2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Henüz hazırlamadım kuzum haftasonu eksiklerimi almaya başlayıp yapıcam bende bir kaç sayfa önce yazmıştım kendimce arkadaşlarda bir şeyler söyledi onlarıda ekledim belki yardımcı olur yazayım tekrar
Anneye
2 pijama
1 eşofman
2 hamile çamaşırı
2 emzirme sütyeni ve atleti
Ped
Depend
Terlik
Süt sağma makinesi
Çorap
Göğüs ucu kremi
Göğüs pedi
Diş fırçası
Çöp poşeti
Kahve
Kağıt havlu

BEBEĞE
1 hastane çıkışı
3 takım
2 tane penye battaniye
Emzik
Biberon
10 adet bez
3 tane alt açma bezi
Pişik kremi
Islak mendil
Çorap
5 tane zıbın
Ağız mendili

kullanacaksan makyaj malzemesi vb. Birde çekim olacaksa onun için eşyalar Eklenebilir belki ben kullanmadığım ve yapmayacağım için yazmadım

Bende mersin evet ayak el ve başlar illaki örtülecek diye duydum bnde

Ben Kocaeli'de yaşıyorum benim doğum zamanın 27 eylül hatta ekim bile olabilir dedi doktorum. Benim aldığım hastane çıkışları da patikli ama ben 4 tane takım aldım hemen büyüyecek diye. Yeni dogan bebekler hep üşür vücut ısıları çabuk düşer falan diye duydum hep ama insan bilemiyor valla. Bende hala acaba nasıl giydiricem bebeği diye düşünüyorum.

Hastane çantasını henüz yapmadım ama kendime 2 takım önden acılan pijama, terlik, iç çamaşırı, ped, kirli torbası, peçete, kahve, süt sağma makinesi bir de çıkarken giymek için yuksek bel tayt ve rahat bir tişört koymayı düşünüyorum.

Bebek için de bebek bezi, 2 tane takım (eldiven sapka vs set hâlinde)ve zıbın, ıslak mendil, her ihtimale karşı biberon ve mama, 2 tane battaniye ve puset. Şuan aklıma gelen listem bu şekilde. Siz kendinize göre ekler veya çıkarırsınız.

Sanki kendi mesajımı okuyor gibi hissettim.
Eşim zayıf, ne yese kilo almaz
Boyum uzun değil ve hep vermem gereken birkaç kilo olmuştur.
Çabuk yorulurum kendimi bildim bileli
Doğumdan sonra inşallah rahat kilo veririz
Ayy aynen yaa benim ablam dogumundan 1.5 sene sonra aralıklı oruc ve sporla daha yeni yeni kilo veriyor şimdilerde, emzirirken verenlere cok özeniyorum inşallah süt az kaygısıyla hunharca yeyip hamilelikten daha fazla kilo almam da emzirerek veririm. Onun sütü geç geldi yavas geldi hep süt artsın diye yedi ve kilosuna kilo ekledi, cok korkuyorum öyle olcam diye yıllarca bombosken ideal kiloma hic ulaşamadım artık bi bebek sorumluluğu varken daha da zor olur benim için

Hiç olumsuz örnekleri düşünme, 1 sene alerjik bebeğim olduğu için vegan beslendim. Yeme içme ile alakası yok. Emmeye azimli bebek, moral bol ten teması olduğu sürece sütün gelir inşallah

Hiç olumsuz örnekleri düşünme, 1 sene alerjik bebeğim olduğu için vegan beslendim. Yeme içme ile alakası yok. Emmeye azimli bebek, moral bol ten teması olduğu sürece sütün gelir inşallah
İnsallah insallah ben de olumlu düşünmeye çalışıyorum hep emzirme danışmanlarini takip ediyorum, teorik olarak çoğu seye hakimim bakalım insallah hersey yolunda gider

Benim ablamın da sütü gelmedi, ne yediyse de fayda etmedi. O yüzden yemekle içmekle çok alakalı değil gibi zihnime işledi benim de. Bol su içip, bebeği sürekli emzirmeye çalışarak süt artırma planlarım var. Doğum yapınca o psikoloji ile ne olur kestiremiyorum tabi.
Spor yapmaya hele ki bireysel hep üşendim. Grup sporlarında ise keyif aldım ve fayda gördüm. Doğum yapınca tek başıma spor yapmaktan keyif almam lazım. Ve umarım iştahım çok açılmaz

kızlar pişik kremi aldınız mı . aldıysanız hangi marka.
Merhaba ben kızıma hamileyken Desitin almıştım çok kusması olduğu için çene ve boyun altı silme pişik ve yara olmuştu. poposundan ziyade boyun altına yaramıştı. ama şimdilerde kendim için kantoron yağı kullanmaya başladım. çamaşır sıcaktan kasıklarımı kesince pişik gibi olmuş. Gece sürdüm sabaha bir şeyim kalmadı. bebeğime de ondan kullanmayı düşünüyorum. duyduğuma göre bebeklere kullanımında da sakıncası yokmuş.

