2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar benim kız gündüzleri doğru düzgün uyumamaya başladı ya derin uykusu bugün hiç olmadı resmen . Dünde aşırı gaz vardı akşam saatlerinde 6 dan gece 12 ye kadar cebelleştim resmen

Kızlar benim kız gündüzleri doğru düzgün uyumamaya başladı ya derin uykusu bugün hiç olmadı resmen . Dünde aşırı gaz vardı akşam saatlerinde 6 dan gece 12 ye kadar cebelleştim resmen
Birkac hafta boyunca benimki de hic uyumadı, hatta buraya yazdım. Emiyo memede uyuyor, yanıma koyuyorum hemen uyanıp tekrar memeye alana kadar agliyodu tüm gün bu kısır döngü içinde düzgün bir uykusu olmadan beni yoruyoru ama ne olduysa bu son bir haftadır falan gün içinde 2-3 kez 1-1.5 saatlik uykuları olmaya başladı çok şükür o aralarda karnımi doyurup dinlenebiliyorum. Ben atak haftalarıni takip etmiyorum bilmiyorum ama belki öyle bi sürece girmissinizdir geçer mutlaka canım

Çok teşekkürler. Size de geçmiş olsun doktor baktıysa sorun yoktur. Ben hastanedeki annelerden hep bi kaç kere öksürüyodu önemsemedik doktora götürmedim diye duyunca herkesi uyarıyorum artık. Doktorunuz tavsiyesinde de çok haklı.

Sağol canım. Zaten promalt falan uğraşıyodun sen de benim gibi süt arttırmaya. Bilmem arttırabildim mi ama görüntü hep aynı göğüslerde. Mama içince benim içim rahat ediyor ya doyduğuna emin oluyorum. Bi de bir kapışı var mamayı gözlerini açıp böyle aha geldi yaşasın diyor resmen. Kilosu 5400 boyu biraz kısa ama kilosu normal gibi.

Çok teşekkürler. Geçmiş olsun size de. Burun akıntısı hiç olmadı sadece öhö öhö günde 5 kez bile olmamıştır. Doktor ciğerleri temiz diyorsa sorun yok. Ama öksürsün bırak da denmiyor tabii ciğer temiz de olsa mutlaka burun açıcı nefes açıcı bi tedavi veriliyor. Ayrıca ben kendi doktoruna değil de evin yakınında 2 hastaneye gittim biri ventolin verip yolladı diğeri serum fizyolojik önerdi kendi doktoru ve başka 2 doktor yatış dedi (ki kesinlikle yatırılmalıymış zaten bu kadar küçük bebekler) tedaviler arasındaki uçurum beni delirtti. Yani çok da güvenmem artık kendi doktorumuzdan başkasına.

Kızlar selam, dün 2. ay kontrolüne gittik. 1.2 kg almış miniğim, 5 kilo olmuş. Boyu da 56.5 cm. Her şey yolunda.
Yalnız mantar varmış. Onun için bir krem verdi, umarım geçer hemen
Geçmiş olsun anlamadım ne mantarı popoda mı?
Çok geçmiş olsun öncelikle.Allah tekrar yaşatmasın. Süt vardır orada duruyor. Kesilse azalsa olmasa anlarsın. Bebek aç olsa ortalığı yıkar. Memelerin büyük küçük olması süt varlığıyla miktarıyla alakalı değil. Kafandan bu düşünceyi sil çünkü düşüncesi bile sütü etkiliyor. Konak için bebek saç fırçası ile tarıyorum banyo yaptırırken hani şu at kılından olan fırça.ama hemen değil iyice ıslanıp yumuşayınca. Bizde başlangıç vardı geçti çok şükür.
Kaka olayı da normal. Bizimki salıdan beridir yapmıyordu bugün yaptı. 10 güne kadar bu aylarda yapmaması normal siz müdahale etmeyin dedi doktorlar burada da baya yazıldı herkes aynı şeyi yaşamış. Yapar yapmaz temizleyince rahatsızlık vermiyor zaten bebeklere ama yapabiliyorsan duru su ile yıka böyle Olduğu zaman. Daha da rahatlıyorlar. Bir de tabi bir kaç gün yapmayınca biraz fazla olması normal.

