- 16 Şubat 2021
- 955
- 1.887
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.581
Geçmiş olsun öncelikle. Ben burada sıkı diyet yapan annelerden biriyim muhtemelen. 45 günlükten beri süt, yumurta ve kuruyemiş yok. Şimdiye kadar iki kere kan gördük o da havuç rendesi kadar. Diyeti devam etmemin amacı anne sütünü reddetmesin diye, 6 aylıkken ek gıdalarla benim diyeti de açacağız sanırım. Ben de ufaktan fırınlanmış yumurta denemek istiyorum aslında. Bizde kan bir tek kuruyemişte geldi şimdiye kadar, mukussuz kaka neredeyse hiç olmadı muhtemelen başka şeylere de toleransı yok, ama dediğiniz gibi her şeyi kesince artık anne bi tarafından yaprak çıkarıp fotosentez yapmak zorunda kalıyor resmen. Alerji doktoruna gitmedim gelişimini gözlemliyoruz şu an, ama aklımın bir yerinde de var. Bu usul çok deneme yanılma malesef.Askolsun tabi ne istiyorsan sor doktorum da bu yuzden dedi bana sakin sıki diyet yapma dedi bebwklerin her zaman degisir allerjen tepkisi zaten 2 yasinda kaybolacak
Eger bebekten ellerjeni tamamen soyutlarsan 2 yasindan sonra ilk yediginde tekrar tepki verir vucudu
O yuzden sen saf yumurta yeme ama icinde yumurta olan seyleri ye ki bebegin vucudu minik minik alismaya baslasin dedi
Biz cocuk bu yuzden sureklizayiflarsa ya da artik kanaya kanaya hemoglabini dusmeye baslarsa tamamen soyutluyoruz bu durumda coknadir gorulen bir sey dedi
O yuzden takip ediyoruz diyette degiliz
Bizim tekrarlamadi kanama ama mukuslu kakası oluyor ara ara
Bize mayonez yeme demisti çiğ yumurtayla yapiliyo diye ben gecen bi salata yedim icinde mayonez varmis hemen karnı guruldamaya yuzu kizarmaya kakasinda mukus olmaya basladiAman tekrarlamasın kanama ya bununla geçmş olsun. Çok teşekkür ederimbu hafta bir alerji doktoruna götüreceğim bakalkm bize ne diyecek.
Karninda surekli guruldanma oluyordu ciddiye almadik biz surekli atopik dermatit zaten surekli mukuslu kakaGeçmiş olsun öncelikle. Ben burada sıkı diyet yapan annelerden biriyim muhtemelen. 45 günlükten beri süt, yumurta ve kuruyemiş yok. Şimdiye kadar iki kere kan gördük o da havuç rendesi kadar. Diyeti devam etmemin amacı anne sütünü reddetmesin diye, 6 aylıkken ek gıdalarla benim diyeti de açacağız sanırım. Ben de ufaktan fırınlanmış yumurta denemek istiyorum aslında. Bizde kan bir tek kuruyemişte geldi şimdiye kadar, mukussuz kaka neredeyse hiç olmadı muhtemelen başka şeylere de toleransı yok, ama dediğiniz gibi her şeyi kesince artık anne bi tarafından yaprak çıkarıp fotosentez yapmak zorunda kalıyor resmen. Alerji doktoruna gitmedim gelişimini gözlemliyoruz şu an, ama aklımın bir yerinde de var. Bu usul çok deneme yanılma malesef.
Sizin ilk belirti neydi, yazdıysanız kaçırmış olabilirim kusura bakmayın lütfen. Mukus sizde ara ara mı oluyor yoksa her bezde mi? Doktor mukuslu kakaya olabilir sorun yok diyor mu?
İnşAllah bidaha lazım olmaz ama kan alırlarkan eli güzelce yıkayıp serçe parmağı bebeğin ağzına verdiğiniz zaman meme hissi oluşturup ağlamayı engelliyor canım aklında bulunsun biz uzayan sarılık için baya kan verdiğimiz için bi hemşire önermiştiYokkuzum ya hic sorma kopek gibi pisman oldum
Oglumdayken hic kan aldirmamistik bilmiypdum nasil aliyolar
Bunda gorduk ilk
elinin ustune dikis ignesi gibi igne takiyolar elini ova ova damla damla aliyolar ne kadar agladi yavrum yikti ortaligi resmen
Sarilik icin kan aldiginda bikac damla aldilar o zaman parmagimi sokmustumİnşAllah bidaha lazım olmaz ama kan alırlarkan eli güzelce yıkayıp serçe parmağı bebeğin ağzına verdiğiniz zaman meme hissi oluşturup ağlamayı engelliyor canım aklında bulunsun biz uzayan sarılık için baya kan verdiğimiz için bi hemşire önermişti
Keşke hep topuktan alsalar o zaman insan o kadar üzülmüyorSarilik icin kan aldiginda bikac damla aldilar o zaman parmagimi sokmustum
Burda en az 5 tup aldilar surekli elini kolunu tutmak zorunda kaldik cok zordu cok
Ben h&m in uyku tulumlarını kullanıyorum. 2tog olarak geçiyor. Ama tog olayı yalan bence başka markanın 2 tog u bambaşka. Bizim oda 22-23 derece ben uzun kollu badi+ tulum giydiriyorum içine o şekilde ne üşüyorlar ne pişiyorlar.Kızlar selam, uyku tulumu kullanan varsa, ne kullanıyorsunuz?
