- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.101
Ben Ankarada yaşıyorum ama evim sıcak bir de belki doğumdan sonra Mersine ailemin yanına gidebilirim bir süre diye karışık aldım uzun kollu da var yarım kollu da çoğu şeyi giyemicek belki. Bir de LCWaikiki nin ürünleri bir beden büyük alın diyorlar ben ordan yazlık şortlu tulumları hep 0-3 ay aldım dar gelecek sanırım onu hiç giyemeyecekBen de izmirdeyim....ama doktorlar diyor ki ne giyerseniz sadec 1 kat daha kalin bebeklere giydirin diye...acikcasi ben nirmal uzun kollu ama.kalin olmayan zibinlar alacagim
Carters okadar küçükki bence 2 beden bile büyük alınırKızlar ben yandım siz yanmayın LCWaikiki ürünlerini hep bir beden büyük alın diyorlar Carters ürünlerini de. Ben hep 0-3 ay aldım yazlıkları iade hakkım da doldu tecrübeli bir anne bana hata yapmışsın dedi
Çok geçmiş olsun canım inşallah eski kalan kanamaların lekesidir hiç bir sıkıntı yokturYine kahverengi lekelenmeler var, daha dün her şeye bakıldı, doktor hiçbir sorun yok demişti, dün akşam tekrar aradım, bu sabah çağırdı. Dün akşam progestana başlamama rağmen de geçmedi. Benim zaten normalde de erken doğum riskim var yumurtalığımdaki 13 cm kistten dolayı. Bebeğin hareketlerinde pek sıkıntı olmadı dün de hareketliydi ama bugün doktor ne diyecek bilmiyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Bebeğe göre değişen bir şey bence çok dert etmeKızlar ben yandım siz yanmayın LCWaikiki ürünlerini hep bir beden büyük alın diyorlar Carters ürünlerini de. Ben hep 0-3 ay aldım yazlıkları iade hakkım da doldu tecrübeli bir anne bana hata yapmışsın dedi
Benim 13 cm kistim var ya, erken doğum riski nedeniyle sıkıntı oluyor canım. En azından bir kilo olursa yaşatabiliyoruz dedi doktor bugün.Çok geçmiş olsun canım inşallah eski kalan kanamaların lekesidir hiç bir sıkıntı yoktur
Dün alttan bakılmısmıydı? Bazen alttan bakılınca lekelenme oluyor , inşallah bişey yokturYine kahverengi lekelenmeler var, daha dün her şeye bakıldı, doktor hiçbir sorun yok demişti, dün akşam tekrar aradım, bu sabah çağırdı. Dün akşam progestana başlamama rağmen de geçmedi. Benim zaten normalde de erken doğum riskim var yumurtalığımdaki 13 cm kistten dolayı. Bebeğin hareketlerinde pek sıkıntı olmadı dün de hareketliydi ama bugün doktor ne diyecek bilmiyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Şuanlık bebek iyiymiş çok şükür ama, erken doğum olmasın diye progestana yükleniyoruz.Dün alttan bakılmısmıydı? Bazen alttan bakılınca lekelenme oluyor , inşallah bişey yoktur
Yat dinlen bolca inşallah kolayca geçer zorlukların riskin azalır sağlıkla kucağına alırsın bebişiniBenim 13 cm kistim var ya, erken doğum riski nedeniyle sıkıntı oluyor canım. En azından bir kilo olursa yaşatabiliyoruz dedi doktor bugün.
Progestanı kullan ama sadece wc ye kalkın ben 3 aydır yatıyorum annem bakıyor. Önceki gün kontrolde artık yavaş yavaş kalk dedi doktor. Çok sık duş alma ilacı asla kesme.inşallah Allah yardım etsin.Şuanlık bebek iyiymiş çok şükür ama, erken doğum olmasın diye progestana yükleniyoruz.
O ilaç da beni öyle bi sersemletiyo ki, artık mecbur kullanıcam. 850 gramlık bi zilli bana daha doğmadan neler yaptırıyo, şaşırıp kalıyorum kendime.Progestanı kullan ama sadece wc ye kalkın ben 3 aydır yatıyorum annem bakıyor. Önceki gün kontrolde artık yavaş yavaş kalk dedi doktor. Çok sık duş alma ilacı asla kesme.inşallah Allah yardım etsin.
Yasaklıları da yiyorsun. Yinede düşüNormalde açlığın tokluktan daha az olması gerekiyor. Açlık için 80 iyi bir değer ama tokluk için az diye biliyorum. Evet herşeyden yiyorum beyaz ekmek pirinç makarna şeker çikolata abur cubur hazır gıdalar yemiyorum sadece.
Açıklana için teşeklürler. Benim açlık 5 gün insilin kullanım düşmemişti dün akşam dozaj 2 yükseltildi sabah yine aynı. Pazartesi ye kadar düşmez ise doz yükseltilcek. Çok dikkat ediyorum. Ama olmayınca insan neden diye takılıyor.Kızlar, hamile olmayanlarla karşılaştırmayın değerleri hiç.
