- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.221
Artık yorumlamak lazım ben onu anladım ve misafir kabul etmeyi düşünmüyorum çünkü şehir dışından geliyorlar ve yatılıO yorgunluktan sonra bebekler 2-3 gün kendine gelemiyor inan hareket azlığı ondan ya da yerinin daralmasindan olabilir. Karın acıması da arada bana da oluyo uykuyla kendimi gerginlestirince falan ama seninki nasıl bisey anlamadım.. bende de bel ağrısı var iki gündür ben de ona evham yapmaya başladım
Dönmüstür canım. Ben 10 gün arayla usg girdim ilkinde ayaklari yukarda başı asagidaydi ve tekmeler göbek deligimin yanındaydi, sonrakinde dönmüş ayaklar asagidaydi hatta dr dedi ki ayaklar bosta kalmis havada kalmış o yüzden daha az hareket hissetmissin dedi, gerçekten de hareketi azdı, olan da kasıklarımda oluyodu. Ben 1 ay önce misafir ağırladım tek öğün yemek sadece yatılı bile değil ama zor yetiscek diye dinlenmeden yaptım yemekleri, temizligi vs hep esim hallettigi halde o kadar yoruldum ki bebek 2.5 gün coook az hareket etti, gecen de avm gezdim sadece 2-3 magaza ama aralari uzakti, öyle bi yoruldum ki nerdeyse esim kucağında eve getircekti berbat biseydi daha çıkamam dedim cabuk agırlastim, ablam böyle değildi ama ben anneme çekmişim öyle diyolarArtık yorumlamak lazım ben onu anladım ve misafir kabul etmeyi düşünmüyorum çünkü şehir dışından geliyorlar ve yatılıya sanırım yattığım tarafa doğru karnım yığılıyor onun acısını cekiyorum heralde ağırlık tek tarafa binince ama insan korkuyor. Ilk defa hareketleri aşırı aşağıda hissediyorum korkutuyor bu durum
Ay evet ya bende çok erken ağırlaştım gibi geliyor. Bana da eşim çok yardim ediyor ama ona rağmen tabi yoruluyorum. Bende bazen hareketleri yukarda hissediyorum bazen çok aşağıda demekki içimde takla atıyor sürekliDönmüstür canım. Ben 10 gün arayla usg girdim ilkinde ayaklari yukarda başı asagidaydi ve tekmeler göbek deligimin yanındaydi, sonrakinde dönmüş ayaklar asagidaydi hatta dr dedi ki ayaklar bosta kalmis havada kalmış o yüzden daha az hareket hissetmissin dedi, gerçekten de hareketi azdı, olan da kasıklarımda oluyodu. Ben 1 ay önce misafir ağırladım tek öğün yemek sadece yatılı bile değil ama zor yetiscek diye dinlenmeden yaptım yemekleri, temizligi vs hep esim hallettigi halde o kadar yoruldum ki bebek 2.5 gün coook az hareket etti, gecen de avm gezdim sadece 2-3 magaza ama aralari uzakti, öyle bi yoruldum ki nerdeyse esim kucağında eve getircekti berbat biseydi daha çıkamam dedim cabuk agırlastim, ablam böyle değildi ama ben anneme çekmişim öyle diyolar
Bel ağrısını bence doktoruna danış canim, çok masum bel ağrısı da var ya da gerccekten doğum habercisi olanlar da. Zaten sen yerini ağrının şeklini söyleyince hemen teşhisi söylüyorlar. İlk hamileliğimde çok şiddetli bel ağrım olmuştu doktor telefonda nasıl bir ağrı ve tam nerelerde oldugunu sorup gelmeme gerek yok, bizlik bir durum değil demişti ve başka branşa yönlendirmişti. Gerçekten de hamilelikle alakasız bir bel ağrısı çıkmıştıKızlar bel ağrısı normal mi ya cok mu pimpirikliyim ben acaba.. dünden beri bel ağrım var hafiften kasıklara da vuruyo. Dün sabahtan öğlene kadar biraz yoruldum, sonrasinda bişey yapmadım ama simdi hala ağrı hissediyorum korkmalı mıyım
