- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.961
O bir ara bendede vardi canim bizim de haliyle uyku duzenimiz kaçıyorAyakta sallama konusunda sürekli olmasada arada yapıyorum ama sakinleştiriyorum genelde uyutmuyorum uyuycağı zaman yanıma alıyorum. Gece kolumda uyuyor emerek gündüzleri uyanınca emziriyorum alt değiş falan derken tekrar uyuycağı zaman kundak yapıp anakucağına koyuyorum arada ağlasada kundaktan çıkmak istesede anlık oluyor susuyor sonra kendi kendine uyuyor. Bende çok ayakta yada kucakta sallama gibi alıştırmak istemiyorum ama çocuğum çok arsız olursada ağlatmaya kıyamam herhaldeistediğini veririm.. 6. Aydan sonrada tamamen kendi kendine odasında uyumaya alışması lazım bakalım o zamana kadar ne değişecek. Hıı birde akşam rutinimiz var babası ile birlkte duşa giriyorlar neyseki banyoyu seviyor. Benim sorunumda gece saat 4 de uyanıyorum sabah 8e kadar nasıl düzeltcm bunu bilmiyorum
İnşallah tekrar uyuyabilirim ya saat 8-9 arası uyanıyor bebiş bende uyanırım işimi hallederim falan ama sabah uykuya dalıyorum. Bu gece kolumda emzirip bırakıcam birde onu denicem bakalım uykumu dağıtmadan. Şu korona azcık yaradı bana babamız evde çalışıyor yaO bir ara bendede vardi canim bizim de haliyle uyku duzenimiz kaçıyorzamanla oda değisrir geçenlerde bende çok yorulmuştum lavaboya kalktıkça emzirdim çocuğu hep. Oturur canim zamanla o 4 te uyanmanda geçer inşallah. Biz 12 de bilemedim 1 de yatıyoruz bende alıştım bu düzene ama geceleri cok kalktığım icin gündüz gec saate kadar uyuyorum bebiş beni uyandırıldım sabah 10 dan sonra
Bu uyku meselesi biraz bebeğin huyuns bağlı sanırım ya. Biz meme hariç hiç uyutmsyı başaramamıştık. Ayakta hiç sallamadık. Daha 2 haftadır meme hariç uyutmayı öğrendim o da kucakta gezerek. Sizinli uyku eğitimi almış gibi olmuş maşallahKızlar selam bir suredir yazamadim yazilanlarin bir kismini okudum
Çocuğu ayakta sağlayanlara sesleniyorum:) annem bendeyken cok ısrar etti sallatmadim sallamadım da ahşap ana kucagimiz var sallanıyor ama oraya koysam da uykusu varsa uyuyor emzikle.
Beşiğinde de oyuncakları diziyorum karşınına onlara baka baka uyuyor
Kısacası ben alıştırmadım sallamaya doğru mu yaptım bilemiyorumilk çocuğum hiç cocuk yetistirmedim ama bence nasıl alışırsa öyle olur gibime geliyor
Devamlı kucağımda da tutmuyorum arada ana kucagi geceleri sabah besik arada oynuyoruz oyuncak siyah kartlar falan arada evde gezdiyorum arada hareketler yaptırıyorum kaslar gelişsin diye öyle tek başıma bakıyorum zaten 40 gundan sonra
Emme konusuna gelince ; eskiden sık sık verirdim şimdi arada emiyor arada emmiyor eskisi gibi emmese de sagip vermek en iyisi bence sağmaya başlıyorum bu aralar gece sık sık vermek icin uykuda az çekiyor sütü memeden öyle iste
3.ay aşılarımız yaklaştı bizimde bakalım
Bizde durumlar böyle
Yorumlarınızı beklerim hatalı yanım varsa canlar hepinizi opüyorum
Sağmak şu yönden iyi bebeğim bitiremediği göğsü bitirip daha cabuk süt gelmesini sağlıyor. Yani ben öyle yapıyorum. Bebeğime veremiyorum zaten biberonu ağzına bile değdirmiyorBu uyku meselesi biraz bebeğin huyuns bağlı sanırım ya. Biz meme hariç hiç uyutmsyı başaramamıştık. Ayakta hiç sallamadık. Daha 2 haftadır meme hariç uyutmayı öğrendim o da kucakta gezerek. Sizinli uyku eğitimi almış gibi olmuş maşallah
Doktor bana sağıp vermeyi doğru bulmadığını söylemişti zorunlu hallrr dışında. Bana sağmak da zor geliyor. Sizin özel bir durum var mı?
