2021 aralık ayı tüp bebek transfer olacaklar gelin birlikte bekleyelim🌺💮🌿

Günaydın umut yolcuları
Bence yatın derim 1 hafta rapor aldım dinledim bir hafta sonra 1 gün

Evet galiba hamileyim
Takip et değerlerini ve bizi haberdar et canım. Allah korusun kimyasal mimyasal gibi bir şey olmazsa bal gibi hamilesin inş değerlerin gün gün artacak. Senin kaset testte çıkmamasına çok üzüldüm eşime bahsettim hatta forumda biri var çıkmadı testte üzüldüm. İnş kan sonucu iyi çıkar diye görmüyorum ama hepinize içten dua ediyorum kendim kadar yemene içmene çooook dikkat et, stres yapma devam edecek mi diye, kucağına aldığın günleri de göreceksin inş
Kızlar; 11.gün sonucum: 631,7 çıktı. Çok heyecanlandım
Ahhh gözün aydın. Çift embriyo mu koymuşlardı değer yüksek geldi, ikiz olabilir mi

Kızlar ben size bir şey danışıcam. Bilenler bilir, bilmeyenlere hatırlatayım. Benim amhım düşüktü ve opuda 2 yumurta toplayabildiler. Onlardan da yalnızca biri işlem yapmaya müsaitmiş ve onu döllediler. Dün aradılar 3.güne olması gereken özellikle ile gelmiş, gelişimi gayet iyi dediler. Benim doktorum tek yumurta bile olsa 5. Güne gitmeden transfer yapmıyor. Bizim lablarımız çok gelişkin ve 3. Günde aslında fallop tüplerinde olması gereken embriyoyu rahme bırakıp riste atmıyoruz diyor. Şimdi yarına transfer tarihi belirledik ama tabiki embriyom hala takipte. Eğer olur da yarın sabah embriyonun gelişimiyle ilgili bir sorun olursa beni erkenden arayacaklar iptal için. Embriyologlar ümitli konuşuyor genelde ama her ihtimal var tabi diyorlar. İnternette okuduğumda 3 ten 5. Güne gitmesi hep zor gibi okumuştum daha önce. Son dönemde meşhur merkezlerin yazılarını okuduğumdaysa embriyolarımızın %70ini lab ortamında 5. Güne taşıyabiliyoruz falan yazmışlar. Burda bir arkadaş da hatta tek yumurta olunca o en güçlüsü oluyormuş zaten demişti. Sizlerden böyle tek yumurtayla işlem yapan 5. Güne giden var mı? Sizce 3. Güne giden bir embriyo 5. Güne de gider mi yoksa düşük bir ihtimal mi bu? Yoksa son dönemlerde yeni teknolojilerle birlikte, çoğunlukla 5. Güne gidiyor mu? Bu benim ilk denemem. Tek yumurtayla kaldığım için diken üstündeyim. Yarın sabah erkenden arama gelmemesi için dua ediyorum yorumlarınızı rica edicem.

Katre_g canim insallah o tek yumurtan doğacak evladın olurbişey soracağım sperm ile ilgili bir sorununuz var mi yani morfoloji kac sayı yada ileri hızı
Spermde sorun vardı canım 1 clde 13 mio sperm vardı 15 olması gerekiyor en az. Hız da bir miktar düşüktü. Morfolojimiz %8 en az %4 olmalıymış, doktorlar buna kötü demedi ama embriyolog sperm de sıkıntılıydı sayı, hız ve morfoloji bakımından dedi ama sorgulamadım. Doktorlar sperm değerleri normalde yakın ama zorlaştırır demişti hep. Benim de amh düşüklüğüm var ayrıca. 0.94 çıktı amh doktor yaşıtlarından bir tık düşük dedi.

Canim sayıyı yüksekmiş bizde milyon değil binli bir şeydi. Morfoloji aynen 4 olmasi gerekiyor düşük olmasını duydum ama yüksek nasil oluyor bilmiyorum bizim ki 2 ydi. Yani spermi şey için sordum bizde sperm de sorun vardı doktorum 5. Günü beklemeliyiz dedi sperm sorunlulardq 5. Gün beklenilmesi tavsiye ediliyormuş çünkü 3. Günden sonra sperm etkili oluyormuş. İnşallah 5. Güne gelir canim kalbini ferah tut sen. Benim daha önce 2 denemem var biri 3. Gün du embriyom diğeri de 5. Gün ikisi de olmadı yani keşke ilkinin transferini hiç olmasaydım dedim çok hayal kırıklığı yaşadım inşallah transfere uygun bir embriyo ise zaten kalır. İnşallah da güzel haber alırsın canım.

Ben de tam tersini duydum forumda. 3.güne kadar gitmesi spermin kalitesine bağlıymış. 5.e gitmesi ise yumurtaya diye evet canım bizim değer düşüklüğümüz çok aşırı değildi ama işte gel gör ki 15 aydır doğal yollardan kimyasal gebelik bile yaşamadım olmayacaksa 13 milyonla da olmuyor galiba binle de doktorunuz eşin için takviyr vs. Kullandırdı mı? Ya da genetik testi yaptırdınız mı? Art arda tutmayan gebelikler için genetik testi istiyorlar diye biliyorum. Çünkü yumurta ve spermin en iyisini seçebiliyorlar tüp bebekte ama genetiğini özel testler olmadan göremiyorlar. Genetikte sorun olması da tutunmayı da etkiliyor diye biliyorum. Şimdi ne durumdasın peki?

Ah canım benim üzülme hiç sabırla duayla bekle bitanem benim 5 tane dondurulmuştu 5. Gün ama 3.günde de 5 taneydi elenme olmadı hiç. Eşimin sperm sayısı çok çok düşük. 15binlerde hani sen 15 milyonu düşük buluyorsun ya bizimkisi binlerde sen düşün. Mikroenjeksiyon yöntemiyle hatta kalsiyum takviyesi yapmışlar döllenme aşamasında. Lab iyiyse güven onlara içini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…