2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ayyy aynı beennn. Bende birakamam çünkü severken cok hırpalıyor. Bir kez bankamatige kadar gittik yarım saat ya sadece bir geldim cocugu battaniyeye sarmıştı. Zaten onun yüzünden isilik olmuştu, çocuk daha beter isilik oldu defalarca söyledim uyardım çıkarken bile söyledim ben unuttum üstünü örttüm gitmiş battaniyeye sarmıştı. Çocuğuma yaklaştığında gözüm dönüyor ve buna kendisi sebep oldu. Çocuk ona gidince 1 dk aynı pozisyonda kalmıyor. Yatırıyor kaldırıyor sallıyor koltuğa koyuyor pusete koyup puseti deli gibi sallıyor neler neler ya. Ikidir çocuğum onlarla bir araya gelince çığlık çığlığa ağlıyor o yüzden hemen bana veriyorlar. Hatta bir kez yine oyle ağladı ben aldım sakinlestirdim sonra yediremedi kendine dediki koltuğa koysana bakalım ağlayacak mı koydum Çocukta gık yok o aldı ağlamaya başladı. Diyorum ilerde benimde oğlum evlenecek çocuğu olucak nasipse, yapmayayım sakin olayım ama yok çok hırpalıyor. Çocuk kucağında ağlamıyor duruyor ama o sallıyor 1 dk içinde 5 kez uyardım eşim uyardı alışmışım diyor. Oysa kendini överken ben doyurur yatağa koyardım öylece dururlardı der e o zaman nerden alıştın sallamaya da benim çocuğumu sallarken alışkanlık diyorsun

1 15te uyuması için kaçıncı dakikada uyutmaya başlıyorsun
Genelde 55-60 dakikada. Ama daha iyi gözlemlemeye başladım bebeğimi, uykusu gelince ilk belirti gözlerini ovuşturma veya esneme oluyor. Hemen ninni açıp paketliyorum. Ancak uyuyor zaten. Ama çok ağlıyor uyurken ya Sakinleştirmek de çok zor oluyor. Akşama doğru artıyor huysuzluk, gece uykusuna geçiş tam bir felaket kıyamıyorum da ama mahvoldum.
Sen nasıl uyutuyorsun?
Emerek uyuduğunda gece 2 saatte bir uyanıyor, birkaç kere denedim denk gelmiş olamaz diye düşünüyorum. Ama gündüz emzirmeleri planlarsam (3 saatte bir gibi) gece sadece 2 kez uyanıyor. O yüzden emzirmeden uyutmaya çalışıyorum ben ama kucakta sallamak çok zor
fuzuli_ J joynss huckleberryde gece uykusu da yapıyor musunuz. Bir de eski yazdığım uyku saatleri var deftere onlar uygulamaya yükleniyor mu
Ben sabah giriyorum genelde gece uykularını. Eskileri de yükleyebilirsin. Uyku eklemeye basınca başlangıç ve bitiş zamanlarını düzeltebiliyorsun.

Ay kız güldüm yaa hatta anneme de okudum annem diyo o da sen gibi uyuz olmuş kaynanasına yoksa yarım saatte işçilik olmaz diyo tabi biz bi yandan abartırız çünkü aşırı gıcık oluyoz bırak yaa onlar boş boş övünsün

Bizim gece uykuları uyku şekli ile öyle değişmiyor. Esneme ovuşturma oldu mu kundak kolik açıp kucakta sakinleştiri yorum. Sonra memeye geçiyor. Sinirli iken emmiyor. Ama artık koliğin o mucizevi etkisi yok. Ninnşye geçeceğim ben de. Kundak da yapmadım bugün. Kundağa kızmaya başladı. Mesela sabah ilk uykuya dinlenmiş vücutla olduğu için hiç ağlamadan geçiyor. 2. 3. Uyku gitgide daha ağlayarak geçiyor. Gece uykusuna aynen çok ağlayarak geçiyor. Böyle sanki aşı yapılmış gibi acılı ağlıyor. Ama huckleberry mesela gece uykusuna 2 saat sonra yatır diyor. Bugün onu bekleyeceğim. Erken davrandığımı düşünüyorum artık. O da yıpranıyor ben de. Senin gibi ben de çok kafa yoruyorum bu işe. Ama elimde koca bir 0

