geçmis olsun bir an önce toparlar umarım

Cok gecmis olsun canim allah sifa versin en yakin zamanda. Surecinizi tam bilmiyorum ama ishalle birlikte kusma da olursa tehlikeli oluyor, vucut susuz kaliyor. Biz de ishal atlattik rotavirus asisi olmasi sayesinde 2 gun surdu ama o surede bile kilo verdi. İshalle birlikte istahsizlik ve kusma varsa vucut susuz kaliyor ve o zaman tehlikeli oluyor, okudugum kadariyla masallah beslenmesini yapiyor korkmayin o yuzden insallah toparlar hizlica. İshali maalesef durduramiyorlar vucudun bir tepkisi ama bagisikligini guclendirecek takviyelerle atlatmasini sagliyorlar, bulgaristanda cozulur insallah

Rotavirüs aşısı yaptırmış mıydın canım tekrar geçmiş olsun

kendi eliyle yiyebileceği yumuşacık köfte tarifi bilen var mı acaba? kaşıkla beslemek iyice zorlaştı yemek seçiyor taneli şeyleri püskürtüyor bu yüzden yemekte kıyma olursa atıyor. koyu çorba veya kendi yiyeceği katı gıdalara odaklandı. aşırı hareketli yemeğe odaklanmıyor mama sandalyesinde oyun oynatırken arada ne yedirebilirsem.

Canım köfte yaparken tava da çok hafif muhurleyıp üzerine su ekleyip pişiriyorum içi yumuşak oluyor diğer türlü kuru olunca bizimki köfteyi yemiyor
Kullandığım tarif
  • kıyma
  • kuru soğan
  • sarımsak
  • Ekmek içi/galeta unu
  • yumurta sarısı
  • maydanoz
  • zeytinyağı
  • kimyon

Kıyma dana kullanıyorum ama kuzu kıyma daha yumuşak oluyor.

Bide canım kroketleri de aynı şekilde seviyor
Tavuk, balık, patates kroket
Tarif kitabı var bırak kendi yesin hep ondan yapıyorum ben bir kaç tarif ekliyorum tüm tarifler BLW metodu

Eklentiler

• 442BAD74-9467-4585-9B83-B36F85AE01B3.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 9A8812D7-157D-40DB-946D-AF3A02F7D894.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 50
  • 17A08A7E-9E63-48CD-B50A-8233A0A2DB75.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 52
  • 02B2E5CB-1DD8-4703-88D8-F4AFB37E7F03.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 50
Yaptıklarını zanetmiyorum şimdiye dek 3 defa gittik biri agzidan damla bi defa bir buduna 3 de gitigimizde 2 buduna 1 igne vurdular ama ne icin oldugunu da soylemediler
Rota da ağızdan damla şeklinde muhtemelen rotadır.
2 doz yaptırdık biz
3 ve 6. Aydı sanırım

Geçmiş olsun uzun sürdü gerçekten. Türkiye'ye gelene kadar geçer umarım. Elbette tıbbi tedavi vereceklerdir ama o zamana kadar sarımsaklı yoğurt verseniz iyi olabilir. Önce azıcık verirsiniz, baktınız iyi geliyor arttırırsınız sarımsağı. Bir de bebek suyu varsa öyle özel içerikli temiz bir su içmesi iyi olabilir. İyi olsun kuzucuk..

Kizlar su an atak donemine girdik ya bizimki gercekten ataga gecti baybay, alkis vs vardi ama simdi ne gostersek yapar oldu el salla, öpücük at yapiyor, oyuncak fincandan ben kahve icer gibi yapiyorum o da iciyor ve daha neler neler, bir anda bu kadar costu resmen buyudugunu hissediyorum artik herseyi taklit ediyor, bugun tv.de öksürük sesi duydu öksurdu, alkisladilar alkisladi ataga gecti gercekten ama uykular da fenalarda, 3 gecedir aglayarak uyaniyor surekli dis mi atak mi yoksa bizim kabizlik belasindan mi bilmiyorum ama ins bir an once gecer cok yorucu oldu

Size de masallah. Bizimkinin boyu genetikle alakali sanirim. Babasi uzun boylu cunku. Bizimki de yemiyor bu aralar. Cok stres oluyorum.
Bebek bunlar. Buyuye buyuye degisecekler. Kimi zayiflayacak, kiminin boyu uzayacak vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…