- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.381
Gebelikte insan yavaş yorulan halinden bıkıyor istiyorsun ki ağrısız uyuyasın rahatça yuruyesin hele sıcakta var işler zorlaşıyor normalde bile kilo insanı çok kısıtlıyorYoo fazlasıyla planli bi gebelikti ama ben hayatım boyunca hep ideal kilomdan 7-8 kilo fazlaydim, boyum da kısa olduğu için cok dert eder hep diyet modunda olurdum cok da başarılı olamazdim, iyice bikmistim, hep dedim ki amaan nasi olsa hamile kalınca alicam ha 2 kg eksik ha 2 kg fazla dedim, hamile kalmam da 6 ay sürdü, o saldıgım evrede biraz daha fazla kilo aldimgercekten insan bıkıyo sürekli dikkat etme modunda bide esim cok zayif, tatliya vs çok düşkün ben de yapip yapip yemeden duramadim.
Benim kendi ailem yardım eder doğum öncesi temizlige doğumdan sonra da gelir kalır annem ablam ama yapacak bisey yok erken agırlastim neyse ki geçici bi dönem. Bi tek kilodan da değil ben eskiden de cabuk yorulan kendini pek incitmeyen biriydim malesef
Allah yardımcın olsun ya ben de aynen rahatca sırt üstü yaticam çünkü nefesim cok daralıyor, yan yatınca da sırtım cok ağrıyo, buna şükür tabi riskli şeyler olmasin daSırt ağrısı hamilelikte yaşanan bence En çok görülen ağrılardan dediğin gibi denge merkezi değişiyor ve ağrı çok oluyor hele masa başı iş yapıyorsan o ağrı sabahtan başlıyor bide bende skolyoz var artık kopucak diyorum ağrıdan hamilelik geçince İlk yapicaginiz şey ne diyorlar ya doya doya gerinmek kütletmek olucak
Kesinlikle yaa ankarada da hava birden ısındı, maskeler de cabası biyere çıkmaya insan üşeniyor bu ağırlıklaGebelikte insan yavaş yorulan halinden bıkıyor istiyorsun ki ağrısız uyuyasın rahatça yuruyesin hele sıcakta var işler zorlaşıyor normalde bile kilo insanı çok kısıtlıyor
Ben şindilik iki takım aldım biri delikli gibi patikleri ve kolları kendiden eldivenli kite kateden aldım önunde önlk ve şabkası var oldukça ince onu al istersen pramature alacaktım bugun gördum ama delikli gibi modelini bulamadım ilk uç ay 50-62 beden arasını kendinden eldivenli alıyorum hep aynı markanın kıyafetini alıyorum daha önce denediğim için açıkcası risk almıyorum kullanması rahat oluyor Başka vardır ama daha önce eşim ile teyzem almıştı onları begenmedim birde zıbınların alt kusmı uzun olmuyor bezi sıkıştırmıyor pişik olmuyor bebekKızlar biz adanada yaşıyoruz malum Doğum zamanıda çok sıcak oluyor ayak kısmı patikli takımlar almak istemiyorum ama annem ısrarla bebek üşür diyor sizler nasıl takımlar aldınız? Bir de hastane çantalarınızın içine neler koydunuz ayy lütfen yazın
Maalesef durum onu gösteriyorAhahahve bunlar doğumdan sonra da devam edevek bnce
Bi doğsun yaaa sonra benzetsinler yani o yağ fotosunda bebeğe bile zor benziyolar zaten gerçi benimki yağ fotosunda kocaman ağzı kocaman burnu var kocaman gözü var dedi çocuğuma sinirlerim tavan yaptı kendisi küçücük nasıl kocaman ağzı burnu olabilir 24 haftalık bebeğin ben bilemedim gözleri zaten açılmamış ağzı da görünmüyor bile foto da hani olsa diyecem desinAhhh bu kayınvalideler sinirlendirmek için illa bişey buluyor sanırım. Bebeğin ultrason görüntülerini ısrarla oğluna benzetiyor. Aynı babası demez mi. Bak bi doğsun aynı babası olacak diyor. Ya benzesin tabi de şimdiden ne anlaşılır ki. Kızının çocuuğu da babasının aynısı bunu söyleyince de ama duymasın sinirlenir diyor. Empati kuramıyorlar hiç ya.
