- 7 Eylül 2020
- 2.305
- 2.233
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.441
Bende bundan almak istiyorum seviyor mu bebeginz acaba?Canım Bundan mı alacaksınız ?
Kızlar babaya erkekler anneye aşık oluyor diyorlar ya doğru galibaŞimdiden bebelerimizin kaderi belli desene
Bizim baba uyutmakla kalmıyor, resmen aşk yaşıyorlar. Gece kızım ortamızda yatıyor bu ara, kafa hep babaya dönükonu görünce seviniyor, heyecanlanıyor diyorum babana meme taksak çok mutlu olacaksın ama yok maalesef
İletişim arttıkça daha çok alışır diye düşünüyorum ama arada ‘işim var, üstünü değiştirsene’ falan diye ver, sonra çık odadan, dene. İş başa düşünce daha kolay alışıyorlar. Sen yanında olunca kaytarmak kolay oluyor. Bir de o arada 2-3 gülerse bebiş tamamdır
Ya aslında Alışmama gibi bir durum da yok mesela eşimde istiyor getir ortamızda yatıralım falan diyor . Bizim kızda ona gülünce neredeyse ısırıyor bebeğiŞimdiden bebelerimizin kaderi belli desene
Bizim baba uyutmakla kalmıyor, resmen aşk yaşıyorlar. Gece kızım ortamızda yatıyor bu ara, kafa hep babaya dönükonu görünce seviniyor, heyecanlanıyor diyorum babana meme taksak çok mutlu olacaksın ama yok maalesef
İletişim arttıkça daha çok alışır diye düşünüyorum ama arada ‘işim var, üstünü değiştirsene’ falan diye ver, sonra çık odadan, dene. İş başa düşünce daha kolay alışıyorlar. Sen yanında olunca kaytarmak kolay oluyor. Bir de o arada 2-3 gülerse bebiş tamamdır
Benim de gözüme batıyor iyice babasıBizim bütün bebekler çalışan grup galiba sabahları işe gidecek gibi 6-7 de kalkıyorlarhelal olsun sizin babaya uyutabiliyor. Bizim baba maalesef daha gazını bile çıkaramıyo sinirime gidiyo adam resmen
Ne kadar güzel yazmışsın. Kereviz sapı benzetmen beni benden aldıO da ayrı lohusalık yaşıyor
İlgi alaka birden gitti bebeğe kaydı.nerde eski Özgür günler...
Hadi sen karnında taşıdın hissettin sevdin özledin
O yazık öyle durdu kereviz sapı gibi
Şimdi ki süreç olağan. akışına bırakınca geçip gidiyor.bu tartışma kavgalar da normal ama boşanmak falan bence kullanma bu kelimeyi.çünkü tartışmalar bebekli düzene alışana kadar olacak ve bu süreçte hep boşanma ayrılma lafları oldukça insan buna bile alışıyor.sonra Allah korusun gerçeğe doğru gittikçe hiç yadırgamıyor bi bakıyor ki olaylar o hale gelmiş.
Bir de benim için bebeğin yeri ayrı babanın ayrı çünkü eşsiz çocuk büyütmek sefalet. Yakın çevremden tecrübeyle sabitKüçük ve korunmasız olduğu için elbette çocuk önce geliyor ancak geçici bir süreliğine.
Sıkılma hiç vallahi sayılı gün hesabı çok çabuk geçecek ve hayat eskisinden de güzel olacak
Canım dr doğum sonrası için bir vitamin verdi onu ve d vitaminini kullanıyorum. Ayrica kalsiyum kullanmıyorum. Egzersiz yapmak hem bedenen hem ruhen çok iyi gelecek biliyorum ama hiç dermanım yok.Evet ya meme garantisi olmayanlarla daha rahat uyuyorlar
Bir de vitamin kullanmaya devam ediyor musun
Kalsiyum eksikliği olabilir bel ve diz ağrısı hem hamilelik Zamanı olan yorgunluktan hem de bel için epidürelden diye biliyorum biraz egzersiz iyi gelir sanki
Denedin mi hiç
Ben arabayla veya bebek arabasıyla çıkarınca ağlıyor o an her yolu deniyorum sussun diye. Parkta bile emzirmişliğim var. Emzirme örtüsü hayat kurtarıcıbazen uyuyor ama uyumadığı zamanlarda var ağlıyor mızıklıyor
A AylinliEski mesajlara baktım ama göremedim bir arkadaşımızin bebeğinde mantar vardi kimdi tam hatırlamıyorum baktimda bulamadım
Bizimde mantar var bez bölgesinde mantar kremi verdi bugün başladım kullanmaya çok kötü olmuş acaba size ne önerildi hangi kremi kullanıyorsunuz ??
