- 2 Şubat 2021
- 2.109
- 2.681
- 53
- 39
Ondan ben de sürdüm ama düzenli kullanmadım, akşam ayvayı da yapayım hazır bulunsunHadi bakalım sağlıkla gelsin inşallah ben sadece hindistan cevizi yağı sürüyorum şimdilkik bide ayva çekirdeği yaptım doğum sonrası için sen de hazır etseydin canım neolur neolmaz
Kız benimki 4 aydan bu yana çılgın gibiydi, dün hareket etmedi sdcÖyledir öyledir ya
Emin oL doğunca seninki sakin olduğu için içten içe bize üzüleceksin
Bana da son ay hiç geçmedi
Ondan öncesi nasıl geçti anlamadım
Bu son ay kendi içinde 9 aydı bence
Amin valla keşke herkes istediği zamanda doğurabilseSağlık la gelsin inşallah canım benim darısı bize inşallah
Yok yaArabaya attım eşyaları ne olur olmaz diye
Sabah saatlerinde olması daha iyi bence hem çok fazla açlık olmamış olur, açlık kırmızı çizgim
Doktor uykulu olmaz heralde
Ya cok sevindim cnm gozun aydin masllah tombis sinirlenir tabiÇook şükür
Bebişkom 3710 gr 52 cm doğdu genel olarak bir sıkıntımız yok biraz sinirleniyor ememediği zaman
Ama güzel emzirdik neyse ki
Güzel bir sezaryen oldu valla öyle pek bi ağrım da olmadı sadece sağ bacağım hala tam kendine gelmiş değil
Lansinoh göğüs ucu kremi ve ayva cekirdegi jeliDoğum yapan kızlar sorum size, Pazartesi bizim de kavuşma var inş. Meme yarasından çok korkuyorum, bu son iki gün ve doğum sonrası ne gibi önlem alabilirim? Krem sürdüm son günlerde aklıma geldikçe ama meme başı çok hassas dokunsam acıyor şimdiden. Faydasını gördüğünüz önlemleri yazarsanız sevinirim.
Tamamen kişisel deneyimlerimle ben bu hareket işine takılmayı mantıklı bulmuyorum artıkKız benimki 4 aydan bu yana çılgın gibiydi, dün hareket etmedi sdco yüzden çok panikledim zaten noldu buna diye
Benim başlar çok zor geçti son 1 ay rahatladım diyebilirim, senin de son günler kabus gibiydi
Gozun aydin saglikla buyusun minnosKızlar bizde doğum yaptık çok şükür, epiduralli normal doğum oldu 2 3 ufak yırtık oldu hasar olarak, çok güzel bir hismiş doğum yapmak bebek sahibi olmak. Doğum yapacak olanlarda hayırlısıyla alsınlar kucaklarına inşallah
allah analı babalı büyütsünKızlar bizde doğum yaptık çok şükür, epiduralli normal doğum oldu 2 3 ufak yırtık oldu hasar olarak, çok güzel bir hismiş doğum yapmak bebek sahibi olmak. Doğum yapacak olanlarda hayırlısıyla alsınlar kucaklarına inşallah
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar bizde doğum yaptık çok şükür, epiduralli normal doğum oldu 2 3 ufak yırtık oldu hasar olarak, çok güzel bir hismiş doğum yapmak bebek sahibi olmak. Doğum yapacak olanlarda hayırlısıyla alsınlar kucaklarına inşallah
MaşallahÇook şükür
Bebişkom 3710 gr 52 cm doğdu genel olarak bir sıkıntımız yok biraz sinirleniyor ememediği zaman
Ama güzel emzirdik neyse ki
Güzel bir sezaryen oldu valla öyle pek bi ağrım da olmadı sadece sağ bacağım hala tam kendine gelmiş değil
Ben de artık 3 saatte bir veriyorum çünkü acıkmıyor, acıkmadığı için de almıyor zorlamıyorum hiçHastanede bebekler çalar saat gibi oluyorlar. Bizimki de aynıydı. 3 saatte bir uyanıyordu öncesinde uyanmak istemiyordu. Ama saati dolunca zınk diye açıyordu gözleri hemen karnının doymasını bekliyordu. Tabi ben bunu bozdumondan olabilir belki seninki de
Bizimki 14.5 çıktı ptesi tekrar bakılacak inşallah düşmüştür12.58 di en son
Ağladığında kendimi çaresiz hissediyorum, herkes bebek bu ağlayacak onun normali bu diyor ama ben hala yeni yasantimi idrak edemedim sanırım. Bütün gün aynı döngüde geçince sonsuza kadar böyle sürecekmis gibi sanıyorum. Tek başıma altını bile degistiremedim henüz annem degistiriyor genelde böyle olunca da kendimi beceriksiz hissediyorum.Bu hissettigimiz sanirim lohusa depresyonu...
