- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #21.521
Dogum yardımını kurumumuz dilekçe ile veriyorduk onlar yatırıyordu şimdi bz dilekçeleri ale politiklara veriyoruz bize zaten bunu veriyorlar sgklılara ödenenler daha farklı 89 0-6 yaş çocuklara verilen rakam zannımca her ay masşa ekleniyor ama genelde vekalet kimdeyse ona benim eşim bireysel yatırdığı için sigırtasını ben eş yardımı ve çocuk yardımını alıyorum genelde hep çocuk etkek uzerinde eş yardımı401 lira oldu yeni tazmnat ileDoğum parasını daha çok ihtiyacı olanlara veriyorlar herhalde bize vermezler diye düşündüm doğru mu düşündüm 89 lira da ne çok muş
İkinci çocukta 400 oluyor uçuncu 600 olur zannımca hatırlıyorsam ama kat sayı değişti ya daha zamlı olabilirBiz ssklıyız ıkı cocuk için tek seferlik 300 tl vermıslerdı iki yıl önce. İlk cocukta almamıstık ıkı tane sı için okadarıkı paket bez aldın bıttııı
Sıcaklar beni de aşırı zorluyor evden çıkmak istemiyorum. Kilo olarak pek ağırlaşmadım ama bazen sıcaklardan sadece oturmak istiyorum. Ama dün enerjim gayet iyidi düğünde halay bile çektimKızlar nasıl geçiyor hamilelik. Bu 30. Hafta ve sonrasi zorlayıcı gibi artan kilolar vs.. Çok almadım ben ama yinede bir ağırlık uyku cöküyor. Ağustos- ayı zor geçicek belliki. Allah hepimizin yardimcisi olsun diyelim
Bende 21 felan almam gerekiyor ama özele bayramdan önce gitsem 31 oluyorum acaba 31 de veriyorlar mı perdonele sordum doktora sor dedi onlardanda cevap gelmedi 32+6 alacağım bu gidişle birşey olmaz dediler ama yinede personelle sıkıntı olmasın istiyorum bayram gunu rapor alamam 31 de alsam bebek erken dogarsa aslında çok kaybım olmaz bebekler kırk haftayı tamamlamıyor ama tamamlarsa da sıkıntı olur gibi sen gidersen sorablir misin benim doktorun sekreterinden cevap gelmediBugün mesaj attım doktoruma bayramda olmayacakmış iyiki söyledin canım teşekkür ederimbaşka bir doktora 19 Temmuz'a al raporu da ondan alırsın dedi Ağustos'un ilk haftasında bana gel dedi demekki 32. haftadan sonra kontroller 2 haftaya düşüyor
Normal hep oluyor yatınca yüklenindiğin çin bacak çekiyor aynı pozısyonda çok yatma ondan oluyor ben çok dönuyorum yinede rahim bagları açıyor eger fazla uyursam kalçam çekiyorMerhabalar ben 28. Haftafayım. Geçen hafta sağ kalçamdan bacağıma çeken bir ağrı yaşadım ama hareket edince oluyordu. Yürütmedi resmen beni. Birkaç gün sonra geçti. Bu sabah uyandım alt karnım kasıklarım ağrıyor aşırı bir ağrı değil ama rahatsız ediyor. Bu durumu yaşayanlar oldu mu acaba ?
