2021 Aralık Anneleri

Doğumu acıbademde düşünüyorum dr um orada belli bir süre gerekiyor mu doğumu sigortanın karşılaması için??
Acibademin tamamlayici sigorta ile anlasmasi yok. Ozel saglik sigortasi yaptirman gerekiyor, o da dogum teminatli olmali 10 bin liradan asagi degildir suanda.
Bazi sigorta sirketleri bekleme suresini 6 ay da yapabiliyor. Bazilari da hic bekleme suresi vermeden dogumu karsiliyor ama fiyatlari da bu yuzden yuksek oluyor. Sigortacilarla detayli gorusmen gerek
Neden sagmak istemiyorsun ki
Kızlar bebeğimin pipisinin altında beyaz uçlu sivilce çıkmış daha önce bunu yaşayan var mı ?
Benim bebegimin pipisinin ucu su toplar gibi olmustu m, doktor islak mendilin tahris etmis olabilecegini soyledi ve suyla yikamami onerdi. Yikamaya basladim bi gunde gecti

J jijikalp geçen aklıma geldi soramadım. Dışarıda birden fazla sağman gerekirse ne yapıyorsun? Yıka steril et durumu gerekmiyor mu?
Bir de sigorta neleri kapsıyor? Özel aşıların bir kısmını kapsıyor mu?

Neden sagmak istemiyorsun ki
Çok uzun uzun uğraştırıyor ben genelde bebekle tek olduğum için onunla uğraşıp bekleyecek kadar zamanım olmuyor. Bir de her seferinde emzirmeyi umut ettiğim için uyurken de sağamıyorum. Dışarı falan çıktıysak tamamen eziyet zaten. Ben sanırım bu emzirme sağma vs işlerine tam adapte olamadım

Öyle düşünme ben de sağamıyorum hem zor geliyor hem tekken bebek her an ağlıyor uyanıyor ona vaktim olmuyor. Kaç kez mastit oldum hala göğsüm kırmızı ama sağmadım emzirmeye çalışıyorum. Ağla gezdir emzir yine ağla yine dolaş tekrar dene saatlerce sürüyor bu döngü. Kaç kaz ağladım vazgeçtim emzirmeyim mama içsin dedim, kendime güvenim sıfırlandı, bebekle bağımı sorguladım. Hala da devam bir gün sabah iyiyse, öğlen meme kavgasız. Elbet geçecek büyüyecekler, bugünleri değil onlara verdiğimiz sevgiyi hatırlayacaklar.

Disarda da sagiyorum ama steril etme isini eve birakiyorum yani avm cafe vs bi yerdeysem kirli kirli kirli posetine koyup eve donunce hallediyorum. Bide hergun kaynatarak steril etmiyorum, bebek emzik temizleyicim var borlu, onunla yikiyorum her kullanista. O yuzden heryerde yikayabiliyorum ev gezmesi gibi bi yerdeysem

Benim sigortam ozel asilari kapsamiyor ama kapsayanlar da varmis, o tamamen policene bagli. Yaptirirken sorup ona gore yaptirabilirsin. Ama gerek var mi aradaki fiyt farkini vermeye deger mi bilemem
Evet ugrastiriyor ama kendini uzmektense vakit bulabildikce sagmaya calis bence benim bebis sakin oldugu icin aglasaydi sagabilir miydim bilmiyorum ama ben de yalniz bakiyorum Emzirme isi cok zormus gercekten, bak ben hic yapamadim mesela. Sevemedim yani olmadi bi... ve olmak zorunda da degil hicbiri. Hic kendini uzme, bebegini cok sev o yeter senin mutlulugun ona da geciyor cunku..

Doğumdan sonra yaptırdım ben bebeğin 15 günlük olması gerekiyor en az sanırım. Hemen de kullanmaya başladık.

İkinci kez sağman gerekirseyi merak ediyorum, tekrar kullanıyor musun? Ev gezmesinde isen buzdolabına koyabilirsin sağım setini ama dışarıda ne yapılır bilemedim.
Aşıları kapsamıyorsa benim için çok mantıklı değilmiş sigorta. Allah aylık kontrol dışında hastaneye gitmekten korusun inşallah bebelerimizi.

Evet bazen öyle bir an geliyor pes ediyorum emzirmeyeceğim diyorum ama dayanamıyorum tabi ki bu hakkını onun elinden alamam. Psikolojik kısmı çok zor . E sağmadan nasıl yapabiliyorsun kilo alımı nasıl?
çevremde sürekli anneliğin emzirmekle alakalı olduğunu söyleyen insanlar oldu beynime yer etti sanırım emzirmezsem kötü bir anne olacağım sanıyorum biberonla vermek mama vermekten farksız geliyor. Çok doğru söylüyorsun ne zaman çok stresli olsam kızım daha huysuz oluyor. Mamayla da büyüse önemli olan sevgiyle büyümesi destek için teşekkürler

Evet bazen öyle bir an geliyor pes ediyorum emzirmeyeceğim diyorum ama dayanamıyorum tabi ki bu hakkını onun elinden alamam. Psikolojik kısmı çok zor . E sağmadan nasıl yapabiliyorsun kilo
Kilosu çok değil ama ayda 500ü geçince doktor sorun yok diyor. Bizim içerse içiyor sütü sıkıntı içememesi. İki çekip bağırıyor gaz mı geliyo noluyorsa reflü bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…