2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim gibi işlerini yetiştiremeyen var mı? Yemek bile yapamaz oldum. Çocuk çok ilgi ister oldu tamam hep istiyorlar da ama elim kolum bağlı Tvnin önünde uçuşan tozları izliyorum resmen. Kalkıp silemiyorum memede çocuk uyuyor daha kahvaltı yapamadım.eşim de nezleyim çocuğa bulaşmasın dedi içerde film izlemeye girdi.maskeyle tanıştırdım kendisini ama pek ilgisini çekmedi

Memede uyuyor ve yerine bırakınca cok uyaniyor bu aralar gündüz. Derin uykuya geciside zor oluyor seslerden etkileniyor sanki.

Ben de öyleyim sabah uyandığında 1 saat çok keyifli oluyor anakucapında sallanıyor o sırada çamaşır bulaşık ortalık toplama tamam. Uyutmanın yöntemini de yanında yatmakla buldum. Bütün gün yatıyorum ama en azından çocuk uykusunu alıyor. Robot aldık süpürge işini de o yapıyor. Yemek işini valla çözmüş diilim. Dışardan yemeği seviyoruz ama ev yemeği de eşim geldiğinde yapıcam artık. Kahvaltı işini şöyle çözdüm. Eşim gelince yarım saat uyanıkken kucağına veriyorum kendime hamur işi bir şey yapıp masaya koyuyorum. Ertesi gün ordan alıp yemek kolay oluyor. Yoksa asla bir şey çıkarıp da yiyemem. Bu hafta hep böyle geçti. Bugün ama ilk kez tuvalete gittim o uyurken hızlıca anlamadan geri gelip yattım yanına anlamadı

İlk zamanlar ve hatta son 15 güne kadar gayet iyi gidiyordu. Elektrikli süpürge bozuldu 10 gündür zaten süpürge yapamadım üstüne bebeğin de şu sıralar az uyuyacağı tutuyor yoksa 7 kalkıp kahvaltı bile hazırlıyordum. Şimdi baya baya salmış durumdayız
Ben ev yemeği seviyorum ama onu bile yapamaz oldum. Dün hazır yedim miğdeme oturdu resmen

Evet bu aralar derin uyuyamıyor benimki de.ama yeni böyle oldu önceleri daha iyiydi
Yüzüstü yatırınca iyi oldu şimdi o zaman daha derin uyudu gündüz için. 1.5 2 saatlik uyanıklık suresini kaçırmamak lazım demişti bir arkadaş çok haklı. Evet benim de yeni böyle oldu.

Ben asla yetistiremiyorum. Gündüz uykusu çok az, 1 kere yarım saat 40 dk civarı uyuyor o arada cok basit bir yemek veya corba anca yapıyorum. Kahvaltı esnasında uyuyor olursa hızlı hızlı yeyip kalkiyorum (sadece yumurta kırıp yemeye vakit oluyor). Çoğu zaman yanımda pusette duruyor ama mızmız halde olduğu icin yine mideme oturacak sekilde hızla yeyip kalkiyorum. Sonra meme-alt degistirme-uyutmaya çalışma kısır döngüsü icinde tuvalete bile gidemiyorum.
Dün akşam sadece caya gelicez bebek görmeye diye bi misafir geldi ama ev berbatti, eşim iş dönüşü annemi alıp geldi hem ikram getirdi annem hem o bebegi tutarken biz evi falan toparladık koştur koştur. Hicbirseyi halledemiyorum diye kendime kızıyorum, herkes beceriyor hallediyor bebeğini uyutup her işini halledip bide "anne kahvesi" diye foto paylaşıyor diye düşünüp kendime sinir oluyorum..

Son 10 güne kadar ben de yapardım ama bebek uyumayınca mümkün diil. Olsun sağlık olsun. Senin gene yanında annen var o iyi bir şey.

Onlar hep yalan kuzum tabi istisnalar vardır bebeği sakın uslu duran uyumadığında bile sakince bekleyen bebekler var ama istisna onların anneleri işte o kahve içenler senden kaynaklı değil yani kuzucuklar çok ilgi istiyor ondan kendini suçlama aksine motive etmeye çalış ki enerjin düşmesin

Bizim bugün saat bir de kontrol randevumuz vardı rota ve menenjit aşıları ve göz muayenesi ben ve bebiş 10 da kalktık eşim 11 i geçerek kalktı hazırlanıp çıkmamız 12 yi buldu kahvaltı bile yapmadık hastanede bebeği sedyeye koyduğum anda feryat figan ağlamaya başladı doktor kilosunu boyunu zor ölçtü 5460 kilo 60 cm boyu 800 gram almış iyi dedi doktor sonra aşıya gittik ondada çok ağladı rota aşısını tok yaptırmayın kusuyor dedikleri için aç götürmüştüm ondan çok ağladı sanırım üstüne bir de aşı olunca hastaneyi ayağa kaldırdı hiç bu kadar ağlamamıştı üstünü bile giydiremedik aşıdan sonra eşim mama yaptı ağlaya ağlaya yarısını içti göz muayenesinde de ağladı ama çok şükür bir sorun yok dedi doktor kaçıncı ayda kaç kilo doğduğunu sordu 30. aydan önce ve 1,5 kilonun altında doğan bebeklerde doğuştan katarak gibi olasılıklar oluyormuş göz kayması şaşılık da 6 aya kadar olabilirmiş ama 6 aydan sonra olmaması gerekiyormuş bizimki bazen şaşı bakıyor dedim muayene etti yok ben şaşılık göz kayması görmedim dedi karanlıkta bir ışık tutarak baktı sağlıklı dedi bir yıl sonra kontrole çağırdı hastanede işimiz bitti zar zor kilotlu çorabını ve üstüne önden düğmeli bir şey giydirdim yavrum ağlamaktan iç çeke çeke uyudu bir de çıkışta yağmur yağmıyor mu ne gündü ama neyseki pusetin yağmurluğunu yanıma almıştım ıslanmadan arabaya koyabildik saat iki buçuktu eve geldiğimizde yüzünde gülücükler açtı oh be dedik normale döndü çocuk altını değiştirdim üstünü giydirdim kalan mamasını yedi eşim o arada bize kahvaltı sofrası hazırladı bir yandan yavrumu hamakta salladım bir yandan kahvaltı yaptık uyudu hala uyuyor kuzum ateşi olursa 4 saatte bir çay kaşığı calpol verebilirsin dedi hemşire de 6 saatte bir verebilirsin dedi eşim sen 5 saati baz al en iyisi dedi şuan ateşi yok inşallah olmaz

