- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.421
Evet bi de şu olacak,ilerleyen günlerde bebeğe bakıp;Ne güzel dedin kereviz sapı
Kendimi çok darlanmış hissediyorum ondan sanırım öyle kelimeleri ağzıma alıyorum böyle üzülsün diye konuşuyorum. Zıtlaşıyoruz devamlı . Haklısın eşsiz çocuk büyütmek sefalet ve zordur ama bazen kimseyi istemiyorum yanımda . Sanki başka birinin hayatını yaşıyorum Umarım dediğin gibi geçici bir durumdur bu
Canım Bundan mı alacaksınız ?Mutluluğunuz daim olsun inşallahen doğrusu alışmaması canım bizim beşik anne yanı sallarken çok ses yapıyor bu yüzden ayağımda iyice dalınca yatırıyorum hamak beşik alınca bu ayakta sallamayı bırakacağım onda sallayacağım
Biliyorum sende lohusalığında sıkıntı yaşadın ama geçtiğine çok sevindimBenim de gebeliğim çok güzel geçti inan bir kez bile kusmadım yedim içtim yattım gezdim ama lohusalığım çok zor geçti 15 gün boyunca dikişlerin ağrısından ödemlerimden dolayı ne oturabildim ne ayakta durabildim ne yatabildim bebeğimle ilgilenemedim görümcemin eline kaldı yavrum geceleri ağlıyordu meğersem doymuyormuş bilemedik gazını çıkaracağız diye çok hırpaladık o kadar acemilik yaşadıkki kaç gece hüngür hüngür ağladığım oldu kendimden nefret ettim görümcemden nefret ettim ama hepsi geçti çok şükür annene gitmek sana iyi gelecektir ortam değişikliği her zaman iyidir annenin varlığı bile yeter benim annem 15 gün kaldı yanımda o olmasaydı o acılara katlanamazdım herhalde onun varlığı bile iyi geliyordu bana
Evet bundan nasıl acaba sallarken ses yapmıyordur inşallahCanım Bundan mı alacaksınız ?
Bazen olmuyor değil diyorum bu çok güzel nasıl yaptık bunu diyorum falan tabi bizim bebeğimiz aranan bebekti yani tüp bebekle geldi mucizem. Ya bak bişey diyim de benim kafamdaki karmaşayı anla. Tüp bebek tedavisinde embriyolarım donduruldu diyorumki içimden bunu dondurmuşlardı dondurucudaydı sonra çözdürdüler zavallı yavrum neler çekti diye oturup ağladımEvet bi de şu olacak,ilerleyen günlerde bebeğe bakıp;
yaw ne ara yaptım bunu
benden mi çıktı bu bebek
Sahi kimin fikriydi çocuk Sahibi olmak falan
Hayat başkasının gibi çünkü çok sıradışı
Ama şu gerçek bunları yaşamasan anormal olurdu çünkü bu da bu sürecin bir parçası
Eski iş yerimde bir arkadaşın hanımı doğum yaptı.Yanlış hatırlamıyorsam 6 aylıktı bebek, kadın hala çocuğu kabullenemiyordu, psikolojik tedavi görüyordu. Doğum yapmış ama sonrasında kal gelmiş kadına,bebeği yabancılamış istememiş. Yazık yadüşündükçe üzülüyorum Nasıl bir duygu karmaşasına girmiş ki bunu yaşıyordu Hormonlar...
Canım benim bol bol inşirah oku iyi gelecektir Allah kalp ferahlığı versin inşallahBazen olmuyor değil diyorum bu çok güzel nasıl yaptık bunu diyorum falan tabi bizim bebeğimiz aranan bebekti yani tüp bebekle geldi mucizem. Ya bak bişey diyim de benim kafamdaki karmaşayı anla. Tüp bebek tedavisinde embriyolarım donduruldu diyorumki içimden bunu dondurmuşlardı dondurucudaydı sonra çözdürdüler zavallı yavrum neler çekti diye oturup ağladım
Anlattığın kadın gibi duyduğum insanlar oluyor onlara da çok üzülüyorum hem kadına hem bebeğe . bendeki bebeği benimseyip babayı dışlamak oldu
Hayır hiç ses yapmıyor ama alt kısım bez olduğu için 4-5 aya kadar max kullanılabiliyor.Evet bundan nasıl acaba sallarken ses yapmıyordur inşallah
Sütün azalması mama vermek de seni gergin huzursuz yapmış olabilir ben öyledim bir de insanlar sordukça emiyormu falan diye sinir oluyordum üzülmelerine de sinir oluyordum sanki mama değil de zehir içiyor çocuk tövbe tövbe üzülecek ne var mamayla veya sütle ne farkeder önemli olan sağlıkla büyümesi bir hastalığının olmamasıBiliyorum sende lohusalığında sıkıntı yaşadın ama geçtiğine çok sevindimBen sezeryandan çok çabuk toparlandım doktorum bile şaşırdı ben sadece ruhen yıprandım . Kv annemler herkes dopumda bizdeydi . Ama bir şansım vardı kızkardeşim yenidoğancı olduğu için bebeği ona verdim onun haberi olmadan kimsenin birşey yapmasına izin vermedim bu yönden için çok rahat kan uyuşmazlığı olmasına rağmen sarılığı hafif miktarda atlattık mesela kardeşim sayesinde . O olmasa bende tecrğbesizim helak olmuştum bende sen gibi hep mama veriyorum sütümde azaldı baştan azdı zaten
Tamam canım iyice araştırayımHayır hiç ses yapmıyor ama alt kısım bez olduğu için 4-5 aya kadar max kullanılabiliyor.
