2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizim bütün bebekler çalışan grup galiba sabahları işe gidecek gibi 6-7 de kalkıyorlar helal olsun sizin babaya uyutabiliyor. Bizim baba maalesef daha gazını bile çıkaramıyo sinirime gidiyo adam resmen

Kızlar bişey sorcam size. Ben lohusalığı kötü geçenlerdenim belki yeni yeni kendime gelebiliyorum ama arada yine hep depresyon. Doğumdan sonra eşim değişti sanki ya da bana öyle geliyor. Önceden kızamadığım şeylere kızıyorum artık herşeyi gözüme batıyo sinir oluyorum. Kızımla kendime ayrı dünya kurmuş gibiyim dün odaya bile almadım kızımla kendim yattım odada sadece . Eşim aşırı çocuk seven biri ve çocuğu da özellikle eşim çok istiyordu. Ama sanki tam bağ kuramamış gibi hissediyorum bu da beni üzüyor . Geçen çok fena tartıştık kavga ettik dedim boşanırız çocuk bende olur zaten falan dedim bilmiyorum ya herşey bana batıyor

Kızlar selam bir şey soracağım. Ne zamandır bizim bebiste süt alerjisinden şüpheleniyorum burda yazılanları da takip ediyorum ama doktora ilk sorduğumda normal demişti. Bizim bebişin kakasinda mukus var hiç kan yok nokta kadar bile ama mukus beni düşündürüyor. Ayrıca kaşında sarı kabuklanma ve kuruluk yüzünde de kuruluk vardı. Acaba normal bir kuruluk mu yoksa egzama mı çözemedim. Sağlık ocağında hemşire banyo suyuna bebek yağı koyun, isterseniz yine de doktora gösterin demişti. Hep unutuyorum koymayı şimdide saçı baya kurumuş. Acaba sampuandan mı yoksa farklı bir şey mi başına gelen var mı acaba? Konak mı diye düşündüm ama konak görselleri daha farklı.

Eklentiler

• 20211120_221629.webp
    17 KB · Görüntüleme: 52
Canım öncelikle doğumdan sonra böyle şeyler hissetmen çok normal. Benim bir tanıdığım da böyle olmuştu kocası yanına yaklaşınca bile çıldırıyordu onu görünce şeytan görmüş gibi hissediyorum demişti. Bir sene boyunca birlikte bile olmamışlar o dereceydi. Zor bir lohusalık geçirmişsin daha düzelmemiş her şey rayına oturmamış olabilir. 9 Ay boyunca her gün başka bir şey yaşadık hemen düzelemeyiz bizde insanız öyle değil mi. Kavgalar tartışmalar olabilir geri dönüşü varsa her şey normaldir. Ayrıca bebek konusunda da erkekler biz anneler gibi hemen sahiplenmiyor. Benim doktorum sohbet esnasında şey demişti eşime, benim eşim 3. Aydan sonra baba olduğumun farkına vardım demişti sende durumlar nasıl falan diye sordu. Kimi insan en başından kabullenir kimisi de 3-5 Ay sonra bebek ele avuca gelip iyice sevilmelik olunca farkına varır. Evlât sevilmez mi hiç, sakın öyle düşünme.

Hormonlardan olabilir canım geçer inşallah üzme kendini biraz zaman ver erkekler karnında taşımıyor anne gibi olmaz biz de birkaç kez kavga ettik çocuğu öyle tutma mamayı şöyle ver anneme ablama uyarıda bulunma gibisinden ben uyarınca zoruna gidiyor kavga ediyorduk ama ben resti çektim benim çocuğum herkesten önemli benden de senden de annenden ablandan da daha önemli kusura bakma gerekirse uyarırım dedim kesti sesini eşimi çok seviyorum ama çocuğum herkesten herşeyden kıymetli boşver takma kafana üzülme ne güzel ki senin gibi bir annesi var kuzucuğun keyfinize bakın yavruşunla

