- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.841
Bizimde bazen öğlen 40 dk aralarda 10 dk uyuyor gece 2ye kadar ayakta bazen de çok iyi uyuyor.Kızlar biz bir tek öğlen uyuyoruz ve hala ayakta bu saate kadar önceden ne güzel uyuyordubütün beybiler mi böyle
Ne aşıymış ya.. 12.ay aşılarından sonra rahatlıycaz sanırım. Ya 39 derece çok yüksek değil mi ya. Korktum baya bi şuan38 39 oldu malesef 4 saatte bir calpol verdik bir çay kaşığı çok ince giydirdim hatta altına bir şey giydirmedim üzerine de müslin örtü örttüm uyurken inlemeleri uykuya dalınca duruyordu sabaha doğru azaldı ateşi mamasını yedi kala yaptı oyun halısına koydum oynayacak mı diye biraz oynadı ve orda uyuya kaldı yavrum hala halsiz henüz calpol vermedim ama takip ediyorum yükselirse vereceğim bir de ateşi yüksekken elleri buz gibiydi neden öyleydi anlamadım
Selam kızlar birkaç gündür annemin yanındayım pek giremedim buraya umarım her şey yolundadır.
Size bir sorum olucak bizim kakada bayadır mukus vardı önce ip gibi inceydi zamanla kalınlaştı. Bugün gündüz çok ağladı kv ve kp vardı onlar geldiğinde bir ağlamaya başladı onlar gidene kadar. Evden çıktıkları an sustu ama ne ağlama acaba sancısı mi vardı bilemedim. Artık günde 1 ya da 2 kere kaka yapıyor ve baya yapıyor. Velhasıl bugün ki kakada serçe parmağım kalınlığında mukus vardı ilk defa böyle gördüm kakası da hardal renginde acaba ağlamasında etkisi var mı. Rengi normal diye biliyorum ama mukus olayı beni korkutuyor artık.
Bir de her ay çocuk doktoruna götürüyor musunuz? Bizim 2. Ayımız göz randevusuna gidicez sadece sizde durumlar nasıl
Ay inşallah öyledir ya bende takmayayım diyorum ama bu sefer baya kalındı korktum.Bizim en baştan beri mukuslu önemsemeyin dedi doktor bende artık takmıyorum gördükçe
Mukus hakkında bilgim yok kuzum inşallah ağlamaz birdaha biz her ay kontrole gidiyoruz canım 3 aylığız ilk ay iki kez kontrolü olmuştu 2. ve 3. ay bitiminde de gittik her ayın bitiminde giyoruz doğum günü 27 si zaten tam ay sonu oluyorSelam kızlar birkaç gündür annemin yanındayım pek giremedim buraya umarım her şey yolundadır.
Size bir sorum olucak bizim kakada bayadır mukus vardı önce ip gibi inceydi zamanla kalınlaştı. Bugün gündüz çok ağladı kv ve kp vardı onlar geldiğinde bir ağlamaya başladı onlar gidene kadar. Evden çıktıkları an sustu ama ne ağlama acaba sancısı mi vardı bilemedim. Artık günde 1 ya da 2 kere kaka yapıyor ve baya yapıyor. Velhasıl bugün ki kakada serçe parmağım kalınlığında mukus vardı ilk defa böyle gördüm kakası da hardal renginde acaba ağlamasında etkisi var mı. Rengi normal diye biliyorum ama mukus olayı beni korkutuyor artık.
Bir de her ay çocuk doktoruna götürüyor musunuz? Bizim 2. Ayımız göz randevusuna gidicez sadece sizde durumlar nasıl
Aynen daha dış çıkarma var bize hiç rahat yok bir yaşına kadar sağlıkla atlatır inşallah yavrular elleri normalde çok soğuk değil bizimkinin elini emince soğuk oluyor ıslandığı için ama ateşi varken aşırı soğuktu morarmış gibiydi korktum neyse herşey normale döndü çok şükür halsizlik dışında o da yarına geçer inşallahNe aşıymış ya.. 12.ay aşılarından sonra rahatlıycaz sanırım. Ya 39 derece çok yüksek değil mi ya. Korktum baya bi şuanbebeklerin elleri ve ayakları genelde soğuk olurmuş dolaşım sistemleri tam gelişmediği için, bir yerde okumuştum. Benim bebişin elleri de aynı hep değil ama genelde soğuk.