Dimi öyle oluyo mama diyince çık çık cık yapıyolarSütün azalması mama vermek de seni gergin huzursuz yapmış olabilir ben öyledim bir de insanlar sordukça emiyormu falan diye sinir oluyordum üzülmelerine de sinir oluyordum sanki mama değil de zehir içiyor çocuk tövbe tövbe üzülecek ne var mamayla veya sütle ne farkeder önemli olan sağlıkla büyümesi bir hastalığının olmaması
Size 800 gr mama ne kadar gidiyorSütün azalması mama vermek de seni gergin huzursuz yapmış olabilir ben öyledim bir de insanlar sordukça emiyormu falan diye sinir oluyordum üzülmelerine de sinir oluyordum sanki mama değil de zehir içiyor çocuk tövbe tövbe üzülecek ne var mamayla veya sütle ne farkeder önemli olan sağlıkla büyümesi bir hastalığının olmaması
Yaa evet mama ne kadar gidiyor ortalama ben hipp 350gr almıştım doymuyor mu falan diye gece veririm uyur belki dedim uyumadı gerçi orası ayrı ama sadece gece vermeme rağmen 1 hafta yetmedi :/ ucuz bir mama da değil 90tl 350gr Allah yardımcısı olsun mama almakta zorlanacak insan inanamıyorum marketlerde kilitli mamalar Allah sonumuzu hayır etsinSize 800 gr mama ne kadar gidiyor
Herkes çok güzel şeyler yazmış, biraz rahatlamışsındır diye düşünüyorum.Maalesef ben çok kötü bir lohusalık geçirdim oysaki hamileliğim ger açıdan çok iyiydi. Durduk yere olmuyor aslında doğumdan sonra eşimde bi saldı sanki kendini hamilelikte üzerime titriyordu tabi normal böyle olması ama ne biliyşm bide kızdığım şeyleri yapıyor gözüme çok batıyo küs falanda değiliz ama eskisi gibi de hissedemiyorum ay sonu istanbula anneme gideceğim 1 aya yakın kalacağım eşimde tek kalsın . Ben annemlerde biraz toparlanırım havam değişir biraz dinlenirim en son Mayıs ayında gitmiştim belki bana iyi gelir. Nefesim boğazımda düğüm düğüm sanki öylesine bir boşluk bilemedim bende. Çocuğu çok seviyor her geldiğinde elinde ama ne bilim soğukluk hissediyorum yinede doktorun doğru demiş aslında bende öyle düşünmüyor değilim. Mesela bazen bana diyor çocuk neden ağlıyo ne bilim niye ağlıyo bu bebek ya durmadan bana böyle soru soruyo
Biz Anne sütü çok az alıyoruz dolayısıyla devamlı mama 800 gram mama bir hafta anca gidiyor. Evolvia veriyorum 800 grmı 140-150 TL Ve bu şimdilik böyle ilerde belki de 3 gün gidecek Büyüdükçe miktarda artıyor bir de bebeğim de obur benim doymuyor . Allahtan ben de çalışıyorum alabiliyoruz durumu olmayan insanlar ne yapıyor kim bilir dediğin gibi marketlerde bile kilitli artıkYaa evet mama ne kadar gidiyor ortalama ben hipp 350gr almıştım doymuyor mu falan diye gece veririm uyur belki dedim uyumadı gerçi orası ayrı ama sadece gece vermeme rağmen 1 hafta yetmedi :/ ucuz bir mama da değil 90tl 350gr Allah yardımcısı olsun mama almakta zorlanacak insan inanamıyorum marketlerde kilitli mamalar Allah sonumuzu hayır etsin
Hay Allah düşüncesizlik etmiş öyle diyerek Bilmiyor musun erkekler zaten odun hiç takılma boş ver ya bizimkinin de saçma sapan konuştuğu oldu. Zaten çok düşünceli varlıklar olsa onlar ana biz baba olurduk o yüzden fazla bir şey beklememek lazımBenim de gözüme batıyor iyice babasıOrtalığı yıksa kızım, adam duymuyor uyuyor horul horul. Iki dk bak diyorum kucağına veriyorum ana dizine yatırıyor, neymis efendim kolu yorulmuş, kızım ağırmış. Bir de tv karşısına çeviriyor çocuğu oyalansin diye. Verdiğime vereceğime pişman ediyor. Geri alıyorum çocuğu. Bir kez bile uyutmaya teşebbüs etmedi. Geçenlerde evde havorboard sürüyordum, hamileyken korkup surmemistim duserim diye o arada kendime dikkat etmemi söyledi, beni düşünüyor diye sevindim. Meğer ben düşer bir yerimi kırarsam kıza kim bakarmış, o yüzden dikkat etmeliymisim.
