- 25 Aralık 2016
- 5.344
- 11.770
- 248
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.561
Canım öok geçmiş olsun sana ve bebişineCanim beniimm ozledim valla
Ya sorma bebisle ugrastik sinra bebek oldu diye inanilmaz gelen giden oldu
Sonra ben operasyon gecirince ayni misafirler bu seferde bana gecmis olsuna geldiler mahvoldu misafirlerden
Bizim cok fazlaydi kanamasi bi de surekli atopik dermatit en son allerji doktoruna gidince bi kac kan tahlili istedi yumurta allerjisi cikti
4 ayi tamamlayinca detayli allerji testi yapilcak bakalim
Nasil senin minnak
Aaaa ne kadar da bizOyy severim onu ben
Uyku duzeni mi o da ne5 dakikalik uykularla duruyoruz
KestirmekBenimde yaklaşık 2 haftadir aşırı varçözüm arayışındayim
Bi kere oda karanlıktı uykuluydu aldı. Şimdide yine karanlıkta tuttrdum bakalım. Karanlıkta alıyor gibi gece boyunca alırsa sorun olmaz gündüz bi şekilde zorlicam almazsada en azından gece emiyor ya aç kalmaz ama atlatmak için bi meme varlığını haturlatmak lazım. Arada oluyormuş bakacz inşallah uzun sürmez. Korkma atlatırlar inşallah ya.Hadi yaaa üzüldüm valla canım zor be kardeşimfön makinesi hayat kurtarıyor valla ben emzirme danışmanı ile görüştüm şansını deniyor başka bişey verecek mi diye dedi gerekirse göğsüne biraz mama damlat öyle ver dedi bende fön makinesi ile tutturduğumu söyleyince aynen devam et dedi canım bide sen dene bakalım bugün 2 kere yine yaptı bizimki tam geçmemiş yanii Allah yardımcımız olsun bırakmazlar umarım en çok bundan korkuyorum ben
İnşallah canımBi kere oda karanlıktı uykuluydu aldı. Şimdide yine karanlıkta tuttrdum bakalım. Karanlıkta alıyor gibi gece boyunca alırsa sorun olmaz gündüz bi şekilde zorlicam almazsada en azından gece emiyor ya aç kalmaz ama atlatmak için bi meme varlığını haturlatmak lazım. Arada oluyormuş bakacz inşallah uzun sürmez. Korkma atlatırlar inşallah ya.
Bizimkisi ne emzik ne biberon hicbirini almiyorAaaa ne kadar da bizuyurken memeyi ağzından çıkarıp emzik veriyorum hiç sevmediğim halde. İyice dalarsa da emziği alıyorum ağzından yoksa bizim de hep kuş uykusu
Tavşan mıydı yoksa
Canim ben Ankaranin en iyi cocuk allerji doktoruna gittim kendisi avrupa bilim baskaniKızlar benim bebeğime yağlı dokunuyor diyip tereyağı kesmiştil. 3 gündür her zaman yediğm şeyleri yedim ama maalesef fındık kadar yine kan vardı. Alerji doktoruna gitsek iyi olacak. İstanbul Anadolu yakasında önereceğiniz çpcuk alerji doktoru var mıdır?
Bendede bu aralar varKizlar aşırı saç dökülmesi var bende sizde de oldu mu
Nasıl danışmanmıs öyle şaşırdım doğrusu çünkü bircok emzirme danışmanı takip ediyorum. Hepsi de emzirmeye bi sebepten ara vermis sonra devam edebilmiş danışanlarini paylaşıyor bu tarz şeylerle reklamini yapıyor kendinin. Elbette kolay olmaz mücadele sabir gerekir ama inşallah başarırsın. Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versinBaşka tecrübeli bir danışman daha geldi. O da zorlama bebeğini kendini de dedi. Bakalım ameliyat bir geçsin de. Ben de sersem olduğu zamanlar memeyi veriyorum ama çok nadir. Onda da 2 dk zor duruyor zorlanıyorum kuzum. O yüzden kıyamadım. Bekleyip görelim bakalım. Bugün bir arkadaşıma bahsetmiştim durumumdan. Onun kızı 6. Ayda emmiş 9 aya kadar. Bakalım biraz toparlansın ben de deneyeceğim.