İyi demişsin bence de kıskanıyorlarKesinlikle yaranilmaz yaabana da zayıfsın derlerdi bende 50 kiloydum ama daha 1 aylık hamileyken kilo aldığımı iddia ederdi kendisi 75 kilo aramızda 25 kilo vardı tabi şimdi ben 5 kilo aldım her gelişinde kilo almışsın diyor heralde kendi içini rahatlatmaya çalışıyor çünkü bana hep ilerde çocuk olunca görcem seni kilolu olacaksın falan derdi bence onun kıskançlığı bir gün eşine dedim en son benim 6 aylık hamile halim ondan 20 kilo zayıf diye. Valla hepiniz çekiyoruz heralde ama susmak yok artık
Ay farkı olacağı için doktorlar önerirler mi bilmem ama bence danışın derimCok teşekkür ederim cok güzel öneriler hepsini aklıma kaydettimmama gerekirse ablamın sütünü sağıp EDS veya şırınga yöntemiyle vermeyi düşünüyoruz insallah gerek kalmaz bolca sütüm olucak zaten
RAporluk durumun varsa her zaman rapor verir doktorlar sonrasında 32. Hafta raporunu göttğrsn yanlız rapor bitmeden 32. Hafta raporunu alman gerekr denk gelmesi lazımKızlar özel sektör de 32. Haftadan önce doktor rapora çıkarabiliyor mu? Doktora da soracağım ona göre. Internette olabilir yazıyor
Merhaba,Merhaba ne yaptiniz acaba...benim de suyu ve kilosu fazla dedi doktor ve asiri panik haldeyim...sizin sirf suyu fazla diye mi rahme dikis atilacak?
Ben 29. Haftanın içindeyim azalmadı canım hareketleri ama bazen çok az hareket ettiği zaman oluyor doktora da sordum hareketleri düzensiz bazen çok bazen az dedim normal dedi 24 saat içinde hiç hareket etmezse o zaman sıkıntı sanırım yine de doktoruna bir sor istersen için rahat ederKızlar yarın 28.haftaya giriyorum. okuduğum kadarıyla bebeğin hareketleri bu hafta sonunda azalırmış yeri daraldığı için ama benim 3 gündür hareketleri azaldı sanki ya. Yatınca daha çok hissediyorum. Uyuyana kadar en az 10 kere hissederim ama gün içinde oturunca vs eskiye göre daha az. Sizce korkmalı mıyım ya
Birde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım varMerhaba,
Rahime dikiş atılması bugün iptal edildi (sebep su fazlalığı degildi, rahim ağzı kısalığı). İptal edilmesinin sebebi ise 27.haftada olmam ( normalde bu işlem 11-14. Haftalarda yapılıyormuş, çok riskliymis şuan benim için, işlem sırasında suyun gelebilir dendi).
Bugün ki kontrolde su yine fazlaydı ama bebeğin gelişimi ve kilosu haftasina göre çok normalmis. Bu arada bende diyabeti diyet ile kontrol altına aldım, insülin başlamadik.
Bugün celestone (erken doğum olursa diye bebek için ciğer geliştirici kortizon iğne) yapıldı, yarında yapılacak.
Sürekli istirahat halinde olmam gerekiyor, sadece yatıyorum yada uzun oturuyorum.
Progesteron fitil ve haftada bir pruluton iğne de kullanıyorum. Aynı zamanda oksapar iğne.
Bütün bu önlemler erken doğumu önlemek içinumarım işe yarar, en azından 34.haftaya kadar.