Napiyosun peki sağdığın sütü? Ben şırınga+parmak yöntemiyle veriyorum mochiye birikeni ve mamayı.Sağmak şu yönden iyi bebeğim bitiremediği göğsü bitirip daha cabuk süt gelmesini sağlıyor. Yani ben öyle yapıyorum. Bebeğime veremiyorum zaten biberonu ağzına bile değdirmiyor
Yok banada aile hekimi hemşiresi ve arkadaşlarım sürekli emzir sağlana gerek yok demişti de gece emiyor bazen birini emince yoruluyor uykulu oluyor zaten yine uykuya devam ediyor ondan acaba tekrar sağsam da gece en azından kaç ml verdim bilsem mni diyorum geçen ay 600 gr civarı kilo almıştı bu ay kaç oldu acabaBu uyku meselesi biraz bebeğin huyuns bağlı sanırım ya. Biz meme hariç hiç uyutmsyı başaramamıştık. Ayakta hiç sallamadık. Daha 2 haftadır meme hariç uyutmayı öğrendim o da kucakta gezerek. Sizinli uyku eğitimi almış gibi olmuş maşallah
Doktor bana sağıp vermeyi doğru bulmadığını söylemişti zorunlu hallrr dışında. Bana sağmak da zor geliyor. Sizin özel bir durum var mı?
Eğer bende süt olmayınca durmazsa kaşıkla biraz vermeye çalışıyorum ama diğer türlü buzluğa atıyorum zorda kalırsam kaşıkla veririm die lazım olmazsa biriktirip ona sabun yapmak istiyorum. Tamamen boşaltılmayan meme daha geç doluyor ben bunu test ettim. Gece yarım bırakıp uyuduğumda sabah aynı oluyor dolgunduk.Napiyosun peki sağdığın sütü? Ben şırınga+parmak yöntemiyle veriyorum mochiye birikeni ve mamayı.
İlk haftalar ben de sağdim hem süt çoktu hem bebek boşaltamiyodu ama şimdi hem süt azaldı hem boşaltiyor çoğu zaman. Bosaltmasa da sağmiyorum sağsam cok farkeder mi? Çünkü benimki de sütün tazyigi azalinca akşamları emmeye devam etmiyor ağlıyor ama sıkıyorum süt geliyor memeden. Öyle huysuzlandigi için süt azaldi diyerek her gece uyumadan mama veriyorum bu sebepten
Benim oğlum da bir iki haftadır öyle normal diye okumuştum ben. Zamanla geçiyormuş o da. Önceleri etti hep kapalıydı yavaş yavaş bir şeyler vermeyi dene elineYa kızlar kafama birşey takılıyo. Benim bebeğim elini devamlı aç kapa yapıyo böyle parmaklarını birleştirip açıyo devamlı normal mi bu
Demek istediği doktorun emzirmek varken sağıp vermek. Zorunlu bir durum olmadıkça tabii. Ben üşenip pek sağım yapmadım ondan kendi tecrübem yok malesefSağmak şu yönden iyi bebeğim bitiremediği göğsü bitirip daha cabuk süt gelmesini sağlıyor. Yani ben öyle yapıyorum. Bebeğime veremiyorum zaten biberonu ağzına bile değdirmiyor
Kaç saat arayla emiyor? İnşallah bu ay daha çok kilo alır, sağlıklı olsunkar daYok banada aile hekimi hemşiresi ve arkadaşlarım sürekli emzir sağlana gerek yok demişti de gece emiyor bazen birini emince yoruluyor uykulu oluyor zaten yine uykuya devam ediyor ondan acaba tekrar sağsam da gece en azından kaç ml verdim bilsem mni diyorum geçen ay 600 gr civarı kilo almıştı bu ay kaç oldu acaba600 gr icin doktor sınırda kilosu demişti önceki ay iyiydi bakalım bu ay ne kadar
Ama o zaman bebek son sütü içmemiş oluyor yağlı ve doyurucu olan o deniyorSağmak şu yönden iyi bebeğim bitiremediği göğsü bitirip daha cabuk süt gelmesini sağlıyor. Yani ben öyle yapıyorum. Bebeğime veremiyorum zaten biberonu ağzına bile değdirmiyor
Benimki aksama kadar sürekli emiyo ama ne ara sağım yapıp da ona tekrar süt uretcem. Senin gibi yapabilsem uyumadan önce verdiğim 60ml mamayı da keserim aslında. Benim gece sağmam lazim çünkü uyuyunca birikiyo süt. Bi tarafı emerken diğer taraf akiyo mochi kullanıyorum birikiyo ona ama yine de tam bosaltamadan uyuyo. O saatte de gözümü açamıyorum ki nasıl sağım yapıyımEğer bende süt olmayınca durmazsa kaşıkla biraz vermeye çalışıyorum ama diğer türlü buzluğa atıyorum zorda kalırsam kaşıkla veririm die lazım olmazsa biriktirip ona sabun yapmak istiyorum. Tamamen boşaltılmayan meme daha geç doluyor ben bunu test ettim. Gece yarım bırakıp uyuduğumda sabah aynı oluyor dolgunduk.