Ah o misafirler zaten kendileri düşünmeli hamile kadına öyle gidilmez bizler eski insanlar gibi dayanıklı değiliz ya.. benimkiler de bayramda buraya gelicek ama burda anneanne var kendi kardesleri falan var ve o zamana kadar her konusmamizda cok agırlastim zorlaniyorum diye msj vermeyi düşünüyorum, zaten covid riskinden dolayı da bana gelmeyi pek istemezler, esim covid olunca bana da bulasirsa diye coook korktular cok dualar ettiler heralde gelmezler yani öyle umut ediyorumAy evet ya bende çok erken ağırlaştım gibi geliyor. Bana da eşim çok yardim ediyor ama ona rağmen tabi yoruluyorum. Bende bazen hareketleri yukarda hissediyorum bazen çok aşağıda demekki içimde takla atıyor süreklineyse dinleneceğim birkaç gün hicbir şey yapmicam valla pes ettim artık. En son kayınvalidemler geldi 4 gün kaldılar bütün düzenim bozuldu. Gece 2lerde yatıp sabah 9 da kalktım kahvaltı biter kahve faslı o biter öğlen yemeği sonra çay faslı sonra aksam yemeği sonra yine çay sonra meyve servisi falan canım çıktı. O gün dedim artık misafir ağırlamam kimse gelmesin diye ama 1 geceliğine misafir geldi yok diyemedim ama bu sondu valla artık tükendim bitti o işler
Yaa bilemedim ben de siddetli değil sürekli var sanırım ama kendimi korkutmak da istemiyorum, daha Çarşamba günü kontrolde rahim ağzı falan hersey iyiydi. Devam ederse sorucam artıkBel ağrısını bence doktoruna danış canim, çok masum bel ağrısı da var ya da gerccekten doğum habercisi olanlar da. Zaten sen yerini ağrının şeklini söyleyince hemen teşhisi söylüyorlar. İlk hamileliğimde çok şiddetli bel ağrım olmuştu doktor telefonda nasıl bir ağrı ve tam nerelerde oldugunu sorup gelmeme gerek yok, bizlik bir durum değil demişti ve başka branşa yönlendirmişti. Gerçekten de hamilelikle alakasız bir bel ağrısı çıkmıştı
Yatarken karnınıza yastıkla destek veriyor musunuz? Ağrıları azaltır belki. Onun dışında bel ağrısı, hatta yanma vs bende de oluyor, doktora sordum, dinlendiğinde geçiyorsa önemli değildir bebekle ilgisi yoktur dedi. Benimkiler yürümeyince ve dinlenince geçiyor şimdilikArtık yorumlamak lazım ben onu anladım ve misafir kabul etmeyi düşünmüyorum çünkü şehir dışından geliyorlar ve yatılıya sanırım yattığım tarafa doğru karnım yığılıyor onun acısını cekiyorum heralde ağırlık tek tarafa binince ama insan korkuyor. Ilk defa hareketleri aşırı aşağıda hissediyorum korkutuyor bu durum
Valla sana şöyle söyleyeyim biz bayramda gitmiştik Bursaya geldiğim gibi covid olduk ben çok ağır atlattım onlarda çok korktu uyumadı yemedi içmedi ama biz hastalığı atlattık 10 gün sonra yatılı geldilerAh o misafirler zaten kendileri düşünmeli hamile kadına öyle gidilmez bizler eski insanlar gibi dayanıklı değiliz ya.. benimkiler de bayramda buraya gelicek ama burda anneanne var kendi kardesleri falan var ve o zamana kadar her konusmamizda cok agırlastim zorlaniyorum diye msj vermeyi düşünüyorum, zaten covid riskinden dolayı da bana gelmeyi pek istemezler, esim covid olunca bana da bulasirsa diye coook korktular cok dualar ettiler heralde gelmezler yani öyle umut ediyorum
Bu aşamada normal demekten korkuyorum ben artık, ama karnında düzenli gelen kramp sancı gibi şeyler yoksa kilo artışından oluyor olabilir.Kızlar bel ağrısı normal mi ya cok mu pimpirikliyim ben acaba.. dünden beri bel ağrım var hafiften kasıklara da vuruyo. Dün sabahtan öğlene kadar biraz yoruldum, sonrasinda bişey yapmadım ama simdi hala ağrı hissediyorum korkmalı mıyım
