2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
O zaman bizimkide kolik Aynı sorun bizdede var zaten şüpheleniyordum. Yüzündeki sivilceler; bebek aknesi (baby acne) diye geçiyormuş. Plesantadan aldığı hormonlardan dolayımıymış neymiş eşim açıklamıştı. Yani yapacak bişi yok onun için bizim bebeğin yüzüde zannedersin ergenliğe direk geçiş yapıyor.annem sütünden sür dedi. Onu denicem bi kaç gün.

Nasıl.gidiyor kızlar. Epeydir ugrayamiyorum .bnm şansıma oğlumun ilk okul deneyimi kızımın doğduğu güne denk geldi okula alışamadı tepki oluştu ..bayagidir kafam çok dalgındi başka bir özel okula yazdırmak zorunda kaldım. Şimdi biraz daha iyi .. kızım 3050 doğmuştu yarın 45 günlük olacak sanırım evde tartıgima göre 4600 sanki bu ara kilo alımı yavaşladı. Stresten bende yemek yemiyorum fazla. Sütüm şunu yedikçe arttı diyen fikirlerinize ihtiyacım var.

Bunu ilk defa duydum heryerde yan pozisyon güvenli diye geçer çünkü kustuğunu çıkarır sırt üstü pozisyonda kustuktan sonra nefes alma ihtiyacı olucak o zamanda kusmuk nefes borusuna gider. Okulda ilk yardımda heryerde bu böyle öğretildi bana.

Corona oldum napmam lazım nolur bir şeyler söyleyin
Herkeste ağır geçicek diye birşey yok. Bol vitamin al çorba iç. Normal grip enfeksiyonunda nasıl bir yol izliyorsan aynısını yap kuzum. Güçlü durmaya çalış. Çık geçmiş olsun. Sen nasıl hissediyorsun?

Süt için mutlaka düzenli beslenme ve bol su. Dinlenemediğin için süt azalmaya başlamış olabilir . Dinlenmen şart. Ben de Kızı okula gönderip Yeri geliyor köşe yastığı gibi oturuyorum. TV izlemek bile efor gibi geliyor bana. Bunların yanında Tahin helvasu ve e bebekten aldığım promalt işe yaradı bende.
Çok geçmiş olsun aşı olmuş muydun? Bol su ve sıvı al mutlaka. Bebeğe zararlı olamayacak zencefil zerdeçal karabiber tüm yemeklerine Pişirme aşamasında ekle. Limonlu su iç yeşil çay zencefil bal. Bir de kekik suyu ve zeytin yaprağı suyu. Ben bunlarla iyi oldum. Acil şifalar

İşte temas istiyo manevi doyum ve güvenli bağlanma için sürekli memede durmak istiyolar. Ben sling aldım bugun elime ulaştı, emzirme sonrasi yatirinca 5 dk içinde uyanan çocuk en az 1 saat öylece uyudu

Sizdeki nasıldı canım peki kaka
Nasıl anlatsam bilemedim

-biraz iğrenç olacak bundan sonraki kısım, rahatsız olan varsa okumasın lütfen-

Balgamdan ziyade mukus gibi uzayan kalın şeyler vardı. Ama doktorun gösterdikleri bezin içinde, yumuşak, cıvık, sümüksü hatta bazen arada kırmızılıklar olan şeylerdi. Umarım anlatabilmişimdir

Hem fıs hem damlatma aparatı var ya oceanda ben fıs kullanmaktan korkttum bir anda gelir die. Öyle bir durum oluyor mu
Ben fıs kullanıyorum, biraz yanağına doğru sıkıyorum. O yutuyor. Ama ilk günler acemilik yapıp ağzına fıslattım, boğazına kaçtı bir de tadını sevmediği için öyle yapıyor sandım

Anlıyorum canım cok sinir bozucu cidden. Bugunler geçip gittiğinde "bana lohusalıgımda bunları yaptın şöyle davrandın" diye başına kakarsın çünkü unutulmaz bu hassas süreç. Hamilelik, lohusalık, hastalık falan böyle zamanlarda eşlerin tavrı desteği nasıl oluyor bu cok önemli çünkü bizler icin unutulmayacak süreçler. Bunu sakin bi zamanda hatırlat eşine. Ben de hep derim ki evliliğimin ilk zamanlarında bana cok anlayışsız çok inatla davrandın hic unutmucam ve o günler icin hakkimi helal etmicem sana derim. Çünkü yeni evliyim küçücük biyerde gurbetteyim kimsem yok ve eşimle hep kavgalı olurduk cok anlayışsızdi. 10 yıllık evli de olsam herseyi telafi de etse o 2 seneyi asla unutamam.

Çok iyi anlattınız bizimde sizinki gibiydi inş mukus değildir

Bebeği emzirirken alt değiştirirken falan mutlaka maske tak. Sütünde bebeğin için antikor var o yönden üzülme hic sadece dikkat et ona bulaşmasın. Bol c vitamini, ihlamur limon sarımsak sogan propolis vitaminler vs kullan, et suyu tavuk suyu çorbalar.. parol sık sık kullanabilirsin. Bolca havalandır bulundugun ortami İnsallah hafif geçer ve insallah sana bakacak birileri vardir. D vitamini ihmal etme hem bebege hem kendine. Çok geçmiş olsun dua edicem

Aynen öyle ya aman alerji olmasında ne oluyorsa olsunmustelanın stelatopıa var nemlendirici kullan istersen iyi geliyor

Bu akşamüstü huysuzluğu bizde de var ama ağlamıyor, memede durmak veya ilgi istiyor. Bugün sordum doktora, gayet normal alışmaya çalışıyor dedi. Kolik için sanırım en az 3 saat, haftada en az 3 gün, 3 hafta üst üste ağlaması gerekiyor ve sakinleşmiyor gibi bir kural var. Ben yanlış biliyor da olabilirm tabi
Kesinlikle bestlak damla yaradı bana. Tahin helvası da tüketiyorum her gün ama o ne kadar yarıyor bilmiyorum. Keyiften benimki bir de bol su mutlaka, en az 3 lt sadece su dedi doktor bana. Umarım işe yarar sende de
İşte temas istiyo manevi doyum ve güvenli bağlanma için sürekli memede durmak istiyolar. Ben sling aldım bugun elime ulaştı, emzirme sonrasi yatirinca 5 dk içinde uyanan çocuk en az 1 saat öylece uyudu
Çok sevindim sling mucize benim için, en sevdiğim şey bebeğin eşyaları arasında. Bir de aynı etkiyi bana yapışık olmadan yaşatan bir şey bulsam çok daha mutlu bir anne olacağım

Bende kanguru almıştım. İşe gittiğim zamanlar eşim evde çalışırken kullanır diye yarın bi deniyelim bakalım belki oda işe yarar sling gibi zaten.

Sanırım biz de 2.atak dönemindeyiz. Bütün gün uyumuyor, kucakta dakikalarca uğraşıyorum, yerine yatırınca en fazla 5 dk sanki bir yerini incitmisim gibi bağırarak ağlıyor. Bittim resmen
Reflu yatagiyla aramiza aldim da geceleri yatirinca hemen uyanma olayi azaldi. Aman masallah diyim hic belli olmaz bu isler. Belki bi fikir olur sana da

Tahin helvasi, hurma ve incir oneririm. Allah kolaylik versin cocuklarla iki cocuk daha da zordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…