- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.801
Doğum yaptık adamların işi arttı. Ev kutu gibi ama yine de vakit bulamıyorum ben. Biz de aynı kediden dolayı çocuk doğunca daha çok yaparız temizlik diyorduk ama tam tersi oldu. Gündüz uyusa biraz hızlıca yapılır da, kuş uykusu gibi kızımın gündüz uykusu.Ay aynen biz de kedi var bebek geliyor daha sık temizlik yaparız demiştik ama tam tersi oldu valla benim eşim de kendine ek bi iş çıkardı her haftasonu onla uğraşıyo bizi anneme getiriyo laf etmeyim yalnız kalıp diye ama evi pislik götürüyor napcaksak..
Aklında olsun tokken titreşimi çok açma kusmasını tetiklemesin tecrübeyle sabit
Titreşimi denedik, bayıldı. Bir yarım saat de salıncakta uyudu tekrarBrn de denicem bugün pil alayım da
Hiç tepki vermedi ama durdu yani. Uyanıkken mi koydun uyurken miTitreşimi denedik, bayıldı. Bir yarım saat de salıncakta uyudu tekrarumut var umut.
Cnm hangi rota ve menenjit aşılarını vuruldunuz? Kaç doz olacak.?Bizim bugün saat bir de kontrol randevumuz vardı rota ve menenjit aşıları ve göz muayenesi ben ve bebiş 10 da kalktık eşim 11 i geçerek kalktı hazırlanıp çıkmamız 12 yi buldu kahvaltı bile yapmadık hastanede bebeği sedyeye koyduğum anda feryat figan ağlamaya başladı doktor kilosunu boyunu zor ölçtü 5460 kilo 60 cm boyu 800 gram almış iyi dedi doktor sonra aşıya gittik ondada çok ağladı rota aşısını tok yaptırmayın kusuyor dedikleri için aç götürmüştüm ondan çok ağladı sanırım üstüne bir de aşı olunca hastaneyi ayağa kaldırdı hiç bu kadar ağlamamıştı üstünü bile giydiremedik aşıdan sonra eşim mama yaptı ağlaya ağlaya yarısını içti göz muayenesinde de ağladı ama çok şükür bir sorun yok dedi doktor kaçıncı ayda kaç kilo doğduğunu sordu 30. aydan önce ve 1,5 kilonun altında doğan bebeklerde doğuştan katarak gibi olasılıklar oluyormuş göz kayması şaşılık da 6 aya kadar olabilirmiş ama 6 aydan sonra olmaması gerekiyormuş bizimki bazen şaşı bakıyor dedim muayene etti yok ben şaşılık göz kayması görmedim dedi karanlıkta bir ışık tutarak baktı sağlıklı dedi bir yıl sonra kontrole çağırdı hastanede işimiz bitti zar zor kilotlu çorabını ve üstüne önden düğmeli bir şey giydirdim yavrum ağlamaktan iç çeke çeke uyudu bir de çıkışta yağmur yağmıyor mu ne gündü ama neyseki pusetin yağmurluğunu yanıma almıştım ıslanmadan arabaya koyabildik saat iki buçuktu eve geldiğimizde yüzünde gülücükler açtı oh be dedik normale döndü çocuk altını değiştirdim üstünü giydirdim kalan mamasını yedi eşim o arada bize kahvaltı sofrası hazırladı bir yandan yavrumu hamakta salladım bir yandan kahvaltı yaptık uyudu hala uyuyor kuzum ateşi olursa 4 saatte bir çay kaşığı calpol verebilirsin dedi hemşire de 6 saatte bir verebilirsin dedi eşim sen 5 saati baz al en iyisi dedi şuan ateşi yok inşallah olmaz
Ben de sınava gitmedim virüs vs bulaşır diye. Gitmemek de kötü. Olsun iyi kötü sınav olmuşsunuz.Bugün benim için çok zor bir gün oldu. Aslında daha çok kızım için... Kızımdan aöf sınavı için 3 saat ayrı kaldım. Zulüm gibi geldi resmen. Geceden süt sağmıştım, çıkmadan da emzirdim iyice. Annem baktı. En güvendiğim kişiye emanet ama içim gitti. Sınavda okuduğumu bile anlamadım. Ben çıkarken uyuyordu, uyanmış hemen. Sütü içmemiş, emzik almamış. Sıkı sıkı kapatmış dudaklarını. Ana dizine yatmamış. Içli içli ağlamış. Gözleri hep beni aramış. Sınavdan çıkar çıkmaz aradım, hemen gel dedi annem. Nasıl geldik eve bilmiyorum. Kucağımda bir sakinleşti ki, yarım saat emdi bırakmadan. Geçen sene sınavlar online diye kaydolmuştum. Bir işe yaramayacak okuduğum bölüm, keyfi kayıt yaptırmıştım. Neme lazım diye kendime söylendim durdum bütün gün.
