- 14 Şubat 2021
- 8.453
- 23.014
- 298
- Konu Sahibi Iron Butterfly
-
- #2.001
İyi olda gerisi gelir inşallah sıkma canını daKızlar allah razı olsun şükürler olsun kanama durdu az önce muayene oldum cok şükür kanams alanı da dağılmış ama riske atmamak icin cumartesi taburcu edecekrabbim hepinizden güzel haberler almayı nasip etsin rabbim hepimize sağ salim kucagımiza almayı nasip etsin inşallah
Doktorlar artık aşısız tedavi etmek istemiyor sanıyorumki. Yani doktorum şöyle demişti belirlenmiş bi etkisi yok tedbir amaçlı ara veriyoruz yoksa aşı olup aynı ay bilmeden hamile kaldığını öğrenen çok kadın var. (nasıl yanlışlıkla hamile kalınıyosa ne şanslı insanlarBugun sorduğumda transferden önce en azından ilk dozu ol aradan çıksın dedi ama ara vermemiz lazım filan demedi ki bende işte bundan korkuyorum aşı olucam bir ay sonra da transfer oluyor ya transferi negatif etkilerde diye
Aynen ya bi de şu tipler var tüp bebek aşamasında olduğumuzu duyunca hadi ya biz öylesine denemiştik ilk denemede hemen olmuştu diyip. Ağızlarının ortasına var gücümle bi çakasım geliyor sanki getirden sipariş vermişler de 5 dk ya gelmiş gibiDoktorlar artık aşısız tedavi etmek istemiyor sanıyorumki. Yani doktorum şöyle demişti belirlenmiş bi etkisi yok tedbir amaçlı ara veriyoruz yoksa aşı olup aynı ay bilmeden hamile kaldığını öğrenen çok kadın var. (nasıl yanlışlıkla hamile kalınıyosa ne şanslı insanlar)
Aynen ya bi de şu tipler var tüp bebek aşamasında olduğumuzu duyunca hadi ya biz öylesine denemiştik ilk denemede hemen olmuştu diyip. Ağızlarının ortasına var gücümle bi çakasım geliyor sanki getirden sipariş vermişler de 5 dk ya gelmiş gibi
Ay kesinlikleee çok şanslı insanlarDoktorlar artık aşısız tedavi etmek istemiyor sanıyorumki. Yani doktorum şöyle demişti belirlenmiş bi etkisi yok tedbir amaçlı ara veriyoruz yoksa aşı olup aynı ay bilmeden hamile kaldığını öğrenen çok kadın var. (nasıl yanlışlıkla hamile kalınıyosa ne şanslı insanlar)
Ne güzel hayatlarAy kesinlikleee çok şanslı insanlarbenim bir arkadasimda histereskopi ve asinoldu o ay kendiliginden hamile kaldı
Aminn canımNe güzel hayatlaraman Allah herkesin gönlüne göre versin keşke her isteyenin istediğinde olsun da
Ben evlendikten sonra 5 sene kullandım doğum kontrol hapıPeki ilk denemede hamile kalınoyor sanıp 2 yıl doğum kontrol hapı kullanmam bide kendimce hesaplıyordum bu ay bırakırım o ay hamile kalsam şu ay doğururum o ayların üstünden yıllar geçti
Sen yine biliyomuşsun ben doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra baktım olmuyor doktora gittim pko olduğumu öğrendim hiç unutmuyorum doktor çocuğunuz hemen olmaz pko da çocuk biraz zor oluypr demişti de hastaneden çıkıp sokak ortasında ağlamıştımBen evlendikten sonra 5 sene kullandım doğum kontrol hapıbende PKO var sadece korunma amaçlı da kullanmamıştım aynı zamanda düzenli adet oluyordum o yüzden kullanmıştım ama tabi çocuğumuzun olmayacağını bilseydim hiç kullanır miydim o 5 sene boşuna gitti
Yani yumurta toplandığı hafta transfer hemen olmuyor mu?Toplamda 2aylık bir süreç taze tranfer olursa 1 ay Allah yardımcınız olsuntabi hiç bir sıkıntı çıkmazsa bazı sebeplerden uzayabilir
Ben kayseriliyim canım kayseride acıbadem de yaptırmayı düşünüyorum.. bende yumurta toplandığı hafta dollendirilip transfer oluyor sandım..Merhaba canım hoş geldin Allah kızına uzun sağlıklı ömür ve bir kardeş nasip etsin inşallah. Tedavi taze transfer olursa bir ay dondurulmuş transfer en az 2 ay sürüyor canım 2 hafta yeterli değil yani nerde yaptırmayı düşünüyorsun tedaviyi
Ya ben öyle düşünmüyordum PKO aslında çok engel degil çok kişi var PKO olupta hamile kalan. Ben gençliğimden beri biliyordum PKO olduğumu. Kilomu normal tutabildigim zamanlarda her ay zamanında yumurtlayan bir PKOyum. Bizim asıl sorun erkek kaynaklı normal yoldan asla olmaz dedi doktor. Sperm sayısı ve kalitesi çok az çünkü. Ama eşim test yaptırana kadar aylarca kendimden bilmiştim benSen yine biliyomuşsun ben doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra baktım olmuyor doktora gittim pko olduğumu öğrendim hiç unutmuyorum doktor çocuğunuz hemen olmaz pko da çocuk biraz zor oluypr demişti de hastaneden çıkıp sokak ortasında ağlamıştım
Taze transfer ise yumurta toplandıktan sonra 3-5 güne oluyor ama genelinde doktor rahim dinlendirmesine falan gidiyor 1-2 ay. Bu ancak yumurta toplandıktan sonra belli oluyorYani yumurta toplandığı hafta transfer hemen olmuyor mu?
