- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.861
3.ay aşısı özel aşı olduğu için bilgi vermemiş olabilirler mi acaba? Bizim de 7 kasım da 2.ay aşısı oldu. 7 aralıkta rota aşısını alın getirin yapalım dediler asm de. Menenjit aşısı ile ilgili bir şey demedi bize de.Canım biz 11 kasımda2.ay üç aşı birden olduk sonra bize Ocakta dendi yani 4.aya geliyor ben mi kaçırdım acaba ne aşısı oldunuz
Biz de bu ara böyleyiz. 3.-4. Aylarda uyku düzenleri değişiyormuşŞimdi de gece saat başı emmek için uyanma modası çıktı 2-3 gundur l. Yat kalk her yerim tutuldu z
Biz uyuyoruz ama uyutmanın yollarını bulmak lazım. Her bebek uyumayabiliyormuş bu arada, belki senin bebeğin öyledirKızlar biz bir tek öğlen uyuyoruz ve hala ayakta bu saate kadar önceden ne güzel uyuyordubütün beybiler mi böyle
Selam kızlar birkaç gündür annemin yanındayım pek giremedim buraya umarım her şey yolundadır.
Size bir sorum olucak bizim kakada bayadır mukus vardı önce ip gibi inceydi zamanla kalınlaştı. Bugün gündüz çok ağladı kv ve kp vardı onlar geldiğinde bir ağlamaya başladı onlar gidene kadar. Evden çıktıkları an sustu ama ne ağlama acaba sancısı mi vardı bilemedim. Artık günde 1 ya da 2 kere kaka yapıyor ve baya yapıyor. Velhasıl bugün ki kakada serçe parmağım kalınlığında mukus vardı ilk defa böyle gördüm kakası da hardal renginde acaba ağlamasında etkisi var mı. Rengi normal diye biliyorum ama mukus olayı beni korkutuyor artık.
Bir de her ay çocuk doktoruna götürüyor musunuz? Bizim 2. Ayımız göz randevusuna gidicez sadece sizde durumlar nasıl
Cevap yazacaktım, yazmamışımSelam kızlar birkaç gündür annemin yanındayım pek giremedim buraya umarım her şey yolundadır.
Size bir sorum olucak bizim kakada bayadır mukus vardı önce ip gibi inceydi zamanla kalınlaştı. Bugün gündüz çok ağladı kv ve kp vardı onlar geldiğinde bir ağlamaya başladı onlar gidene kadar. Evden çıktıkları an sustu ama ne ağlama acaba sancısı mi vardı bilemedim. Artık günde 1 ya da 2 kere kaka yapıyor ve baya yapıyor. Velhasıl bugün ki kakada serçe parmağım kalınlığında mukus vardı ilk defa böyle gördüm kakası da hardal renginde acaba ağlamasında etkisi var mı. Rengi normal diye biliyorum ama mukus olayı beni korkutuyor artık.
Bir de her ay çocuk doktoruna götürüyor musunuz? Bizim 2. Ayımız göz randevusuna gidicez sadece sizde durumlar nasıl
Bizim sağlık ocağı o kadar dandik ki gecen ay 39 ölçtüğü kafayi bu ay 38 ölçüyor, sistemde 39 göründüğü için tekrar ölçüp düzeltiyor kendince, boyunu 2 aydir hic uzamamis olarak ölçüyor ama Allah'tan biz özelde takiplerini yaptiriyoruz ve giydikleri küçük geliyor zaten. Sağlık ocağının ölçümlerine guvensek ben deli olurum kafasi küçülmüş diye düşünerek nöroloji doktorlarını gezer dururdum heralde. Bir de kabul etmiyolar ölçümlerinin hatalı olduğunuBizim boy kilo ve aşı takibini sağlık ocağı yapıyor her ay o yüzden bir sorun olmadıkça gitmek istemiyorum dediğin gibi her yer mikrop kaynıyor. Bizim bir göz muayenemiz kaldı onu yaptiricaz bu ay onun haricinde bir sorun yok. Sağlık ocağı da yönlendiriyor bazı tetkikler için bakalım inşallah hicbirimizin ihtiyacı kalmaz hastanelere
Oğlumun ruh eşi diyorumDün büyük kızım avm ye gitmek istedi Corona yı yeni atlattık diye gidelim dedik. İlk defa araba koltuğunda durdu 5 10 dk idi zaten. Ama bebek arabasında 5 dk sonra çok kötü ağlamaya başladı. Uykusu geldi. Ne güzel tıngır mıngır gidiyor işte uyusana illa o memenin ağzına girmesi lazım. Emzirdiö uyudu bebek arabasına koydum öyle bir ağlıyor ki anlatamam. Aldım kucağıma AVM ortasında hoplaya zıplaya yüksek sesle pış pış yapa yapa uyuttum çocuğu. Gidene kadar da kucağımdan indir.medim. bir süre dışarı çıkmayacağıö diye de notumu aldım.
Teşekkür ederim canım iyiyiz çok şükür eski neşesi yerine geldiÇok geçmiş olsun. Şimdi nasıl? O inlemeleri beni de mahvediyor. Biz ne yapacağız bakalım.
