- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.021
Biz henüz bebek görmeye kabul etmiyoruz kimseyi. Ben de kimseye gitmiyorum. Pandemi dolayısıyla gelmeye çekindiğini söyleyen bir çevrem var çok şükür. Görüşmeye başladığımızda da kimsenin kucağına vermem sanırım. Covid olmasa grip var, kış mevsimi. Dr bile kimsenin kucağına verme, hasta edersin diye tembihledi. Ellerini yalayıp duruyor kızım, ellerinin öpülmesi kabusum olur sanırım. Düzgünce onun daha bebek olduğunu, dikkat etmezsek hasta olacağını söyleyebilirsin. Alınan da alınsın yani ne yapalım.Kızlar siz etrafınızdaki insanları kırmadan bebeğe gerçek anlamda burunlarını sokmamalarını, elleri de olsa öpmemeleri, çocuklarını bebeğe yaklaşırken, bebeğin eşyalarına dokunurken uyarması gerektiğini kırmadan nasıl söylüyorsunuz?
Pinpirikli değilim kucağına veriyorum insanların ama ellerini yıkayan, omzuna örtü alan, usturuplu sevip bebeği sıkıştırmayanla bir sıkıntım yok fakat öbür türlüsünü boğasım geliyor o an ama bişi diyemiyorum
Ben geçen hafta oldum ilk dozu, hayatımda hiç bilmediğim kaslarım ağrıdı resmen. Özellikle cuma günü oldum ki yan etkisi olursa en azından haftasonu babası bakar diye iyi ki öyle yapmışım. Parmak kımıldatacak halim yoktu. 2. Güne geçti ama ağrılar hiç yaşanmamış gibi. Hamileyken iki doz sinovac olmuştum hiç böyle etkisi olmamıştı.Kızlar selam biontech 2. Dozunu oldum dün bitirdi beni bu aşı ateş kemik ağrıları baş ağrısıdoktor parol al emzirmeye kesme dedi ama benim çocuğu kucağıma alacak dermanım yok annemle eşim alıp veriyorlar var mı bu denli yaşayan ne zaman geçer bu
Büyüklerden değil de çocuklu ailelerden daha çok korkuyorum. Büyükler yine maske falan takıp ellerini yıkayıp alıyor çocuğu. Ama Kreşe giden, anneanne babaannede bakılan çocukları yaklaştırmıyorum. Anında bir şey bulaşabiliyor. İki çocuklu annelere güç kuvvet diliyorum buradan.Kızlar siz etrafınızdaki insanları kırmadan bebeğe gerçek anlamda burunlarını sokmamalarını, elleri de olsa öpmemeleri, çocuklarını bebeğe yaklaşırken, bebeğin eşyalarına dokunurken uyarması gerektiğini kırmadan nasıl söylüyorsunuz?
Pinpirikli değilim kucağına veriyorum insanların ama ellerini yıkayan, omzuna örtü alan, usturuplu sevip bebeği sıkıştırmayanla bir sıkıntım yok fakat öbür türlüsünü boğasım geliyor o an ama bişi diyemiyorum
Kehribar kolye tavsiye ederimHerhalde canımŞelale gibi yavrum
Teşekkür ederim canım. Salyaya iyi geldiğini duymuştum ama çok küçük değiller mi daha? Tek tek düğümlü de oluyor sanırım o kolyeler ama şöyle oturur vaziyette olsalardı en azından. Rahat eder mi bilemedim.Kehribar kolye tavsiye ederim
Salyaya diş ayrısına iyi geldiğini biliyorum
Aaa doktor bize aşısı yok dediGeçmiş olsun, bizim kızımıza rsv aşısı yaptırdık, ama öksürüyor baya,saatte bir öksürüğün altına inince mi dr a gitmek lazımmış.
