2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Beterin beteri konusunda çoook haklısın. Yolda trafik varsa inip metroya biniyorum ama İstanbul’da olsam yolda fenalık geçirirdim heralde
Çalışma şartlarımız aynı gibi. Ama benim gözümde büyüyor sanırım. İş yerinde 700 ve fazla günün varsa devlet sana yarı zamanlı çalışma imkanı sağlıyor ama dediğin gibi gizli mobing var gel de ik ya anlat bunu.
İşten ayrılmana da üzüldüm ama hiç olmaSa bebeyle kalacaksın bu güzel haber işte

"Cocuk isterken bunlari dusuncektin ne var bunda diyebilirsiniz belki, etrafımdakiler öyle diyo çünkü" şu cümlene o kadar üzüldüm ki, hadsizlik yapmasın o etrafındakiler. Bilmiş bilmiş konuşacaklarına yardım etsinler bi zahmet.
Bir tek ben böyleyim, herkes çok iyi idare ediyor diye bir düşüncen varsa, at kafandan bunu. Kimimizin bebeği daha sakindir, uyumludur belki o daha iyi idare edebilir ama bir çoğumuz senin gibiyiz. Kaç sabah,eşim işe gitmeden yorgunum diye ağladığımı bilirim. Uykusuzluk, açlık, banyo edememenin verdiği kendi kokundan tiksinme,eşinden çekinme, özgüveninin gitmesi, kendine zaman ayıramamak, yalnız ve sessiz bir ortamda kalamamak, evi temizlemek isteyip evinin darmadağın olması... Bunlar da benim yaşadıklarım mesela. Bu sabah o kadar yorgun uyandım ki. Daha tam iyilesemedim hem.
Ayrıca bak sen çok güçlüsün ama farkında değilsin. Bebeğim erkek olsaydı, bu kadar küçükken sünnet ettiremezdim. Cesaret edemezdim. Sen sünnetini bile yaptırdın. Mama verirken bile meme reddi olmasın diye ne teknikler uyguluyorsun. Kendi omzunu "aferin, neler başardın sen" diye sıvazla bence.
Ve yardım istemekten çekinme. Geçen annene gidip uyumuştun, tekrarla bunu. Onlar torun sevsin, sen de dinlen, uyu.

Şimdi aklıma geldi, kan değerlerine bi baktirsan mi? Vitamin kullanıyor musun bilmiyorum ama kullanmıyorsan eğer takviye alsan iyi olur. Kendini kaldıramama, hantallık hissini ortadan kaldırır. D vitamini düşüklüğü beni moral olarak düşürür mesela. Ciddi yetersizlik durumum var yıllardır, d vitamini kullanmayı aksattigimda çok etkileniyorum. Sen de genel olarak bir baktır istersen canım.

Aslında dediğim gibi zor bi bebegim yok ben rahata cok alışkınım ondan zorlanıyorum.. annem bana gelemez ama ben ona çoğunlukla bi hafta ortasinda bi de haftasonu gidiyorum neyse ki öyle bi avantajim var orda bana düşmüyor oğlum pek. Haftasonunu da iple cekiyorum ki sabah eşime veriyim uyuyum biraz diye..

Ay cok tatlısın hic bu açıdan bakmamıştım gerçekten hep millet hem çalışıyor hem evine hem çocuğuna bakiyor ben bi cocuga bakarken sikayet edip duruyorum diye üzülüyorum.. Allah'tan annemlerle aynı sehirdeyim, sünnet icin geldi kaldı bir gün ve bir sürü çeşit yemek yaptı buzluguma sagolsun. O da yetişmese iyice bunalirdim heralde..
En son ikinci ay aşilarında bi baktirsam dedim sonra doktor yogundu zaten cok ilgisiz bir yer ve oglum aglarsa diye kaldi ama kullanmam gerek benim de hic d vitaminim yukselmez yıllardır. En kisa zamanda d vit alicam ve baktircam degerlerime. Benim hantallik biraz da kilodan bence, aynada kendime bakmak istemiyorum. Birçok kişi belki benden daha kiloludur ama benim boy da olmayınca hic hoslanmiyorum goruntumden. Diyet yapmam zaten hemen süt azalıyor. Bariscam inşallah kendimle