Maalesef ben çok kötü bir lohusalık geçirdim oysaki hamileliğim ger açıdan çok iyiydi. Durduk yere olmuyor aslında doğumdan sonra eşimde bi saldı sanki kendini hamilelikte üzerime titriyordu tabi normal böyle olması ama ne biliyşm bide kızdığım şeyleri yapıyor gözüme çok batıyo küs falanda değiliz ama eskisi gibi de hissedemiyorum ay sonu istanbula anneme gideceğim 1 aya yakın kalacağım eşimde tek kalsın . Ben annemlerde biraz toparlanırım havam değişir biraz dinlenirim en son Mayıs ayında gitmiştim belki bana iyi gelir. Nefesim boğazımda düğüm düğüm sanki öylesine bir boşluk bilemedim bende. Çocuğu çok seviyor her geldiğinde elinde ama ne bilim soğukluk hissediyorum yinede doktorun doğru demiş aslında bende öyle düşünmüyor değilim. Mesela bazen bana diyor çocuk neden ağlıyo ne bilim niye ağlıyo bu bebek ya durmadan bana böyle soru soruyo

Sağolasın Aslıcım aynı şekilde Masalınında iyiki senin gibi annesi var Doğru demişsin bende aynı şekilde düşünüyorum bebeğim bana eşimden önce geliyor onun yüzünden çocuğuma huzursuzluk vermek istemem zaten . Ben şunu anladım insanın evladından daha önemlisi olmuyormuş kendinden bile geçiyormuşsun. Karnında taşırken bile bu duygunun belki yarısını hissediyorsun ama kucakta bir başka . Benim hormonlar zaten altüst olmuş durumda oysaki çok sağlıklı rahat ve neşeli bir gebelik geçirmiştim ama lohusalık öyle olmadı

Benim de hamileliğim çok rahat ve mutlu geçtiği halde ben de ağır geçirdim lohusaligi canım. Sırf bu yüzden ikinciyi düşünmek istemiyorum hic.. benim de hamilelikte eşim üstüme titrerdi, şimdi de iyiyiz ama sanki hamileyken çocuktum da dogurur doğurmaz bir anda kocaman bir kadın olmuşum gibi dünyanın sorumluğu sırtıma bindi gibi kendimi kötü hissettim 1 ay boyunca. Uzmanlar dogum sonrasi 3 ayı 4. Trimester olarak adlandırıyor, dikislerimiz iyilesti diye kendimizi normale dönmüş ve bu hayata adapte olmus sayamayiz. Kendine biraz daha zaman ver, eşinin gözüne batmasi da cok normal bence..

Ya aslında hepimizin eşi saldı öyle düşünürsek. Hatta bizde saldık rahatladık yani. Hamilelik başka lohuslaik bambaşka bir süreç. Git tabiki havan değişsin iyi gelir hem özlersiniz birbirinizi de, ikinizede iyi gelir umarım. Bazen olur hassas oluruz boşlukta hissederiz ama geçicek inanki. Benim eşimde mesela çocuk ağlayınca beni gözü görmez dan dun konuşur çocuk gram ağlamasın ister bazen emzirmeden altını açıyorum kıyameti kopariyor ufaklık ama biliyorum ki emerken uyuyacak mecbur açıyorum o da çiğlik çığlığa ağlıyor. Eşimin o anda bana söyledilerini bakışlarını bir görsen kavga sebebi yaniii sen sakin ol kendini daha fazla doldurma uzaklaşmak iyi gelicektir psikolojin düzelir

Bence bu konak. Benim bebeğimde bundan daha fazlasi var, kafasına yapışık durumda, üşengeç annesi zeytinyağı sürüp bekletecek de tarayıp temizleyecek daha.. mukus hic önemli değil bugun de sordum doktora önemli degil dedi

Aynen ben 35 eşim 55 yaşında benimde ikinci evliliğim eşiminde, benim ilk evliliğimde eşim istemedi çocuk,eşimin ilk evliliğindede eşi istememiş çocuk. O yüzden kıymetlimiz oğlum bizim.Aşılamayla hamile kaldım bende. Beklemek istemedik yaşımız geçiyor diye. Aynen bizde bu tabloya uyuyoruz ama ne zaman böyle konuşsam nazar değiriyorum çocuğumun huyu bozuldu gece uyku sorunumuz yok diyordum. Dün gece uyumadı uyutmadı. Ben ayağımda sallarsam uyumasını beklemiyorum hafif dalsın yatağına koyup pışpışlıyorum. Çokta alışsın istemiyorum ayakta sallama olayına. İşe başladığım zaman çocuğumla ilgilenemicem sonuçta .