Maske ile giriliyor zaten. En önde olduğum için maskesini çıkaran var mı görmedim ama ben hiç çıkarmadım. Bir şey olmaz Allahın izni ile. Inşallah düşük not almam da girdiğime değer en azından.Ben de sınava gitmedim virüs vs bulaşır diye. Gitmemek de kötü. Olsun iyi kötü sınav olmuşsunuz.
Annelik kendinden vazgeçmekmiş ama çok değil ilk bir kaç zaman sonra yoluna girecek yani inşallahAh bu babalar ve bahaneleri... Benim evi şey götürüyor iki gündür. Her yer her yerde. Benim eşim de belinin agrimasini bahane ediyor genelde, kızımız ağırmış kucakta uzun süre -5dk falan- tutamiyormus.Ben insan değilim zaten, ağrıyan yerlerimi anlatmaya başlasam günün yarısı biter...
Ben zamanında bebekle gitmiştim sınava. sınav vaktnde eşim pusetinde gezdirmişti okul bahçesinde. Çıkar çıkmaz da arabada emzirmiştim. Aklında olsun finaller için,biraz daha büyümüş olur gerçi.Maske ile giriliyor zaten. En önde olduğum için maskesini çıkaran var mı görmedim ama ben hiç çıkarmadım. Bir şey olmaz Allahın izni ile. Inşallah düşük not almam da girdiğime değer en azından.
Sorma benimkinin gece uykusu da berbat oldu. Cok zor derin uykuya geçmesi cok uzun zaman alıyor. Dalıyor tam güzelce sonra hiç dalmamis gibi uyaniyor birden bu saatlerce sürüyor napcaz böyle bilmiyorum cok yorucu..Doğum yaptık adamların işi arttı. Ev kutu gibi ama yine de vakit bulamıyorum ben. Biz de aynı kediden dolayı çocuk doğunca daha çok yaparız temizlik diyorduk ama tam tersi oldu. Gündüz uyusa biraz hızlıca yapılır da, kuş uykusu gibi kızımın gündüz uykusu.
Eşim de okuyor canım. Onun da sınavı vardı. Aman zaten bakamaz da oBen zamanında bebekle gitmiştim sınava. sınav vaktnde eşim pusetinde gezdirmişti okul bahçesinde. Çıkar çıkmaz da arabada emzirmiştim. Aklında olsun finaller için,biraz daha büyümüş olur gerçi.
BenBenim gibi işlerini yetiştiremeyen var mı? Yemek bile yapamaz oldum.Çocuk çok ilgi ister oldu tamam hep istiyorlar da ama elim kolum bağlı Tvnin önünde uçuşan tozları izliyorum resmen. Kalkıp silemiyorum memede çocuk uyuyor daha kahvaltı yapamadım.eşim de nezleyim çocuğa bulaşmasın dedi içerde film izlemeye girdi.maskeyle tanıştırdım kendisini ama pek ilgisini çekmedi
Rotarix, Nimenrix ve Beksero yapıldı Rota 2 doz var 3 doz var biz 2 doz seçtik ateş var malesef ve sol bacağına yaptığım ağır dedi hemşire bacağı şişebilir buz kompleksi yaparsınız dedi bir kaç gün oynatamayabilir dedi biraz şişti ama buz koymadık zaten inleyip duruyor yavrum ateşten bir yandan da gazla mücadele ediyor bağırsak düzeni birkaç gün değişebilir dedi doktor çok zor yaa bu aşı mevzusu ev halkı üzüntü çektik kayın babam ağladı bebişin inlelemelerine şu geceyi bir atlatsak yaCnm hangi rota ve menenjit aşılarını vuruldunuz? Kaç doz olacak.?
