- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.321
Bende yatırınca hemen çeviriyor ama biraz da sırt üstü yatsın istiyorumBana hastanede sırt üstü yatır o zaten kafasını çevirir dediler, oyle de yapiyor
Canım biz Ocean 400 ıu kullanıyoruz. Devletin verdiğinde paraben var maalesef. Günde bir fıs sıkıyoruz ağzına.Kızlar bugün sağlık ocağı asımız vardı bir ay ölçümü de yapıldı 7 cm uzamış bir kg üzerine kg almış. Sürekli memede mama vereyimmi uyusun dedim iyi kg almış yapmayın dediler. Bitek d vitamini ne kulllanıyum karar veremedim. Sağlık ocağı verdiği ni kullanmak istemiyorum da
Aynen beybi eskisi kdar geniş vaktim olmıcak zoraki yapabilcem siparişlerim var çünkü bi şekilde yetiştirecek bebek uyuduğunda falanKız yok her bebek zor ama iki taneye aynı anda bakmak cidden zormuş ortadan ikiye ayrıldım diyebilirim
Tabloya dönmene de çok sevindim bir süre sonra insan bebek bakmaktan çok bunalıyor. Farklı bir şeyle uğraşınca kafan dağılır. Eskisi gibi geniş geniş yapamazsın orası ayrı da.
Gaz geçince de birden çok sakin bebek bekleme yine huysuzluk yapıyorlar ama o kadar fazla olmuyor sadece. Bi de benimkiler gülerken birden ağlamaya başlıyorlar neye uğradığımı şaşırıyorumama bir şey diyeyim mi, sana ilk guldugunde duygulanıp ağlayabilirsin bence bi de anne dediklerinde böyle olcaz
Burda lohusa depresyonunu dibine kadar yaşayan benim canım seni cok iyi anlıyorum. Bizim 1 ayımız doldu ve daha yeni yalnız kaldım evde 1 gün. Sonra esim kalan iznini de aldi bu hafta yine yanımda. Bu zamana kadar cok destek oldu manevi olarak da yardım olarak da elim kolum, dün müdürü arayıp eşim beceremiyor da o yüzden biraz daha izin aldim dedi. Burnundan getirdim. Halbuki yalnız kaldığım gün bebeğin herseyini hallettim sadece kendim vaktinde kahvaltı yapamadim. Beni 1. Haftadan sonra bırakıp gitti diye anneme isyan ettim ağzıma geleni söyledim herkese çattım. Sürekli ağladım resmen susmadan hep gözüm yaşlı oldu hergun. Sonra online olarak bi psikologla görüştüm o derece durum ciddi yani. Aşmaya çalışıyorum hala aşamadim ne zor şeymiş hormonlarin esiri olmak..Aynen beybi eskisi kdar geniş vaktim olmıcak zoraki yapabilcem siparişlerim var çünkü bi şekilde yetiştirecek bebek uyuduğunda falan
Ya biliyo musun benim lohusalığım biraz kötü geçiyo herşey bana yabancı geliyo yerdemiyim göktemiyim bilmiyorum eşime sataşıyorum kavga ediyorum herşeyden soğumuş vaziyetteyim. Herşeye ağlıyorum. Hani dedinya güldüklerinde ağlarsın diye. Bazen bilinçsizce gülüyo oturup ağlıyorum. Biz gurbetteyiz urfadayım burada kimsem yok mesela. Oturup ağlıyorum sanki 5 yıldır burada ben yaşamıyo muşum gibi. Eşim eline telefon alıp oyun oynuyor ben diğer koltukta bebek emziriyorum mesela onu ilgisiz baba ilan ettim çocuğun yüzüne bakıp üzülüyorum ağlıyorum. Senin baban niye böyle diyip kız o kadar bozukki ruh halim. Hamileliği çok özlüyorum çok neşeliydim
Bende seni anlıyorum benimde tek kaldığım 2. Günüm. Yani annem gittikten sonra. Eşim şuan çok çalışıyor yüzünü zor görüyorum hoş onunla da kavgalıyım yani . Beni anlamıyor. Basit birşey sanıyo. Önemsememeli beni çok üzdü anlayacağın sabahtan geceye kadar tekim ve evdeki herşey bana yabancı geliyo aşırı derecede iştah kaybı var bilmiyorum ne olacak İnan bende düşünüyorum psikoloğu. Hiç neşem yok bebeği de alıp ailemin yanına gitmek istiyorum. Kv dopumda yanındaydı çok gözüme battı eşimde çok battı bence onlar yüzünden olduBurda lohusa depresyonunu dibine kadar yaşayan benim canım seni cok iyi anlıyorum. Bizim 1 ayımız doldu ve daha yeni yalnız kaldım evde 1 gün. Sonra esim kalan iznini de aldi bu hafta yine yanımda. Bu zamana kadar cok destek oldu manevi olarak da yardım olarak da elim kolum, dün müdürü arayıp eşim beceremiyor da o yüzden biraz daha izin aldim dedi. Burnundan getirdim. Halbuki yalnız kaldığım gün bebeğin herseyini hallettim sadece kendim vaktinde kahvaltı yapamadim. Beni 1. Haftadan sonra bırakıp gitti diye anneme isyan ettim ağzıma geleni söyledim herkese çattım. Sürekli ağladım resmen susmadan hep gözüm yaşlı oldu hergun. Sonra online olarak bi psikologla görüştüm o derece durum ciddi yani. Aşmaya çalışıyorum hala aşamadim ne zor şeymiş hormonlarin esiri olmak..