Normalde açlık için sınır 100. 100-125 arası da takip edilmesi gerek olarak değerlendiriliyor. 125 üstü şeker için değerlendiriliyor. 200 üstüne falan aşikar şeker deniyor direkt, yükleme bile yapmazlar mesela gebe olmayanlarda bile.
Bu arada sanırım düşük değer olarak 70 in altı sıkıntılı oluyor. 60 altı değerler çok düşük şeker kötü bi durumdasınız demek. 40 altı yaşamla bağdaşmayan bulgu. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.
Hamilelerde bu sayıların en az %10 daha düşük olması gerekiyormuş normal olarak. Sebebi de salgılanan hormonlar. O yüzden açlık için hamilelerde sınır 91 olarak yazar.
Esas şekeri yükselten hormonlar (özellikle süt yapanlar) bu ayda yükseldiği için şekere de bu zaman bakılıyor hatta.
Daha önce normal olup bu ay itibariyle coşanlar olabilir. O yüzden tek başına hb1ac yeterli değil ama bakılması öneriliyor. Benim de bakılıyor.
Hatta diyetle devam edicekler bunu takip ettirsin diyetin işe yaradığını görürsünüz moraliniz düzelir.
Günlük takip yapanlar da hemen 3 5 gün bi haftada net değişiklik beklemesin özellikle açlık şekerini düşürmeye çalışanlar. Kadın doğum dr um min. 15 gün geçsin demişti. Hatta o ilk 15 gün ölçme bile demişti. Vücudun değişikliğe adapte olması bi süreç. Diyet az çok mutlaka etkili olacaktır. Yetersiz gelenler insülinle devam eder zaten bebeğe geçmiyor tek sıkıntı kendine iğne yapmak yani.
Ailede şeker hastası olan varsa, normal hayatında tatlı düşkünlüğü olan varsa takip etsin ama zaten hamilelerin %15 ini etkiliyor bu olay. Hepimizde olamaz :)
Yine kahverengi lekelenmeler var, daha dün her şeye bakıldı, doktor hiçbir sorun yok demişti, dün akşam tekrar aradım, bu sabah çağırdı. Dün akşam progestana başlamama rağmen de geçmedi. Benim zaten normalde de erken doğum riskim var yumurtalığımdaki 13 cm kistten dolayı. Bebeğin hareketlerinde pek sıkıntı olmadı dün de hareketliydi ama bugün doktor ne diyecek bilmiyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Ben de yeni geldim, progesteron annesi olucam heralde, günde 400'e çıkardı.Benimde lekelenmem var hastanedeyim
Çok geçmiş olsun. Yatmak en güzel çare ilacınızı da aldınız mı herşey yolunda gidecektir.Yine kahverengi lekelenmeler var, daha dün her şeye bakıldı, doktor hiçbir sorun yok demişti, dün akşam tekrar aradım, bu sabah çağırdı. Dün akşam progestana başlamama rağmen de geçmedi. Benim zaten normalde de erken doğum riskim var yumurtalığımdaki 13 cm kistten dolayı. Bebeğin hareketlerinde pek sıkıntı olmadı dün de hareketliydi ama bugün doktor ne diyecek bilmiyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Umarım bir sorun yoktur. Güzel haberlerle gelirsinBenimde lekelenmem var hastanedeyim
İlk alıntıda yazıyı tamamlayamamışım Yasaklılarıda yiyorsun çok güzel benceNormalde açlığın tokluktan daha az olması gerekiyor. Açlık için 80 iyi bir değer ama tokluk için az diye biliyorum. Evet herşeyden yiyorum beyaz ekmek pirinç makarna şeker çikolata abur cubur hazır gıdalar yemiyorum sadece.
Insallah bir sorun yoktur ıyı haberlerını alırızBenimde lekelenmem var hastanedeyim
Geçmiş olsun ya inşallah iyisinizdir haberdar etBenimde lekelenmem var hastanedeyim
İnşallah benimki de normal kiloda olur şu an zaten kilosu fazla değil boyu hatta azıcık kısa bile olabilirÇok geçmiş olsun canım inşallah eski kalan kanamaların lekesidir hiç bir sıkıntı yoktur
Bebeğe göre değişen bir şey bence çok dert etmebenim oğlum hep zayıf bir bebişti 0-3aylari doya doya giydirmistim lcw. Hatta hala yaşıyla uyumlu giyiyor 4 yaşında 4-5yas alıyorum dediğim gibi zayıf bir çocuk kilolu olan 2yas küçük kuzeni var mesela ona olmuyo bizim ufalan kıyafetler
Vajinal kullanıyorum ben hep sizde öylemi yapıyorsunuz.O ilaç da beni öyle bi sersemletiyo ki, artık mecbur kullanıcam. 850 gramlık bi zilli bana daha doğmadan neler yaptırıyo, şaşırıp kalıyorum kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?