Gelmiş geçmiş olsunTeşekkür ederim canım iyiyiz çok şükür eski neşesi yerine geldi
Gece aralıksız uyuduğu için uykusunu alıyor gündüz uyanık kalsa da sorun etmiyorum bazen 2 saat sonra uykusu geliyor bazen 3-4 saat sonraUykusuz iyi duruyor uyandıktan 1saat sonra uykusu geliyor. Sonraki uykularda da 1.5 saat durabiliyor. Şaşırdım senin kıza. Her bebek farklı ama bu dönem bizimkilere hep maks 2 saat uyanıklık yazıyordu
Teşekkür ederimGelmiş geçmiş olsun
Bazı çocuklar bebek arabasını sevmiyor benim yeğenim de öyleydi arabaya koyduğumuz anda ağlamaya başlardı saatlerce arabada ağlardı annesi pes etmezdi en sonunda tesellesi düşünce susardı ama bu bir iki yaşlarındaydı bebekkken nasıldı bilmiyorum bence sık sık gidersen alışır benim kızım çok seviyor arabada uyur hep biz doğduğundan beri evin içinde de kahvaltı yaparken ona koyardık henüz anakucağı almamışken sen de evde alıştırmayı deneyebilirsinDün büyük kızım avm ye gitmek istedi Corona yı yeni atlattık diye gidelim dedik. İlk defa araba koltuğunda durdu 5 10 dk idi zaten. Ama bebek arabasında 5 dk sonra çok kötü ağlamaya başladı. Uykusu geldi. Ne güzel tıngır mıngır gidiyor işte uyusana illa o memenin ağzına girmesi lazım. Emzirdiö uyudu bebek arabasına koydum öyle bir ağlıyor ki anlatamam. Aldım kucağıma AVM ortasında hoplaya zıplaya yüksek sesle pış pış yapa yapa uyuttum çocuğu. Gidene kadar da kucağımdan indir.medim. bir süre dışarı çıkmayacağıö diye de notumu aldım.
Yok kaçırmadın o aşılar devletin yaptığı benim yaptırdıklarım özel aşılar ücretli Rota virüs ve Menenjit aşısı istersen yaptırabilirsinCanım biz 11 kasımda2.ay üç aşı birden olduk sonra bize Ocakta dendi yani 4.aya geliyor ben mi kaçırdım acaba ne aşısı oldunuz
Bazı çocuklar uslu seninki gibi maşallah bazı çocuklar da huysuz maalesef benimki gibi. Haftada 1 çıkıyoruz ancak çok çıkmadı evet belki çıktıkça alışırBazı çocuklar bebek arabasını sevmiyor benim yeğenim de öyleydi arabaya koyduğumuz anda ağlamaya başlardı saatlerce arabada ağlardı annesi pes etmezdi en sonunda tesellesi düşünce susardı ama bu bir iki yaşlarındaydı bebekkken nasıldı bilmiyorum bence sık sık gidersen alışır benim kızım çok seviyor arabada uyur hep biz doğduğundan beri evin içinde de kahvaltı yaparken ona koyardık henüz anakucağı almamışken sen de evde alıştırmayı deneyebilirsin
Canları sağ olsun kuzucukların sağlıkları yerinde olsun da inşallah bir şekilde büyüyecekler annesiBazı çocuklar uslu seninki gibi maşallah bazı çocuklar da huysuz maalesef benimki gibi. Haftada 1 çıkıyoruz ancak çok çıkmadı evet belki çıktıkça alışır
Şu salgın ve covid olmasa hep götürürüm ama insan korkuyor yaİlk 6 ay her ay sonra 3 ayda bir kontrol diye okumuştum bir yerde ama ne kadar doğru bilmiyorumaşı var zaten nerdeyse her ay eğer sağlık ocağın takip ediyorsa sıkıntı olmaz heralde.
Fark ettimCevap yazacaktım, yazmamışımbize doktorumuz her ay çocuk doktoru görsün, sağlık ocağı yeterli olmaz dedi. O yüzden biz gidiyoruz her ay.
Aa ne kadar kötü ya insanı zorla kötü hissettirirler. Bizim çok şükür çok ilgililer boy kilo takibi falan doğru çıkıyor önce mi geride mi onları söylüyorlar istedikleri tetkikleri söyleyip doktora yönlendiriyorlar falan çok şanslıyız o konuda. Keşke herkes işini hakkıyla yapsaBizim sağlık ocağı o kadar dandik ki gecen ay 39 ölçtüğü kafayi bu ay 38 ölçüyor, sistemde 39 göründüğü için tekrar ölçüp düzeltiyor kendince, boyunu 2 aydir hic uzamamis olarak ölçüyor ama Allah'tan biz özelde takiplerini yaptiriyoruz ve giydikleri küçük geliyor zaten. Sağlık ocağının ölçümlerine guvensek ben deli olurum kafasi küçülmüş diye düşünerek nöroloji doktorlarını gezer dururdum heralde. Bir de kabul etmiyolar ölçümlerinin hatalı olduğunu
Aynen ben hamileyken de bunlari şikayet etmiştim zaten hicbir takibimi yapmayıp e nabıza giriş yapiyolardi. Simdi de acele acele sacma sapan ölçüm yapıp yolluyolar sanki görev dışı rica minnet yaptiriyomusuz gibi davraniyolar. Aile hekimimizle hic tanımadık bile zaten. Allah herkese maaşını hakederek almayı nasip etsin ne diyimAa ne kadar kötü ya insanı zorla kötü hissettirirler. Bizim çok şükür çok ilgililer boy kilo takibi falan doğru çıkıyor önce mi geride mi onları söylüyorlar istedikleri tetkikleri söyleyip doktora yönlendiriyorlar falan çok şanslıyız o konuda. Keşke herkes işini hakkıyla yapsa
Çok tatlı maşallah1 ay, 40 gün, 2 ay ve 3 ay konseptimiz ben 1 yaşına kadar bu şekilde her ay fotoğraf çekmeyi planlıyorum fikir olur diye paylaşayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?