2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aman iyi olun da gerisi önemli değil. Biz iyiyiz çok şükür her şey yolunda sakin sakin evimizde oturuyoruz şimdilik
Oh mis gibi sakinlik tam da aradığım şey
Bende güya anneme kafa dinlemeye geldim yan sokakta kv oturuyor. Devamlı gitmemi bekliyo eşimde git işte onunda hakkı görmek diyo yani beni ortadan ikiye bölemezler mi acaba çok sıkıldım

Ben kanguruma kavuştum ve 2 saatlik bir uyku çektik bile bu arada bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını aldım Tracy Hogg’un kitabı, ona başladım. Keşke hamileyken okusaymışım, o kadar rahat ederdim ki
Benim hedefim de bir program oturtmak ve rutinler oluşturmak şimdi. Sonra bakarız beşik işine

Parayı alıp kendimiz baksak
başvuru kısmında var zaten ne olmasını isterdiniz gibi? orada senin belirlediğin önem derecesine göre sıralama yapıyorsun. bugün değil ama ilerde neden olmasın
Canım biraz daha açıklayabilir misin sıramız gelince nereye başvuruyoruz
bugün başvuruyu yapınca seni yedek listeye alıyor. gerçi büyük şehirdeyim dye belki beni yedeğe almıştır. Atıyorum Kastamonu'da olsam hemen Asıl listeye de alınabilirdim.
Neyse asıl listeye gelince hak kazanmış oluyorsun. sana sms ve mail atıp evraklarla başvuru yapmanı istiyorlar.tüm detayları da orada belirtiyorlar.

Nasıl belirlemisler saatleri 2 saatte bir uyumasi gerek mi diyorlar
Mesela böyle bir uyku zamanlayıcı öneriyorlar ama bizim bebiş nereden 1,5-2 saat uyusun gündüz inşallah olur tabi de. Uyku aralığı da 2. Fotoğraftaki ortalama süreler gibi olmalı onu geçince yorgunluk başlıyor daha zor uyuyor

Eklentiler

• 65FFEBA7-432C-4F56-AA44-1F324D910277.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 46
  • D4DB9BCE-CF4E-4969-856B-DA21B5EC99E5.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 49
Hey maşallah size ben kanguruyu pek kullanamadım gerçekten mi ya. Çok teşekkür ederim kızlar sizdrn çok güzel şeyler öğreniyorum. Keşke ben de uyku için kitap okusaymışım. Diğer konuşar içgüdüsel halloluyor ama uyku bambaşkaymış.

Öyle mi bakayım teşekkürler

Cok iyi anliyorum seni insanı çok bunaltıyor bu durum. Bende anneme gittim 1 hafta kaldım ama gitmeden eşime söylemiştim orda kalmam sadece sen dönmeden uğrarız bir de bizi ak.aya geldiğinde uğrarız dedim öyle de yaptık. Arada 1 kez onlar geldi görmeye onda da bebiş çok ağladı onlara gitmedi onlar da çok durmadı. Bu seferlik rahat atlattım ama yakında gelirler duramazlar. Bu konular çok sıkıntı oluyor hem kendilerinden soğutuyorlar hem yanlarına gitmemizi aramamızı vs istiyorlar. Ikimizin kaderi bu heralde biz seninle bu konulardan çok çekeceğiz

Kızım zaten slingde uyuyordu, ama biz onu unutup gelince başladı tüm dertler. Ben de tekrar sling almak istemedim, zaten ağırlaşacak ve kullanamayacağız diye. E-bebek’ten bir kanguru aldım ama içime sinmedi o da, geri verdim. Şimdi neko switch aldım, görünen o ki ikimiz de sevdik slingi de gönderiyorlarmış . Onunla daha rahattık sanırım.
Benim bebekle ilgili beklentimde ciddi sorun varmış zaten nedense hiç eğitim falan almadım. O aralar doğurmaya takmıştım, o da istediğim gibi gitmedi
Burayı ben de çok seviyorum valla, fırsat buldukça bakıyorum. Herkese tek tek yazmasam da çok faydalanıyorum buradan canım anneler

Sen rahat atlatmışsın bacım mesafeniz nasıl sizin bizim durum daha da kötü annemle kv 2 dakikalık mesafedi alt sokakta yani ben yaklaşık 1 aylığına geldim haftada 2 kez götürdüm ama orada kalmadım onlar hiç gelmedi annemle kv konuşmuyor eşimde arada götür diyo ondanda soğuyorum resmen
Off çok bunaldım bu durumlardan ne zaman bitecek bu durum ya kadın hep kıskanç annem korkusundan bebekle resim bile paylaşmıyor bu durum beni çok üzüyor. Eşim anasına meraklı değil ama korkuyor annesinden off çok sıkıcı yaaa

Canım zaten 1 aylığına gitmişsin. Eşin de annesinden çekiniyorsa haftada 2 götürmeye devam edip, eşine de annenlere gittim,geldim diye ballandıra ballandıra reklam yap. Döndüğünde eşinle aranız açılmasın. Sürekli gidip geldim ya diye savunursun kendini Kv, buraya kadar geldiler de çocuğa doyamadım diye doldurmasın bir de eşini. Sayılı gün zaten çabuk geçiyor. Annen için de üzüldüm açıkçası. Sorun olmasın diye tedirgin oluyordur kadıncağız

Kesinlikle. Ben işi bırakmıştım tam da hamile olduğım ay tesadüfen. Düşünüyorum da küçücük bebeği kime bırakıp işe gidebilirdim
Allah işe dönmek zorunda olanlara ve bebislerine yardım etsin. Benim de ücretsiz izin hakkım olmasa 1 ay sonra işe dönmem gerekiyordu. Şu an yıllık izinlerimi kullanıyorum. Gerçekten çok küçükler daha...

