- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.061
Bizimki gündüzleri hep iyiydi ama 3 gündür maalesef pek yok sanırım bi öyle bi böyle olup bi şekilde düzene girerlerBizim hala uyku düzeni yok ki zaten düzene girmesi de öyle hemen olmuyor. Bi gün çok güzel uyuyor üç gün hiç uyumuyor. Artık deneme yanılma her yolu deniyorum uyusun diye.
Ya kolyeyi çıkaramazda dedim ne bilim yatarken boynuna çalan gelir rahatsız eder diye düşündümKız bebekler ileri aylarda saçına bant toka filan taktırmıyor rahatsız oluyorlar Hemen söküp atıyorlar. ama kolyeyi çıkaran görmedim daha
Kıyamam ya, çok geçmiş olsunHerkese selam, iyi pazarlar. Umarım hepiniz iyisinizdir. Uzun zamandır buraya yazamıyordum ama okudum arada.
Benim bebeğim 1 hafta hastanede yattı maalesefkabus gibi günlerdi. Günde 2-3 kez öksürdüğü için doktora götürdüm ve rhinovirus çıktı testlerde, rsv'den şüphelenmişlerdi ama bu rhinovirus daha hafif bir virusmüş ona rağmen küçük bebeklerde tehlikeliymiş başka hiçbir sıkıntısı yoktu 3 doktor da hastaneye yatacak diyince neye uğradığımızı şaşırdık.
Size naçizane tavsiyem öksürüğü önemseyin. Ben çok pimpirikli olmasaydım asla önemsenecek kadar yoktu öksürüğü ama sonuç bu. Ayrıca grip nezle virusleri büyük insanlarda fark edilmiyor bile bağışıklıktan ama bebekler hemen etkileniyor. Yani grip nezle olsa da olmasa da çocuklarınızı çok temas ettirmeyin bir süre kimseyle. Gerçekten çok zor çünkü. Okula giden ablası vardı muhtemelen ondan oldu ama ablası hasta falan değildi mesela. Şimdi hep maskeyle duruyor evde debu kış izole geçecek biraz. İnşallah hiçbiri hasta olmasın tek dileğim.
Dert edilcek bi şey değil boş ver sağlıklı olsun da neyle doyarsa doysun. Ben artık evdeyiz ya hastanede değiliz diye şükrediyorum sürekli. Sağlık ocağında 46 günlükken 4,5 çıktı bizim de kıyafetleri düşüyoruz demişti. Bence de doğru ölçülmüyor orda. Boyu 53 cm tombalak diyorum hep.Aynen canım artmadı valla aynı az sütüm artık dert etmiyorum napim mamaysa mama öyle doyucak. Yeterki doysun büyüsün. Maşallah çok güzel kilosubiz 30 günlükken sağlık ocağında 4.450 dediler geçen hastaneye gittik kalça usg için o zamanda 43 günlüktü tarttı 4350 çıktı 56 cm boy. Kilo tuhagıma gitti sordum dedi sağlık ocağı yanlış ölçmüş olabilir tartıları yanlıştır dedi hiç bişey anlamadım valla
Havada kapıyor biberonu memeyi ne bulursa. İstiyor ki 24 saat bi şeyler içeyim, çok ilginç.Bu arada aynen mamaya öyle bi tepkileri var ama bizimki onu aç olunca yapıyor bşberona saldırıyo gibi
Sağolasın çok teşekkürler. Allah kimseye yaşatmasın.Kıyamam ya, çok geçmiş olsun
Musteladan kepeklenme yüzünden sebamede geçen ve memnun olan çok kişi var. Sebamed alacağım yada weleda aslında en iyisi o ama gereksiz pahalı. Onu da denemek istiyorumDoğru, aynı şekilde her bezinde vardı günde 7-8 kez şimdi 2 ya da 3 günde 1 oldu. Biogaia'yı biliyorum kullanmıştım kızımda. Kıvranmıyor aslında ama ben bunca şey içinde rahatsız etmez mi diye düşündüm.
