2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Daha önce 13. Hftada bi kaybım var. Normal doğum şeklinde tahliye edildi suni sancı ve vajinaya yerleştirilen fitillerle. O zaman hep alttan açıklık muayenesi yapıldı. Bende bu durum travma oluşturdu sanırım hep kastım kendimi. Aşabilirim inşallah

Yaaaa bir şey soracağım ben uygulama kullanıyorum beybiyi takip eden sizlerde kullanıyorsunuzdur. Doktorda 29+4 adet tarihine göre 29+0 hangisini dikkate almam gerekiyor
Benim de her muayenede farklı çıkıyor bebek bazen 3-5 gün geride kalmış oluyor bazen ileri geçmiş oluyor, bu sürekli değişebiliyor gelişimine göre o yüzden ben adet gününü baz alıyorum. Hatta gec yumurtlama olduğu için 2. Muayenemde doktor adet günümü bile değiştirmişti, onun dediği tarihi dikkate alıyorum, muayenede önde çıkarsa seviniyorum geride çıkarsa da yediklerime daha çok dikkat ediyorum

Bende şu zamana kadar 2 kez alttan muayne oldum.. kendi doktorum değillerdi. O yuzden hem biraz utandım hem gerildim ama inşallah bir çırpıda onu da hallediveririz sağlıkla kucaklayalım

Canım bilmiyordum inşallah bu sefer sağlıkla kucağına almak nasip olsun Ama haklısın yaşadıklarından ötürü olmuş olabilir ister istemez
inşaallah bu kez rahat geçer

Bu korkumuzu nasıl yeneceğiz ya alttan elle yapılacak olan muayeneler beni de çok geriyor. Bazen normal doğumu denemek istiyorum ama bu çatı kontrolü açıklık kontrolü yüzünden hemen vazgeçesim geliyor.
Aslında gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor değil, malesef daha önce çok vajinal muayene olduğum için alıştım biraz Kendimizi kasmazsak hızlıca olup bitiyor. Çatı muayenesinin de doktorun elle muayene ettiği gibi olacağını düşünerek yazdım tecrübem bunla sınırlı Açıklık muayenesinde spekulum falan takılıyor mu hiç bilmiyorum ama geçen bana öyle bakıldı. Spekulum takana kadarlık bir rahatsızlık o da.

bu arada ben kendimce bundan sonra aksatmadan ağdaya gitmeyi niyet ettim, ne zaman ne olacağı belli olmaz gibi geliyor artık kendimce

ps. Bazen tüm mesajları göremeden cevap yazıyorum. Sizin diğer mesajlarınızı şimdi gördüm. İnşallah güzel anılar koyarsınız eskinin yerine, çok rahat bir süreç geçirirsiniz

Kızlar bende şeker yüksek çıkmıştı, doktor diyet verdi, uyguladım ve şeker düştü, hem de tokluk 80 civarına indi ama şimdi de idrarda keton yüksekliği çıktı. Öğleden sonra hastaneye gideceğim bunun için, çok endişeliyim keton yükselişi yaşayan veya duymuş olan var mı?

Bu korkumuzu nasıl yeneceğiz ya alttan elle yapılacak olan muayeneler beni de çok geriyor. Bazen normal doğumu denemek istiyorum ama bu çatı kontrolü açıklık kontrolü yüzünden hemen vazgeçesim geliyor.
Canım sancım başlayınca yapmışlardı. Öyle ağrılı bir olay değil. Içini ferah tut. Gereksiz kasma kendini.

Canım bilmiyordum inşallah bu sefer sağlıkla kucağına almak nasip olsun Ama haklısın yaşadıklarından ötürü olmuş olabilir ister istemez
inşaallah bu kez rahat geçer
Stresli bi hamilelik geçirdim hep korktum ama çok az kaldı inşallah sağlıkla kucağıma alırım hepimiz alırız

Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hep

Çatı muayenesi yapılmadı, o nasıl olur bilmiyorum. Hamile kaldığımdan beri hiç alttan muayene yapılmadı bana. Ama öncesinde mantar enfeksiyonu, smear testi vs birçok kez alttan muayene oldum. Eğer derin nefes alıp vererek kendinizi sıkmayı bırakabilirseniz hiç sorun olmuyor inanın. Dişci koltuğu ve kadın doğumda oturduğumuz o koltuk hep bir stres veriyor neden bilmiyorum. Dişci koltuğunu olmasa da diğer koltuğun korkusunu ben derin nefes alıp vererek yendim çok şükür. Siz de yenersiniz inşallah

Açıklık kontrolü yapılırken spekulum takılmıyor. Biraz da şans ya iyi anlayışlı ebeler denk gelir inşallah. Daha önce simir testi falan verdim ultrasonla çok kez alttan muayene oldum onlarda hiç sorun yok ama el olayı geriyor insanı. İnşallah kalan süreyi de sağlıklı bir şekilde tamamlarız

Bu mesajını daha okumadan bir önceki mesajımı yazmıştım. Kusura bakma, böyle bir tecrübe yaşadığını bilmiyordum. Inşallah çok rahat, kolay bir doğum yaparız. Korktuğumuz şeylerle sınanmayalım inşallah

Amiiin inşallah en hayırlı doğum şekli hangisiyse o olur inşallah

Canım sancım başlayınca yapmışlardı. Öyle ağrılı bir olay değil. Içini ferah tut. Gereksiz kasma kendini.
Ablam sancı odasında beklerken diğer hamilelerin açıklığına bakılıyormuş. Ablam dayanamayıp "benimle ilgilenmiyorsunuz, benim açıklığıma niye bakmıyorsunuz" diye kendisi çağırmış Artık sancı başlayınca ne kadar hızlı bir şekilde doğurmak istiyorsa. Normalde çekinir, diyemez

Önemli olan kasmamak rahat bırakmak demi. Ama sanırım ben sezaryen isteyeceğim ya. Gerçi şartlar ne gösterir bilinmez ama en hayırlısı olur inşallah
Hakkında hayırlısı canım, ama inan doğum kısmet işi. Bi bakıyorsun herşey normale çok uygun son dk birşey oluyor sezeryana dönebiliyorlar ya da sezeryan günü alınıyor, öncesinde düzenli şancı ve açıklıkla normale dönülüyor

Tabi canım o an sancı daha ağır basıyor

Aynı şeyi söyledim ama tatil için olmadığını söyledi bana. Ben nolur nolmaz alacağım sonuçta işe yarar ya da yaramaz bi zararı olmayacak.
Az önce müdür yardımcısına yine yazdım, "geçen hafta 32 oldum, çalışabilir ya da çalışamaz raporu alayım mı?" diye. Yine "gerek yok." dedi. :)

32. Haftam bayrama denk geldiği için doktorum 19 Temmuza başka bir doktora yölendirmişti çalışabilir raporunu ondan alabilirsin demişti mesaj attım 19 Temmuzda 31+6 oluyorum bir sorun olur mu doktor kesin verir mi raporu dedim evet verir bayramda hastanedeki hiç bir kadın doğum doktoru çalışmayacak dedi bir sonraki randevum da 4 Ağustosta kendi doktoruma o zaman 34. haftam olacak inşallah Allah'ım günler su gibi akıp geçsin bebeklerimiz sağlıkla büyüsün çok kolay doğumlarımız olsun sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…