Ben hastaneden cikip eve geldigimde evimde kayinvalidem vardi hala da var... surekli bi emzirme baskısı altinda kaldim..Emmedi bebegim reddetti hatta meme ucumda yok benim..Mama verdikce yuzume yuzume bakiyorlardi..doktor anne sutu diyor ebemiz anne sutu diyor.. ama sağsam da az geliyordu sutum stresten bi icimlik bile degildi.. bolelikle mastit oldum hastanelere gittik sağımlar yapildi gecmezse cerrahi mudahale dediler..ve ben agliyodum agridan stresten yetememekten...
Ve o an artik biraktim kendimi evladimi doyurucam ole yada bole dedim..
Kendimi bebegimi odaya kapattim zorlaya zorlaya sut sagdim surekli besledim.. sonrada memeyi vermeye caba gosterdim zorlansamda verdim...
Hala bugun bile aksama kadar emdi ama aksam emmedi yine reddetti...hala da emmiyor..
Pes etmiyorum depresyon falan yok evlatlarimiza yetiyoruz.. biz anneligi cok da iyi beceririz buna inan..
Onlarin bize,bizim iyi olmamiza ihtiyaci var ilk once bunu unutma cnm..
Cnm sütün icin rezene cayi tuket mutlaka ve bol su iç inan faydasini goreceksin.. benim de azdı sutum 9 gun oldu dogum yapali ve suan baya iyi durumda bana gore.. ilk zamanlar 30cc anca cikiyordu simdi 1 sağmada 100 veya 120 cc cikiyor bunuda rezeneye borcluyumBenim bebegimde daha 10 gunluk 5 gündür hasta burun tıkanıklığı vardı dün sali acile götürdük solunum yolu enfeksiyonu,hava verildi antibiyotik başlandı,sürekli burun temizliği saniye yalnız bırakamıyorum emiyor ama çok az 3 gündür sütüm azaldı sütümü sagip kasikla vermeye çalışıyorum ama kilo almıyor.Birazdan tekrar götüreceğiz şu 10 günde ömrümden 20 yıl gitti.Allah yardimcimiz olsun inşallah
İnşallah inşallahBizimki 14.5 çıktı ptesi tekrar bakılacak inşallah düşmüştür
Benim 4 yigenim var ve hepsine kisa sureli bakmisligim var.. okadar tecrubeli zannediyordum ki kendimi taaa ki kendi bebegime yetismeye calisirken anladim degilmisim.. bez degistirmeyi mukemmel bilen ben kendi bebegimde panik yapar oldum ellerim titriyor.. emzirmeye calisirken cocugu kucagima yerlestirmeye calisirken resmen icini disina cikiricam..Ağladığında kendimi çaresiz hissediyorum, herkes bebek bu ağlayacak onun normali bu diyor ama ben hala yeni yasantimi idrak edemedim sanırım. Bütün gün aynı döngüde geçince sonsuza kadar böyle sürecekmis gibi sanıyorum. Tek başıma altını bile degistiremedim henüz annem degistiriyor genelde böyle olunca da kendimi beceriksiz hissediyorum.