Arkadaşım bana verecekti onun kızı 5 aylık artık kullanamıyorlarmış. Bir de çok hafif olduğu için bebek kendi kendini uyandırabiliyor uykuda hareket edince. Yine de yorumları oku netten.Belki senin aklına yatar.
Ben artık herşeyin yorumuna bakıyorum almadan. Zaten her şey pahalı boşuna alıp elimde kalsın istemiyorum
Yüzüstü yatırıyorum ama kendini düz ediyorEvet çok normal gelişim rehberinde de bunu belirtiyor.günde 8 kereye kadar yüz üstü yatırıp boyun kaslarını güçlendirmesi için kendini zorlaması tavsiye ediliyor zaten ama anne-yetişkin gözetiminde olmalı
Evet normalmiş bak ekliyorumYüzüstü yatırıyorum ama kendini düz ediyor
Bizimki hiç sevmedi bebek arabasını. Sling taşıyorum ben yanımda, acil durumda ona geçiyoruz. Ama yeni yeni alışverişe falan gittiğimizde durdu, huysuzlanalar. Pişpiş açıp, arabayı sallarsam uyuyor bazen ama çok derin uyumadığı için huysuz oluyor geneldeDışarı çıkıp bebek arabası ile dlasma durumlariniz nasil arkadaslar biz 3_4 defa cikmistik hep uyuyordu son iki defa disarida uyanip agladi meme istedi oyle olunca simdi cikarmaya korkuyorum birde arabaya koyarken uyuyor oluyordu eskiden uyanmiyordu simdi uyanip aglayabiliyor siz de durumlar nasil?uyurken mi uyanikken mi disari cikariyorsunuz ya da evde mi duruyorsunuz?
Bizim saatler biraz farklı ama genel durum aynı. Uykuya geçişler biraz sıkıntılı ama, huysuzlanıyor. Bence senin için sorun yoksa hiç bozma düzeni.Benim bebiste gece uykusuna 00:30 da geçiyor genelde ve 4 saat falan uyuyor şimdi sizin mesajları okudum.da hata mı yapıyorum acaba diye düşündümbizde söyle bir durum var hiç uyumaya sorunumuz yok eğer bir huysuzluğu vs yoksa. Mesela gece 00:30 uyuyor 04.00te kalkıyor emziriyorum gazını çıkarıyorum geri uyuyor hemen bir 3-4 saat daha böyle gidiyor. Sonra uykusu 1-2 saate düsüyor. 12.30dan sonra 1-2 saat uyanık kalıyor sonra emiyor ve uyuyor. Mesela şuan uyuyor canı isterse 2 saat istemezse 1 saat falan ama uyanınca yine emiyor ve uyuyor uyumasada kendi kendine duruyor ben onunla oyun oynuyorum bazen mutfağa götürüyorum yemek yaparken pusette uyumuş oluyor kısacası söyle akşam 9 da falan yine uyumuş oluyor 1-2 saat sonraki asıl gece uykusu 00.00 ve bucuk arasında oluyor. Genelde duzeni bu sekilde oldugu icin hic bozmadım umarım hata etmemisimdir
Biz de böyleyizMaşallah çok şanslısın gerçekten. Benim kızım ne bebek arabası ne normal araba hiç sevmiyor. Sevdiği tek şey var memeye sarılmak
Ben de böyle bir şey alacağım. Acaba Budizz kullanan var mı? Kendi kendine devreye giriyormuş bebiş uyanınca ama pahalı ve olumsuz yorumlar da var. Yine kafamda deli sorularBurda bir arkadaş önermişti bu uyku oyuncağını ben de aldım çok memnunum gece uykusuna bununla dalıyor 20 dakika kesintisiz melodi çalıyor beyaz gürültü doğa sesleri de var ama bize melodiler yetiyor iki ses ayarı var ben de tavsiye ederim 70 liraya mağazadan aldım ama şuan internette147 lira bugün aldığımız yarın iki katı fiyata maalesef
Şimdiden bebelerimizin kaderi belli deseneBizim bütün bebekler çalışan grup galiba sabahları işe gidecek gibi 6-7 de kalkıyorlarhelal olsun sizin babaya uyutabiliyor. Bizim baba maalesef daha gazını bile çıkaramıyo sinirime gidiyo adam resmen
biz kullaniyoruz budizz. asiri faydasini gorduk. esimle surekli icat edene tesekkur ediyoruzBen de böyle bir şey alacağım. Acaba Budizz kullanan var mı? Kendi kendine devreye giriyormuş bebiş uyanınca ama pahalı ve olumsuz yorumlar da var. Yine kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?