Ayyy inanmiyorum Allah yardımcın olsunValla sana şöyle söyleyeyim biz bayramda gitmiştik Bursaya geldiğim gibi covid olduk ben çok ağır atlattım onlarda çok korktu uyumadı yemedi içmedi ama biz hastalığı atlattık 10 gün sonra yatılı geldilerüstelik kayınpederimin annesi de burda oturuyor kadın yaşlı yalnız ama orda 2 gece kaldılar bende 4 en son artık o kadar yoruldum ki bir de gezmeye gittik yağmur yağdı ıslandım falan bitmiştim çay doldurmaya bile kalkmadım. Bir de ne duyayımaslında kv annesi kardeşi falan da gelmek istiyormuş ama getirmemişler hastalıktan yeni çıktım diye. Bende küt diye söyledim valla artık hastalık değil benim yoğunluğum önemli diye bende eşimde hep söylüyoruz ağırlaştığını yoruldugumu burdayken hep artık çocuk olunca biraz toparlayınca gelirler dedik onları getirmezler ama eminim ki ben önümüzdeki bayram oraya gitmezsem onlar doğuma kadar illaki yatılı gelecekler çok sıkıntıdayım bu konuda. Ben gitsem rahat edemem yatamam kalkmamak evdeki gibi ama onlar gelse daha beter yoruluyorum. Bazen diyorum Banu kızım sen kalk git 1 gece nasılsa, onlar gelirse günlerce canım çıkacak
Ya yastikla alttan destek vermek istiyorum denedim de ama sanki bebiş tekmeleyince sıkışıyor sanıyorum korkuyorumYatarken karnınıza yastıkla destek veriyor musunuz? Ağrıları azaltır belki. Onun dışında bel ağrısı, hatta yanma vs bende de oluyor, doktora sordum, dinlendiğinde geçiyorsa önemli değildir bebekle ilgisi yoktur dedi. Benimkiler yürümeyince ve dinlenince geçiyor şimdilik
Çok haklısın anlıyorumBu aşamada normal demekten korkuyorum ben artık, ama karnında düzenli gelen kramp sancı gibi şeyler yoksa kilo artışından oluyor olabilir.
Inşallah istediğin gibi olur da rahat edersin. Bizimde babaanne öyle gelince hep orda iş yapıyor ama bende daha fazla kaldığı için ben sorun yaşıyorum. Bana da gelir gelmez hemen iş yapma derdine düşüyor ama ben istemiyorum. Biz her ay gidiyoruz o yüzden onlar her ay gelmiyor ama ben şimdi gitmesem kesin gelecek biliyorum ama bitti artık o işler en fazla önümüzdeki ay giderim 1 gece sonra bebek 3 aylık olunca ancak görür biziAyyy inanmiyorum Allah yardımcın olsunbizimkiler yıllarca bizlere pek gelip gitmediler hep uzak sehirdeydik, bu tarafa geldiklerinde anneanne hep kayinvalidemi zapteder ve birikmis işlerini yaptırır geri dönene kadar, biz de üzülürüz hatta kadın geliyo yoruluyo bize de ce deyip gidiyor diye ama bakalım bu sefer nolcak, anlayışlı sayılır benimkiler insallah yüzümü kara çıkarmazlar
Valla isteyen alınsın gücensin, kendimizi yormamamiz lazım artık, virus riski de cabası, sonra aman bel ağrım var kasık ağrım var bebek hareket etmiyo diye stresten uyuyamayan biz oluyoruz, hicbiri evladimdan kiymetli değil yani onu anlasınlar zaten hersey rayına oturur insallah senin de istediğin gibi olur da son aylarimizda sıkıntı yaşamayızInşallah istediğin gibi olur da rahat edersin. Bizimde babaanne öyle gelince hep orda iş yapıyor ama bende daha fazla kaldığı için ben sorun yaşıyorum. Bana da gelir gelmez hemen iş yapma derdine düşüyor ama ben istemiyorum. Biz her ay gidiyoruz o yüzden onlar her ay gelmiyor ama ben şimdi gitmesem kesin gelecek biliyorum ama bitti artık o işler en fazla önümüzdeki ay giderim 1 gece sonra bebek 3 aylık olunca ancak görür bizi