Bir de bizim çok fena ağlama krizlerimiz başladıbu atak biraz fena sanırım
Canim siz rota aşisi oldunuz mu doktorunuz rota ve menenjit asilari icin hangi aylari onerdiKanı topuktan mı alıyorlar kıyamam ya
3. Atak mı? Bugün bize de bi haller oldu.Kızlar selam, uyku tulumu kullanan varsa, ne kullanıyorsunuz?
Bir de bizim çok fena ağlama krizlerimiz başladıbu atak biraz fena sanırım
Hayret valla benim doktorGeçmiş olsun öncelikle. Ben burada sıkı diyet yapan annelerden biriyim muhtemelen. 45 günlükten beri süt, yumurta ve kuruyemiş yok. Şimdiye kadar iki kere kan gördük o da havuç rendesi kadar. Diyeti devam etmemin amacı anne sütünü reddetmesin diye, 6 aylıkken ek gıdalarla benim diyeti de açacağız sanırım. Ben de ufaktan fırınlanmış yumurta denemek istiyorum aslında. Bizde kan bir tek kuruyemişte geldi şimdiye kadar, mukussuz kaka neredeyse hiç olmadı muhtemelen başka şeylere de toleransı yok, ama dediğiniz gibi her şeyi kesince artık anne bi tarafından yaprak çıkarıp fotosentez yapmak zorunda kalıyor resmen. Alerji doktoruna gitmedim gelişimini gözlemliyoruz şu an, ama aklımın bir yerinde de var. Bu usul çok deneme yanılma malesef.
Sizin ilk belirti neydi, yazdıysanız kaçırmış olabilirim kusura bakmayın lütfen. Mukus sizde ara ara mı oluyor yoksa her bezde mi? Doktor mukuslu kakaya olabilir sorun yok diyor mu?
Sizde o kadarcikta kesmis doktor. Bizim 2 defa findik kadar arads nokta ya da kil gibi oldu 4-5 sefer. Cok sacma geldi kesmemekGeçmiş olsun öncelikle. Ben burada sıkı diyet yapan annelerden biriyim muhtemelen. 45 günlükten beri süt, yumurta ve kuruyemiş yok. Şimdiye kadar iki kere kan gördük o da havuç rendesi kadar. Diyeti devam etmemin amacı anne sütünü reddetmesin diye, 6 aylıkken ek gıdalarla benim diyeti de açacağız sanırım. Ben de ufaktan fırınlanmış yumurta denemek istiyorum aslında. Bizde kan bir tek kuruyemişte geldi şimdiye kadar, mukussuz kaka neredeyse hiç olmadı muhtemelen başka şeylere de toleransı yok, ama dediğiniz gibi her şeyi kesince artık anne bi tarafından yaprak çıkarıp fotosentez yapmak zorunda kalıyor resmen. Alerji doktoruna gitmedim gelişimini gözlemliyoruz şu an, ama aklımın bir yerinde de var. Bu usul çok deneme yanılma malesef.
5 koca tup nu?Sarilik icin kan aldiginda bikac damla aldilar o zaman parmagimi sokmustum
Burda en az 5 tup aldilar surekli elini kolunu tutmak zorunda kaldik cok zordu cok
Ilik su ile masaj yapip emzirmeyi deneyebilirsin arada bende de oluyorKızlar nasılsınız? Size yine birsey soracağım. Akşam üzeri bi anda sol göğsümde sertlik oluştu kitle gibi baya sert ama. Sadece üst kısımda sertlik. Simdilik kızarıklık sıcaklık filan yok sadece agri var. Sizce mastit mi oldum böyle bisey yaşayan var mı?
Rota olduk rotarix 3. Ayda. Bizim doktor menenjitu 1 yastan sonra onerdi. Size nasil onerdi?Canim siz rota aşisi oldunuz mu doktorunuz rota ve menenjit asilari icin hangi aylari onerdi
Bizde rotarix olduk 3. Ayda 2. Dozunu ne zaman onerdiRota olduk rotarix 3. Ayda. Bizim doktor menenjitu 1 yastan sonra onerdi. Size nasil onerdi?
Bizim gittiğimiz ilk doktor yüzündeki egzamalar için normal, kakasında mukus var diyince serum fizyolojik yüzünden olabilir diyip geçiştirmişti. Konu hakkında bilgisi olan doktor kadar olmayan da çok bence ya da çok sallamıyorlar durumu. Bizim doktorun kend çocuğu da alerjik ondan hemen diyete soktu, bazen ben de çok gerekli miydi diye düşünüyorum bu kadar katı diyet. Ama faydasını da gördüm ne yalan söyleyim. Alerji doktoru umarım rahatlatır sizi. Branşlarından ötürü test yapacaktır diye düşünüyorum umarım iyi sonuçlar alırsınız.Hayret valla benim doktor
Sizde o kadarcikta kesmis doktor. Bizim 2 defa findik kadar arads nokta ya da kil gibi oldu 4-5 sefer. Cok sacma geldi kesmemekpersembe randevu aldim alerji diktorundsn sonunda
Bizim doktor da evde kucuk kardes yok, seyahat eden bir aile degilsniz o yuzden boyle oneriyorun dedi. Aslinda paralel. 2. Dozu daha konusmadik ama saglik ocagindaki Hemşire 2 ay demisriBizde rotarix olduk 3. Ayda 2. Dozunu ne zaman onerdi
Menenjit i 6 ayi gecmeden yapalim dedi baba saglikci abi okulda olunca ama daha sorusturmadik karar veremedik ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?