Çok teşekkür ederim inşallah hicbirimizin bebeği ağlamazMukus hakkında bilgim yok kuzum inşallah ağlamaz birdaha biz her ay kontrole gidiyoruz canım 3 aylığız ilk ay iki kez kontrolü olmuştu 2. ve 3. ay bitiminde de gittik her ayın bitiminde giyoruz doğum günü 27 si zaten tam ay sonu oluyor
Öğlen kaç saat uyuyor uzun uyuyorsa uykusunu alıyordur belki ondan uyumuyordur bizimkinin rutini şu şekilde gece 12 gibi altını değiştirip mamasını içirip uyutuyorum sabah 6 da altını değiştiriyorum uykulu bir şekilde gözü kapalı mamasını içip yatıyor 9 da kalkıyor mamasını içiyor genelde sabah mama içerken kaka yapar altını değiştiriyorum oyun halısında oynarken ben kahvaltı yapıyorum sonra biraz kucakta geziyor kitap inceliyoruz öğlen 12 de tekrar altını değiştirip mamasını içip uyutuyorum bazen uyuyor bazen uyumak istemiyor uyursa 3 de uyandırıp altını değiştirip mamasını içiriyorum oyun halısında oynuyor şarkı söylüyoruz kitap okuyoruz kucakta geziyor akşamlar 6 da ve 9 da ve en son gece 12 de alt değiştirme ve mama saati oluyor öğlen 3 den sonraki uykusu düzenli değil bazen uyuyor bazen uyumuyor uykusu gelirse uyutuyorum uykusu gelmezse bir şekilde oyalıyoruz eşim de genelde akşam 7 gibi evde oluyor gelince o da ilgileniyor çocukla yemek derdim yok görümcelerim yapıyor yemeği ya kayınvaldemgilde yiyoruz ya da bize getiriyorlar yemeği aynı apartmanda oturduğumuz için sağolsunlar temizliği de hafta sonları eşimle nöbetleşe yapıyoruz birimiz çocukla ilgilenirken diğerimiz evi temizliyorKızlar biz bir tek öğlen uyuyoruz ve hala ayakta bu saate kadar önceden ne güzel uyuyordubütün beybiler mi böyle
Bir sıkıntısı yoksa götürmek istemeyebilirsin sonuçta hastaneler de mikrop kaynıyor biz boy kilo aşı takibi yapmak için gidiyoruz doktor karta işliyor bir de ikinci ayda kalça muayenesi üçüncü ayda da göz muayenesi oldu ondan gittik tamamen senin tercih canımÇok teşekkür ederim inşallah hicbirimizin bebeği ağlamazbize doktorumuz bir şey söylemedi getirin vs diye o yüzden merak ettim bende. Bizimde tam ay sonu oluyor acaba her ay götürsem mi diye düşünüyorum.
Bizim boy kilo ve aşı takibini sağlık ocağı yapıyor her ay o yüzden bir sorun olmadıkça gitmek istemiyorum dediğin gibi her yer mikrop kaynıyor. Bizim bir göz muayenemiz kaldı onu yaptiricaz bu ay onun haricinde bir sorun yok. Sağlık ocağı da yönlendiriyor bazı tetkikler için bakalım inşallah hicbirimizin ihtiyacı kalmaz hastanelereBir sıkıntısı yoksa götürmek istemeyebilirsin sonuçta hastaneler de mikrop kaynıyor biz boy kilo aşı takibi yapmak için gidiyoruz doktor karta işliyor bir de ikinci ayda kalça muayenesi üçüncü ayda da göz muayenesi oldu ondan gittik tamamen senin tercih canım
Acaba kaç derecede hastaneye gitmek gerekir.Aynen daha dış çıkarma var bize hiç rahat yok bir yaşına kadar sağlıkla atlatır inşallah yavrular elleri normalde çok soğuk değil bizimkinin elini emince soğuk oluyor ıslandığı için ama ateşi varken aşırı soğuktu morarmış gibiydi korktum neyse herşey normale döndü çok şükür halsizlik dışında o da yarına geçer inşallah
İnşallah canımBizim boy kilo ve aşı takibini sağlık ocağı yapıyor her ay o yüzden bir sorun olmadıkça gitmek istemiyorum dediğin gibi her yer mikrop kaynıyor. Bizim bir göz muayenemiz kaldı onu yaptiricaz bu ay onun haricinde bir sorun yok. Sağlık ocağı da yönlendiriyor bazı tetkikler için bakalım inşallah hicbirimizin ihtiyacı kalmaz hastanelere
38 in üstünde gidilebilir ama şurup verdiğinde düşmüyorsa biz şurupla atlattık 4 saatte bir bir çay kaşığı calpol verebilirsin dedi doktor onu verince yavaş yavaş düşüyordu ateşiAcaba kaç derecede hastaneye gitmek gerekir.
