2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Gebelikte insan yavaş yorulan halinden bıkıyor istiyorsun ki ağrısız uyuyasın rahatça yuruyesin hele sıcakta var işler zorlaşıyor normalde bile kilo insanı çok kısıtlıyor

Allah yardımcın olsun ya ben de aynen rahatca sırt üstü yaticam çünkü nefesim cok daralıyor, yan yatınca da sırtım cok ağrıyo, buna şükür tabi riskli şeyler olmasin da

Gebelikte insan yavaş yorulan halinden bıkıyor istiyorsun ki ağrısız uyuyasın rahatça yuruyesin hele sıcakta var işler zorlaşıyor normalde bile kilo insanı çok kısıtlıyor
Kesinlikle yaa ankarada da hava birden ısındı, maskeler de cabası biyere çıkmaya insan üşeniyor bu ağırlıkla

Ben şindilik iki takım aldım biri delikli gibi patikleri ve kolları kendiden eldivenli kite kateden aldım önunde önlk ve şabkası var oldukça ince onu al istersen pramature alacaktım bugun gördum ama delikli gibi modelini bulamadım ilk uç ay 50-62 beden arasını kendinden eldivenli alıyorum hep aynı markanın kıyafetini alıyorum daha önce denediğim için açıkcası risk almıyorum kullanması rahat oluyor Başka vardır ama daha önce eşim ile teyzem almıştı onları begenmedim birde zıbınların alt kusmı uzun olmuyor bezi sıkıştırmıyor pişik olmuyor bebek

Bi doğsun yaaa sonra benzetsinler yani o yağ fotosunda bebeğe bile zor benziyolar zaten gerçi benimki yağ fotosunda kocaman ağzı kocaman burnu var kocaman gözü var dedi çocuğuma sinirlerim tavan yaptı kendisi küçücük nasıl kocaman ağzı burnu olabilir 24 haftalık bebeğin ben bilemedim gözleri zaten açılmamış ağzı da görünmüyor bile foto da hani olsa diyecem desin

İyi demişsin bence de kıskanıyorlar tutsunlar bığazlarını yemesinler ne bizle atışıyorlarsa

Ay farkı olacağı için doktorlar önerirler mi bilmem ama bence danışın derim

Kızlar özel sektör de 32. Haftadan önce doktor rapora çıkarabiliyor mu? Doktora da soracağım ona göre. Internette olabilir yazıyor
RAporluk durumun varsa her zaman rapor verir doktorlar sonrasında 32. Hafta raporunu göttğrsn yanlız rapor bitmeden 32. Hafta raporunu alman gerekr denk gelmesi lazım

Merhaba ne yaptiniz acaba...benim de suyu ve kilosu fazla dedi doktor ve asiri panik haldeyim...sizin sirf suyu fazla diye mi rahme dikis atilacak?
Merhaba,
Rahime dikiş atılması bugün iptal edildi (sebep su fazlalığı degildi, rahim ağzı kısalığı). İptal edilmesinin sebebi ise 27.haftada olmam ( normalde bu işlem 11-14. Haftalarda yapılıyormuş, çok riskliymis şuan benim için, işlem sırasında suyun gelebilir dendi).
Bugün ki kontrolde su yine fazlaydı ama bebeğin gelişimi ve kilosu haftasina göre çok normalmis. Bu arada bende diyabeti diyet ile kontrol altına aldım, insülin başlamadik.
Bugün celestone (erken doğum olursa diye bebek için ciğer geliştirici kortizon iğne) yapıldı, yarında yapılacak.
Sürekli istirahat halinde olmam gerekiyor, sadece yatıyorum yada uzun oturuyorum.
Progesteron fitil ve haftada bir pruluton iğne de kullanıyorum. Aynı zamanda oksapar iğne.
Bütün bu önlemler erken doğumu önlemek için umarım işe yarar, en azından 34.haftaya kadar.
Lütfen bana güzel enerjilerinizi yada dualarınızı gönderin arkadaşlarım

