2021 aralık ayı tüp bebek transfer olacaklar gelin birlikte bekleyelim🌺💮🌿

Çok tebrik ederim canım gözün aydın değer sanki çift gibi görünüyor maşallah sağlıkla ilerlesin bugün kaçıncı gündü

Kesinlikle doktoram danışın tedavi gören annelere aşı yasak yanlış bilmiyorsam

Teşekkür ederim

Ben bugün doktorumla görüştüm ve 3. Doz biontecht aşımı oldum.. zaten olumsuz etkisi olduğuna dair bi çalışma yokmuş bu konuda şöyle düşünün dedi doktor bey, sonrasında da ilerde gebelik elde edersek virüs kaparsanız bebeğinizi kaybederseniz hatta size bir şey olursa bu ihtimali mi göze alıyorsunuz deyince hemen vurundum aşımı

Valla bende öyle 70 küsür kişi var nerdeyse
Yarın trasfer öncesi son kontrolüm var eğer bi aksilik olmazsa bende 20 Aralık'ta transfer olacağım bakalım yarın nasıl olup geçeçek
İnş sorunsuz sıkıntısız kavuşursun bebişe canım bir aksilik olmazsa aynı gün aynı yolun yolcusuyuz senin dondurulmuş embriyo muydu?

Galiba ben Ocak ayına geçiş yapcam zaten her ay devrediyor

Ben yaşamadım henüz hiç hamilelik de yaşamadım zaten de burda bacak ağrısı olduğunu söyleyen çok kişi oldu

Ne zaman canım kontrolün kaçıncı günün bugün

Burda 5. gün embriyosu tutmazken 3. gün 2. gün embriyosu tutunuyor bende anne rahminin lab. göre daha iyi olduğunu biliyorum
Kontrolüm yarın yarında regl tarihimin 10. Günü bir şey anlamadım bu işten bakalım sabah gideceğim inşallah

Kizlar bugun benim 5+1, vajinal baktirmak istemiyorum ama keseyi gormesem rahat etmiycem. Karindan gorunurmu acaba yarin gitsem?
Eğer zayıfsanız görünür fakat kilolu iseniz yağ ve kas kitlesi görüntüyü zorlaştırabilir ya da bu konuda netseniz idrara sıkışıp gitmenizi öneririm

Bende henüz olmadım ve bana da doktorum transferden 2 ay öncesinde olmam gerekiyordu şimdi beklemede kal dedi

Bacak ağrısı olup pozitif olanlar mı oldu yani havalar yağmurlu ona da bağlıyorum ben biraz ağrımı
Evet olanlar oldu belirti arama tabi insan kendini çok dinlediği için vücudundaki her şeyi ekstra fark ediyor.

H hasretim0601 canım ben de bugün embriyolog ve doktorumla tekrar görüştüm. Açıklamaları hiç mantıkssız gelmedi. Doktorum şöyle diyor :"normal şartlarda bir embryo 3. Günde henüz fallop tüplerinde oluyo, 5.gündeyse rahme iniyor. 3.günde biz embriyoyu fallop tüpünüzde olması gerekirken rahmnize bırakırsak, rahminizin embriyonun gününe göre optimal ortam ihtiyacını karşılayamama riski var. Ama bizim lablarımız çok gelişkin ve embriyonun gün gün ihtiyacı olan koşulları ona en optimal seviyede sağlıyoruz. Labda beklememiz aslında sizin şansınızı artırıyor. Derseniz ki ben ille de 3. Gün transfer etmenizi istiyorum, tabiki ederiz. Ama şansınızı artırmak yerine azaltacaktır. "
Hiç mantıksız gelmedi bu açıdan bence her doktorun kendi deneyimlerinden elde ettiği kendi yöntemi ve görüşü var ya, tam olarak bu doğru ya da yanlış demek çok mümkün olmuyo galiba. Ben de doktora güvenmeliyim, o sebeple 3. Gün transfer edin demedim, beklicem

Evet bir yandan da onu düşünüyorum ikilemde kaldım bende malesef. Siz hemen karar verip vurdurmussunuz ne güzel

Bende henüz olmadım ve bana da doktorum transferden 2 ay öncesinde olmam gerekiyordu şimdi beklemede kal dedi
Benide tereddütte bırakan da bu aslında, bazı doktorlar bişi olmaz diyor benim doktorum gibi, bazilarida beklemek lazım diyor. İkilemde kaldım. En iyisi sanırım transfer olana kadar riske atmamak

Piezo yönetimi hakkında eger bilgin varsa daha cok bilgilendirir misin bizi canım. Tesekkurler.
Piezoe yönteminde yumurta ile sperm mikroenjeksiyon yolu ile döllendiriliyor sonra yarım saat bekleyerek elektro şok veriliyor. O şokun verilmesi ile sperm ile yumurta strese girip kanallarını açıyorlar ve kromozomların sitoplazmaya gelmesin sağlanıyor..
Genelde bazı sperme bağlı durumlarda yumurtanın çekirdek zarını eritmek için bir ensim salgılaması gerekiyormuş. Bu enzimi salgılayamayan globosperm denilenlere uyguluyorlar..

Sebepsiz infertilite de genelde ilk deneme döllenme olmazsa veya çok az olursa ve kalite düşükse ikinci 3.denemde öneriliyormuş..

Benide tereddütte bırakan da bu aslında, bazı doktorlar bişi olmaz diyor benim doktorum gibi, bazilarida beklemek lazım diyor. İkilemde kaldım. En iyisi sanırım transfer olana kadar riske atmamak
Bende aynı düşüncedeyim doktorum ol deseydi de transfer sürecinizde olmazdım

Bugün aldığım bilgiye göre dondurulmuş transferi olanlar için erken sonuç daha mümkünmüş ama dondurulmamış embriyo transferinde 12 güne kadar sonuç çıkmayabilirmiş o yüzden moralleri çok bozmayın testlerle derim yine yapmak isteyen yapsın merak çok fena bir şey tabi ama her şey süprize açık günümüzü beklemek dondurulmuşta olsa tersi de olsa en doğrusu galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…