Ben evlendikten sonra 5 sene kullandım doğum kontrol hapıbende PKO var sadece korunma amaçlı da kullanmamıştım aynı zamanda düzenli adet oluyordum o yüzden kullanmıştım ama tabi çocuğumuzun olmayacağını bilseydim hiç kullanır miydim o 5 sene boşuna gitti
Öyle söyleyen doktorlarında ağızlarının ortasına çakasım geliyor ha . Benim en yakın arkadaşım da PKO ve kız ilk denemesinde hamile kalanlardan. Ona da yeni evli muayenesinde senin hemen çocuğun olmaz demişti düşünebiliyor musun ? Ama ilk denemede oldu. Kızlar PKO gerçekten neden degil hamile kalmamaya. Öyle gözüküyor olabilir ama tek neden degil inanınSen yine biliyomuşsun ben doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra baktım olmuyor doktora gittim pko olduğumu öğrendim hiç unutmuyorum doktor çocuğunuz hemen olmaz pko da çocuk biraz zor oluypr demişti de hastaneden çıkıp sokak ortasında ağlamıştım
Ya ben öyle düşünmüyordum PKO aslında çok engel degil çok kişi var PKO olupta hamile kalan. Ben gençliğimden beri biliyordum PKO olduğumu. Kilomu normal tutabildigim zamanlarda her ay zamanında yumurtlayan bir PKOyum. Bizim asıl sorun erkek kaynaklı normal yoldan asla olmaz dedi doktor. Sperm sayısı ve kalitesi çok az çünkü. Ama eşim test yaptırana kadar aylarca kendimden bilmiştim ben
Canım zaten bizde de maalesef erkek faktörü var yoksa olabilirdi tabiki. Benim kuzenimde pko doktoru 3 ay dene sonra aşılama yapalım olmaz demişti 3ayın sonunda hamile kaldı ve ikinci çocuğuna istemeden hamile kaldıÖyle söyleyen doktorlarında ağızlarının ortasına çakasım geliyor ha . Benim en yakın arkadaşım da PKO ve kız ilk denemesinde hamile kalanlardan. Ona da yeni evli muayenesinde senin hemen çocuğun olmaz demişti düşünebiliyor musun ? Ama ilk denemede oldu. Kızlar PKO gerçekten neden degil hamile kalmamaya. Öyle gözüküyor olabilir ama tek neden degil inanın
Doktor her hastaya farklı bir tedavi uyguladığı için bilemeyiz yumurta durumunu embriyo sayın rahim her sey değiştiriyorYani yumurta toplandığı hafta transfer hemen olmuyor mu?
Desene benim is olmazTaze transfer ise yumurta toplandıktan sonra 3-5 güne oluyor ama genelinde doktor rahim dinlendirmesine falan gidiyor 1-2 ay. Bu ancak yumurta toplandıktan sonra belli oluyor
Anladım canım ne deyim hayırlısıDoktor her hastaya farklı bir tedavi uyguladığı için bilemeyiz yumurta durumunu embriyo sayın rahim her sey değiştiriyor
Bende de pko var ve kendimi bildim bileli adetlerim düzensizdir hemde öyle böyle değil. Bizde pko dan dolayı olmuyor diye düşünüyorduk ama eşimde sperm azlığı ve şekil bozukluğu çıktı zaten benden çok fazla yumurta toplandı ama doktorum embriyo ilk 3 gün kadın yumurtasiyla, sonrasında erkek spermiyle gelişir demişti ve bu yüzden onca yumurtadan çok az embriyo oluştuYa ben öyle düşünmüyordum PKO aslında çok engel degil çok kişi var PKO olupta hamile kalan. Ben gençliğimden beri biliyordum PKO olduğumu. Kilomu normal tutabildigim zamanlarda her ay zamanında yumurtlayan bir PKOyum. Bizim asıl sorun erkek kaynaklı normal yoldan asla olmaz dedi doktor. Sperm sayısı ve kalitesi çok az çünkü. Ama eşim test yaptırana kadar aylarca kendimden bilmiştim ben
Bizde de az embriyo oluşması ve kalitesiz olma sorunu var ya üzüyor bu durum insanıBende de pko var ve kendimi bildim bileli adetlerim düzensizdir hemde öyle böyle değil. Bizde pko dan dolayı olmuyor diye düşünüyorduk ama eşimde sperm azlığı ve şekil bozukluğu çıktı zaten benden çok fazla yumurta toplandı ama doktorum embriyo ilk 3 gün kadın yumurtasiyla, sonrasında erkek spermiyle gelişir demişti ve bu yüzden onca yumurtadan çok az embriyo oluştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?