Ben de sevindim, çok zorlanıyorduk dışarıda. Sling de yok, ne yapardık bilmiyorumİyi bari bebek arabasına alışmasına sevindim
YaaBenim de 15 gün sonra iş başı görünüyordu, ücretsiz almayı düşünüyordum.geçen gün iş yerine ziyarete gittim. Aynı departmandan Çalıştığım 2 kız arkadaşımın daha hamile olduklarını öğrendim Hem de peş peşe. Biri nisan biri Haziran doğum.Bu durumda bana da yakın sanırımHayırlısı bakalım
Çok geçmiş olsun. Şimdi nasıl? O inlemeleri beni de mahvediyor. Biz ne yapacağız bakalım.Rotarix, Nimenrix ve Beksero yapıldı Rota 2 doz var 3 doz var biz 2 doz seçtik ateş var malesef ve sol bacağına yaptığım ağır dedi hemşire bacağı şişebilir buz kompleksi yaparsınız dedi bir kaç gün oynatamayabilir dedi biraz şişti ama buz koymadık zaten inleyip duruyor yavrum ateşten bir yandan da gazla mücadele ediyor bağırsak düzeni birkaç gün değişebilir dedi doktor çok zor yaa bu aşı mevzusu ev halkı üzüntü çektik kayın babam ağladı bebişin inlelemelerine şu geceyi bir atlatsak ya
İlk 6 ay her ay sonra 3 ayda bir kontrol diye okumuştum bir yerde ama ne kadar doğru bilmiyorumSelam kızlar birkaç gündür annemin yanındayım pek giremedim buraya umarım her şey yolundadır.
Benimkiler de geçen hafta oldular aynı aşıları birininki 38.5 a kadar çıktı ben de telaşlanıp doktora yazdım eğer emmesi iyiyse bekleyin 4 saatte bir calpol verin düşmüyorsa götürebilirsiniz acile dedi. Üstünü incelttim başına ve ensesine nemli havlu koydum düştü. Menenjit aşısı ateş yapıyor maalesef ama hepsi onların sağlığı içinAcaba kaç derecede hastaneye gitmek gerekir.
Canım biz 11 kasımda2.ay üç aşı birden olduk sonra bize Ocakta dendi yani 4.aya geliyor ben mi kaçırdım acaba ne aşısı oldunuz38 in üstünde gidilebilir ama şurup verdiğinde düşmüyorsa biz şurupla atlattık 4 saatte bir bir çay kaşığı calpol verebilirsin dedi doktor onu verince yavaş yavaş düşüyordu ateşi
Uykusuz iyi duruyor uyandıktan 1saat sonra uykusu geliyor. Sonraki uykularda da 1.5 saat durabiliyor. Şaşırdım senin kıza. Her bebek farklı ama bu dönem bizimkilere hep maks 2 saat uyanıklık yazıyorduÖğlen kaç saat uyuyor uzun uyuyorsa uykusunu alıyordur belki ondan uyumuyordur bizimkinin rutini şu şekilde gece 12 gibi altını değiştirip mamasını içirip uyutuyorum sabah 6 da altını değiştiriyorum uykulu bir şekilde gözü kapalı mamasını içip yatıyor 9 da kalkıyor mamasını içiyor genelde sabah mama içerken kaka yapar altını değiştiriyorum oyun halısında oynarken ben kahvaltı yapıyorum sonra biraz kucakta geziyor kitap inceliyoruz öğlen 12 de tekrar altını değiştirip mamasını içip uyutuyorum bazen uyuyor bazen uyumak istemiyor uyursa 3 de uyandırıp altını değiştirip mamasını içiriyorum oyun halısında oynuyor şarkı söylüyoruz kitap okuyoruz kucakta geziyor akşamlar 6 da ve 9 da ve en son gece 12 de alt değiştirme ve mama saati oluyor öğlen 3 den sonraki uykusu düzenli değil bazen uyuyor bazen uyumuyor uykusu gelirse uyutuyorum uykusu gelmezse bir şekilde oyalıyoruz eşim de genelde akşam 7 gibi evde oluyor gelince o da ilgileniyor çocukla yemek derdim yok görümcelerim yapıyor yemeği ya kayınvaldemgilde yiyoruz ya da bize getiriyorlar yemeği aynı apartmanda oturduğumuz için sağolsunlar temizliği de hafta sonları eşimle nöbetleşe yapıyoruz birimiz çocukla ilgilenirken diğerimiz evi temizliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?