En cok dikkatli olunmasi gereken sey bence sadece meme ucunu almaya calisirsa yara oluyor diger kismida almasi lazim... bende uç yok ve o uçtan emmeye calisti hemen yara oldu su değse aklim gidiyor.. ben ayrica surekli sağmak zorunda kaldim oyuzden yara daha da artti..şuan lansinoh zeytinyagi hepsini kullaniyorum pek bi etki etmedi bende.Doğum yapan kızlar sorum size, Pazartesi bizim de kavuşma var inş. Meme yarasından çok korkuyorum, bu son iki gün ve doğum sonrası ne gibi önlem alabilirim? Krem sürdüm son günlerde aklıma geldikçe ama meme başı çok hassas dokunsam acıyor şimdiden. Faydasını gördüğünüz önlemleri yazarsanız sevinirim.
İlk mesajınızı da okumuştum ama bulamadım tekrar. Psikolojik olarak oldukça zorlu bir süreç, bu duygular çok doğal herkes farklı şekilde deneyimleyebiliyor ama bu yoğun duygularla tek başına başa çıkmak zor. Destek almayı düşünün derim. Bir de bu süreçte bana "sihirli değnek senin elinde" kitabı çok iyi geldi. Fırsat olursa lütfen okuyun. Dış sesler o kadar çok var ki anneanne babaanneler arkadaşlar akrabalar eşler.. o sesleri dinlemeyip devre dışı bırakıp kendi içinizdekine güvenin. Evet büyüklerimiz deneyimli ama onlar da bir günde kazanmadılar bu deneyimi. Ve yıllar içinde doğru bildikleri şeylerin bir çoğu bugün yanlış oldu artık. Ve ilk zamanlar yanımızda olmaları destek olmaları da çok güzel ama sizin deneyim kazanmanıza da engel oluyorlar bu şekilde. Yani sen yapamazsın veya ben daha iyi yaparım şeklinde yaklaşmaları veya her şeyi kendileri üstlenmeleri size iyice yetersiz hissettirecek bir şey. O nedenle gerekirse onlara da sınır koymak ve tek başına kalmak pahasına kendiniz çocuğunuzu tanımak, birlikte bir rutin oluşturmaya çalışmak en doğrusu bence. Pek çok zaman bu çevredekiler aynı şeyi babalar için de yapıyor yapamaz edemez tutamaz beceremez vs diye ve gerçekten onlar o kadar müdahale ediyor ki babalar kendilerini iyice geri çekiyor bu durumda beceremediklerini düşünüp. Halbuki hiçbir anne ve baba bunu bir günde yapabilir hale gelmedi. Siz de deneyim kazandıkça kendinize daha çok güveneceksiniz bazen etrafınızdaki destek kaynakları yarardan çok zarar da verebiliyor böyle bir durumda biraz kendi yolunuzu bulmak istediğinizi söyleyip kendiniz bebeğinizle baş başa kalıp daha uyumlu halde ilerleyebilirsiniz. Ama tabi ki lohusa depresyonu diye bir gerçek var bu duygular sizin için başa çıkılmaz hale geliyor ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız mutlaka profesyonel destek alın. Bebeklerin sezgileri çok ama çok kuvvetlidir sizin yüzünüzdeki en ufak endişeyi korkuyu güvensizliği hissederler ve onlar da tedirgin olur "bu kişi bana bakamayacak herhalde kalp atışı normal değil çok kaygılı" diye hissedip daha çok tehdit altında hissedip daha çok ağlar. O nedenle siz endişeyle yaklaştıkça daha çok ağlayacaktır kendinize güvenin çocuğunuza sizden iyi kimse bakamaz her bebek için en iyisi kendi annesidir.Ağladığında kendimi çaresiz hissediyorum, herkes bebek bu ağlayacak onun normali bu diyor ama ben hala yeni yasantimi idrak edemedim sanırım. Bütün gün aynı döngüde geçince sonsuza kadar böyle sürecekmis gibi sanıyorum. Tek başıma altını bile degistiremedim henüz annem degistiriyor genelde böyle olunca da kendimi beceriksiz hissediyorum.
Bizde dün kontroldeydik, benimkide almamış canımBenim kızım 1 haftada hic kilo almamis moralim asiri bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?