O da ayrı lohusalık yaşıyor
İlgi alaka birden gitti bebeğe kaydı.nerde eski Özgür günler...
Hadi sen karnında taşıdın hissettin sevdin özledin
O yazık öyle durdu kereviz sapı gibi
Şimdi ki süreç olağan. akışına bırakınca geçip gidiyor.bu tartışma kavgalar da normal ama boşanmak falan bence kullanma bu kelimeyi.çünkü tartışmalar bebekli düzene alışana kadar olacak ve bu süreçte hep boşanma ayrılma lafları oldukça insan buna bile alışıyor.sonra Allah korusun gerçeğe doğru gittikçe hiç yadırgamıyor bi bakıyor ki olaylar o hale gelmiş.
Bir de benim için bebeğin yeri ayrı babanın ayrı çünkü eşsiz çocuk büyütmek sefalet. Yakın çevremden tecrübeyle sabit Küçük ve korunmasız olduğu için elbette çocuk önce geliyor ancak geçici bir süreliğine.
Sıkılma hiç vallahi sayılı gün hesabı çok çabuk geçecek ve hayat eskisinden de güzel olacak

Son düzenleme:
Yakında başlıyordun sen değil mi

Biz uyumayınca geriliyoruz ya, sakin ve memesinde süt olmayan birinde daha kolay uyuyorlar Annem burdayken ben uyutamazdim, onda uyurdu.
Evet ya meme garantisi olmayanlarla daha rahat uyuyorlar
Bir de vitamin kullanmaya devam ediyor musun
Kalsiyum eksikliği olabilir bel ve diz ağrısı hem hamilelik Zamanı olan yorgunluktan hem de bel için epidürelden diye biliyorum biraz egzersiz iyi gelir sanki
Denedin mi hiç
Ben arabayla veya bebek arabasıyla çıkarınca ağlıyor o an her yolu deniyorum sussun diye. Parkta bile emzirmişliğim var. Emzirme örtüsü hayat kurtarıcı bazen uyuyor ama uyumadığı zamanlarda var ağlıyor mızıklıyor

Evet çok normal gelişim rehberinde de bunu belirtiyor.günde 8 kereye kadar yüz üstü yatırıp boyun kaslarını güçlendirmesi için kendini zorlaması tavsiye ediliyor zaten ama anne-yetişkin gözetiminde olmalı

Ne güzel dedin kereviz sapı
Kendimi çok darlanmış hissediyorum ondan sanırım öyle kelimeleri ağzıma alıyorum böyle üzülsün diye konuşuyorum. Zıtlaşıyoruz devamlı . Haklısın eşsiz çocuk büyütmek sefalet ve zordur ama bazen kimseyi istemiyorum yanımda . Sanki başka birinin hayatını yaşıyorum Umarım dediğin gibi geçici bir durumdur bu

Mutluluğunuz daim olsun inşallah en doğrusu alışmaması canım bizim beşik anne yanı sallarken çok ses yapıyor bu yüzden ayağımda iyice dalınca yatırıyorum hamak beşik alınca bu ayakta sallamayı bırakacağım onda sallayacağım

Çok teşekkür ederim bende yarın süreyim inşallah iyi gelir bebişlere

Benim de gebeliğim çok güzel geçti inan bir kez bile kusmadım yedim içtim yattım gezdim ama lohusalığım çok zor geçti 15 gün boyunca dikişlerin ağrısından ödemlerimden dolayı ne oturabildim ne ayakta durabildim ne yatabildim bebeğimle ilgilenemedim görümcemin eline kaldı yavrum geceleri ağlıyordu meğersem doymuyormuş bilemedik gazını çıkaracağız diye çok hırpaladık o kadar acemilik yaşadıkki kaç gece hüngür hüngür ağladığım oldu kendimden nefret ettim görümcemden nefret ettim ama hepsi geçti çok şükür annene gitmek sana iyi gelecektir ortam değişikliği her zaman iyidir annenin varlığı bile yeter benim annem 15 gün kaldı yanımda o olmasaydı o acılara katlanamazdım herhalde onun varlığı bile iyi geliyordu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…