2021 Aralık Anneleri

Yumurtam bitiyo yumurtaaaaam Kendi keyfime değil ki kızıma kardeş Ama bir yıl beklerim ya düşünsene olmaz diye sevişiyosun çat ek gıda dönemi hamilesin. Aaay benim bulantılaar...
Bu işler hiiiç belli olmuyor. Ben ilk denemede ilkine hamile kalınca isteyince hemen oluyor sandım. İkinci için yaklaşık 1 yıl uğraştım. Amaan meğer olmuyormuş hemencecik derken, istemeden üçüncü oldu. Allah gönlüne göre versin.

Ya çok yeni anne sorusu olacak ama soracağım
Daha geçen çocuk 20 saat uyumadı diye dert eden ben değilmişim gibi ni derdim var bugün
Bugün de uyanmıyor
Resmen sadece yemek için uyanıp 5-6 dk emiyor ve uyuyor sabahtan beri
Belki toplasan 2 saat uyanık kalmamıştır
Acaba yorgunluğu mu çıkıyor geçenki uykusuz gecelerin yoksa bu kadar uyuma bi sorun mu

Bunları bende yapıyorum ama kokumu tanımasıyla ilgili bir şey hissetmedim, sesimi tanıdığından eminim ama ben konuşunca susuyor 9 ay boşa konuşmamışız yani

Biliyorum ben de 2. Tüp bebek için regl olmayı beklerken sürpriz hamileliğimi öğrendim. Reçetem bile yazılmıştı gidip alacaktım eczaneden.

Anne sütü aliyo çok nadir mama veriyorum. Katı değil Allahtan normal geliyor. Ilk sefer 12 gün yapmadı. Şimdi haftada bir yapıyor. Mama versen yapar dedi doktor.
Benimki de haftada 1 yapıyor baştan beri, dr yaptığı katı değilse normal dedi, ama böyle şekilli falan olacak kadar katiysa surup veririm dedi

Eğer en geç 3 saatte bir uyanmıyorsa uyandır mutlaka 5-6dk emmeleri yetmiyor , alışmasın öyle. Kızım alıştı 5. Dk emmeyi bırakıyor uyandıramıyorum büyük sorun

Eğer en geç 3 saatte bir uyanmıyorsa uyandır mutlaka 5-6dk emmeleri yetmiyor , alışmasın öyle. Kızım alıştı 5. Dk emmeyi bırakıyor uyandıramıyorum büyük sorun
2-2.5 saat civarı yemek içim uyanıyor işte
Sonra gazı çıkarken yine uyuyakalıyor
Devam ediyor uyumaya

Emme konusunda da zaten hiç öyle rutin 15 dk emen bi çocuk olmadı
Süt fazka geldiği için doyuyordu bence
Ama bugün sanki daha da süreyi kısalttı gibi geldi
En kötü bi 10 dk emiyordu veya 8 dk

Evet benim de amh düşüktü olmaz sanıyordum ilki hemen oldu düşük yaptım, ikinci 3 ay sonra oldu. Şimdi korkudan adama yaklaşamam heralde öyle zor geldi 1 çocuk bile

8-10 dk emmesi yetiyor olabilir dediğin gibi fazla geliyor olabilir süt, her çocuğun çekişi de farklı zaten kilo alımı iyiyse sorun yoktur

Gündüz bizimki de sadece beslendiği sürece uyanık ama geceleerr ah geceleerr
Acıktığı için uyanıyor sonra gaz çıkarırken bir ayılıyor başlıyor şebeklikler 1 saat gözler cin gibi

Bunları bende yapıyorum ama kokumu tanımasıyla ilgili bir şey hissetmedim, sesimi tanıdığından eminim ama ben konuşunca susuyor 9 ay boşa konuşmamışız yani
Valla benim de bilinçli olmadı, doğumdan beri bebek benle yapışık, kimse azıcık bakalım sen dinlen demeyince bildiği tek koku benimki

Gece uyumayıp gündüz mi uyuyor geceyi gündüz yapmış olabilir mi

Acıktığı için uyanıyor sonra gaz çıkarırken bir ayılıyor başlıyor şebeklikler 1 saat gözler cin gibi
Bnmki de gündüz taş çatlasın parka parça toplam 1 saat anca uyuyor hep kucakta evi gezmek istiyor

Ay benim de ikinciyi hemen yapmam lazim hastanemin ve doktorumun fiyati ucmus gitmis bi daha zamlanmadan yapmam lazim
Bana doktoru kilo alimi cok iyi beslemek icin artik uyandirmana gerek yok birak istedigi kadar uyusun demisti. Benimki simdi uykuyu 4 saate cikardi mesela, acikinca uyanip istiyor sen de birak uyusun, ilk riskli gunler gecti artik yavas yavas kendi duzenini olusturuyor

Emzik veriyormusun
Bnm de öyleydi çok kısa emiyordu
Bugün emzik vermedim hiç emme süresi uzadı

Ay bilmiyorum hiç uyumuyor dediğim çocuğum hiç uyanmıyor bugün de
Resmen hayatı uçlarda yaşıyor
Gece uyumayıp gündüz mi uyuyor geceyi gündüz yapmış olabilir mi
Tam olarak bugün yaptı onu galiba
Her güne ayrı huylu bi çocuğum var
Onun hayalini kurduğum gündem beri saat başı emziriyorum
Emzik veriyormusun
Bnm de öyleydi çok kısa emiyordu
Bugün emzik vermedim hiç emme süresi uzadı
Çok isterdik ama emzik veremiyorum almıyor

Dün benimki de öyleydi ve gece uyumadı bu kez de. Gece ile gğndüzü karıştırdı diye düşündüm. Bugün de dün kadar olmasa da uyudu, uzun bir gece beni bekler.

Biliyorum ben de 2. Tüp bebek için regl olmayı beklerken sürpriz hamileliğimi öğrendim. Reçetem bile yazılmıştı gidip alacaktım eczaneden.
Ayy ne güzel olmuş ikinci de öyle ansızın gelir belki, korunmayı ihmal etme ilk aylar

Evet benim de amh düşüktü olmaz sanıyordum ilki hemen oldu düşük yaptım, ikinci 3 ay sonra oldu. Şimdi korkudan adama yaklaşamam heralde öyle zor geldi 1 çocuk bile

Yaa ilk çocuk herzaman zordur, çünkü tecrübesizlik. Ben bebek hık dese arkadaşları arıyordum normal mi bu diye. İlkinden sonra tecrübe ile çok daha rahat büyüyo emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…