Herkes pesinde pervane de olsa mutlu olamiyosun. Burda doğum öncesi konuşuluyodu yanımda annem kalcak şu gelcek bu gitcek hic istemiyorum diye ve ben hic bu konuda sorun yaşicami düşünmezdim. Annem gitti esimle yalnız kaldık ve beceremedik resmen eşim bana bakamadi iştahım ve sütüm hemen azaldı. Sonra musait olmadığı halde annemin evine gittim bir hafta da orda kaldim fiziksel olarak hiç musait degildi ev. Anneme içten içe kızarak küserek geri kendi evime geldim. Çok zor hersey gerçekten biz kafamizda buyuttukce daha da zorlaşıyor. Psikolog bana bir an önce evine git ve yüzleş bu durumla dedi. Sanırım haklıydı bi tık daha rahatladim benBende seni anlıyorum benimde tek kaldığım 2. Günüm. Yani annem gittikten sonra. Eşim şuan çok çalışıyor yüzünü zor görüyorum hoş onunla da kavgalıyım yani . Beni anlamıyor. Basit birşey sanıyo. Önemsememeli beni çok üzdü anlayacağın sabahtan geceye kadar tekim ve evdeki herşey bana yabancı geliyo aşırı derecede iştah kaybı var bilmiyorum ne olacak İnan bende düşünüyorum psikoloğu. Hiç neşem yok bebeği de alıp ailemin yanına gitmek istiyorum. Kv dopumda yanındaydı çok gözüme battı eşimde çok battı bence onlar yüzünden oldu
Siz bu görseldeki gibi yukarıda nasıl tutuyorsunuz bebeğinizi? Benimkinin kafası tam çene altıma geliyor, kafasından rahat öpüyorumBen neko’nun aldım, burada bir arkadaş hb.sbling’den aldı, instagram üzerinden satış yapıyorlar. Neko’dan memnunum ben ama gerçekten çok farkı var mı bilmiyorum aralarında, fiyatı diğerinin iki katına yakın sanırım. Ben 20-25 günlükken başladım sling kullanmaya. Son günlerde çok daha fazla kullanıyorum, henüz 40 günlük yok benim bebeğimHem çok sıkı sarıyor bebeği, hem de bel-sırt için çok rahat değil. Bebek büyüdükçe kullanmak zorlaşır bence.