Aynen öyle canım ben son ana kadar elimden geleni yaptım artık çıktı benden valla isteyen alınsın. Inşallah sıkıntısız geçer hepimizinValla isteyen alınsın gücensin, kendimizi yormamamiz lazım artık, virus riski de cabası, sonra aman bel ağrım var kasık ağrım var bebek hareket etmiyo diye stresten uyuyamayan biz oluyoruz, hicbiri evladimdan kiymetli değil yani onu anlasınlar zaten hersey rayına oturur insallah senin de istediğin gibi olur da son aylarimizda sıkıntı yaşamayız
Hiç sorma bu konuda ben çok cekiyorum ama artık bitti isteyen alınsın. Millet daha rahat nasıl geçiririz onu düşüneceğine yatıya geliyor. Bir de ay gel otur bir şey yapma gel dinlen diyorlar ulan madem böyle dusuncelisiniz o zaman niye geldinizHamile kadına hala kendini ağırlatma derdinde millet valla anlamak güç
Çok yormamaya çalış sen yine de kendini canım insan bulaşık makinesini doldurup boşaltırken bile zorlanıyor artık.. bende şöyle yaptım dün mesela kayınvalidemleri yemeğe çağırdım ondan önce başka akrabaları.. ve ağzımda hep şu laf iyice ağırlaşmadan işlerim çoğalmadan gelin bize beraber vakit geçiririz sonra benimde fırsatım olmaz diyeAy evet ya bende çok erken ağırlaştım gibi geliyor. Bana da eşim çok yardim ediyor ama ona rağmen tabi yoruluyorum. Bende bazen hareketleri yukarda hissediyorum bazen çok aşağıda demekki içimde takla atıyor süreklineyse dinleneceğim birkaç gün hicbir şey yapmicam valla pes ettim artık. En son kayınvalidemler geldi 4 gün kaldılar bütün düzenim bozuldu. Gece 2lerde yatıp sabah 9 da kalktım kahvaltı biter kahve faslı o biter öğlen yemeği sonra çay faslı sonra aksam yemeği sonra yine çay sonra meyve servisi falan canım çıktı. O gün dedim artık misafir ağırlamam kimse gelmesin diye ama 1 geceliğine misafir geldi yok diyemedim ama bu sondu valla artık tükendim bitti o işler
Valla artık makineyi bile eşim boşaltıyor o kadar yorucu oluyor eğilmek. Valla en iyisini yapmışsın. Bizde 6. Aydan beri bir daha gelmeyeceğiz Bursaya diyorduk son ay da gittik sonra onlar geldi. Onlar burdayken her gün ben de eşimde daha gelemeyiz dedik eşim babaneye gidince beni yerimden kaldırmadı. Her şeyi kv yaptı artık misafir de ağırlayamaz bir yere de gidemez 7 aylık hamile kızımı calıstırcam dedi ama çok bozuldu k.valide. hala daha 3 ay var gelirsiniz gelirsiniz ne olacak diyor bize. Zihniyet meselesi valla ben artık gelmicez bile demiyorum nasıl olsa gitmeyince anlayacakÇok yormamaya çalış sen yine de kendini canım insan bulaşık makinesini doldurup boşaltırken bile zorlanıyor artık.. bende şöyle yaptım dün mesela kayınvalidemleri yemeğe çağırdım ondan önce başka akrabaları.. ve ağzımda hep şu laf iyice ağırlaşmadan işlerim çoğalmadan gelin bize beraber vakit geçiririz sonra benimde fırsatım olmaz diyeeşimde sağolsun beni destekler şekilde konuşuyor.. şükür ağırlayacak kimsem kalmadı yeter bende yoruldum kaç haftadır valla.. daha kimseyle uğraşamam cidden zorlanıyor insan ..
İmkanı var mı hiç ya eve misafir gelince dinlenmenin. alemler gerçektenHiç sorma bu konuda ben çok cekiyorum ama artık bitti isteyen alınsın. Millet daha rahat nasıl geçiririz onu düşüneceğine yatıya geliyor. Bir de ay gel otur bir şey yapma gel dinlen diyorlar ulan madem böyle dusuncelisiniz o zaman niye geldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?