Kış olduğu için ikiye katlayıp giysisinin üzerinden bilezik gibi de takabilirsin. Lastik kısımları cildine zarar vermez böylelikleTeşekkür ederim canım. Salyaya iyi geldiğini duymuştum ama çok küçük değiller mi daha? Tek tek düğümlü de oluyor sanırım o kolyeler ama şöyle oturur vaziyette olsalardı en azından. Rahat eder mi bilemedim.
Kıyafet üzerinden de etki ediyor mu? Bi araştırayım bakalım. Sağ ol canımKış olduğu için ikiye katlayıp giysisinin üzerinden bilezik gibi de takabilirsin. Lastik kısımları cildine zarar vermez böylelikle
Nasıl rahat edersen
Çok çok geçmiş olsun, hastalığın kaçıncı gününde yatırdılar?. İlk cocugumda bende hiç hastalık yaşamamıştım ama okula giden çocuk olunca çok zor oluyormuş, 4yasinda ablası var ve elleme opme dememden anlamıyorHerkese selam, iyi pazarlar. Umarım hepiniz iyisinizdir. Uzun zamandır buraya yazamıyordum ama okudum arada.
Benim bebeğim 1 hafta hastanede yattı maalesefkabus gibi günlerdi. Günde 2-3 kez öksürdüğü için doktora götürdüm ve rhinovirus çıktı testlerde, rsv'den şüphelenmişlerdi ama bu rhinovirus daha hafif bir virusmüş ona rağmen küçük bebeklerde tehlikeliymiş başka hiçbir sıkıntısı yoktu 3 doktor da hastaneye yatacak diyince neye uğradığımızı şaşırdık.
Size naçizane tavsiyem öksürüğü önemseyin. Ben çok pimpirikli olmasaydım asla önemsenecek kadar yoktu öksürüğü ama sonuç bu. Ayrıca grip nezle virusleri büyük insanlarda fark edilmiyor bile bağışıklıktan ama bebekler hemen etkileniyor. Yani grip nezle olsa da olmasa da çocuklarınızı çok temas ettirmeyin bir süre kimseyle. Gerçekten çok zor çünkü. Okula giden ablası vardı muhtemelen ondan oldu ama ablası hasta falan değildi mesela. Şimdi hep maskeyle duruyor evde debu kış izole geçecek biraz. İnşallah hiçbiri hasta olmasın tek dileğim.
Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Neyse ki yenidoğan döneminde değil seninki o dönem daha tehlikeli. Burnunu hep açık tutmak lazım aşırı faydası var.Çok çok geçmiş olsun, hastalığın kaçıncı gününde yatırdılar?. İlk cocugumda bende hiç hastalık yaşamamıştım ama okula giden çocuk olunca çok zor oluyormuş, 4yasinda ablası var ve elleme opme dememden anlamıyorbugün hava verdiler bize de bakalım inşallah ilerlemez rsv hergun kontrole gidiyoruz
Her saniye ver yine içer 3 aya kadar doyma hisleri yok onların içimi ferah tut bende çok taktım. Doktorumuz bana süreklide bıkmadan anlattıVe size birkaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
Şimdi benim oğlum 2 gün kaka yapmıyor 3. Gün yapıyor ama böyle çok çok fazla arındıramayacağımı sanıyorum o kadar fazla. Bu acaba onu rahatsız ediyor mudur nasıl duruyor onca şey içinde diyorum. Her gün yapması mı lazım yoksa normal mi bu düzen de? Nette bakıyorum ama miktarından bahsetmiyor pek.
Konak başlamış kafasında minik minik mustela konak önleyici şampuan kullanan var mı ya da konağı geçiren denenmiş bir yöntem bilen?