Daha önce bir görsel paylaşmıştım, ekliyorum tekrar
Bizimde öyle malesef düzleşmesin dedik bu sefer uzun oldu yumurta kafa diyoruz artık ona. Ben kafasını değilde beşiğin içinde onun yönünü değiştirip kendime baktırıyorumKızlar bebeklerinizi yön olarak nasıl yatıyorsunuz? Ben sağa ve sola yatırmaya çalışıyorum ama geceleri kendime doğru yatırdığım için iyice sağa alıştı. Sırt üstü yatırınca sürekli sağa dönüyor kafasının arkası düzlesmedi arkaya doğru uzun sanki ya düzelir mi bu saatten sonra
Ocean en iyisi canımKızlar bugün sağlık ocağı asımız vardı bir ay ölçümü de yapıldı 7 cm uzamış bir kg üzerine kg almış. Sürekli memede mama vereyimmi uyusun dedim iyi kg almış yapmayın dediler. Bitek d vitamini ne kulllanıyum karar veremedim. Sağlık ocağı verdiği ni kullanmak istemiyorum da
Sizdeki nasıldı canım peki kakaKızlar selam. Bugün doktor kontrolümüz vardı. Emziriyorum sadece, mama vermiyoruz. Aylık kontrolde kilo alımı az demişti. 10 gün sonra kontrole gittik, 10 günde neredeyse yarım kilo almışN’aptınız çocuğa dedi her ne yapıyorsan aynen devam dedi Çok rahatladım Kakası da normalmiş, mukus öyle olmaz dedi, örnekler gösterdi, bayağı balgam gibiymiş mukuslu kaka.
Bizden haberler böyle. Haftaya kalça ultrasonu var, umarım onda da sorun çıkmaz
Canım biz de oradayız, cok fena valla bugun oturdum ben de ağladımArkadaşlar ilk atak olan 5. Haftadan bildiriyorum
Tünelin ucu çok fena bir yere çıkıyor
Aman temkinli gelin♀
Hunileri ihmal etmeyin sakın
Omuzda uyumayla duruyordu benimkiCanım biz de oradayız, cok fena valla bugun oturdum ben de ağladım
Psikoloğun doğru olanı yaptırmış sana . Acaba bende mi destek alsam bilmiyorum ama beni tetikleyenler oldu aslında durduk yere bunalıma girmedim . Eşim hamilyieyken bana çok iyi bakıyordu bu haldeyken o da bakamadı. Bende şöyle bi hissiyat oluştu. Çocuk doğdu benimle işi bitti diyeHerkes pesinde pervane de olsa mutlu olamiyosun. Burda doğum öncesi konuşuluyodu yanımda annem kalcak şu gelcek bu gitcek hic istemiyorum diye ve ben hic bu konuda sorun yaşicami düşünmezdim. Annem gitti esimle yalnız kaldık ve beceremedik resmen eşim bana bakamadi iştahım ve sütüm hemen azaldı. Sonra musait olmadığı halde annemin evine gittim bir hafta da orda kaldim fiziksel olarak hiç musait degildi ev. Anneme içten içe kızarak küserek geri kendi evime geldim. Çok zor hersey gerçekten biz kafamizda buyuttukce daha da zorlaşıyor. Psikolog bana bir an önce evine git ve yüzleş bu durumla dedi. Sanırım haklıydı bi tık daha rahatladim ben
Erkekler zaten psikoloji diye bisey bilmiyor. Lohusalık hakkında bilgi sahibi değiller, şımarıklik olarak görüyorlar ama hormonlar gerçekten insanin beynini düşüncelerini ele geçiriyor, hic bu kadarını beklemezdim ben de. Hamileyken bizim üzülmemiz stresimiz bebegi etkiliyor diye düşünüyorlar ama icimizden çıktıktan sonra bizden bağımsız görüyorlar, halbuki sütümüzden ten temasimizdan her duygumuz onlara geçiyor haberleri yok..Psikoloğun doğru olanı yaptırmış sana . Acaba bende mi destek alsam bilmiyorum ama beni tetikleyenler oldu aslında durduk yere bunalıma girmedim . Eşim hamilyieyken bana çok iyi bakıyordu bu haldeyken o da bakamadı. Bende şöyle bi hissiyat oluştu. Çocuk doğdu benimle işi bitti diye
Kız sorma tüm gün ağladı memede sakinleşti sonra hepsini kustuCanım biz de oradayız, cok fena valla bugun oturdum ben de ağladım
Bebek bu haftalarda sürekli memede durmak istiyomus çünkü midesi büyüdüğü icin anne sütünü artırmaya çalışırmis bide tabi duygusal doyum için. Bizimki de özellikle gündüzleri hep memede.. ağlıyor ve sadece memede susuyor.. önceden sık sık süt sağardım ama şimdi hem buna zaman vermiyor hem de memeler gündüz hep yumusak sürekli emdiği içinKız sorma tüm gün ağladı memede sakinleşti sonra hepsini kustu
Bu böyle iki üç gündür böyle sürüyor
Kusmuk çorbası oldum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?