Hahaha ellerinden öperim uyuz oldum tabi yoksa bu kadar batmaz hicbir şey ben doğduğundan beri hiç sallamadım ama onlar sürekli pusetteyse puseti değilse kucaklarında sallıyorlar alışmasın istiyoruz kendi kendine uyuyor çünkü benimki bir de yeni yemiş olsa bile çok hırpalıyor sonra kusuyor çocuk ama sorsan kusan çocuk iyidir çürüttüğünü kusuyor diyor. Bende dedim ters boşaltım yapıyor sağlıklı bir şey değil. Daha komik bir sey diyeyim kusan cocuk iyidir diyen kv esim bebekken ilk 2 hafta surekli kusuyor diye doktora götürüp getirmiş iğne kullanmışlar bu ne yaman çelişki valla iyi olan bir şey bile o söylüyorsa kötü geliyor. Hani bir sürü caps var ya "zaten yapacağım şeyi biri yap demiştir" diye aynen ondan

canım ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim. doktorun kim acaba? benim de aşı çok içime sinmiyor hele ki burada okuduklarımdan sonra. ben de 3 ay bitince doktora götüreceğim aynı şeyleri konuşacağım. Aşı olmasak fikrini nasıl değerlendirir bilemiyorum.

sorma beni de sıkıntı bastı . rüyamda bakıcıya bırakmışım. işe gidecekmişim.
iş yerim uzak bir de 40 km var evle arası. sabah da 7 de evden çıkıyorum. biraz daha insani bir saatte olsa yine bi nebze ama erkenden kalıp gidecek olmak beni çok darlıyor. ne ara uyanıp bebeği emzirip giyinip gideceğim diye düşünüyorum . Allah hayra çıkarsın inşallah.

Allah bir kolaylık versin inşallah canım. Iyilere denk getirsin. Bebeğin de inşallah bakacak kişiyle iyi anlaşır

Kız maşallah aman sakın ha sallandırmaya alıltırma benimki de kendisi uyuyordu bir gün uyumayınca ben salladım artık kendisi uyumuyor hep sallıyorum yani
Haha çok güldüm resmen benim kv ya kendinde kötü olan bişeyi iyiymiş gibi gösteriyor bunlar kompleksli bacım ben daha da komik birşey diyim mi şimdi bizimkinin hiç kızı olmamış iki oğlu var benim eşim küçük olan . Bizimkinin cinsiyetinin kız olduğunu duyunca kıskanmıştı oğlan vardı gönlümde falan dedi onların evdeki albüme baktım benim eşime küçükken elbise giydirip toka takmış hem de kaç Sefa yapmış bir kerelik değil neymiş heves etmişmiş . E bana niye hala gönlümde oğlan vardı diyon

Kızlar ben çok bunaliyorum yaa.. gece 2-3 saatte bir uyanıp en az 1 saat uyanık kalmak, bazen 4 buçukta uyanıp bir daha düzgün uyuyamamak.. sabahlari uykumu almadan uyanmak, yemeği tuvalet ihtiyacını bile koştur koştur karşılamak cok yoruyor beni. Bir de kilo kaldı epeyce, oğlum kucakta gezmek istiyo ama benim hic halim yok iki dolaşıp oturuyorum ağlıyor. Kendimi kaldıramıyorum hantallaştım çok.. eşimin geleceği saate dakika sayıyorum resmen gelsin de ona veriyim diye sonra düşünüyorum bu 3-5 gün sonra bitecek bi durum değil diye, iyice darlaniyorum..
Cocuk isterken bunlari dusuncektin ne var bunda diyebilirsiniz belki, etrafımdakiler öyle diyo çünkü ama ne biliyim rahatim kalmadı hic..

Alla alla neden farklı bilemedim
bu durumu neye borçlusunuz bugün kanguruya mı? Bana arada buhran geliyor ee ee eee diye evde dolanmaktan. Yine bugünümüze şükür tabi.