Lütfen bana güzel enerjilerinizi yada dualarınızı gönderin arkadaşlarım
Bi emzirme egitiminde sormustum mama vermekten iyidir beslenmesini huyunu suyunu bildigin bir annenin sütü demişti. Dünya sağlık örgütü de böyle diyomus kendi sütün yoksa süt anne, onu bulamiyosan mama. Bi de biberonla degil veya ona verip de emzirmesini istemicem ablam benim doğumdan önce biraz sağıp biriktircek, eds yöntemi kullanarak vericem bi yandan beni emecek ama ablamın sütü gelecek incecik bi kablodan. İnşallah gerek olmaz tabi kendi sütüm erkenden gelir de, ablamın doğumunda mecbur mama verdik iki hafta falan o yüzden tedbirli olalim diye böyle plan yaptıkAy farkı olacağı için doktorlar önerirler mi bilmem ama bence danışın derim
Rabbim korktugunuza ugratmasin, ben inaniyorum 34 ü geçeceğine cok okudum o şekilde tedbirli ilerleyip zamanında doğum yapanları..Birde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım varlütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana
Hiç üzülme canım hayırlısı ile vaktinde gelicek bebeğin. O akıllı annesini hiç üzmezBirde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım varlütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana
AynıyızBu haftalarda sanırım hepimiz farklı durumlar yaşıyoruz. Bugün biraz fazla hareketli benim kızAyağa kalkarken kasığıma bıçak saplanmış gibi bir acı hissettim. Karnım, göbek deliğimden aşağı kısmı kaskatı kesildi akşama doğru. Hareketlerini de genelde epey aşağıda hissetmeye başladım. Mesaneme baskısı da iyice arttı, 1 bardak su içsem hemen wc ye gidiyorum.
Ben yaptım odasını. Park beşik gelmişti teyzemden ama şimdi sabit güzel ön koruması inebilen bir beşik bulduk onunla değiştirip park beşiği top havuzu oyun alanı gibi kullanacağım. Odasına bir tane tekli yatak koydum 1 yaşına kadar uyku düzeni edinene kadar yanına kalırım oda uzak belki duymam uyanamam diye. Haricinde bir tane dolap aldım bimden üst kapaklı kısma kendim askı tahtası monteledim hem uyguna geldi hemde dört beş yaşlarına kadar idare edecek birşey. Bir de odanın renklerine göre boyadım çok güzel oldu. Haricinde oyuncakları için yumuşak kenarlı iki tane kutu aldım odasına göre boyadım gene. Masa sandalye olabilen mama sandalyelerinden aldım ki ileridede kullanışlı olsun onu da odasına koydum. Kitaplığı boşalttım peluş oyuncakları puzzle ları falan koyarız diye odasında bıraktım. Haricinde oyun halımız, ışık geçirmeyen perdelerimiz bir de gece lambamız eksik sadece onları bekliyoruz hala araştırıyorum dışarı çok çıkamadığım için. Belki kusmuğu çok gelir diye reflü yatağı aldım. Annem de anne yanı minik yataklardan almış ama çok kullanır mıyım bilemiyorum oğlum çok hareketli olacak gibi hissediyorum hayatta durmaz ordaHerkese merhabalar. Umarım herkesin gebelikleri güzel güzel gidiyordur. O da yapan oldumu yani mobilyaları hallettiniz mi?
Merhaba,
Rahime dikiş atılması bugün iptal edildi (sebep su fazlalığı degildi, rahim ağzı kısalığı). İptal edilmesinin sebebi ise 27.haftada olmam ( normalde bu işlem 11-14. Haftalarda yapılıyormuş, çok riskliymis şuan benim için, işlem sırasında suyun gelebilir dendi).
Bugün ki kontrolde su yine fazlaydı ama bebeğin gelişimi ve kilosu haftasina göre çok normalmis. Bu arada bende diyabeti diyet ile kontrol altına aldım, insülin başlamadik.
Bugün celestone (erken doğum olursa diye bebek için ciğer geliştirici kortizon iğne) yapıldı, yarında yapılacak.
Sürekli istirahat halinde olmam gerekiyor, sadece yatıyorum yada uzun oturuyorum.
Progesteron fitil ve haftada bir pruluton iğne de kullanıyorum. Aynı zamanda oksapar iğne.
Bütün bu önlemler erken doğumu önlemek içinumarım işe yarar, en azından 34.haftaya kadar.
Allah yardımcın olsunMerhaba,
Ben ölüyorum resmen yanmadan. Ne yesem ne yapsam yanıyor mahvoldum. Renin tablet çiğniyorum ama anlık rahatlama sağlıyor yarım saate tekrar yanabiliyor. Başka çözüm bulamadım su bile yakıyor sankiMide ekşimesi yanması yaşayan varmı neler yapıyorsunuz azaltmak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?