Meyve az yemişsinizdir gaz olmamıştır gaz sert ve şişkin yapıyorBenim gün içinde bazen sert basen yumuşak oluyor, normal sanırım
Sıcaklar bir yandan, kilo, ağırlaşma diğer yandan zorlanmaya başladım ben. Yemek yaparken bile oturarak doğruyorum malzemeleri. Yememe içmeme dikkat ediyorum ama yine de halsizlik var. 3 gündür de soğuk algınlığı, bu havada nasıl becerdim bilmiyorum. Eşim biraz rahatsızdı o iyileşti, bende başladı. Ilacsiz, bitkisel karışımlarla iyileşmeye çalışıyorum. Pandemiden de bunaldım artık. Hem kimseyle görüşmek istemiyorum, hem kendimi yalnız hissediyorum. Eşimin benim kadar hassas davranmamasına da ayrıca gıcık olmaya başladım. Normalde sakin mizacliyim ama her an elimde kalacak gibi hissediyorum.Kızlar nasıl geçiyor hamilelik. Bu 30. Hafta ve sonrasi zorlayıcı gibi artan kilolar vs.. Çok almadım ben ama yinede bir ağırlık uyku cöküyor. Ağustos- ayı zor geçicek belliki. Allah hepimizin yardimcisi olsun diyelim
Yaa valla bu masaj benim de aklıma geldi cidden faydasi olur mu?Ay birimde öyle ufak bi burnumuz yok kemerli biraz tabi niyetim ve önemlisi hep sağlıklı olması ama gelde buruna takmışımdır inşallh küçük olur diyeusg de bizimse büyük görünüyor burun doğunca hergün masaj yapalım kız burunlarına elimizle toplayıp şekillendiriyorsun etkisi oluyo annemler hep yaparmış ama bana pek yapmadılar sanırım kardeşleriminki çok güzel küçücük
Evet artık yediklerime dikkat ediyorum, keşke başlarda da etseymişimMeyve az yemişsinizdir gaz olmamıştır gaz sert ve şişkin yapıyor
Siz yine yapın istiyorsanız ama fizyolojik özellikler bebeğin DNA’sında paket halinde geliyor, sonradan estetik ameliyat yapmak dışında yapılacak hiçbir şey o yapıyı değiştirmiyor. Esmer ve kalın derili genotip, sarışın ve ince deriliye göre baskın, geniş burun ince buruna, kıvırcık saç düz saça baskın mesela. Ama bir yerde de şans, bazen bakıyorsunuz anne baba sarışın çocuk esmer, bazen çok esmer kadınlar sapsarı çocuk doğuruyor, sadece anne baba değil yani bu genleri belirleyen, tüm sülale belirliyorYaa valla bu masaj benim de aklıma geldi cidden faydasi olur mu?
Benim tahmini doğum tarihim 15 Eylül, sen benden 5 gün önce gözüküyorsun. 20 Temmuzda ben 32+0 oluyorum. Senin nasıl 21 i oluyor? Benden 5 gün önce alman gerekir. Benim doktorum kendisi veremeyeceği için özellikle yönlendirdi hastaneye. 32+6 çok geç. Raporun 32+0 olarak yazılması gerekiyor. Problem yasamanı istemem.Bende 21 felan almam gerekiyor ama özele bayramdan önce gitsem 31 oluyorum acaba 31 de veriyorlar mı perdonele sordum doktora sor dedi onlardanda cevap gelmedi 32+6 alacağım bu gidişle birşey olmaz dediler ama yinede personelle sıkıntı olmasın istiyorum bayram gunu rapor alamam 31 de alsam bebek erken dogarsa aslında çok kaybım olmaz bebekler kırk haftayı tamamlamıyor ama tamamlarsa da sıkıntı olur gibi sen gidersen sorablir misin benim doktorun sekreterinden cevap gelmedi
Ay inşallah canımIlk olunca acemilik vs tedirgin oluyorumacaba bu niye oldu başka bir şey mi var bir sorun mu var derken bir bakmışım korku sarmış insallah bizde 40ı falan görürüz o zaman
O zaman inşallah gönlünden geçtiği gibi olur diyorumAy inşallah canımBenimki sezeryan diye doktor 40 a bırakmaz ama bu kez 38. Haftayı doldurabilsem çok iyi olurdu.