Mesela doğduğundan beri ben peynir, sütlü tatlı, yumurta yedim. Neden birden bire kan oldı bunu aklım almıyor. Acaba doktor anlattı mı? Daha önce yediğim su böreğinden sonra oldu. Mesela geçen pizza yedim yine daha önce yemiştim. Yağlı diye sanırım ertesi gün kan vardı. Ben mi hikaye yazmaya çalışıyorum acaba yağlo şeyler yedikten sonra oluyor diye. Bunun mantığını çok merak ediyorum, son 3 gün yedikleriniz diyorlar bu doğru mu? Doktorunuz bahsetti mi?Canim ben Ankaranin en iyi cocuk allerji doktoruna gittim kendisi avrupa bilim baskani
Bana soylediklerini aktarayim
Artik anneyi sunu yeme bunu ye gibi deneme yanilma yontemiyle bebege zararli gelen seyleri bulmak icin diyete sokmuypruz cunku minnaklarin her seye tepkisi olabiliyor boyle yaparsak anneye bi patates bi zeytin yemek kaliyor cunku sadece bunarin ikisi asla allerji yapmaz
O yuzden önce kanda bakiypruz eger burda allejisi cikarsa bir gidaya
Sonra detayli deri allerji testi yapiyoruz ona gore tedbirimizi aliyoruz dedi
Simdi biz kanda baktirdik yumurta süt tahıl falan biz de yumurta akına cikti
Doktpru dedi ki sadece yumurta yeme ama icinde yumurta olan seyleri ye
4 aylik olunca detayli deri testi yapariz dedi cunku bebeklerde en allerjenik olan gida kabuklu kuruyemislermis ben tedbir amacli onu da kestim
Kanı topuktan mı alıyorlar kıyamam yaCanim ben Ankaranin en iyi cocuk allerji doktoruna gittim kendisi avrupa bilim baskani
Artik anneyi sunu yeme bunu ye gibi deneme yanilma yontemiyle bebege zararli gelen seyleri bulmak icin diyete sokmuypruz cunku minnaklarin her seye tepkisi olabiliyor boyle yaparsak anneye bi patates bi zeytin yemek kaliyor cunku sadece bunarin ikisi asla allerji yapmaz
4 aylik olunca detayli deri testi yapariz dedi cunku bebeklerde en allerjenik olan gida kabuklu kuruyemislermis ben tedbir amacli onu da kestim
Ben de kan bekliyorum artık bu sabah da çay tanesi gibi siyahlık vardı. Bana doktor süt alerjisi 3. Ayda belli olur demişti. O yüzden başta kan görmedin benceKanı topuktan mı alıyorlar kıyamam ya
Merhaba canım doktor ismi paylaşman mümkün müCanim ben Ankaranin en iyi cocuk allerji doktoruna gittim kendisi avrupa bilim baskani
Benim bebegim daha 16 günlüktü, emmek istemiyodu cok zorlaniyodu, memeyi reddediyo diye düşündük, çünkü ablamın oğlu 3 ayı bitirince meme reddine başlamıştı bircok cocuk gibi ve 2.5 ay sürünce, kakasında kan da görünce ablam kendi arastirmalariyla süt alerjisi olabileceğini bulup diyet yapıp yavas yavas diyeti acarak sadece yumurtanin beyazına alerjisi oldugunu farketti ve ona göre beslenmeye devam etti. Biz de yakınımızda var diye bizimkinde de olabilir ondan reddediyo olabilir diye doktora danıştık kakasinda da mukus var dedik. 16 günlük bebekte alerji olsa da 3-4 aydan önce belirti vermez bosa diyet yapip da bebegini kalsiyumdan mahrum etme dedi, ben hiç görmedim bu kadar küçük bebekte alerji dedi. Yani sebebini tam bilmesem de doktor alerji olsa bile 3-4 aylık olmadan belirti vermez anlaşılmaz dedi o zaman. Benimkinin sebebi de farkliymis zaten..Mesela doğduğundan beri ben peynir, sütlü tatlı, yumurta yedim. Neden birden bire kan oldı bunu aklım almıyor. Acaba doktor anlattı mı? Daha önce yediğim su böreğinden sonra oldu. Mesela geçen pizza yedim yine daha önce yemiştim. Yağlı diye sanırım ertesi gün kan vardı. Ben mi hikaye yazmaya çalışıyorum acaba yağlo şeyler yedikten sonra oluyor diye. Bunun mantığını çok merak ediyorum, son 3 gün yedikleriniz diyorlar bu doğru mu? Doktorunuz bahsetti mi?
Mesela doktor da bana fermante olan süt ürünlerini yiyebilirsin dedi dokunmuyor gibi gözüktüğünden ama şimdi panik oldum niye geçmiyor diye. Sabah yemedim peynir.
Kuruyemişi doktor ilk zamanlar karnını ağrıtır demişti o zaman bırakmıştım. Arada ceviz yiyorum.
Peki sizde şimdi kan oluyor mu arada? Kilo alımı nasıl bebişin? Bazısı kilo alımı iyiyse dert etmiyor, bazısı hemen kesiyor her şeyi.