Hahahaha yaa gerçekten mi kız erkek ne önemi var ki sağlıklı olsun yeter ki ama madem kız merakın var ne diye hasetlik yapıyorsun ki gerçekten kıskançlık ya başka bir şey değil kaç yaşındalar ne bu bizimle yarışma kendini kıyaslama derdi

Kız sorma çok ilginç ne güldüm ya saçını bile uzatmış adamın Kocam o fotoları görünce ortalığı birbinr katıyo haklı da haset işte ne bekliyonki pislik ya

Zor ya bu işler. Bize 2 sene ücretli izin vermesi lazım devletin dün biraz haklarımıza baktım, ücretsiz izin, süt izni, part time çalışma falan var. Faka eşimle de konuştuk, gizli bir mobing var. Birçok kadın kullanamıyor bunları.
Bu arada ben gitseydim işe 7:30-5:30 çalışacaktım ve benim de uzaklığım 40 km. Bir de İstanbul trafiği, 5:50 gibi çıkıyordum evden hep daha kötüsü var
Bizim şirket çok karıştı ya, benim departman kapatıldı, şirketin yarısı işten çıkartıldı. Dün konuştuk, ne düşünüyorsun dediler. Gelmek istemiyorum dedim, ne yapacağım orada. Ama gel derseniz de istifa etmem, fakat ücretsiz izin kullanırım dedim. O zaman yolları ayıralım dediler bir süre işsizim yani. Aldığım tazminat da beni bir 6 ay idare eder. Bakalım, online bir iş bulabilirsem, belki de 1-2 seneye Antalya’ya taşınırız

Galiba uyku şekliyle bizim de değişmiyor. Ben bir ara sallayarak uyutmaya başladım, ve gece 2 kere uyanmaya başladı. Sonra iki gün emerek uyudu ve gece sürekli uyandı. Ama dün sallayarak uyuttum ve gece sürekli uyandı. Sanırım biz 4. atak dönemine girdik.
Gece uykusuna biz genelde 2 saat sonra geçiyoruz, eski tarihleri de kontrol ettim hep öyle olmuş. Ama sonuç yine aynı, deli gibi ağlıyor.
Kundaktan ben de korkmaya başladım, debelenirken ağzı burnu kapanıyor. Uyku tulumu almam lazım ama hiç bırakmak istemiyorum kundağı korkuyorum bırakmaktan.
4. ayda uyku eğitimi vereceğiz biz. Dediğin gibi hem o perişan oluyor hem biz. Eskiden çok sert geliyordu bu eğitimler ama en azından bir iki gece ağlar. Kıyamam böyle her gün gece gündüz ağlıyor
Alla alla neden farklı bilemedim
bu durumu neye borçlusunuz bugün kanguruya mı? Bana arada buhran geliyor ee ee eee diye evde dolanmaktan. Yine bugünümüze şükür tabi.
Bazen üzülüyorum çocuğa, deney yapıp duruyorum üzerinde yok emerek uyut, sallayarak uyut, pusetle yürüyüşe çık, kanguru tak ama çok hızlı değişiyor ya bugün iyi olan şeye yarın deli gibi ağlayarak tepki veriyor
Kanguruya borçluyuz canım, orada uyumaya devam ediyor. Ayakta hoplayıp hafiften, iki pış pış diyorsun, devam ediyor uyumaya. Ayrıca emzirme düzenimiz de oluyor böylece. Bir ay daha böyleyiz. Ama dün belim kitlendi biraz daha fazla dikkat etmem lazım kendime

Yani insanlar ne çok seviyor boş konuşmayı.çocuk olayı hiç kolay değil ki Giderek de zorlaşıyor.ancak tecrübe ve alışkanlıkla üstesinden daha kolay geliniyor. ve ayrıca diyorlar ya çocuk isterken bunları düşünecektin diye ;ben düşünemedim.zira ilk kızım daha kolaydı tecrübeli olmama rağmen ben bile zorlanıyorum. Sana da bunları Düşünecektin, yok ben böyleydim, yok şikayet etme dyenlerin bence çenelerini kapattır çünkü kimse kimsenin ne çektiğini bilemez. Uzaktan konuşması çok kolay. Ben bile bazen eşime telefon açıp lütfen gel artık diyorum.

Aklıma Şu geldi sana yazarken;belki annenle anlaşıp haftanın bir günü sana gelmesini isteyebilirsin mesela çarşamba tam hafta ortası. Sana dinlenmek için biraz fırsat olur. Tam gün olmasa bile kahvaltıdan sonra 5-6 saatliğine belki. Ona uymadığı zamanlar ablan gelir. Kendine zaman ayırırsan biraz soluklanırsan moralin yüksek olur sabrın artar.
Allah kolaylık versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…