Konak kızımda çok uzun süre oldu yara kabuğu gibi olmuştu artık ve çok uğraştım karbonatlı sular yağlar eczanede yaptırılan bi karışım falan hiçbiri geçirmemişti ilk başladığında geçer o birkaç güne demişlerdi ellememiştim şimdi erken müdahale etsem de öyle olmasa diye bi araştırıyorum. Şampuanı bizim de mustela ayrıca bi de konak önleyicisi varmış ama artık geç galiba çünkü gayet belli şekilde tam tepesinde tarayınca pul pul dökülüyor birazı. Hangi şampuana geçmeyi düşünüyosun? Sadece suyla yıkasak daha mı iyi acaba.
Bize daha bir haftalıkken gelmeye başladılarBenim bebegimi bu hafta herkes görmeye gelecek.. hatta dün amcasiyla yengesi geldi, yengesi gezdirirken elinden öptü, amcasi da omuzunda uyuttu falan ama hicbisey diyemedim, babasi zaten asla uyarmaz kimseyi çok çekinir öyle şeylerden.. biraz da bunlar cok izole yaşadıkları için sıkıntı etmedim ama bu hafta birçok kişi gelecek, "hastalik da var ama dikkat ederiz bi gelmek istiyoruz" falan diyerek beni zor durumda bırakıyor herkes. Cok sinir oluyorum böyle insanlara, gelicem diyene gelme diyebilmeyi herkes yapamiyo iste niye insanlari bunaltirlar ki..
Bugün biz de böyleydik. Dün gündüz 2’de bir uyudu, arada uyanıp, emip sabah 4’e kadar devam etti. Bugün toplasan 2 saat ancak uyudu, onlar da 15-20 dk kestirme şeklinde. Çok zor oluyor bir de uyumayınca. Böyle devam etmez umarım. Şimdi de 15-20 dk uyuyup uyanıyor, kucağımda tekrar uyuyor. Yarın da aşılarımız var, dinlenebilseydik keşkeKızlar benim kız gündüzleri doğru düzgün uyumamaya başladı ya derin uykusu bugün hiç olmadı resmen . Dünde aşırı gaz vardı akşam saatlerinde 6 dan gece 12 ye kadar cebelleştim resmen
Evet popoda. Pişik sanmıştık biz. Burada konuşulmuştu mantar ama kimdi hatırlamıyorum. Umarım geçer.Geçmiş olsun anlamadım ne mantarı popoda mı?
Çok geçmiş olsun öncelikle.Allah tekrar yaşatmasın. Süt vardır orada duruyor. Kesilse azalsa olmasa anlarsın. Bebek aç olsa ortalığı yıkar. Memelerin büyük küçük olması süt varlığıyla miktarıyla alakalı değil. Kafandan bu düşünceyi sil çünkü düşüncesi bile sütü etkiliyor. Konak için bebek saç fırçası ile tarıyorum banyo yaptırırken hani şu at kılından olan fırça.ama hemen değil iyice ıslanıp yumuşayınca. Bizde başlangıç vardı geçti çok şükür.
Kaka olayı da normal. Bizimki salıdan beridir yapmıyordu bugün yaptı. 10 güne kadar bu aylarda yapmaması normal siz müdahale etmeyin dedi doktorlar burada da baya yazıldı herkes aynı şeyi yaşamış. Yapar yapmaz temizleyince rahatsızlık vermiyor zaten bebeklere ama yapabiliyorsan duru su ile yıka böyle Olduğu zaman. Daha da rahatlıyorlar. Bir de tabi bir kaç gün yapmayınca biraz fazla olması normal.
Siz 32 damla veriyor musunuzGünde 4 defa 8 damla verebilirsiniz dedi bizim doktor. 32 damla yani totalde.
