2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhaba ,aramizda 1hafta var...benim de hem bebek kilosu hem de suyu fazla dedi ve bende de diyabet var...insulin vermedi maa 2 aydir diyetteyimona ragmen asiri korkuyorum..saglikla gelse bu bebisler
Dr a ne zaman gittiniz en son bende şekerimi dengede türüyüm için insilun kullanmıyorum bu c.tesi kont var bakalım ne diyecek merak icerisindeyim

Cok teşekkür ederim. Aslında daha 15 gün falan oldu kontrole gideli ama bir gün önce bile gitmiş olsam insan korkuyor. Hiç hareket etmese dediğin gibi o zaman sıkıntı oluyormuş benim sadece düzensiz bazı saatler çok bazı saatler az. Eğer çok takmaya devam edersem hemen gideceğim

Bana da aynısı oldu canm daha azaldı hareketleri sanki hatta eskiden tekmeleri daha sağlamdı bendeendişe yapmamaya çalışıyorm çnkü afadersn ota b.ka endiséyapıyorm bi dur kızm yaw sen nasl tecrübelisnnesn diyormama işte söz konusu evlat olunca tecrübeye bakmıyorm valla:)

Günaydın şekerden dolayı dört gündür diyetteyim ve az önce bir tartılayım dedim 900 gr gitmiş hem sevindim ödem gitmiştir diye, hem de bu böyle devam ederse bebeğin gelişimini etkiler mi acaba diye kafama takıldı. Gerçi ben zaten bugüne kadar normalin biraz üzerinde kilo almıştım (9 kilo) ama malum 3. trimesterda kilo vermek iyi değil diyorlar.. Bu sabahki derdim de bu oldu hayırlısı

Kesinlikle ya 3 tane de çocuğun olsa ilk de olsa insan korkuyor valla benim ilk çocuğum bir de gel de kalbime anlat işte

Birde bu sıkıntılarimin arasında, 12 Temmuz'da doktora bitirme sınavım var lütfen bunun içinde güzel enerjilerinizi yollayın bana
İnşallah hepsi su gibi geçer :)
Ben de sıcaklardan bir haftadır hiç bir şey yiyemediğim için 1 kilo verdim, sonra kendimi yemeye zorlayarak geri aldım. Bu arada ilginçtir ki kan şekerim de pek düşmedi. 3. trimesterde kilo vermek iyi bir şey olmayabilir ama gebelik şekeri diyeti ile bebeğe zararı olacak şeyleri kesiyoruz, faydalı olanları arttırıyoruz. O yüzden o kilosunu normal olarak alıyordur. Üzülmeyin.

Umarım dediğiniz gibi kilo alıyordur, çünkü ben diyet aslında çok kısıtlı olmamasına rağmen açlık hissediyorum..Doktor bana şeker cihazına şimdilik gerek yok dediği için şekerimi ölçmüyorum, bu durum şekere nasıl yansıdı bir fikrim yok maalesef

Aslında ben de diyetin hiç doyurmayacağını düşünmüştüm ama 3 ana 2 ara öğünle açlık hissi olmuyor. Benimki psikolojik etkilenme gibi geldi o yüzden. Doktorum demediği halde ben ölçüm cihazı aldım, kafam rahatladı açıkçası.
Hangi yiyeceğin nasıl etki ettiğini bilseniz daha iyi olur gibi geliyor. Mesela tam buğday ekmeğini nasıl olsa beyaz ekmek gibi değil diye yemeyi abartırsam (ki sadece kahvaltıda ekmek yiyorum) tokluk ölçümüm direkt yükseliyor, yumurta sayısını arttırıp ekmeği azaltma gibi düzenlemeler yapıyorum bazen.

Kadın doğumdaki diyetisyen bana hem kahvaltıda ekmek, hem de diğer öğünlerde tam buğday makarna veya bulgur pilavı yeme seçeneği verdi, karbonhidrat almazsan protein yakarsın bu da bebeğin gelişimini etkileyebilir bunu istemiyoruz dedi ama herkesin kendi metabolizması ve değerlerine göre veriliyor elbette bu diyetler. Kişiden kişiye değişir. Belki ben de bir cihaz alırım, çok merak ediyorum çünkü gidişatı sakıncası yoksa, cihazdan memnunsanız hangi markayı aldınız acaba

Son düzenleme:
Kızlar uyku düzeniniz nasıl? Son günlerde zor uyuyordum ama dün gece en zoruydu. Sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. Salonda yatıyorum yok, yatakta uyku yok. Sabah 5 olmuş böyle böyle. Yorgun düşüp sızdım resmen. 30 dk da bir uyanıyorum uyuyunca da.

Bebiş inşallah sağlıkla hayırlısıyla zamanında gelsin vaktini doldursun, sınavında da emeklerin karşılıksız kalmasın insalllahhhhh iyi enerjilerimiz ve dualarımız sizinle

Hamileliğin başından beri uykusuzluk yaşayan ben 1 haftadır okadar derin uyuyorum ki bu sıcaklarda nasıl başarıyorum kendime şaşıyorum Resmen kaç ayın birikmiş uykusunu uyuyorum.

Ben de sabaha karşı uyanıyorum ve sonra uyku tutmuyor. Gece problemim yok ama sabah beş-altıdan itibaren uyuyamıyorum

Aynı beennn geceleri uyumak zulüm gibi artık ya. Sol tarafıma yatıyorum olmuyor sağa yatıyorum olmuyor sirt ustu zaten mumkun değil. Tam uyuyacak gibi oluyorum tuvaletim geliyor, kalkıyorum uykum kaçıyor. En son heralde yorgun düşüp uyuyorum bende. Geceleri en az 4 kez tuvalete kalkıyorum zaten olan uykuda gidiyor

Bebek hareketlerinden dolayımı uyuyamıyorsunn?

Hamileliğin başından beri uykusuzluk yaşayan ben 1 haftadır okadar derin uyuyorum ki bu sıcaklarda nasıl başarıyorum kendime şaşıyorum Resmen kaç ayın birikmiş uykusunu uyuyorum.
Maaşallah Hep böyle devam etsin
Ben de sabaha karşı uyanıyorum ve sonra uyku tutmuyor. Gece problemim yok ama sabah beş-altıdan itibaren uyuyamıyorum
Normalde ben de öyleydim ama şimdi gece de problem olmaya başladı uyku
Sola sağa dönmek de yoruyor zaten. Bir de tuvalete kalkmak hiç uyku bırakmıyor
Bebek hareketlerinden dolayımı uyuyamıyorsunn?
Bebeğin hareketleri hafif oluyor o rahatsız etmiyor da, rahat edemiyorum. Uyumak için uygun pozisyonu bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…