2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım biz 11 kasımda2.ay üç aşı birden olduk sonra bize Ocakta dendi yani 4.aya geliyor ben mi kaçırdım acaba ne aşısı oldunuz
3.ay aşısı özel aşı olduğu için bilgi vermemiş olabilirler mi acaba? Bizim de 7 kasım da 2.ay aşısı oldu. 7 aralıkta rota aşısını alın getirin yapalım dediler asm de. Menenjit aşısı ile ilgili bir şey demedi bize de.

Şimdi de gece saat başı emmek için uyanma modası çıktı 2-3 gundur l. Yat kalk her yerim tutuldu z
Biz de bu ara böyleyiz. 3.-4. Aylarda uyku düzenleri değişiyormuş kısa sürede düzelir diye umuyorum.
Kızlar biz bir tek öğlen uyuyoruz ve hala ayakta bu saate kadar önceden ne güzel uyuyordu bütün beybiler mi böyle
Biz uyuyoruz ama uyutmanın yollarını bulmak lazım. Her bebek uyumayabiliyormuş bu arada, belki senin bebeğin öyledir Ben kundak + sallama + emme şeklinde uyutuyorum, sling vardı ama artık yok ve bebek arabasında gezerken uyuyor. Eğer uyutmazsam uyumuyor, öyle uykusu gelsin, uyuyakalsın falan yok yani. Ve hep uykuya direniyor, biraz uğraşmak gerekiyor. Bebek arabasında 4 saat uyuyor mesela, ama kundakta 30 dk. O yüzden mutlaka dışarı çıkıyorum bir kez, bari bir kere düzgün uyusun diye. Farklı yollar dene istersen. Son olarak, uyanık kalma süresi 1:15 - 1:30 dk’yı geçerse, uykuya dalışları da çok daha zor oluyor.

Cevap yazacaktım, yazmamışım bize doktorumuz her ay çocuk doktoru görsün, sağlık ocağı yeterli olmaz dedi. O yüzden biz gidiyoruz her ay.

Bizim sağlık ocağı o kadar dandik ki gecen ay 39 ölçtüğü kafayi bu ay 38 ölçüyor, sistemde 39 göründüğü için tekrar ölçüp düzeltiyor kendince, boyunu 2 aydir hic uzamamis olarak ölçüyor ama Allah'tan biz özelde takiplerini yaptiriyoruz ve giydikleri küçük geliyor zaten. Sağlık ocağının ölçümlerine guvensek ben deli olurum kafasi küçülmüş diye düşünerek nöroloji doktorlarını gezer dururdum heralde. Bir de kabul etmiyolar ölçümlerinin hatalı olduğunu

Dün büyük kızım avm ye gitmek istedi Corona yı yeni atlattık diye gidelim dedik. İlk defa araba koltuğunda durdu 5 10 dk idi zaten. Ama bebek arabasında 5 dk sonra çok kötü ağlamaya başladı. Uykusu geldi. Ne güzel tıngır mıngır gidiyor işte uyusana illa o memenin ağzına girmesi lazım. Emzirdiö uyudu bebek arabasına koydum öyle bir ağlıyor ki anlatamam. Aldım kucağıma AVM ortasında hoplaya zıplaya yüksek sesle pış pış yapa yapa uyuttum çocuğu. Gidene kadar da kucağımdan indir.medim. bir süre dışarı çıkmayacağıö diye de notumu aldım.

Oğlumun ruh eşi diyorum

Uykusuz iyi duruyor uyandıktan 1saat sonra uykusu geliyor. Sonraki uykularda da 1.5 saat durabiliyor. Şaşırdım senin kıza. Her bebek farklı ama bu dönem bizimkilere hep maks 2 saat uyanıklık yazıyordu
Gece aralıksız uyuduğu için uykusunu alıyor gündüz uyanık kalsa da sorun etmiyorum bazen 2 saat sonra uykusu geliyor bazen 3-4 saat sonra

Bazı çocuklar bebek arabasını sevmiyor benim yeğenim de öyleydi arabaya koyduğumuz anda ağlamaya başlardı saatlerce arabada ağlardı annesi pes etmezdi en sonunda tesellesi düşünce susardı ama bu bir iki yaşlarındaydı bebekkken nasıldı bilmiyorum bence sık sık gidersen alışır benim kızım çok seviyor arabada uyur hep biz doğduğundan beri evin içinde de kahvaltı yaparken ona koyardık henüz anakucağı almamışken sen de evde alıştırmayı deneyebilirsin

Canım biz 11 kasımda2.ay üç aşı birden olduk sonra bize Ocakta dendi yani 4.aya geliyor ben mi kaçırdım acaba ne aşısı oldunuz
Yok kaçırmadın o aşılar devletin yaptığı benim yaptırdıklarım özel aşılar ücretli Rota virüs ve Menenjit aşısı istersen yaptırabilirsin

Bazı çocuklar uslu seninki gibi maşallah bazı çocuklar da huysuz maalesef benimki gibi. Haftada 1 çıkıyoruz ancak çok çıkmadı evet belki çıktıkça alışır

1 ay, 40 gün, 2 ay ve 3 ay konseptimiz ben 1 yaşına kadar bu şekilde her ay fotoğraf çekmeyi planlıyorum fikir olur diye paylaşayım dedim

Eklentiler

• IMG_20211129_120149.webp
    47,3 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_20211129_120120.webp
    48,4 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20211129_104435_541.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20211026_231418_943.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 76
İlk 6 ay her ay sonra 3 ayda bir kontrol diye okumuştum bir yerde ama ne kadar doğru bilmiyorum aşı var zaten nerdeyse her ay eğer sağlık ocağın takip ediyorsa sıkıntı olmaz heralde.
Şu salgın ve covid olmasa hep götürürüm ama insan korkuyor ya sağlık ocağımız çok ilgili sağ olsunlar hep ararlar takip ederler

Cevap yazacaktım, yazmamışım bize doktorumuz her ay çocuk doktoru görsün, sağlık ocağı yeterli olmaz dedi. O yüzden biz gidiyoruz her ay.
Fark ettim bizim doğum yaptığımız hastanedeki çocuk doktorumuz iyidi aslında sonra başka doktora gittik direk sikayetiniz ne dedi bende rutin kontrole geldik dedim çıkarken birdahaki ay getirin demedi hiç ben kendime güzel bir doktor bulayım en iyisi

Aa ne kadar kötü ya insanı zorla kötü hissettirirler. Bizim çok şükür çok ilgililer boy kilo takibi falan doğru çıkıyor önce mi geride mi onları söylüyorlar istedikleri tetkikleri söyleyip doktora yönlendiriyorlar falan çok şanslıyız o konuda. Keşke herkes işini hakkıyla yapsa

Aynen ben hamileyken de bunlari şikayet etmiştim zaten hicbir takibimi yapmayıp e nabıza giriş yapiyolardi. Simdi de acele acele sacma sapan ölçüm yapıp yolluyolar sanki görev dışı rica minnet yaptiriyomusuz gibi davraniyolar. Aile hekimimizle hic tanımadık bile zaten. Allah herkese maaşını hakederek almayı nasip etsin ne diyim

1 ay, 40 gün, 2 ay ve 3 ay konseptimiz ben 1 yaşına kadar bu şekilde her ay fotoğraf çekmeyi planlıyorum fikir olur diye paylaşayım dedim
Çok tatlı maşallah özellikle 40’ındakine bayıldım. Özellikle yenidoğan fotoğrafları çok hoşuma gidiyor benim de ama çektiremedik hep günlük fotoğraflarımız var bizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…