Ya evet hastanede olmak kötü hiç bir yavru hastalanmasın inşallahDert edilcek bi şey değil boş ver sağlıklı olsun da neyle doyarsa doysun. Ben artık evdeyiz ya hastanede değiliz diye şükrediyorum sürekli. Sağlık ocağında 46 günlükken 4,5 çıktı bizim de kıyafetleri düşüyoruz demişti. Bence de doğru ölçülmüyor orda. Boyu 53 cm tombalak diyorum hep.
Anladım ciğerlerle alakalı bir durum. Bununla geçmiş gitmiş olsun. Güvenilir bir doktor bulmanız çok büyük bir nimet resmen.Çok teşekkürler. Geçmiş olsun size de.Burun akıntısı hiç olmadı sadece öhö öhö günde 5 kez bile olmamıştır. Doktor ciğerleri temiz diyorsa sorun yok. Ama öksürsün bırak da denmiyor tabii ciğer temiz de olsa mutlaka burun açıcı nefes açıcı bi tedavi veriliyor. Ayrıca ben kendi doktoruna değil de evin yakınında 2 hastaneye gittim biri ventolin verip yolladı diğeri serum fizyolojik önerdi kendi doktoru ve başka 2 doktor yatış dedi (ki kesinlikle yatırılmalıymış zaten bu kadar küçük bebekler) tedaviler arasındaki uçurum beni delirtti. Yani çok da güvenmem artık kendi doktorumuzdan başkasına.
Obur desene maşallahHavada kapıyor biberonu memeyi ne bulursa. İstiyor ki 24 saat bi şeyler içeyim, çok ilginç.
Ben sebamedden mustelaya geçtim sanki sebamedle yıkayınca yüzünde döküntü çok oluyor gibi geldi şakak kısmında saç bitiminde kırmızı döküntü vardı mustelayla geçti. Birde yüzüne mustelanın losyonu kullanıyorum çok memnunum pırıl pırıl yapıyo döküntü varsa bile hepsi yumuşuyorMusteladan kepeklenme yüzünden sebamede geçen ve memnun olan çok kişi var. Sebamed alacağım yada weleda aslında en iyisi o ama gereksiz pahalı. Onu da denemek istiyorum
Ay aynen anlattığın gibi devamlı ayağıma falan alıyorum ya da kucağıma geri uyuyor ama sonra yine uyanıyo hep.Bugün biz de böyleydik. Dün gündüz 2’de bir uyudu, arada uyanıp, emip sabah 4’e kadar devam etti. Bugün toplasan 2 saat ancak uyudu, onlar da 15-20 dk kestirme şeklinde. Çok zor oluyor bir de uyumayınca. Böyle devam etmez umarım. Şimdi de 15-20 dk uyuyup uyanıyor, kucağımda tekrar uyuyor. Yarın da aşılarımız var, dinlenebilseydik keşke
Bu arada bugün ilk defa yan döndü (eskiden kendini atarak dönerdi ama bu bilinçli, elime bakarken ona yaklaşmak için) ve uzanıp parmaklarımı tuttuçoook tatlıydı. Muhtemelen atak dönemi
Tam 2 gün sürdü ben de canım. Çok üşüyordum, titriyordum, ateş vücut ağrısı vardı. Ben de emzirdim. Hem antikor geçer belki bebiş de korunur diyeAma demek ki antikor üretiyoruz o açıdan bakınca rahatlıyor insan.Kızlar selam biontech 2. Dozunu oldum dün bitirdi beni bu aşı ateş kemik ağrıları baş ağrısıdoktor parol al emzirmeye kesme dedi ama benim çocuğu kucağıma alacak dermanım yok annemle eşim alıp veriyorlar var mı bu denli yaşayan ne zaman geçer bu
Benim de gülesim geliyor sanki 3 gün aç bırakmışız annesinin şüşkosu.Obur desene maşallahbizimki de meme olunca hep öyleydi ama artık fazla meme tutmuyor o yüzden mamadan mamaya ama bşberona saldırınca ağzına sokamıyorjm kafayı gözü sallıyor çok tatlı olmuyorlar mı o halleri ben bayılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?