2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Selam, ben de yaptırmayacağım. Aslında ben de doktorum ne derse onu yapıyorum, gerek gördüğü şeyleri zaten söylüyor. 2 hafta önce sağlık ocağında rutin kan testi vermiştim. Oradaki glukoz değerini görünce şeker yüklemesi yapmamıza gerek yok dedi. Pazartesi kontrolüm vardı 22. haftadayım. Ultrason cihazı zaten 5 boyutlu her muayenede renkli de bakıyor. Bu muayenede ben herşeye bakacağım riskli birşey görürsem detaylı ultrason için yeniden çağırırım dedi. Çok şükür herşey yolunda detaylı da yapmayalım dedi 1 ay sonraya yeniden kontrol günü verdi. Ben de doktoruma güvendiğim için o ne derse öyle ilerliyorum..

kızlar bende şeker yüklemesi yaptırıyorum şuan. yarım saat arayla 4 kez kan vercem. 3. kanı vermek uzereyim insallah sonuçlar güzel çıkar. ilk gebelikte çıkmıştı bakalım bu nasıl olcak.

mashallah , saglikla aliriz bebekerimiz inshallahh ,, demekki herkeze yapmiyor ozama seker yuklemesini
Evet bazı arkadaşlardan da istememiş doktorları, bende yarın sabah açlık şekeri için kan vercem o da normal çıkarsa yaptırmayacağım. Ama siz yine de hatırlatın belki size de açlık tokluk bakar

Benimkide her kontrolde detaylı bakıyor . Dediğiniz gibi biraz güven meselesi biz böyle devam edelim :) herkesin de hamileliği farklı ilerliyo.

Canım bende de 2 gündür var hatta alt karın kaslarımda da hafif ağrı var, ben de incittim mi felan diye düşünüyordum demekki oluyormus. Benimki çok yoğun değil ama oturup kalkarken kendini hissettiriyor. Göbeğim 1 hafta içerisinde inanılmaz büyüdü, öncesinde yok gibiydi şimdi herkes aa sen hamilemiydin diyor, sanırım onun ağırlığı etkiledi.

kızlar bende şeker yüklemesi yaptırıyorum şuan. yarım saat arayla 4 kez kan vercem. 3. kanı vermek uzereyim insallah sonuçlar güzel çıkar. ilk gebelikte çıkmıştı bakalım bu nasıl olcak.

Zaten bilinclisin bu konuda canım cıkmiyacak insallah

mashallah ortalama hafataya gore bebisler ayni gram civarinda ozaman . Benimki hic sornadi bile inshallah cikmaz sendede

Evet bazı arkadaşlardan da istememiş doktorları, bende yarın sabah açlık şekeri için kan vercem o da normal çıkarsa yaptırmayacağım. Ama siz yine de hatırlatın belki size de açlık tokluk bakar
Yarin yurt disina gidicem artik dogum icin , ikiz olunca gece birakmaj istemedim . orda soylerim ozaman herseye bastan baksinlar . ihmale gelmez cunku .

Merhaba kızlar bebeğim 17 haftalık bu hafta ayrıntılı ultrasona gittim kendi doktorum inceledi kalbinde parlak odak var dedi down sendromu ihtimali artıyor fetal dna testi yaptır dedi böyle bişey yaşayan varmı napmalıyım

Yarin yurt disina gidicem artik dogum icin , ikiz olunca gece birakmaj istemedim . orda soylerim ozaman herseye bastan baksinlar . ihmale gelmez cunku .
Aa siz İngiltere deydeniz demi, güle güle gidin ben çok seviyorum İngiltere yi pandemi öncesi her sene 1-2 kez giderdik eşimle hatta yerleşme planımız bile vardı pandemi çıktı kaldı :) her yer açılmış orda hayat daha normale dönmüş kafanızda daha rahat eder mis gibi parklar bahçeler ne güzel İyi yolculuklar

Benim 4 lü testim riskli cıktıgı için 16. haftada fetal dna yapmıştık, şükür temiz gelmişti. 22. haftasa detaylıda dr kalbinde parlaklık var dedi ve her ihtimali söylüyorlar mecburen ama fetal dna testi olduğu için çok üzerinde durmadı kendi dr um da genelde bebeklerde oluyor doğuma kadar geçer takılma dedi. Ayrıca down sendromundan bahsetmek için tek bulgu yeterli değil üzülme hemen 2-3 bulgunun aynı anda görülmesi ihtimali artırıyormuş. İçiniz rahat etsin istiyorsanız testi yaptırın kafanızdan kaygısı gider.

