- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.421
Burnunun kurudgunu hissedersem normale yoksa bebek yastigina:)Oh çok iyi demek ki o kadar da kötü bir şey değil. Bebek yastığına mı normal yastığa mı yatırıyorsun
Merhaba. Bende de lansinoh var ama iyi çıkıyor baya. Lansinoh’un valfleri var, belki onlar gevşemiştir, onu değiştirmeyi deneyebilirsin. Veya hastane tipi kiralama yapan yerler var, onlardan kiralayabilirsin. Onların performansı çok daha iyiymiş. İstersen bir de elinle sağmayı dene, ne kadar çıkacakMerhaba arkadaslar ocak ayında ise baslayacagım bebegım 4 ayını doldurma olacak. Bebegım anne suru alıyor medela pompam.var sagıyorum sagdıktan sonra 30 mi süt cıkıyor labsılohdada denedim ondada öyle ben bebegımi nasıl doyurcam aglamak istiyorum sut atogu yapamadım. Bebegım gayet iyi emıyor. Kılosuda ıyı her ay 1 kılo alıyor ama durumu sagmayı beceremıyorum
Aynen öyle canım annem gidecek diye aklı gidiyorYanında annen varsa büyük şana, ona da güveniyordur kesin
İnşAllahhhh çok istiyorum bende. Bu durumlarla uğraşmaktan sünneti bile sürekli erteliyorumBakarsın ek gıda ile 6. Ayda gecer
Oyy sünnet için şu an hiç kıyamamAynen öyle canım annem gidecek diye aklı gidiyor
İnşAllahhhh çok istiyorum bende. Bu durumlarla uğraşmaktan sünneti bile sürekli erteliyorum
Eşim çalışıyor eczaneye gidemedim bebisle, biraz uzak. Komsum müsaitse ona bırakıp gideceğim öğleden sonra
Gaziemirdeyim ben, bina patlamasa Bostanlıdaydık. Şimdi Gaziemir çok garip geliyor, etrafta ev dışında hiçbir şey yok ben bi ayağım sokakta çarşıda olsun severdim. Nevin hanıma baktım çok iyi yorumları, bizim doktora olan muhabbet sarsılırsa muhtemelen ona geçeriz ama Özel sağlıkta Recep beyle frekansımız güzel tuttu. Bizim ufaklık eline doğdu onun çok da güzel ilgileniyor. Kentten geçmiş bütün çocuk ekibi, güzel enerjileri var. Doğumda da, sonra sarılıkta da çok yardımcı oldular bana, özellikle memeyi doktor tutturdu diyebilirim. Çok üzülürüm bu bağ sarsılırsa. 9 eylül randevusuz alıyor mu?Ayyy ilk defa duyuyorum allahım yardım etsin nerde varsa,dermansız dert vermesin inşallah.
Sakıncası yoksa İzmir’de ne tarafta oturuyorsun? Ben ne olursa Nevin hocaya gidiyorum o beni yönlendiriyor. Fakülteye Çocuk hastanesine gidip sıra alıyorum 9 Eylülde, Epi topu 20 dk bekliyorum en çok.veya muayenehanesine gidiyorum. Hemen ayarlıyor, ne yapılması gerekiyorsa yönlendiriyor beni. Veya hastanede sıra varsa kendi doktor arkadaşını arıyor özelden sana bi hastamı gönderiyorum diyor, eğer çok çıkmaza girersen aklında olsun. Ben FB kullanmıyorum, en çok buradan veya netten Araştırma yapıyorum ama net hep en kötüsünü yazıyor maalesef
Sana söylendiği kadar önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum inşallah da değildir. Bebeyi güneşlendiriyor musun o da çok iyi gelir
Bazen bu duruma çok gülüyorum, mutfaktaki kalıpları yıkıyoruz resmen. Yeni yeni tariflerGünde kaç öğün yiyebiliyorsun? Ben bi kahvaltı, öğle akşam bir. Kek kurabiye yemek o anlamda iyi oluyordu. Akşam acıktım kuru ekmek yedim meselaah zaman olsa çorba pişirsem falan her zaman olmuyor işte. Bu arada portakallı kek de bi alternatif. Süt yerine portakal suyu, ben mandalina suyu koydum geçen:)
Korkudan tahin helvası da yiyemez oldum. Gece yatmadan süt olsun diye atıyordum 1-2 kaşık.
Ağzı açık kalıp başını kontrol edemeyene kadar kolumda tutuyorum. Sonra en kısa ve en az hareketle sarsmadsn yatağa koyuyorum. Biraz bekleyip uyanmayacağına emin olunca çeviriyorum gerektiği yöne. Ama bazen fırt diye açıyor gözleri o zaman baştan başlıyoruz.Ya bebeği kucağında uyutup yatıranlar nasıl yatırıyor lütfen bir anlatın. Çocuk dün gece 10da uyudu ama yatırmam 1.30u buldu. 4 5 kez yatır kaldır yaptım. Ona da yazık. Tam uyuyor hop uykusu bölünüyor.