Yapamadıklarını değil de yapabildiklerine odaklansan süper olacak
Benim de boyum 1.57, normalde 50-55 aralığı iyi görünüyorum. 63 ile hamile kalmıştım 67-68 aralığında oynuyor kilom. Kilo vermeyi çok istiyorum spor yapmak istiyorum ama ne mümkün. Ortopedi den randevu aldım. Dizlerimdeki sorunu çözersem belki zumba+pilates başlarım yavaş yavaş. Spor yaparken çok mutlu oluyordum. Ilacım belli de işte imkanlar kısıtlı. Kilon olsa bile yorgunluk etkiliyor bence. Nice kilolu insan biliyorum enerjik... Farklı bir doktora gidersen eğer Lacmix vitaminini sorabilirsin. Doktorum emzirme döneminde kullanılan bir vitamin diye önerdi bana. Etkili de bence.

Ben de kilo vermek istiyorum hayatımda hic bu kadar şişman olmamıştım. Senden biraz daha kısayim ve ben de 67dim en son. İnsanin ayaklari bile ağrıyor kendi ağırlığından. Evimin etrafi hep yokuş, öyle olmasa bahardan itibaren hergun oğlumla çıkar yürürdüm diyorum. İnsallah bı düzene koyup kilo isini yavaş yavaş da olsa halledebiliriz pek umudum yok ama.. lacmix i arastircam canım cok teşekkür ederim

Kız sorma çok ilginç ne güldüm ya saçını bile uzatmış adamın Kocam o fotoları görünce ortalığı birbinr katıyo haklı da haset işte ne bekliyonki pislik ya
Senin ki hasetlik konusunda baya fenaa haklı tabi adam ya

Canım ben de tam olarak senin gibiyim. Her gün bir posta ağlıyorum eşime çok zor gerçekten. Ve 40’ı çıksın değişir, 3 ay geçsin diyip durdular, her şey daha zor oluyor. Mutfağı falan eşim gelince topluyor, gece o gelince birimiz yemek yapıyoruz. Zaten kızım uyuyunca benim de pertim çıkmış oluyor, genelde yarım saat sonra ben de gidip yatıyorum. İki hafta oldu, hala getirdiğimiz valizler ortada, ev leş gibi. Ve kızım her gün daha fazla ağlıyor o biraz uyusa forumdayım, onunla ilgili kitap okuyorum, araştırma yapıyorum. Sürekli aklımda onunla ilgili şeyler, bezi bitiyor, doktora gideceğiz vs. Kilolar duruyor, ve kendimi çok çirkin hissediyorum Üstüne dediğin gibi ne kadar büyümüş diye, bu günler çok hızlı geçecek diye tekrar üzülüyorum çooook zormuş anne olmak akışa bırakabilsek keşke, herşey daha kolay olurdu…
Nefes almaya çok ihtiyacım var

Yaa bire bir aynıyız valla en azından burda derdimizi paylaşabiliyoruz bizi en iyi anlayacak kadınlarla.. eskiler nasıl büyütmüş peşpeşe 3-5 çocuk bilmiyorum. Eskinin kocalari da ne ev isi yaparmış ne çocuk bakarmis. Haftasonlari eşim evi süpürürse süpürüyor, başka is cikar da giderse veya annemlere gidersek o da kaliyor ev toz içinde.
Çok yoruluyorum tüm gün oturup çocuk emzirdigim halde. Tabi emzirmek de enerji tüketen bisey de sürekli otururken nasıl bu kadar yoruldugumu anlamiyorum. Sanki kanım çekilmiş damarlarimda kan yok gibi güçsüz yorgunum. Ocean mummy siparis ettim inşallah biraz etki eder..