Benim de 2 gundur kasiklarimin hemen ustunde sanci var gergin geceleri daha cok oluyodu ama simdide devam ediyor bugun. Hayirlisi bakalim çektiğim sanci problem degil bebege bi sıkıntı olmasin derdim o

evett , doguma buyume orasi evlenince yerlestim ama esime vize alamadik biturlu dogum yapip geri gelicem gibi gorunuyor malesef . bide hamilelikden dolayi cok korkuyorum ucaga binmeyi inshallah sorun yasamam . cok saolasin inshallah hepimiz saglikla aliriz bebelerimizi kucaklarimiza .

Testlerde çok pahalı tek başına bir bulgu yeterli değilse neden böyle korkutuyor doktorlar anlamıyorum perinatolga gidicem 20. Hafta ona göre bi yol izlicem ama aklımda hep bu soru işareti kalıcak çok zor

Testlerde çok pahalı tek başına bir bulgu yeterli değilse neden böyle korkutuyor doktorlar anlamıyorum perinatolga gidicem 20. Hafta ona göre bi yol izlicem ama aklımda hep bu soru işareti kalıcak çok zor
Çok iyi anlıyorum seni test sonucum gelene kadar ne kadar yıprandım. Çok fazla yorum, yazı, doktor açıklaması okudum o süreçte bunlar çok sık görülen şeylermiş o kadar insan bunu yaşamış ki sakın endişeye kapılma. Ayrıca 2 li test yaptırdın mı, ense burun ölçümlerin nasıl mesela bunlarda önemli bulgular

Şeker yükleme testini yaptırcam bende. İçeçeği önceden alıp dolapta soğutup götürsek olur di mi

Banada dedi canım hem bagırsak hem kalpte fetal dna yaptırdım temiz çıktı bosu bosuna stres yaptırdılar ikili testin nasıl çıkmıştı?

Merhaba,
Öncelikle muhtemelen hiç bir şey yoktur. Bir kaç hafta sonra bakıldığında o parlama görünmez muhtemelen. Bir de perinatolog değerlendirmesi çok önemli tabii ki.
Eğer imkan varsa fetal dna ama kesin sonuç istiyorsanız amniyosentez yaptırabilirsiniz. Ama bunlar genetik sonuçlarıdır. Yani kalpte bir sorun varsa da illa ki down sendromu demek değildir. Bazı tedavi edilebilir şeyler de olabilir.
Benim önceki gebeliğimde bebeğin 20. haftadaki perinatolog randevusunda bazı sorunlar tespit edilmişti. Parlaklık değil ama farklı sorunlar vardı. Daha da netleştirmek için fetal tarama da yapan bir çocuk kalp doktoruna yönlendirmişti doktorum. O da doppler vs. çeşitli şekillerde tarama yapmıştı. Belki siz de detaylı ultrason sonrasında değerlendirme yaparsınız. Sonrasında durumuna göre testleri yaptırırsınız. Hem belki o zamana kadar kalpteki parlama da kaybolmuş olur.

Banada dedi canım hem bagırsak hem kalpte fetal dna yaptırdım temiz çıktı bosu bosuna stres yaptırdılar ikili testin nasıl çıkmıştı?

İkili test sonucum iyi ense burun kemiği sorun çıkmadı yada başka bi bulgu görüşmedi sadece kalpte parlaklık var onun için down sendromu olablir dendi bu parlaklık yüzde 5 gebe de görülüyormuş biraz araştırdım doğuma yakın yada doğumdan sonra kaybolabilirmiş. Şuan perinatolog ne diycek onu bekliycem test yaptırın derse öyle yaptırmayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…