Ben 29. Haftanın içindeyim azalmadı canım hareketleri ama bazen çok az hareket ettiği zaman oluyor doktora da sordum hareketleri düzensiz bazen çok bazen az dedim normal dedi 24 saat içinde hiç hareket etmezse o zaman sıkıntı sanırım yine de doktoruna bir sor istersen için rahat eder

Birde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım var lütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana

Ay farkı olacağı için doktorlar önerirler mi bilmem ama bence danışın derim
Bi emzirme egitiminde sormustum mama vermekten iyidir beslenmesini huyunu suyunu bildigin bir annenin sütü demişti. Dünya sağlık örgütü de böyle diyomus kendi sütün yoksa süt anne, onu bulamiyosan mama. Bi de biberonla degil veya ona verip de emzirmesini istemicem ablam benim doğumdan önce biraz sağıp biriktircek, eds yöntemi kullanarak vericem bi yandan beni emecek ama ablamın sütü gelecek incecik bi kablodan. İnşallah gerek olmaz tabi kendi sütüm erkenden gelir de, ablamın doğumunda mecbur mama verdik iki hafta falan o yüzden tedbirli olalim diye böyle plan yaptık

Birde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım var lütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana
Hiç üzülme canım hayırlısı ile vaktinde gelicek bebeğin. O akıllı annesini hiç üzmez dimi annesi. Azcık heyecanlandırmış diyelim. Sınavın içinde basarılar diliyorum şimdiden

Aynıyız

Herkese merhabalar. Umarım herkesin gebelikleri güzel güzel gidiyordur. O da yapan oldumu yani mobilyaları hallettiniz mi?
Ben yaptım odasını. Park beşik gelmişti teyzemden ama şimdi sabit güzel ön koruması inebilen bir beşik bulduk onunla değiştirip park beşiği top havuzu oyun alanı gibi kullanacağım. Odasına bir tane tekli yatak koydum 1 yaşına kadar uyku düzeni edinene kadar yanına kalırım oda uzak belki duymam uyanamam diye. Haricinde bir tane dolap aldım bimden üst kapaklı kısma kendim askı tahtası monteledim hem uyguna geldi hemde dört beş yaşlarına kadar idare edecek birşey. Bir de odanın renklerine göre boyadım çok güzel oldu. Haricinde oyuncakları için yumuşak kenarlı iki tane kutu aldım odasına göre boyadım gene. Masa sandalye olabilen mama sandalyelerinden aldım ki ileridede kullanışlı olsun onu da odasına koydum. Kitaplığı boşalttım peluş oyuncakları puzzle ları falan koyarız diye odasında bıraktım. Haricinde oyun halımız, ışık geçirmeyen perdelerimiz bir de gece lambamız eksik sadece onları bekliyoruz hala araştırıyorum dışarı çok çıkamadığım için. Belki kusmuğu çok gelir diye reflü yatağı aldım. Annem de anne yanı minik yataklardan almış ama çok kullanır mıyım bilemiyorum oğlum çok hareketli olacak gibi hissediyorum hayatta durmaz orda ben eşyalara kullanışlılık ve kalite açısından bakıyorum neredeyse herşey ikinci el birilerinden gelme iyi durumda hala sağlam şeyler. Neyse ki hala daha işlevsiz yada belki kullanamayacağı şeylere heves etmeye başlamadım ama annem için aynısını söyleyemeyeceğim...

Umarım en rahat ve sorunsuz şekilde atlatırsınız bu dönemi, stres yapmamaya olumlu düşünmeye çalışın. Bende de gebelik şekeri çıktı, üstelik öncesinde hiçbir sağlık problemim olmamasına rağmen..sorun yaşanmadan geçecek bugünler umarım

Allah yardımcın olsun İnşallah vaktinde sağlıcakla gelsin kuzucuk ❤

Mide ekşimesi yanması yaşayan varmı neler yapıyorsunuz azaltmak için
Ben ölüyorum resmen yanmadan. Ne yesem ne yapsam yanıyor mahvoldum. Renin tablet çiğniyorum ama anlık rahatlama sağlıyor yarım saate tekrar yanabiliyor. Başka çözüm bulamadım su bile yakıyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…