Wake windowlar bizde 1:15 acaba sende neden 1:30? Bebişe göre mi çıktı o sonuçlar acaba?
Bugün neredeyse hep 1:15’te uyuyor. Uykular da min 1 saat ama benim belim sırtım çok fena 1-2 hafta bu düzende gidebilirsek, bir de gündüz ve gece rutinlerimiz oturursa ben ümitliyim bu işten.
Yalnız sabah 5’te uyanıp kaka yapıyor ve uykusu açılıyor o da değişir umarım

Eklentiler

• 8880341E-416D-4888-81AE-F93959BEE0C5.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 33
Evet annem hep tedirgin o yüzden çok üzülüyorum . Sinirlerim bozuluyo benim korkak elimde annesinden hep çekiniyo yoksa umrunda değil . Hafta da 2-3 bekliyor eşim gitmemi ya ben ne zaman şöyle rahatça kafamı dinlicem acaba yaaa . Onun oğlunu doldurmasına gerek bile yok surat asar soğuk soğuk konuşur o bize yeter Allah bildiği gibi yapsın o kadını
Senşn dediğin gibi reklam yapıp duruyorum

Süper bilgi, teşekkürler annem bakacak normalde ama valla aklım kalıyor. Artık genç değil, nasıl bakar bilmiyorum. Bir de ameliyatı var, ağır kaldırmaması gerekiyor Belki böyle bir destekle bir bakıcı buluruz, annem sevsin yine yanında durup. Hem kv hiç bakamayacaktı, o da annemle değişimli gelebilir, herkes rahat eder valla
Benim pazartesi işbaşı
Ama bugün konuştum, dönmüyorum işeDüşünemedim bu kadar küçükken işe dönmeyi söylerken bile gözlerim doluyor. Neyse, sanırım bir altı ay daha bebişime bakabileceğim

Atomiks Biz bugün gittik doktor muayenesine. Rota aşısı yaptırmadık. Bazı bebeklerde haftalarca öbek öbek kanlı bez çıkıyor, kimde olur kimde olmaz bilemiyoruz, belki hiç olmaz bile ama bizimki gibi sıkıntılı bebeklerde kar zarar açısından yapmayalım dedi. Yapmazsak ne olur, dışarıdan bulaşırsa evet uğraştırıcı bir hastalık, aşı bunu önlemek için var ama yapmamak daha iyi bizim için dedi doktorumuz. Aşı içine sinmeyen anneler yine kendi doktorlarıyla görüşsün tabi.

Bizim aramız 2-3 saatlik. Annemlerle yarım saat onların arası. Annem uzun zamandır bursada değil o yüzden hep annemle zaman geçirdim zaten oraya her ay gidiyoruz. Sizinki çok yakınmış gerçekten işin zor. Benim kv de aşırı kıskanç sürekli ekinde telefon çocuğu çekmeye çalışıyor annem bir kez onun yanında çekmişti o günden beri böyle. Çok bunaltıcı bir durum gerçekten anlıyorum seni insan iyice ters tepiyor valla. Benim bu konudaki şansım eşim, eğer böyle biri olmasaydı evimde huzur kalmazdı. Hiç müdahale ettirmiyor çocuğa çok şükür. istemediğimiz şeyi yapıyorsa mesela sallıyorsa yüksek sesle konuşuyorsa uyandırmaya vs çalışıyorsa hemen müdahale ediyor sağ olsun.

1 15te uyuması için kaçıncı dakikada uyutmaya başlıyorsun

Senşn mesafe varmış canım o iyi bir de zaten gidiyormuşsunuz. Bizimkiler yakın olunca malum işte . Eşim yok ben tek geldim ama arası 2-3 dakikalık sadece benim eşim arada kalıyo gibi hissediyo kendini şimdi benim ailem devamlı görüyorya o da görsün istiyor belki haklı ama annesi gıcık bş insan geçimsiz yani. Bizim kv artık müdahale etmiyor hamileliğimdeki gibi değil girişemiyo benden. Ama geçen gün sinirim tepeme geldi ben şimdi tablo işlerimi de annemin yanında yapıyorumya arada dışarıda işim oluyo anneme bırakıyorum falan. Eşim dediki senşn işlerin var sen gitmek istemiyorsan olmadı 1 saat bırak anneme sonra gider alırsın dedi fıttırdım. Geçende oradaydım çocuk orada uyumuş. Kv dediki işin varsa git gör dedi gelir alırsın dedi. Ben fıttırdım. Heves ediyor belki ama benim uyuzuma gidiyo yani. Bu sefer eşimde dedi annene güveniyonda benim anneme niye gğvenmiyon çık şimdi işin içinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…