Çok soru sordum ya aklımda deli sorular. Bı hafta doktor araştırıp götüreceğim bakalım.
Yokkuzum ya hic sorma kopek gibi pisman oldumKanı topuktan mı alıyorlar kıyamam ya
İnşallah olmaz sizde. Çok garip demek aniden çıkıveriyorBen de kan bekliyorum artık bu sabah da çay tanesi gibi siyahlık vardı. Bana doktor süt alerjisi 3. Ayda belli olur demişti. O yüzden başta kan görmedin bence
Anladım teşekkür ederim açıklaman için. bizim de 2,5 aylıkken çıktı. Bakalım neye alerjisi var merak ediyorum:/Benim bebegim daha 16 günlüktü, emmek istemiyodu cok zorlaniyodu, memeyi reddediyo diye düşündük, çünkü ablamın oğlu 3 ayı bitirince meme reddine başlamıştı bircok cocuk gibi ve 2.5 ay sürünce, kakasında kan da görünce ablam kendi arastirmalariyla süt alerjisi olabileceğini bulup diyet yapıp yavas yavas diyeti acarak sadece yumurtanin beyazına alerjisi oldugunu farketti ve ona göre beslenmeye devam etti. Biz de yakınımızda var diye bizimkinde de olabilir ondan reddediyo olabilir diye doktora danıştık kakasinda da mukus var dedik. 16 günlük bebekte alerji olsa da 3-4 aydan önce belirti vermez bosa diyet yapip da bebegini kalsiyumdan mahrum etme dedi, ben hiç görmedim bu kadar küçük bebekte alerji dedi. Yani sebebini tam bilmesem de doktor alerji olsa bile 3-4 aylık olmadan belirti vermez anlaşılmaz dedi o zaman. Benimkinin sebebi de farkliymis zaten..
Kıyamam ya insanın içi gidiyorYokkuzum ya hic sorma kopek gibi pisman oldum
Oglumdayken hic kan aldirmamistik bilmiypdum nasil aliyolar
Bunda gorduk ilk
elinin ustune dikis ignesi gibi igne takiyolar elini ova ova damla damla aliyolar ne kadar agladi yavrum yikti ortaligi resmen
Askolsun tabi ne istiyorsan sor doktorum da bu yuzden dedi bana sakin sıki diyet yapma dedi bebwklerin her zaman degisir allerjen tepkisi zaten 2 yasinda kaybolacakMesela doğduğundan beri ben peynir, sütlü tatlı, yumurta yedim. Neden birden bire kan oldı bunu aklım almıyor. Acaba doktor anlattı mı? Daha önce yediğim su böreğinden sonra oldu. Mesela geçen pizza yedim yine daha önce yemiştim. Yağlı diye sanırım ertesi gün kan vardı. Ben mi hikaye yazmaya çalışıyorum acaba yağlo şeyler yedikten sonra oluyor diye. Bunun mantığını çok merak ediyorum, son 3 gün yedikleriniz diyorlar bu doğru mu? Doktorunuz bahsetti mi?
Mesela doktor da bana fermante olan süt ürünlerini yiyebilirsin dedi dokunmuyor gibi gözüktüğünden ama şimdi panik oldum niye geçmiyor diye. Sabah yemedim peynir.
Kuruyemişi doktor ilk zamanlar karnını ağrıtır demişti o zaman bırakmıştım. Arada ceviz yiyorum.
Peki sizde şimdi kan oluyor mu arada? Kilo alımı nasıl bebişin? Bazısı kilo alımı iyiyse dert etmiyor, bazısı hemen kesiyor her şeyi.
Çok soru sordum ya aklımda deli sorular. Bı hafta doktor araştırıp götüreceğim bakalım.
Aman tekrarlamasın kanama ya bununla geçmş olsun. Çok teşekkür ederimAskolsun tabi ne istiyorsan sor doktorum da bu yuzden dedi bana sakin sıki diyet yapma dedi bebwklerin her zaman degisir allerjen tepkisi zaten 2 yasinda kaybolacak
Eger bebekten ellerjeni tamamen soyutlarsan 2 yasindan sonra ilk yediginde tekrar tepki verir vucudu
O yuzden sen saf yumurta yeme ama icinde yumurta olan seyleri ye ki bebegin vucudu minik minik alismaya baslasin dedi
Biz cocuk bu yuzden sureklizayiflarsa ya da artik kanaya kanaya hemoglabini dusmeye baslarsa tamamen soyutluyoruz bu durumda coknadir gorulen bir sey dedi
O yuzden takip ediyoruz diyette degiliz
Bizim tekrarlamadi kanama ama mukuslu kakası oluyor ara ara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?