- 24 Aralık 2013
- 677
- 906
- 103
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.401
Dr a ne zaman gittiniz en son bende şekerimi dengede türüyüm için insilun kullanmıyorum bu c.tesi kont var bakalım ne diyecek merak icerisindeyimMerhaba ,aramizda 1hafta var...benim de hem bebek kilosu hem de suyu fazla dedi ve bende de diyabet var...insulin vermedi maa 2 aydir diyetteyimona ragmen asiri korkuyorum..saglikla gelse bu bebisler
Cok teşekkür ederim. Aslında daha 15 gün falan oldu kontrole gideli ama bir gün önce bile gitmiş olsam insan korkuyor. Hiç hareket etmese dediğin gibi o zaman sıkıntı oluyormuş benim sadece düzensiz bazı saatler çok bazı saatler az. Eğer çok takmaya devam edersem hemen gideceğimBen 29. Haftanın içindeyim azalmadı canım hareketleri ama bazen çok az hareket ettiği zaman oluyor doktora da sordum hareketleri düzensiz bazen çok bazen az dedim normal dedi 24 saat içinde hiç hareket etmezse o zaman sıkıntı sanırım yine de doktoruna bir sor istersen için rahat eder
Bana da aynısı oldu canm daha azaldı hareketleri sanki hatta eskiden tekmeleri daha sağlamdı bendeendişe yapmamaya çalışıyorm çnkü afadersn ota b.ka endiséyapıyorm bi dur kızm yaw sen nasl tecrübelisnnesn diyormKızlar yarın 28.haftaya giriyorum. okuduğum kadarıyla bebeğin hareketleri bu hafta sonunda azalırmış yeri daraldığı için ama benim 3 gündür hareketleri azaldı sanki ya. Yatınca daha çok hissediyorum. Uyuyana kadar en az 10 kere hissederim ama gün içinde oturunca vs eskiye göre daha az. Sizce korkmalı mıyım ya
Kesinlikle ya 3 tane de çocuğun olsa ilk de olsa insan korkuyor vallaBana da aynısı oldu canm daha azaldı hareketleri sanki hatta eskiden tekmeleri daha sağlamdı bendeendişe yapmamaya çalışıyorm çnkü afadersn ota b.ka endiséyapıyorm bi dur kızm yaw sen nasl tecrübelisnnesn diyormama işte söz konusu evlat olunca tecrübeye bakmıyorm valla:)
İnşallah hepsi su gibi geçer :)Birde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım varlütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana
Ben de sıcaklardan bir haftadır hiç bir şey yiyemediğim için 1 kilo verdim, sonra kendimi yemeye zorlayarak geri aldım. Bu arada ilginçtir ki kan şekerim de pek düşmedi. 3. trimesterde kilo vermek iyi bir şey olmayabilir ama gebelik şekeri diyeti ile bebeğe zararı olacak şeyleri kesiyoruz, faydalı olanları arttırıyoruz. O yüzden o kilosunu normal olarak alıyordur. Üzülmeyin.Günaydınşekerden dolayı dört gündür diyetteyim ve az önce bir tartılayım dedim 900 gr gitmiş hem sevindim ödem gitmiştir diye, hem de bu böyle devam ederse bebeğin gelişimini etkiler mi acaba diye kafama takıldı. Gerçi ben zaten bugüne kadar normalin biraz üzerinde kilo almıştım (9 kilo) ama malum 3. trimesterda kilo vermek iyi değil diyorlar.. Bu sabahki derdim de bu oldu hayırlısı
Umarım dediğiniz gibi kilo alıyordur, çünkü ben diyet aslında çok kısıtlı olmamasına rağmen açlık hissediyorum..Doktor bana şeker cihazına şimdilik gerek yok dediği için şekerimi ölçmüyorum, bu durum şekere nasıl yansıdı bir fikrim yok maalesefİnşallah hepsi su gibi geçer :)
Ben de sıcaklardan bir haftadır hiç bir şey yiyemediğim için 1 kilo verdim, sonra kendimi yemeye zorlayarak geri aldım. Bu arada ilginçtir ki kan şekerim de pek düşmedi. 3. trimesterde kilo vermek iyi bir şey olmayabilir ama gebelik şekeri diyeti ile bebeğe zararı olacak şeyleri kesiyoruz, faydalı olanları arttırıyoruz. O yüzden o kilosunu normal olarak alıyordur. Üzülmeyin.
Geçmiş olsun canım. Sağlıkla vakitlice kucağına alırsın inşallah. Sınavında da başarılarBirde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım varlütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana
Aslında ben de diyetin hiç doyurmayacağını düşünmüştüm ama 3 ana 2 ara öğünle açlık hissi olmuyor. Benimki psikolojik etkilenme gibi geldi o yüzden. Doktorum demediği halde ben ölçüm cihazı aldım, kafam rahatladı açıkçası.Umarım dediğiniz gibi kilo alıyordur, çünkü ben diyet aslında çok kısıtlı olmamasına rağmen açlık hissediyorum..Doktor bana şeker cihazına şimdilik gerek yok dediği için şekerimi ölçmüyorum, bu durum şekere nasıl yansıdı bir fikrim yok maalesef
Kadın doğumdaki diyetisyen bana hem kahvaltıda ekmek, hem de diğer öğünlerde tam buğday makarna veya bulgur pilavı yeme seçeneği verdi, karbonhidrat almazsan protein yakarsın bu da bebeğin gelişimini etkileyebilir bunu istemiyoruz dedi ama herkesin kendi metabolizması ve değerlerine göre veriliyor elbette bu diyetler. Kişiden kişiye değişir. Belki ben de bir cihaz alırım, çok merak ediyorum çünkü gidişatıAslında ben de diyetin hiç doyurmayacağını düşünmüştüm ama 3 ana 2 ara öğünle açlık hissi olmuyor. Benimki psikolojik etkilenme gibi geldi o yüzden. Doktorum demediği halde ben ölçüm cihazı aldım, kafam rahatladı açıkçası.