Bir de benim için asla cevap bulamamış soru "süt yetiyor mu" hala gündemimde. Doktor kilo alıyor ağlamıyor yıkar ortalığı yetmezse diyor ama mesela mama versem de reddetmiyor içiyor ve göğüslerim minicik boş gibi. Aç olmasa da mama içer mi bebekler? 2 günde 1 120 cc veriyorum içgüdülerime güvenip vermesem içim rahat etmiyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
Çok geçmiş olsun bebeğinize. Benim kızım da arada ufak öksürüyor. Dr sırtını dinledi bir şey yok, burnunu açık tut,kış geldi kimsenin kucağına verme dedi. Ben yine de korkuyorum öksürünce. Gerçi bazen de tükürüğü yüzünden öksürüyor. Salyası çok fazla kızımın. Benim ilk çocuğum,sizin kadar tecrübeli değilim ama kızımda gözlemlediğim karnı tok da olsa mamaya yok demedi hiç. Sütün olup olmaması göğüslerin büyüklüğü ile de ilgili değil. Sütünüz yetiyordur bence.Ve size birkaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
Şimdi benim oğlum 2 gün kaka yapmıyor 3. Gün yapıyor ama böyle çok çok fazla arındıramayacağımı sanıyorum o kadar fazla. Bu acaba onu rahatsız ediyor mudur nasıl duruyor onca şey içinde diyorum. Her gün yapması mı lazım yoksa normal mi bu düzen de? Nette bakıyorum ama miktarından bahsetmiyor pek.
Konak başlamış kafasında minik minik mustela konak önleyici şampuan kullanan var mı ya da konağı geçiren denenmiş bir yöntem bilen?
Bir de benim için asla cevap bulamamış soru "süt yetiyor mu" hala gündemimde. Doktor kilo alıyor ağlamıyor yıkar ortalığı yetmezse diyor ama mesela mama versem de reddetmiyor içiyor ve göğüslerim minicik boş gibi. Aç olmasa da mama içer mi bebekler? 2 günde 1 120 cc veriyorum içgüdülerime güvenip vermesem içim rahat etmiyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
Geçmiş olsun cnm bende geçenden 2. Doz biontech oldum hiç bişey hissetmedim en ufak bir yan etki yaşamadım benKızlar selam biontech 2. Dozunu oldum dün bitirdi beni bu aşı ateş kemik ağrıları baş ağrısıdoktor parol al emzirmeye kesme dedi ama benim çocuğu kucağıma alacak dermanım yok annemle eşim alıp veriyorlar var mı bu denli yaşayan ne zaman geçer bu
Ya benim eşimde sipariş etmiş Mardin’den gelecek. Ama benim anlamadığım bu çocuk devamlı kolyeyle nasıl duracak yatacakKehribar kolye tavsiye ederim
Salyaya diş ayrısına iyi geldiğini biliyorum
Çok çok geçmiş olsunVe size birkaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
Çok geçmiş olsun çocuklarımız hiç hastalanmasınlar. benim bebişim de hastalandı 2 hafta önce hiç kıyamıyor insanHerkese selam, iyi pazarlar. Umarım hepiniz iyisinizdir. Uzun zamandır buraya yazamıyordum ama okudum arada.
Benim bebeğim 1 hafta hastanede yattı maalesefkabus gibi günlerdi. Günde 2-3 kez öksürdüğü için doktora götürdüm ve rhinovirus çıktı testlerde, rsv'den şüphelenmişlerdi ama bu rhinovirus daha hafif bir virusmüş ona rağmen küçük bebeklerde tehlikeliymiş başka hiçbir sıkıntısı yoktu 3 doktor da hastaneye yatacak diyince neye uğradığımızı şaşırdık.
Size naçizane tavsiyem öksürüğü önemseyin. Ben çok pimpirikli olmasaydım asla önemsenecek kadar yoktu öksürüğü ama sonuç bu. Ayrıca grip nezle virusleri büyük insanlarda fark edilmiyor bile bağışıklıktan ama bebekler hemen etkileniyor. Yani grip nezle olsa da olmasa da çocuklarınızı çok temas ettirmeyin bir süre kimseyle. Gerçekten çok zor çünkü. Okula giden ablası vardı muhtemelen ondan oldu ama ablası hasta falan değildi mesela. Şimdi hep maskeyle duruyor evde debu kış izole geçecek biraz. İnşallah hiçbiri hasta olmasın tek dileğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?