Kızlar ya bişey sorucam, daha önceden bebeğin hareketlerini elimi koyduğumda da hissediyordum, hatta görüyordum bile, ama en son 2 gün önce kontrolde doktor pozisyonunun biraz değiştiğini söyledi. Ondan mı bilmiyorum ama sanki içeride hareket hissediyor gibiyim ama elimi koyduğumda bişey yok. Acaba mide hareketi mi diyorum. Ama bi yandan da bebek hareketi gibi. Böyle hisseden var mı bu hareket sayılır mı?

Adet ağrısı gibi olacak her iki yanında başlıyor ilerleyim belinide sarıyor hatta bacaklarada vuruyor ve en önemlisi beş dk on dk bir geliyor ilk başladığında ayırt edilen bir durum ağrı geliyor gidiyor benim öncekinde hemen iki dk dğşmştğ ama şiddeti artmamıştı

İnsallah insallah ben de olumlu düşünmeye çalışıyorum hep emzirme danışmanlarini takip ediyorum, teorik olarak çoğu seye hakimim bakalım insallah hersey yolunda gider
Önerim başlarda emzik verme boşuna çenesi yorulmasin her fırsatta emzir, gece de sık sık emzir memelerim dolsun diye bekleme. Kucağa alışır diyenleri de dinleme, 40ını çıkarmayı bekleme hayat daha güzel devam edecek hayata katıl. Her gün duş al rahatla, bol su iç, sevmediklerinle görüşme, herşeye yetişmeye çalışma mamaya başlamak zorunda kaldigin durumlarda da önce emzir sonra mama ver. İnşallah canım herşey yolunda gidecek her anne her bebek farklı yeter ki rahat ol

Canım bazen benimde öyle oluyor eher tarifini doğru anladıysam. Böyle dışa doğru bir tekme gibi değil ama daha içerden hareketler yüzeysel değil derinden. Bulundukları pozisyondan oluyor ama yine de yanlış yönlendirmek istemem takip edip olumsuz bir durumda doktora gitmende fayda var.

Aynen öyle oluyor evet, teşekkürler

çok güzel yazmışsın. zaten yaradan iç güdüsel olarak da veriyor bir takım beceriler su akıyor yolunu buluyor. hepsi Allah'a emanet olsunlar. biz de rahat olalım stres yapmayalım.
ilk kızımda iki saatte bir emzir demişlerdi hastanede. ben dayanamıyordum özledikçe kucağıma alıp emziriyordum. sonradan doktor kontrolünde sık emdiği için sarılık olmasına rağmen hafif bir şekilde atlatmış demişti doktorum. :)

Evet tecrübe öğretiyor bazen, sarılık olduktan sonra o sıklığı sağladım bende bunda inşallah ilk başta yapabilirim

Çorap giydirirsin ha patikli ha çoraplı ne farkeder ki benim Ankara da Eylül'de doğumum serin olur diye hastaneye patikli olanları götüreceğim ayrıyeten çorap da koydum evde aldığım patiksizleri de giydiririm çorapla

Doğumdan sonra karnımız boşalıp mideye baskı azaldığı için doyma konusunda biraz zorlanabiliriz bunu bicok kisiden duydum ama dediğin gibi sekerli bol karbonhidratli şeyler yerine daha faydali tok tutacak seyler ve bol su icmek en mantıklısı insallah bunu yapabiliriz. Ablam da kendinde tecrübe ettigi yanlış yaptığı şeyleri bana yaptirmicani hep destek olacağını söylüyo, kendi yedi helvalari börekleri tatlıları bana ot yedircek heralde

Cok teşekkür ederim cok güzel öneriler hepsini aklıma kaydettim mama gerekirse ablamın sütünü sağıp EDS veya şırınga yöntemiyle vermeyi düşünüyoruz insallah gerek kalmaz bolca sütüm olucak zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…