Hangi yiyeceğin nasıl etki ettiğini bilseniz daha iyi olur gibi geliyor. Mesela tam buğday ekmeğini nasıl olsa beyaz ekmek gibi değil diye yemeyi abartırsam (ki sadece kahvaltıda ekmek yiyorum) tokluk ölçümüm direkt yükseliyor, yumurta sayısını arttırıp ekmeği azaltma gibi düzenlemeler yapıyorum bazen.
Ben gecen hafta gitmistim..sonraki randevumuz hftaya p.tesi....insallah bu diyetle suyu dengelenmistirDr a ne zaman gittiniz en son bende şekerimi dengede türüyüm için insilun kullanmıyorum bu c.tesi kont var bakalım ne diyecek merak icerisindeyim
Bebiş inşallah sağlıkla hayırlısıyla zamanında gelsin vaktini doldursun, sınavında da emeklerin karşılıksız kalmasın insalllahhhhhMerhaba,
Rahime dikiş atılması bugün iptal edildi (sebep su fazlalığı degildi, rahim ağzı kısalığı). İptal edilmesinin sebebi ise 27.haftada olmam ( normalde bu işlem 11-14. Haftalarda yapılıyormuş, çok riskliymis şuan benim için, işlem sırasında suyun gelebilir dendi).
Bugün ki kontrolde su yine fazlaydı ama bebeğin gelişimi ve kilosu haftasina göre çok normalmis. Bu arada bende diyabeti diyet ile kontrol altına aldım, insülin başlamadik.
Bugün celestone (erken doğum olursa diye bebek için ciğer geliştirici kortizon iğne) yapıldı, yarında yapılacak.
Sürekli istirahat halinde olmam gerekiyor, sadece yatıyorum yada uzun oturuyorum.
Progesteron fitil ve haftada bir pruluton iğne de kullanıyorum. Aynı zamanda oksapar iğne.
Bütün bu önlemler erken doğumu önlemek içinumarım işe yarar, en azından 34.haftaya kadar.
Lütfen bana güzel enerjilerinizi yada dualarınızı gönderin arkadaşlarım
Hamileliğin başından beri uykusuzluk yaşayan ben 1 haftadır okadar derin uyuyorum ki bu sıcaklarda nasıl başarıyorum kendime şaşıyorumKızlar uyku düzeniniz nasıl? Son günlerde zor uyuyordum ama dün gece en zoruydu. Sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. Salonda yatıyorum yok, yatakta uyku yok. Sabah 5 olmuş böyle böyle. Yorgun düşüp sızdım resmen. 30 dk da bir uyanıyorum uyuyunca da.
Ben de sabaha karşı uyanıyorum ve sonra uyku tutmuyor. Gece problemim yok ama sabah beş-altıdan itibaren uyuyamıyorumKızlar uyku düzeniniz nasıl? Son günlerde zor uyuyordum ama dün gece en zoruydu. Sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. Salonda yatıyorum yok, yatakta uyku yok. Sabah 5 olmuş böyle böyle. Yorgun düşüp sızdım resmen. 30 dk da bir uyanıyorum uyuyunca da.
Aynı beennnKızlar uyku düzeniniz nasıl? Son günlerde zor uyuyordum ama dün gece en zoruydu. Sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. Salonda yatıyorum yok, yatakta uyku yok. Sabah 5 olmuş böyle böyle. Yorgun düşüp sızdım resmen. 30 dk da bir uyanıyorum uyuyunca da.
Bebek hareketlerinden dolayımı uyuyamıyorsunn?Kızlar uyku düzeniniz nasıl? Son günlerde zor uyuyordum ama dün gece en zoruydu. Sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. Salonda yatıyorum yok, yatakta uyku yok. Sabah 5 olmuş böyle böyle. Yorgun düşüp sızdım resmen. 30 dk da bir uyanıyorum uyuyunca da.
Ayh bende öyleyimm gece sıkıntı yok sabah uyanırsam tuvalete falan bidaha uyuyamıyorumBen de sabaha karşı uyanıyorum ve sonra uyku tutmuyor. Gece problemim yok ama sabah beş-altıdan itibaren uyuyamıyorum
MaaşallahHamileliğin başından beri uykusuzluk yaşayan ben 1 haftadır okadar derin uyuyorum ki bu sıcaklarda nasıl başarıyorum kendime şaşıyorumResmen kaç ayın birikmiş uykusunu uyuyorum.
Normalde ben de öyleydim ama şimdi gece de problem olmaya başladı uykuBen de sabaha karşı uyanıyorum ve sonra uyku tutmuyor. Gece problemim yok ama sabah beş-altıdan itibaren uyuyamıyorum
Sola sağa dönmek de yoruyor zaten. Bir de tuvalete kalkmak hiç uyku bırakmıyorAynı beennngeceleri uyumak zulüm gibi artık ya. Sol tarafıma yatıyorum olmuyor sağa yatıyorum olmuyor sirt ustu zaten mumkun değil. Tam uyuyacak gibi oluyorum tuvaletim geliyor, kalkıyorum uykum kaçıyor. En son heralde yorgun düşüp uyuyorum bende. Geceleri en az 4 kez tuvalete kalkıyorum zaten olan uykuda gidiyor
Bebeğin hareketleri hafif oluyor o rahatsız etmiyor da, rahat edemiyorum. Uyumak için uygun pozisyonu bulamıyorum.Bebek hareketlerinden dolayımı uyuyamıyorsunn?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?