Kıyamam ya. Ben hiç cesaret edemedim daha ama 20 gün sonra işe dönmem gerekiyorBugün benim için çok zor bir gün oldu. Aslında daha çok kızım için... Kızımdan aöf sınavı için 3 saat ayrı kaldım. Zulüm gibi geldi resmen. Geceden süt sağmıştım, çıkmadan da emzirdim iyice. Annem baktı. En güvendiğim kişiye emanet ama içim gitti. Sınavda okuduğumu bile anlamadım. Ben çıkarken uyuyordu, uyanmış hemen. Sütü içmemiş, emzik almamış. Sıkı sıkı kapatmış dudaklarını. Ana dizine yatmamış. Içli içli ağlamış. Gözleri hep beni aramış. Sınavdan çıkar çıkmaz aradım, hemen gel dedi annem. Nasıl geldik eve bilmiyorum. Kucağımda bir sakinleşti ki, yarım saat emdi bırakmadan. Geçen sene sınavlar online diye kaydolmuştum. Bir işe yaramayacak okuduğum bölüm, keyfi kayıt yaptırmıştım. Neme lazım diye kendime söylendim durdum bütün gün.
İkisinde de uyanıkken koydum.Hiç tepki vermedi ama durdu yani. Uyanıkken mi koydun uyurken mi
Off çok geçmiş olsun kuzuma. Valla şu ateş mevzusu en çok korktuğum şeylerden biri. Bizde 10 gün sonra aynı şeyleri yaşıcaz sanırım, o yüzden tecrübene ihtiyacım var cnm. Çok çıktımı ateşiRotarix, Nimenrix ve Beksero yapıldı Rota 2 doz var 3 doz var biz 2 doz seçtik ateş var malesef ve sol bacağına yaptığım ağır dedi hemşire bacağı şişebilir buz kompleksi yaparsınız dedi bir kaç gün oynatamayabilir dedi biraz şişti ama buz koymadık zaten inleyip duruyor yavrum ateşten bir yandan da gazla mücadele ediyor bağırsak düzeni birkaç gün değişebilir dedi doktor çok zor yaa bu aşı mevzusu ev halkı üzüntü çektik kayın babam ağladı bebişin inlelemelerine şu geceyi bir atlatsak ya
İyi bari bebek arabasına alışmasına sevindimİkisinde de uyanıkken koydum.
İlk uyuması sabahtı, 5:30’da kalkmıştı zaten. Hala uykuluydu. Pandası var İkea’dan aldığımız, karşısına onu koyduk, bakarak uyudu. İkincisinde uykusu gelmişti, ağlamaya başlamıştı, salıncağı hızlandırdım, yüksek sesle pış pış açtım vs titreşimi açtım, sakinleşti ve uyudu. Ama 20-25 dk sürdü her biri. Yine de umut vadediyor bence.
Sonra bebek arabasıyla dışarı çıktık, 4 saat uyudu. Keşke bunun yarı performansını görsek salıncakta
Yanına almayı düşünmez misin. Ben öyle yapıyorum. İnsan daha az yoruluyorŞimdi de gece saat başı emmek için uyanma modası çıktı 2-3 gundur l. Yat kalk her yerim tutuldu z
Yanimda uyuyorYanına almayı düşünmez misin. Ben öyle yapıyorum. İnsan daha az yoruluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?