2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Geçmiş olsun öncelikle. Ben burada sıkı diyet yapan annelerden biriyim muhtemelen. 45 günlükten beri süt, yumurta ve kuruyemiş yok. Şimdiye kadar iki kere kan gördük o da havuç rendesi kadar. Diyeti devam etmemin amacı anne sütünü reddetmesin diye, 6 aylıkken ek gıdalarla benim diyeti de açacağız sanırım. Ben de ufaktan fırınlanmış yumurta denemek istiyorum aslında. Bizde kan bir tek kuruyemişte geldi şimdiye kadar, mukussuz kaka neredeyse hiç olmadı muhtemelen başka şeylere de toleransı yok, ama dediğiniz gibi her şeyi kesince artık anne bi tarafından yaprak çıkarıp fotosentez yapmak zorunda kalıyor resmen. Alerji doktoruna gitmedim gelişimini gözlemliyoruz şu an, ama aklımın bir yerinde de var. Bu usul çok deneme yanılma malesef.

Sizin ilk belirti neydi, yazdıysanız kaçırmış olabilirim kusura bakmayın lütfen. Mukus sizde ara ara mı oluyor yoksa her bezde mi? Doktor mukuslu kakaya olabilir sorun yok diyor mu?

Aman tekrarlamasın kanama ya bununla geçmş olsun. Çok teşekkür ederim bu hafta bir alerji doktoruna götüreceğim bakalkm bize ne diyecek.
Bize mayonez yeme demisti çiğ yumurtayla yapiliyo diye ben gecen bi salata yedim icinde mayonez varmis hemen karnı guruldamaya yuzu kizarmaya kakasinda mukus olmaya basladi

Karninda surekli guruldanma oluyordu ciddiye almadik biz surekli atopik dermatit zaten surekli mukuslu kaka
Artik en son kakasinda kan parcalari gorduk hemen gittim doktora
Doktorum deneme yanilma yaparsak annenin psikolojisi de bozuluyor ben tamamen bu urunlerin bebekten uzak tutulmasina da karsiyim o yuzden direk kan tahlili yapalim dedi hem hormonlarina falan da bakariz dedi yaptirdik yumurta beyazi cikti
Doktorum saf yumurtayi birak bi de mayonezi onun haricinde kesme bir seyi icinde yumurta olan seyleri de ye ki bebegin vucudu yavas yavas alissin allerjene tamamen soyutlamayalim sonra daha buyuk sorunlarla karsilasiriz dedi
Ben de aynisini yapiyorum saf yumurtayi ve mayonezi biraktim digerlerini yiyorum
Hatta kanasin dert etme hemoglabini dusmeden bebek zayiflamadan tamamen kesmiycez yumurtayi dedi

Yokkuzum ya hic sorma kopek gibi pisman oldum
Oglumdayken hic kan aldirmamistik bilmiypdum nasil aliyolar
Bunda gorduk ilk
elinin ustune dikis ignesi gibi igne takiyolar elini ova ova damla damla aliyolar ne kadar agladi yavrum yikti ortaligi resmen
İnşAllah bidaha lazım olmaz ama kan alırlarkan eli güzelce yıkayıp serçe parmağı bebeğin ağzına verdiğiniz zaman meme hissi oluşturup ağlamayı engelliyor canım aklında bulunsun biz uzayan sarılık için baya kan verdiğimiz için bi hemşire önermişti

Sarilik icin kan aldiginda bikac damla aldilar o zaman parmagimi sokmustum
Burda en az 5 tup aldilar surekli elini kolunu tutmak zorunda kaldik cok zordu cok

belki bircogunuz biliyosunuzdur ama dr osman gönülal ın canlı yayınlarını ve videolarını dikkatle takip ediyorum ben arkadaşlar bircok konuya değiniyor mutlaka öneririm kendisi Sivas'ta cocuk hekimi ama haftanın bazi günleri de İstanbul'da hasta bakıyor. Bu linkte de bir alerji uzmanı hekimle baya ayrıntılı yayın yapmıştı. İnşallah sorularimizin cevaplarını buluruz

Kızlar selam, uyku tulumu kullanan varsa, ne kullanıyorsunuz?
Bir de bizim çok fena ağlama krizlerimiz başladı bu atak biraz fena sanırım

Kızlar selam, uyku tulumu kullanan varsa, ne kullanıyorsunuz?
Bir de bizim çok fena ağlama krizlerimiz başladı bu atak biraz fena sanırım
Ben h&m in uyku tulumlarını kullanıyorum. 2tog olarak geçiyor. Ama tog olayı yalan bence başka markanın 2 tog u bambaşka. Bizim oda 22-23 derece ben uzun kollu badi+ tulum giydiriyorum içine o şekilde ne üşüyorlar ne pişiyorlar.

Kızlar nasılsınız? Size yine birsey soracağım. Akşam üzeri bi anda sol göğsümde sertlik oluştu kitle gibi baya sert ama. Sadece üst kısımda sertlik. Simdilik kızarıklık sıcaklık filan yok sadece agri var. Sizce mastit mi oldum böyle bisey yaşayan var mı?

Hayret valla benim doktor
Sizde o kadarcikta kesmis doktor. Bizim 2 defa findik kadar arads nokta ya da kil gibi oldu 4-5 sefer. Cok sacma geldi kesmemek persembe randevu aldim alerji diktorundsn sonunda

Ilik su ile masaj yapip emzirmeyi deneyebilirsin arada bende de oluyor

Hayret valla benim doktor

Sizde o kadarcikta kesmis doktor. Bizim 2 defa findik kadar arads nokta ya da kil gibi oldu 4-5 sefer. Cok sacma geldi kesmemek persembe randevu aldim alerji diktorundsn sonunda
Bizim gittiğimiz ilk doktor yüzündeki egzamalar için normal, kakasında mukus var diyince serum fizyolojik yüzünden olabilir diyip geçiştirmişti. Konu hakkında bilgisi olan doktor kadar olmayan da çok bence ya da çok sallamıyorlar durumu. Bizim doktorun kend çocuğu da alerjik ondan hemen diyete soktu, bazen ben de çok gerekli miydi diye düşünüyorum bu kadar katı diyet. Ama faydasını da gördüm ne yalan söyleyim. Alerji doktoru umarım rahatlatır sizi. Branşlarından ötürü test yapacaktır diye düşünüyorum umarım iyi sonuçlar alırsınız.

Bizde rotarix olduk 3. Ayda 2. Dozunu ne zaman onerdi
Menenjit i 6 ayi gecmeden yapalim dedi baba saglikci abi okulda olunca ama daha sorusturmadik karar veremedik ona
Bizim doktor da evde kucuk kardes yok, seyahat eden bir aile degilsniz o yuzden boyle oneriyorun dedi. Aslinda paralel. 2. Dozu daha konusmadik ama saglik ocagindaki Hemşire 2 ay demisri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…