2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben siliyorum ilk kanı kolumdan bile kan aldım. Aletler de sıkıntı var bence

Ben ha1c testime göre hareket edicem zaten oturup baklava yemem ama insnında canın meyve istiyo

Tokluk açlık Minumum kaç olması gerekli bilmiyorum. Herşeyden yiyormusunuz?
Normalde açlığın tokluktan daha az olması gerekiyor. Açlık için 80 iyi bir değer ama tokluk için az diye biliyorum. Evet herşeyden yiyorum beyaz ekmek pirinç makarna şeker çikolata abur cubur hazır gıdalar yemiyorum sadece.

Benim doktorumda aynı şekilde hareket etti. Açlık ve tokluk kan şekerime baktırdım ona göre karar vericem dedi birden size o ladar şeker yüklemenin anlamı yok demişti. Bugün tokluk için kanı kahvaltımı yaptım 2 saat sonra kan verdim 1 saat veya 2 saatlik olmasını doktor belirtiyormuş. Ona göre sağlık ocağı hareket ediyor.
Canım benimde açlık 82 çıktı 2 saatlik tokluk 75 çıktı. Doktorum tertemiz ara öğünlerine dikkat et dedi. Bence strese sokma kendini. Bebeğin son kontrolünde kilosu normalse stres yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.

Dogru dıyorsun bende balıktan tıksındım artık yıyemıyorum cevızde hıc yemıyorum ınsan uzuluyor saglıklı besleyemıyorum dıye
Ispanak, semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde de varmış, haftada bir iki tüketilebilir. Yarın ıspanak yiyeyim ben de aklıma gelmişken

Oyle yapiyorum zaten ilk gelen kani siliyorum ikinci kan ile yapiyorum ama sonuc bu

Oda birşey mi, eşimde benle bir ölçüyor açlık 110 120 lerde geziyor birdaha ölçmem moralim bozuluyor dedi.
Allah alla e bu doktorlar neden bize şeker var diyor o zaman ? demekki kime yapsalar herkezde seker cikacak boyle oldugu icin bend ede bi rahatlama oldu nedense

Hemen hemen aynı sonuçlarımız ayyy benim doktorum beni çok geriyor ama ya bebeğim de adet tarihime göre 1 hafta önden gidiyor kilosu falan hiç bir problem yok kadın bana böyle olmaması gerekiyor hiç normal değil falan diyor. Küçük bir yerde yaşıyorum başka gidebileceğim doktor da yok bu kadın beni doğuma kadar delirtecek

Hmm ben ne istediğinizi tam anlamayamadım:/ hamilemisiniz yoksa tekrar eden düşükleriniz mi var acaba bide ben 1 sene olmadı denizliye taşınalı bildiklerim bu kadar

Allah alla e bu doktorlar neden bize şeker var diyor o zaman ? demekki kime yapsalar herkezde seker cikacak boyle oldugu icin bend ede bi rahatlama oldu nedense
Oda birşey mi, eşimde benle bir ölçüyor açlık 110 120 lerde geziyor birdaha ölçmem moralim bozuluyor dedi.

Kızlar, hamile olmayanlarla karşılaştırmayın değerleri hiç.
Normalde açlık için sınır 100. 100-125 arası da takip edilmesi gerek olarak değerlendiriliyor. 125 üstü şeker için değerlendiriliyor. 200 üstüne falan aşikar şeker deniyor direkt, yükleme bile yapmazlar mesela gebe olmayanlarda bile.
Bu arada sanırım düşük değer olarak 70 in altı sıkıntılı oluyor. 60 altı değerler çok düşük şeker kötü bi durumdasınız demek. 40 altı yaşamla bağdaşmayan bulgu. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.

Hamilelerde bu sayıların en az %10 daha düşük olması gerekiyormuş normal olarak. Sebebi de salgılanan hormonlar. O yüzden açlık için hamilelerde sınır 91 olarak yazar.
Esas şekeri yükselten hormonlar (özellikle süt yapanlar) bu ayda yükseldiği için şekere de bu zaman bakılıyor hatta.
Daha önce normal olup bu ay itibariyle coşanlar olabilir. O yüzden tek başına hb1ac yeterli değil ama bakılması öneriliyor. Benim de bakılıyor.
Hatta diyetle devam edicekler bunu takip ettirsin diyetin işe yaradığını görürsünüz moraliniz düzelir.

Günlük takip yapanlar da hemen 3 5 gün bi haftada net değişiklik beklemesin özellikle açlık şekerini düşürmeye çalışanlar. Kadın doğum dr um min. 15 gün geçsin demişti. Hatta o ilk 15 gün ölçme bile demişti. Vücudun değişikliğe adapte olması bi süreç. Diyet az çok mutlaka etkili olacaktır. Yetersiz gelenler insülinle devam eder zaten bebeğe geçmiyor tek sıkıntı kendine iğne yapmak yani.

Ailede şeker hastası olan varsa, normal hayatında tatlı düşkünlüğü olan varsa takip etsin ama zaten hamilelerin %15 ini etkiliyor bu olay. Hepimizde olamaz :)

Merhaba bundan eminsiniz değil mi benm 0,68 çıktı ama pozitif yazıyor
Merhaba sınır değerler lab.a göre değişebilir benim verdigim testte 1den küçük ise negatif diyordu. Bazı lablar 0.60 diyor. Sizin 0.68 küçük bi değer yalancı pozitif olma ihtimali olabilir. Ama sonuçları en iyi dr değerlendirir. Ne zaman verdiniz testi, bir sıkıntı var mı gebelikle ilgili? Kaç haftalık gebesiniz normalde hamile kalır kalınmaz bakılan testlerden oluyor çünkü.

Kızlar İç çamaşırım biraz ıslanacak kadar su gibi akıntım oldu. Çok endişelendim. Belim de ağrıyor bazen karnım da ağrıyor . Normal mi

Bende daha yeni öğrendim gebeliğimi beş haftalık korktum sadece pozitif çıktı Şirince üzüldüm. Ondan size sormak istedim . Ama benm igg de 154 yani sizin yazdıklarınıza göre bağışıklık kazanmış vücudum

Bizim bebekler yazın göbeğine doğacak. Ne giydiricez biz bu bebeklere? Yani izmir sıcağında derimizi bile çıkartmak istiyoruz bazen :) Kolsuz ayaksız zıbınlar mı giydirilir daha çok yoksa uzun şeyler de gider mi arada?
Yeni doğan setleri hep uzun zaten. Klimalı ortamda da uzun olabilir de, klimasız alanda nasıl giydirilir?

yakın bi arkadaşım var aramızda 3 gün var onunda 1 hafta önden gidiyor onunda şekerle ilgili bi sıkıntısı yok aynı doktora gidiyoruz ona hiç normal değil falan demedi canım belki erken döllenmedir doktorum adet tarihinden emin misin diye sormuş sadece arkadaşıma

Ya yok ben ovulasyon testiyle takip ediyordum erken yumurtlama olmadı ama benim boyum 173 eşim 195 iri yarı derler ya işte o biziz bence bebek de bize benziyor tamamen genetik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…