Bizim hala uyku düzeni yok ki zaten düzene girmesi de öyle hemen olmuyor. Bi gün çok güzel uyuyor üç gün hiç uyumuyor. Artık deneme yanılma her yolu deniyorum uyusun diye.

Ya benim eşimde sipariş etmiş Mardin’den gelecek. Ama benim anlamadığım bu çocuk devamlı kolyeyle nasıl duracak yatacak
Kız bebekler ileri aylarda saçına bant toka filan taktırmıyor rahatsız oluyorlar Hemen söküp atıyorlar. ama kolyeyi çıkaran görmedim daha

Amin cümlemize yaşatmasın inşallah. Harikasın hepsi için paylaşmışsın bilgilerini çok teşekkür ederim.

Doktorum bana büyüyen ve bağırsakları gelişen bebek her zaman kaka yapmaz dedi. Eskilerdede hep şunu diyorum hergün yaparsa nasıl kilo alacak diye. Kiloya gittiğini derler inş öyledir ama korkma benim kızım günde beş kez yaparken bir anda 2 günde 3 günde bir yapmaya başladı çok ağlamıyorsa kıvranmıyorsa korkma. Biz biogaia diye bir damla kullanıyorduk çok kıvrandırıyordu şimdi bıraktık bakalım izliyoruz. Konağıda ellemeyin diyorlar şampuanını kullan yeter bizdede kepek var sampuan değiştirilecek mustela yaramadı galiba.

Evet hatırlıyorum seni yazmıştın sanırım atak haftası da olabilirıygulamadan bakıyorum da gaz olarak sıkıntılı haftalarmış. Gazinoda çıkardım gerçi ama bilemiyorum sadece çok yoruldum. Bizim kız günlük 2 defa 3 er saat uyuyordu şimdi yok yarım saat 20 dakika 10 dakika anca ayağımda sallayınca uyuyor yerine koyunca uyanıyo aynı bahsettiğin gibi inşallah rahatlar bizimkide

Doğru, aynı şekilde her bezinde vardı günde 7-8 kez şimdi 2 ya da 3 günde 1 oldu. Biogaia'yı biliyorum kullanmıştım kızımda. Kıvranmıyor aslında ama ben bunca şey içinde rahatsız etmez mi diye düşündüm.
Konak kızımda çok uzun süre oldu yara kabuğu gibi olmuştu artık ve çok uğraştım karbonatlı sular yağlar eczanede yaptırılan bi karışım falan hiçbiri geçirmemişti ilk başladığında geçer o birkaç güne demişlerdi ellememiştim şimdi erken müdahale etsem de öyle olmasa diye bi araştırıyorum. Şampuanı bizim de mustela ayrıca bi de konak önleyicisi varmış ama artık geç galiba çünkü gayet belli şekilde tam tepesinde tarayınca pul pul dökülüyor birazı. Hangi şampuana geçmeyi düşünüyosun? Sadece suyla yıkasak daha mı iyi acaba.

Aynen canım artmadı valla aynı az sütüm artık dert etmiyorum napim mamaysa mama öyle doyucak. Yeterki doysun büyüsün. Maşallah çok güzel kilosu biz 30 günlükken sağlık ocağında 4.450 dediler geçen hastaneye gittik kalça usg için o zamanda 43 günlüktü tarttı 4350 çıktı 56 cm boy. Kilo tuhagıma gitti sordum dedi sağlık ocağı yanlış ölçmüş olabilir tartıları yanlıştır dedi hiç bişey anlamadım valla

Bu arada aynen mamaya öyle bi tepkileri var ama bizimki onu aç olunca yapıyor bşberona saldırıyo gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…