Son düzenleme:
Yok canım biliyorum kimisi de sırf gösteriş olsun diye ben en iyisiyim hepsini yapıyorum imaji çizmek için içemediği kahveleri paylaşıyor. Benim bi kuzenim var, annesi anlatıyor cocuklara bi corba bile yapmiyo hergun dışardan pide getirtiyo elinden tel düşmüyor diye ama kızın Instagram hesabı bi ara instamom olma yolundaydı, içini biz biliyorduk. Bunun gibi çok kişi vardir da biz arka planını bilemiyoruz tabi, bir anlık sinirim bozuluyor sonra aklıma kuzenim gelince rahatlıyorum

Son 10 güne kadar ben de yapardım ama bebek uyumayınca mümkün diil. Olsun sağlık olsun. Senin gene yanında annen var o iyi bir şey.
Evet cok şükür annem ablam yemek konusunda destek oluyor bide sık sık onlara gidip dinleniyoruz büyük nimet aynı şehirde olmak ama gelen misafir benim berbat evime gelmek isteyince bı telaş sarıyor beni

Bunu burun temizleyici aldığımda yanında hediye olarak göndermişlerdi yapışkanlı ateş ölçer 48 saat sürekli ölçüm yapıyormuş işe yarıyor mu bilmiyorum ateşi çıkarsa bunu yapıştıracağım anlına

Eklentiler

• 16380243701021140807671846397697.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 29
Yok yavrum ne kahvesi büyük kızla tv önündeki toza isim yazmaca oynicaz az kaldı
Yalnız değilsin
ama yemek olsun yapabiliyordum ondan eksik kaldım son bi kaç zamandır. Gece o uyurken kalkıp yaparım artık

Yüzüstü yatırınca iyi oldu şimdi o zaman daha derin uyudu gündüz için. 1.5 2 saatlik uyanıklık suresini kaçırmamak lazım demişti bir arkadaş çok haklı. Evet benim de yeni böyle oldu.
O aralığı nasıl anlayacağız ki? Ben hep kaçırıyorum demek ki

Ah bu babalar ve bahaneleri... Benim evi şey götürüyor iki gündür. Her yer her yerde. Benim eşim de belinin agrimasini bahane ediyor genelde, kızımız ağırmış kucakta uzun süre -5dk falan- tutamiyormus. Ben insan değilim zaten, ağrıyan yerlerimi anlatmaya başlasam günün yarısı biter...

Yalan bacım yalan... Kim içmiş sıcak anne kahvesini. Benim evin şu an halini biri görse evime kimse yemeğe çaya gelmez Eşim özelde çalışıyordu 2 gün izni vardı. Bir nebze birlikte yapıyorduk. Şimdi kendi işini kurdu. 7 gün sabah 9 akşam 8 evde yok adam. Evde kedi olmasına rağmen haftada 1 supurebiliyorum evi. 4 günde 1 ancak duşa giriyorum. Hiç kendine yüklenme.

Bugün benim için çok zor bir gün oldu. Aslında daha çok kızım için... Kızımdan aöf sınavı için 3 saat ayrı kaldım. Zulüm gibi geldi resmen. Geceden süt sağmıştım, çıkmadan da emzirdim iyice. Annem baktı. En güvendiğim kişiye emanet ama içim gitti. Sınavda okuduğumu bile anlamadım. Ben çıkarken uyuyordu, uyanmış hemen. Sütü içmemiş, emzik almamış. Sıkı sıkı kapatmış dudaklarını. Ana dizine yatmamış. Içli içli ağlamış. Gözleri hep beni aramış. Sınavdan çıkar çıkmaz aradım, hemen gel dedi annem. Nasıl geldik eve bilmiyorum. Kucağımda bir sakinleşti ki, yarım saat emdi bırakmadan. Geçen sene sınavlar online diye kaydolmuştum. Bir işe yaramayacak okuduğum bölüm, keyfi kayıt yaptırmıştım. Neme lazım diye kendime söylendim durdum bütün gün.

Ay aynen biz de kedi var bebek geliyor daha sık temizlik yaparız demiştik ama tam tersi oldu valla benim eşim de kendine ek bi iş çıkardı her haftasonu onla uğraşıyo bizi anneme getiriyo laf etmeyim yalnız kalıp diye ama evi pislik götürüyor napcaksak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…