2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Memede uyuyor ve ya emzikle kucagimda yataga birakmak isteyince gunduz sorun olmaya basladi gece pek sorun olmuyor simdilik
Gündüz benimde memede uyuyor yerine bırakınca ya hemen ya da 10 dk sonra uyanıyor. Bir çözüm bulamadım malesef o yüzden saldım ama dediğin gibi huysuzluk yapınca zor olur tabi

Arkadaşlar merhaba iyi hafta sonları
Bugün 3 aylık kontrolüne gittik. Bebek sadece 300 gr almış. uyumadığı ve çok kustuğu için kilo alamamış. Hafta bir kaç kez aptamil mama verdiğimi söyledim Kiloyu ona rağmen alamamış maalesef. ama alerjisi olduğu için doktor aptamil Mama kullanmamamı söyledi. Ekte resmini eklediğim mamayı kullanmam için üniversite hastanesinden heyet raporu çıkartacakmışız. Normal mama süt proteini içerdiğinden ve benim bebeğin de süt alerjisi olduğundan sadece Antialerjik olan bu mamayı kullanabilirmişiz.
Ve yine alerjik olduğu için rota aşısının 2 doz olanından uygulanacakmış. İlkinden sonra takip edilecekmiş eğer kanama mukus vs yaparsa ikinci doz yapılmayacakmış.
Boyu uzamış 60 cm ancak kilo eksik.
Gözkapaklarında döküntü vardı egzamaya çevirmiş onun için de Cortmycine isimli merhemi verdi. Max 3 gün kullanılması gerekiyormuş.
Ne diyim önce can sağlığı hepsi gelir geçer inşallah

Eklentiler

• 246380C6-081C-44C1-9E8D-05433AA4CD70.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 40
Benim bebişim gündüz çoğunlukla kucağımda uyuyor. Uyusun dinlensin diye mecbur bekliyorum. Bazen koluma alıp birlikte yatıyoruz yatağa ancak öyle uyuyor. Arada bi ana kucağında da yarım saat de olsa uyuyor. Mesela memede uyumadıysa kucağımda uyuruyorsam tam içi geçerken ana kucağına koyup desteklemeye devam edince uyudu birkaç sefer. Yine de sağı solu belli olmaz. Ben gece 20.30 da onunla yatağa girer oldum yoksa uyanıyor..

Geçmiş olsun. Sizin süt alerjisi nasıl tespit edilmişti?
Biz de rotanın iki doz olanından vurulduk, alerji doktoru diğer dozu vurulmasın dedi ama tereddütteyim.
Diyet uyguluypr musun bı arada?
İnşallah gelecek ay telafi eder kilosunu da

Tam daldıgında uyanmamalı lazım ya.

İnşallah çok sağol cnm
Bizde Kakada mukus vardı ancak onunla beraber gittikçe artan kusma ve yüzünde geçmeyen pütürcükler vardı. Mukus tek başına bir şey ifade etmiyor ancak kusma alerji olduğuna işaret demişti doktor. Evet süt ve süt ürünleri Diyeti yapıyorum. Hatta dün ilk defa peynir yedim bugün kusması baya arttı. Süt kesinlikle içmiyorum eser miktarda bile olsa tüketme demişti dr.

Doktor ilk sütü kesti değil mi? Bizde de alerji var da bakalım ne çokacak. Allah dermansız dert vermesin ne diyelim.

Doktor ilk sütü kesti değil mi? Bizde de alerji var da bakalım ne çokacak. Allah dermansız dert vermesin ne diyelim.
Amin inşallah bunların hepsi geçer evelallah
Tabi en önce süt kesilecek dedi ve ilerledikçe dana inek yani onun ürünleri tüketilmeyecek gerekirse kuzunun yenilecek demişti. Şimdi çok erken ama allah ömür versin Erken ergenlik Çok yaygın şimdi. Dana ürünleri et dahil yüksek östrojen içerdiğinden doktor büyük kızım için de yememesi ve içmemesi gerek demişti. O da 10 yaşında erken ergenlik en başta da erken adet görmeye sebep oluyor diyor doktorlar.

Hiç duymamıştım buna dikkat edelim ileride. Besinler de doğal değil bebeklerde alerji de belki ondan böyle yaygın.

Biz Aptamilin özel mamasını kullanıyoruz. Bir kaç farklı marka var galiba. Yüzüne de linola yüz kremi, çok kısa sürede geçiriyor. Haftada 3 kere falan kullanıyorum yetiyor. Umarım çabucak geçer bu günler. Çok mu kusuyordu? Bizde nazar değmesin çok azaldı kusma ama salya şelale gibi.

Merhaba kızlar
Kaç gündür kızım beş dakika bile uyumuyor ne gündüz ne gece sadece beş dakika ya arkamı döndüğüm gibi uyanıp ağlıyor sadece sabaha karşı bir kaç saat gözünü kapatıyor oda gece aglaya ağlaya ne yapacağımı şaşırdım ya bir yerlerimi ağlıyor bilmiyorum sırtını ovaliyorum kucağa alıyorum ateşine bakıyorum ama hiç bor çaresini bulamıyorum çok yoruldum artık
Doktor randevumuza baya var o yüzden goturemiyorum da

Nazar değmesin, evet benimki çok kusuyordu biri kucağına almaya kalksa bin pişman oluyordu. Resmen boydan boya üstü kusmuk oluyordu. Bir emip üç kusuyordu Bir de salya eklendi şimdi. Salya başlangıcından sonra Min 3 ayda dişler geliyormuş. O da huysuzluk yapar ama geçici.

Ya biz 90 larda çocuktuk sokaklarda bir dilim salçalı ekmekle büyüdük. Güneş hafifledimi sokağa çıkar akşam ezanıyla girerdik ne hastalık bildik ne Bi şey. Egzama vardı bende Ama çocukkendi o bebekken değil ki. Onu da çok sokakta oynamaya yorardık. Şimdi ki çocuklar ne şanssız yaa

Seni o kadar iyi anlıyorum ki
Ben Böyle olunca ya kucağımda duşa sokuyorum Çıkınca da 1-2 saat emziriyorum, ya da pusete koyup geziyorum avm olur sokak park olur eş dost olur Yeter ki ev olmasın yoksa keçileri kaçırmamak imkansız

Temas istiyor olabilir mi? O dinlenene kadar yanında olsanız bırakmasanız? Yani ben ancak öyle yönetebiliyorım süreci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…