Ben bildiğin esmerim ,böyle yanık tenli bronz bir tenim var. Eşim beyaz tenli ama siyah saçlı falan. Oğlum bildiğin sarışınSiz yine yapın istiyorsanız ama fizyolojik özellikler bebeğin DNA’sında paket halinde geliyor, sonradan estetik ameliyat yapmak dışında yapılacak hiçbir şey o yapıyı değiştirmiyor. Esmer ve kalın derili genotip, sarışın ve ince deriliye göre baskın, geniş burun ince buruna, kıvırcık saç düz saça baskın mesela. Ama bir yerde de şans, bazen bakıyorsunuz anne baba sarışın çocuk esmer, bazen çok esmer kadınlar sapsarı çocuk doğuruyor, sadece anne baba değil yani bu genleri belirleyen, tüm sülale belirliyor
Amin canımO zaman inşallah gönlünden geçtiği gibi olur diyorum
Ya tabiki genetik özellik bu cok iyi biliyorum ama ilk dogdugunda sanki tüm kemikleri daha yumusakmıs biraz şekillenebilirmis gibi düşünüyo insan bide bi arkadas anlatirdi onun bi akrabasi kaş şeklini begenmezmis ve nasıl baskinsa iki çocuğu da ayni sekilde olmuş kaşları biraz düşük sanırım, üçüncü kızında hep çocuğun kaşlarini yukarı dogru ovalamis hafiften kavis verir gibi duzeltir gibi hatta cocuk ayaklanip yürüdüğünde bile her annesinin yanına geldiginde kadinin eli alışmış hep çocuğun kaşını düzeltmiş öyle öyle şekil almış kaşı diye anlatırdı, ondan dolayı acaba mi dedimSiz yine yapın istiyorsanız ama fizyolojik özellikler bebeğin DNA’sında paket halinde geliyor, sonradan estetik ameliyat yapmak dışında yapılacak hiçbir şey o yapıyı değiştirmiyor. Esmer ve kalın derili genotip, sarışın ve ince deriliye göre baskın, geniş burun ince buruna, kıvırcık saç düz saça baskın mesela. Ama bir yerde de şans, bazen bakıyorsunuz anne baba sarışın çocuk esmer, bazen çok esmer kadınlar sapsarı çocuk doğuruyor, sadece anne baba değil yani bu genleri belirleyen, tüm sülale belirliyor
Hamilelikten dır canim. Valla bende çok bunaldim. Bir de evdeyim bu dönemde sıkılıyorum akşama kadar. Pandemiden de herkesle gorusulmuyor. Bende bazen kızıyorum eşime haftasonu oldumu biraz gezelim istiyorum oda bisey çıkarınca akraba vs. Kızıyorum zaten evdeyim beni anlamadığını hissediyorum bazen ama napalim sabır sabır deyip geçiyoruz yineSıcaklar bir yandan, kilo, ağırlaşma diğer yandan zorlanmaya başladım ben. Yemek yaparken bile oturarak doğruyorum malzemeleri. Yememe içmeme dikkat ediyorum ama yine de halsizlik var. 3 gündür de soğuk algınlığı, bu havada nasıl becerdim bilmiyorum. Eşim biraz rahatsızdı o iyileşti, bende başladı. Ilacsiz, bitkisel karışımlarla iyileşmeye çalışıyorum. Pandemiden de bunaldım artık. Hem kimseyle görüşmek istemiyorum, hem kendimi yalnız hissediyorum. Eşimin benim kadar hassas davranmamasına da ayrıca gıcık olmaya başladım. Normalde sakin mizacliyim ama her an elimde kalacak gibi hissediyorum.Yani sebep hamilelik mi, pandemi mi bilmiyorum ama psikolojik olarak zorlanmaya başladım artık.
Nisan'dan beri evdeyim ben. Kimseyle görüşmüyorum normalde. Eşim haftasonu kendine bir iş bulursa iyice bunaliyorum. En azından açık havada gezeyim diyorum. Sıkıldığını nerden bileyim diyorHamilelikten dır canim. Valla bende çok bunaldim. Bir de evdeyim bu dönemde sıkılıyorum akşama kadar. Pandemiden de herkesle gorusulmuyor. Bende bazen kızıyorum eşime haftasonu oldumu biraz gezelim istiyorum oda bisey çıkarınca akraba vs. Kızıyorum zaten evdeyim beni anlamadığını hissediyorum bazen ama napalim sabır sabır deyip geçiyoruz yine
Erkekler bizler kadar ince dusunemiyor canimNisan'dan beri evdeyim ben. Kimseyle görüşmüyorum normalde. Eşim haftasonu kendine bir iş bulursa iyice bunaliyorum. En azından açık havada gezeyim diyorum. Sıkıldığını nerden bileyim diyorHer gün evde ne kadar sıkıldığımı söylüyorum halbuki.
Hasta olduğumu biliyor, dün akşam iş arkadaşı ailesiyle misafirliğe geldi. Eşim hasta, hamile, pandemi var demek çok mu zor? Ben en yakinlarimla görüşmüyorum, onun haftanın 5 günü iş yerinde dip dibe olduğu arkadaşını görmesem de olur yani. Bir şey olacaksa her türlü olur ama ben bu kadar dikkat ederken onun dikkat etmemesi çok incitiyor. Ilk defa, lohusa olunca nasıl hissedicem diye korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?