2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben kucukken boyleymisim ayaklarinda salliyorlarmis bırakınca uyanıyormuşum öyle ayaklarında bekliyorlarmış

lilalimon çok çok geçmiş olsun hepimize. Biz 30 ekimde evimizden olduk, travmam var zaten, sabah ağlaya bağıra kalktım. Allah beterinden korusun herkesleri.
lilalimon hande___ ben gardrobun duvara çarpma sesine uyandım.Urla Açıkları merkezli 5.3 diyordu Allah beterinden korusun. Çok geçmiş olsun

Kıyamam ya son bir haftaya kadar biz de öyleydik. Bir de bir sürü alışveriş yapmamız gerekiyordu, ne stres oluyordum o alışveriş bitene kadar. Yavaş yavaş alıştı sanıyorum. Şimdi 4 saat uyuyor bebek arabasında
Ayrıca bugün yoldayız, artık Eskişehir’den İstanbul’a dönüyoruz, yazmıştım hep yol maceralarımızı. Onlar perişan etti beni. Bugün uyuyor yolda kızım . Yine ağlayarak başladık, ama kısa sürdü uykuya dalması ve pek uyanmıyor
Benim şöyle bir taktiğim var, belki yarar işine. Ağladığı zaman bebek uyutucu uygulamasından (onu da burada bir arkadaş söylemişti, kimdi hatırlamıyorum, teşekkür ederim ona o kadar işime yaradı ki) pışpış + süpürgeyi çok yüksek sesle açıp, puseti/araba koltuğunu hızlı hızlı sallıyorum. Burada ağlamamasına izin vermemek önemli. Bir süre sonra uyuyor, veya en azından ağlamadan duruyor. Tekrar mızırdanacak gibi olursa aynı taktik. Tabi avm’de o kadar yüksek ses biraz sorun olabilir ama bebişin ağlaması daha yüksek ses genelde
*Dün yazıp gönderememişim mesajı

lilalimon çok çok geçmiş olsun hepimize. Biz 30 ekimde evimizden olduk, travmam var zaten, sabah ağlaya bağıra kalktım. Allah beterinden korusun herkesleri.
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Benim zaten deprem büyük bir fobimdi 30 Ekim depreminden sonra en uç noktaya ulaştı. Sabahta öyle uyanınca bebekle evde yalnız bir şekilde, ne yapacağımı şaşırdım kalakaldım. Allah birdaha yaşatmasın

Kızlar ya korse kullanan var mı doğumdan sonra göbek çok kötü görünüyor ilk başlarda normal bir korse aldım iyi geldi sonradan açılma falan oldu şuan kullanmıyorum
Kullanan arkadaşlar hangisinden ve nerden aldiniz memnun musunuz?

Ikinci ay asilarini biz grip olduğumuz için ertelemistik simdi biraz huysuzluk ve ateş 37.3 gibi nelere dikkat etmem gerek kizlar

Ikinci ay asilarini biz grip olduğumuz için ertelemistik simdi biraz huysuzluk ve ateş 37.3 gibi nelere dikkat etmem gerek kizlar
38 olursa calpol verebilirsin demişti doktor. 2. Ay aşıları çok yüksek ateş yapmıyor ama bizimkilerde de o kadar olmuştu. Ensesine ve dizlerin arkasına nemli bez koyabilirsin. Bir de bol bol emzir

Ateşini düzenli takip et, ben ateşi yükselince soydum, zıbınla tuttum, ince bir örtü örttüm üzerine. 6 saat arayla calpol verebilirsin dedi dr, bir kez verdim. Düştü ateşi. Huysuzluğu sürdü ama. Inşallah kolay geçer sizin bu süreç

Bizim kızda iştahsızlık ve halsizlik çok oldu keyfi hiç yoktu calpol verdim ateşi olmasa bile agrisi olabilir rahatlasin diye sağlık ocağında ki ebe de verebilirsiniz demişti icirmektedir zor oldu vallahi ağzında tutup gargara yapıyor resmen

Cumartesiye sünnet icin randevu aldık çok tedirginim. Sonrasında ağrı kesicilere rağmen acısı olcak, bakabilecek miyim, pipisini kanlı görünce kesin fenalasirim düşünceleri beynimde dönüp duruyor. Rabbim bundan baska acı vermesin hicbir evlada bı önerisi olan var mı tecrübelilerden

Sağolun inşallah çok olmaz
Bende verdim simdi belki agrisi vardir

Kızlar selam bir suredir yazamadim yazilanlarin bir kismini okudum

Çocuğu ayakta sağlayanlara sesleniyorum:) annem bendeyken cok ısrar etti sallatmadim sallamadım da ahşap ana kucagimiz var sallanıyor ama oraya koysam da uykusu varsa uyuyor emzikle.
Beşiğinde de oyuncakları diziyorum karşınına onlara baka baka uyuyor
Kısacası ben alıştırmadım sallamaya doğru mu yaptım bilemiyorum ilk çocuğum hiç cocuk yetistirmedim ama bence nasıl alışırsa öyle olur gibime geliyor

Devamlı kucağımda da tutmuyorum arada ana kucagi geceleri sabah besik arada oynuyoruz oyuncak siyah kartlar falan arada evde gezdiyorum arada hareketler yaptırıyorum kaslar gelişsin diye öyle tek başıma bakıyorum zaten 40 gundan sonra

Emme konusuna gelince ; eskiden sık sık verirdim şimdi arada emiyor arada emmiyor eskisi gibi emmese de sagip vermek en iyisi bence sağmaya başlıyorum bu aralar gece sık sık vermek icin uykuda az çekiyor sütü memeden öyle iste

3.ay aşılarımız yaklaştı bizimde bakalım
Bizde durumlar böyle
Yorumlarınızı beklerim hatalı yanım varsa canlar hepinizi opüyorum

Ayakta sallama konusunda sürekli olmasada arada yapıyorum ama sakinleştiriyorum genelde uyutmuyorum uyuycağı zaman yanıma alıyorum. Gece kolumda uyuyor emerek gündüzleri uyanınca emziriyorum alt değiş falan derken tekrar uyuycağı zaman kundak yapıp anakucağına koyuyorum arada ağlasada kundaktan çıkmak istesede anlık oluyor susuyor sonra kendi kendine uyuyor. Bende çok ayakta yada kucakta sallama gibi alıştırmak istemiyorum ama çocuğum çok arsız olursada ağlatmaya kıyamam herhalde istediğini veririm.. 6. Aydan sonrada tamamen kendi kendine odasında uyumaya alışması lazım bakalım o zamana kadar ne değişecek. Hıı birde akşam rutinimiz var babası ile birlkte duşa giriyorlar neyseki banyoyu seviyor. Benim sorunumda gece saat 4 de uyanıyorum sabah 8e kadar nasıl düzeltcm bunu bilmiyorum

Nasıl yani 4ten 8e uyanık mı duruyor

Bugün kızımı kanguru ile uyuttum. Ama tabii gene meme arandı. Açtım verdim. Kanguru içinde meme emerek uyudu. Kanguru evde kkullanmak için fazla haşır huşır bir şey. Sanırım bu durumda bana sling uygun. Sling takıp uyutup ev işi yapabilir miyim ve sling almak için geç mi kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…