Ben memede uyutuyorum, kendi yatağımda. Emzirmeye başlamadan önce kundağını yatağa hazırlıyorum. Emmesi bitince biraz daha kucağımda duruyor sonra hafif hafif sallayarak kundağa yatırıp, yarım kundak yapıyorum. En az 30 dk bizim yatagimizda yatıyor, sonra beşiğine koyuyorum. Kundaksız uyutamıyorum gece, gündüz yine kundaksız uyuyor ama gece mümkün değil. Hemen uyanıyorsa kucağında tutman gereken süre belki biraz daha fazla olmalı diye düşünüyorum. Hemen uyusun hemen yatırayım dediğimde hiç uyutamadım ben.Ya bebeği kucağında uyutup yatıranlar nasıl yatırıyor lütfen bir anlatın. Çocuk dün gece 10da uyudu ama yatırmam 1.30u buldu. 4 5 kez yatır kaldır yaptım. Ona da yazık. Tam uyuyor hop uykusu bölünüyor.
Cok sağol fikir olsun deneyeyim bunları. Şu an hurma ve kuru incirle idare etmeye çalışıyorum. Gerçekten öyle kucakta bişeyler atıştırılıyor. Bir süre annemin yanına gidicem en azından o bana göre pişirir diye bi nebze pozitifimJ joynss elmalı yulaf topu biliyor musun. Süt alerjisi bebeği olan bir arkadaşım gelmişti ona yapmıştım. Atıştırmalık güzel olabilir. Patatesli börek yapmıştım bir de. Sıvıyağ su sürüp de. Ben şu an hiç kahvaltı etmeyip sadece poğaça ile besleniyorum diyebilirim. Elime alıp emziriyorum. O yüzden sizii çok iyi anlıyorum. Öyle bir şeyler yemeden çok zor olur sizin için.
Anlaşılan böreğe düşeceğizBazen bu duruma çok gülüyorum, mutfaktaki kalıpları yıkıyoruz resmen. Yeni yeni tarifler. Ben de pırasalı patatesli böreğe düştüm. Dediğin gibi arada karnım kazınırken iyi oluyor. Bir de fırında ayva tatlısı, tam mevsimi zaten.
Bebeğim dalmasını beklemek lazım, yoksa uyanır. Ben genelde o yiuyudıktan sonra 10-15 dk bekliyorum. Zaten yüzünden anlarsın, eğer gülme, yüz hareketleri, befes alış verişte düzensizlik varsa rem uykusudur, ve muhtemelen uyanır. Düzenli nefes alış veriş ve hareketsiz uyuduğunda non-rem’dir, yanında top patlasa duymaz (şangur şungur anahtar düşürmüşlüğüm var). Bebeğin belki hassas olabilir tabi, onu bilmiyorum.Ya bebeği kucağında uyutup yatıranlar nasıl yatırıyor lütfen bir anlatın. Çocuk dün gece 10da uyudu ama yatırmam 1.30u buldu. 4 5 kez yatır kaldır yaptım. Ona da yazık. Tam uyuyor hop uykusu bölünüyor.
Aah ahh.. ben uzun süre memede bekletsem de yatirinca uykuya devam etse 10-15 dk aralıklarla kundağı zorla açıp uyanıyor. Kalkip kundağı yeniden sıkılayıp hafif sallıyorum uyuyo sonra yine aynı kısır döngü en az 2 saat.. dün yine annemlerde kaldık. Burda daha zor uyuyo, tam uyuttum baktim yine aynı döngüye giriyoruz yanıma yatırdım. Kafasi kolumda meme emerek uyudu öyle uyuduk sabaha kadar. Bana rahat olmuyo ama en azından bölünmedik pekYa bebeği kucağında uyutup yatıranlar nasıl yatırıyor lütfen bir anlatın. Çocuk dün gece 10da uyudu ama yatırmam 1.30u buldu. 4 5 kez yatır kaldır yaptım. Ona da yazık. Tam uyuyor hop uykusu bölünüyor.
Sadece gündüzleri bazen kucağımda uyutuyorum ben çünkü dediğin gibi bıraktığımda başa sarma ihtimali çok yüksek oluyor.. ama uyuttuğumda da emziği ağzından bırakana kadar bekliyorum emziği attıysa iyice dalmış olduğunu anlıyorum çünkü.. yine de uyanıyorsa hemen gözlerine mendil koyuyorum popoya pışpış yapınca tekrar dalıyor yatırdığım yerde genellikleYa bebeği kucağında uyutup yatıranlar nasıl yatırıyor lütfen bir anlatın. Çocuk dün gece 10da uyudu ama yatırmam 1.30u buldu. 4 5 kez yatır kaldır yaptım. Ona da yazık. Tam uyuyor hop uykusu bölünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?