Aynen sağ olsun herkes çok güzelşeyler yazdılar rahatladımHerkes çok güzel şeyler yazmış, biraz rahatlamışsındır diye düşünüyorum.
Ben de kendi deneyimimi paylaşayım.
İlk bir ay çok zor geçti benim de, gerçekten bir anda tüm sorumluluk sana yükleniyor. O dönem benim de çok kızdığım şeyler oldu, çünkü bebeği tanımıyor, bir bilgisi, araştırmışlığı da yok ama fikri var. Akşam gelip fikir beyan ediyorbebeği çok sahiplenmediğini ben de düşündüm ve o dönem hem çok yoruldum hem de çok bunaldım. Ama izne çıkıp Antalya’ya gelince değişti her şey. Tüm günü bebişle geçirdi ve bebiş büyüyünce iletişimi arttı. Bir de buraya gelince bir anlaşma yaptık, öncelik bebek! Bir ihtiyacı varsa, işi gücü bırakıp onunla ilgileneceğiz. Bu da çok rahatlattı beni. Biraz zaman ve emek istiyor maalesef baba olmak. Hiç merak etme, değişir.
Eşim bu anlattığıma rağmen beni sinir edebiliyor hala. Sabah kucağımda mızıldıyor, acaba ne istiyor, anlamıyorum dedim (yavrum açmış, anlamamış annesi ). Belki canı ağlamak istiyordur dedi her şeyi de düzeltemiyorsun
Cümlemize versin inşallah sağ ol canım benim okuyacağım devamlı inşallahCanım benim bol bol inşirah oku iyi gelecektir Allah kalp ferahlığı versin inşallah
Hahahaha aynen öyle oldu
Çok pahalı bir şey almayacağım eşim isyan edecek yakında masraf hiç bitmiyor diyeBen de böyle bir şey alacağım. Acaba Budizz kullanan var mı? Kendi kendine devreye giriyormuş bebiş uyanınca ama pahalı ve olumsuz yorumlar da var. Yine kafamda deli sorular
Aynen canım ben de takmıyorum artıkDimi öyle oluyo mama diyince çık çık cık yapıyolarama bizim çocuk doktorumuz bayan çok da iyi bi doktor. Dedim hocam süt pek veremiyorum dedim mama mı alıyor dedi evet dedim. Kadın olabilir herkesin sütü olacak diye bi kural yok insanlık hali problem değil aç kalmasın yeterki bende mama verdim çocuğuma dedi . Bilen kişiden duyunca insanın hoşuna gidiyor. Ben artık takmıyorum süt mama konusuna sende hiç takma valla
Valla ben asla çözüm bulamadım popodan vajinaya ordan popta atıp duruyoruz. Prima premiumun bezimizin şekli değişmiş ödüm kopuyor bir şey olacak diyeHahahaha aynen öyle olduben görmemişim mesajı ama işte faydam olmuyor malesef karışımın içeriğini bulamadığım için 1Papatyakokusu
fuzuli_ ve T Tarih de uğraşıyordu belki onların faydası olur inşallah
İkili Bebelac Gold alıyoruz 450 gramdan iki paket var içinde toplam 900 gram kampanyalı 114 lira 8-9 gün gidiyor bez de Prima premium kullanıyorum mama ve bez çok pahalı biz bile iki maaşla yadırgıyoruz durumu olmayanlar aklıma geliyor üzülüyorumSize 800 gr mama ne kadar gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?