Bu beennBenimki aksama kadar sürekli emiyo ama ne ara sağım yapıp da ona tekrar süt uretcem. Senin gibi yapabilsem uyumadan önce verdiğim 60ml mamayı da keserim aslında. Benim gece sağmam lazim çünkü uyuyunca birikiyo süt. Bi tarafı emerken diğer taraf akiyo mochi kullanıyorum birikiyo ona ama yine de tam bosaltamadan uyuyo. O saatte de gözümü açamıyorum ki nasıl sağım yapıyım
Bu gece mahvetti beni yaa sürekli mızmızdı. Hicbi derdi yokken hep bölük bölük uyudu ben uyuyamadim tabi o kadar depresiftim kötüydüm ki esim annemlere getirdi burda uyudum biraz şükür. Aksam da banyosunu kakasini yaptı karnını doyurdu sorunsuz bi şekilde uyudu diye sevinmistimBu beennaman kardeşim buna şükür en azından göğüs dolacak kadar uyuyorlar bi dönem sabaha kadar sürekli emmek istiyordu benimki
Onu kaşıkla vermeye çalışıyorum azda olsa giriyor ağzına ama genelde kendi bitiyor memeyiAma o zaman bebek son sütü içmemiş oluyor yağlı ve doyurucu olan o deniyor
Ben kullandım sling, her işi yapamıyorsun. Eğilip kalkmak da zor ama kabaca birçok işi yapabilirsin. Süpürge falan da yaparsın, daha güzel uyuyorBugün kızımı kanguru ile uyuttum. Ama tabii gene meme arandı. Açtım verdim. Kanguru içinde meme emerek uyudu. Kanguru evde kkullanmak için fazla haşır huşır bir şey. Sanırım bu durumda bana sling uygun. Sling takıp uyutup ev işi yapabilir miyim ve sling almak için geç mi kaldım
Biz de böyleyiz. Ben de kundak ve slingle çözdüm memede uyumama işini. Ama gündüz kundakta yarım saat ancak uyuyor. Bebek arabasında 4 saat uyuyorBu uyku meselesi biraz bebeğin huyuns bağlı sanırım ya. Biz meme hariç hiç uyutmsyı başaramamıştık. Ayakta hiç sallamadık. Daha 2 haftadır meme hariç uyutmayı öğrendim o da kucakta gezerek. Sizinli uyku eğitimi almış gibi olmuş maşallah
Güzel uyuyordu aslında değil miBu gece mahvetti beni yaa sürekli mızmızdı. Hicbi derdi yokken hep bölük bölük uyudu ben uyuyamadim tabi o kadar depresiftim kötüydüm ki esim annemlere getirdi burda uyudum biraz şükür. Aksam da banyosunu kakasini yaptı karnını doyurdu sorunsuz bi şekilde uyudu diye sevinmistimhiç düzeni yok benimki her gece bı değişik
Dışarda mı gezdiriyorsun evin içinde mi araba ileBen kullandım sling, her işi yapamıyorsun. Eğilip kalkmak da zor ama kabaca birçok işi yapabilirsin. Süpürge falan da yaparsın, daha güzel uyuyorama biz Antalya’da unutup geldik, ben tekrar almadım. Kilo artıyor artık, belim de çok iyi değil diye düşündüm. Bebek arabasına alıştı bu ara, öyle uyutuyorum günde bir kere.
Biz de böyleyiz. Ben de kundak ve slingle çözdüm memede uyumama işini. Ama gündüz kundakta yarım saat ancak uyuyor. Bebek arabasında 4 saat uyuyorVe kundağın da son zamanlarına geldik.
4. Ayda uyku eğitimi versek mi diyorum ama pek bilgim de yok. Deneyimi olan var mıdır acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?