Hepinize merhaba bayadir giremedim insalah hepiniz iyisinizdir bebislerin keyfi yerindedir bisey soracağım lohusaliktan sonra ilk reglimi oldum dün ama baya kan geliyor afedersiniz artik kızımın bezinden koydum durmadan ped degistirmeyeyim diye benim gibi olan varmı hic merak ettim normaldir diye düsünüyorum ama yinede sizlerede sormak istedim

Burayı ben de çok seviyorum. Kesinlikle çok destek alıyorum buradan. Eskiler bizim kadar yalnız değillermiş. Biz hem deneyimsiziz (eskilerin etrafında kendi çocuğuna kadar kim bilir kaç çocuk büyüyordu) hem de geniş aile destek oluyordu. Baksana bir kişi bile ne kadar alıyor yükü. Bir de biz çok pimpirikliyiz, aman ağlamasın, aman travma olmasın diye. İşi olan kadın yatırıp beşiğe gidiyordu, ne yapsın. Çocuk ağlaya ağlaya ağlamamayı da öğreniyor. O yüzden hiç kıyaslama kendini. Ayrıca herkesin yaşadığı kendine, aynı bile olsa her şey, sen ben aynı insanlar değiliz. Bizim nasıl etkilendiğimiz tamamen bize özgü.
Sonuçta yalnız değilsin, dışarıya insanlar farklı gösteriyor bazen ama senin gibi olan bir çok insan var. Ve her şey geçici şu hayatta. Aslında bunu kabullenebilsek bile yetecek
Çok bunalırsan da yaz dertleşelim hemşire

Bu arasa asıl enerjiyi tüketen uykusuzluk. Hem çok yiyorsun hem de çok yorgun hissediyorsun. İki saatte bir uyanarak da uykunu alamazsın maalesef şu ay da dayanalım da, 4. Ayda bakacağız artık

Aynen öyle kayınvalidem anlatır hep işten güçten emzirmeye fırsat bulamazdik çocuk aglaya aglaya yorgun düşer uyurdu diye ve içim cız eder bunu her duyuşumda. İlk zamanlar saat kurup kalkmama kızar ve bunu söylerdi hic de sarılık bilmedik diyerek.. ben hic ağlatmiyorum gece bile mızırdanınca uyanip emziriyorum ağlamasına firsat vermeden. Çok şükür bizler bilincliyiz dediğin gibi yavrumuzu her yönden besliyoruz, bu da tabi sorumluluğu ve yükü artırıyor demekki..
Bu arasa asıl enerjiyi tüketen uykusuzluk. Hem çok yiyorsun hem de çok yorgun hissediyorsun. İki saatte bir uyanarak da uykunu alamazsın maalesef şu ay da dayanalım da, 4. Ayda bakacağız artık
Gerçekten uyku cok önemliymis keşke depolanan bişey olsa, kendimi bildim bileli öğlene kadar uyurdum. Şimdi az uyuyunca süt de az oluyor hemen farkediyorum.

Bu proğramın adı ne ?

Benimde aynı oldu çok fazla geldi ilk reglim hatta 10 gün temiz durdum bugün yine leke tarzında gelmiş tekrar mı regl mi oluyorum acaba diye düşünüyorum

Benimde aynı oldu çok fazla geldi ilk reglim hatta 10 gün temiz durdum bugün yine leke tarzında gelmiş tekrar mı regl mi oluyorum acaba diye düşünüyorum
Duzensizlikler normal diye biliyorum olabilir cok gelmesi baya kotu oluyor ya bas donmesi yapti bide insallah gunden gune azalir

Duzensizlikler normal diye biliyorum olabilir cok gelmesi baya kotu oluyor ya bas donmesi yapti bide insallah gunden gune azalir
Canım ben de aynıydım hatta depend bitince bebek bezi kullandım ve 15 gün sürdü nerdeyse. Tam olmadan hemen önce Dr kontrolüm vardı doğum sonrası ilk kontrol.
O herşey normal dediği için üstünde durmamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…